Bebeklerde konak nedenleri ve tedavisi

Güncelleme Tarihi:

Bebeklerde konak nedenleri ve tedavisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2014 10:00

Bebeklerde konak tarağı işe yarıyor mu?

Haberin Devamı

Konak nedir, bebeklerde konak neden olur? Konak tedavisi ve konak tarağının kullanımı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Acar anlattı.

Bebeklerde konak nedir?

Bebeğin başında görülen kahverengi, kabuklaşmış deri parçalarına konak denir. Konak, saç derisinde pul pul deri döküntüsü şeklindedir.

Bebeklerde konak neden olur?

Doğum sonrası yağ bezlerinin aşırı fonksiyon göstermesi ile ilgili olarak ortaya çıkan, ilk aylarda görülen kahverengi, sarımsı kabuklaşmış deri parçacıklarına konak ismi verilir. Tıbbi adı infantil seboreik dermatitdir. Genellikle saçlı deride olan bu durum, bazen kaşlara, alın ve kulaklarda yayılabilir.

Oluş nedeniyle ilgili olarak kabul edilen genel görüş kötü hijyen değil, anne karnındayken yüksek hormon düzeylerine maruz kalma olayı olarak düşünülmektedir. Bu nedenle anneden geçen yüksek hormon seviyelerine maruz kalan bebeklerde daha çok olmaktadır. Konak genelde bebeğe acı vermez, tedavi edilmese bile kendiliğinden geçebilir.

Bebeklerde konak tedavisi

İyi bir konak bakımı sorunu ortadan kaldırır. Konakları yumuşatmak için bebek yağı, badem yağı kullanılabilir. En az 2 saat bebeğin saçında kalan yağ daha sonra ince dişli bir tarakla taranabilir. Daha sonra ketokanazol içeren şampuanlarla veya konak önleyici bebek şampuanlarıyla yıkanabilir. 

Bebekler konak tarağı kullanılır mı?

Saçlı derideki pullanmayı temizlemek için bebeğinizin saç derisine zarar vermeden kullanabileceğiniz hijyenik konak tarakları vardır. Bunları kullanarak pulların daha hızlı geçmesini sağlayabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!