Gelişen teknoloji ve bilimsel araştırmalar, gelişim ve eğitim sürecimizi şekillendiren faktörleri her geçen gün daha da detaylı olarak gün ışığına çıkarıyor. Çağımızın en büyük keşiflerinden biri de bebeklerin henüz anne karnına düştükleri andan itibaren müthiş bir öğrenme potansiyeline sahip oldukları gerçeği.
#Çocukların Müzikle Gelişim SerüveniBilişsel gelişimin en popüler teorilerinden biri, bilişsel gelişimin aşamalar halinde gerçekleştiğine inanan İsviçreli bir psikolog olan Jean Piaget tarafından oluşturuldu. Peki, Bilişsel gelişim nedir tüm detayları ile derledik.
#EğitimSelçuk Şirin Hoca’yı hepiniz tanıyorsunuz, New York Üniversitesi profesörlerinden. Davranış bilimi ve istatistik dersleri veriyor. Hiçbir zaman Türkiye’yle bağı kopmadı. Bebeklikten yetişkinliğe çocuk yetiştirme kılavuzu olan o nefis kitap, ‘Yetişin Çocuklar’ın da yazarı. Hoca dev bir hizmete daha imza attı. Diyor ki “İlk 36 ayda bebeğinizin kelime haznesini geliştirmezseniz, kendisini ifade etmekte yoksun çocuklar yetiştirmiş olursunuz, bebeğinizle kitap okumak bu kadar hayati önem taşıyor. Ama ülkemizde bir milyon çocuk, kitaplara ulaşamıyor!” O yüzden de Selçuk Şirin bir seferberlik başlattı. Hedef 1 milyon çocuğa ulaşmak! Bu seferberliğe hepimizin destek olması gerekiyor. Sadece online alışveriş yapanların değil, büyük kurum ve markaların da...
#Selçuk ŞirinGündemdeki haberler ardından fetüs teriminin anlamı merak konusu oldu. Tıbbi bir terim olan fetüs, özellikle anne adaylarının sıklıkla duyduğu bir kavram, çünkü bebeğin anne karnında gelişim aşamalarından biri. Peki, fetüs nedir? İşte, fetüs hakkında bilgiler ve bebeğin anne karnında gelişim aşamaları
#Fetüs NedirBirkaç cesur araştırmacı, ‘yeni moda’ yollarla nasıl bebek yapılabileceğini araştırıyor. 2003’te bir fare embriyonu yapay rahimde tamamen büyüyebildi, nefes aldı ve kabarcıklar çıkardı.. İnsan yapımı fare rahimleri 10 yıl içinde gerçeğe dönüşebilir ve yapay insan rahmi üretimine doğru büyük bir adım atılabilir.
İşitme kaybı bin doğumda 1- 4 arasında rastlanma sıklığıyla en sık doğumsal rahatsızlıklardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Günümüzde gelişmiş elektronik tanı araçları sayesinde doğumdan sonra ilk saatlerde yapılan işitme taramasıyla, orta ve ileri derecede işitme kaybı saptanabiliyor.