bayıla bayıla haberleri sayfasında bayıla bayıla hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 380 bayıla bayıla haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Nefis bir yemek arayanlar için en doğru tercihlerden birisi kuzu pirzoladır. Kuzu pirzolanın enfes bir tadı bulunmakla birlikte son derecede doyurucudur. Bu yüzden arzu eden herkesin mutlaka kuzu pirzolayı denemesi gerekmektedir. Kuzu pirzola nasıl pişirilir? Tepside fırında pirzola nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kuzu Pirzolaİç Anadolu Bölgesi'nin ilgi çekici şehirlerinden birisi olan Niğde'nin birçok meşhur yemeği bulunmaktadır. Sizler için Niğde Yemekleri - Niğde'de ne yenir ve neyi meşhur? Niğde mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Niğde Yemekleri“Daha genç olduğum ve daha kolay etkilendiğim yaşlarda, babamın bana verdiği bir öğüt, o gün bugündür hiç aklımdan çıkmaz. ‘Birini eleştirmeye kalktığında’ demişti, herkesin seninle aynı imkânlarla dünyaya gelmemiş olduğunu aklına getir.” (Francis Scott Fitzgerald-Muhteşem Gatsby-1.Bölüm)
#Aziz DevrimciÇocukluğumda yer etmiş tatlıları hem pastanemde hazırlayıp sunmayı hem de tadarak o nostaljiyi yaşamayı çok seviyorum. Muzlu rulo, rokoko, ekler, pürüzyen bunlardan sadece birkaçı... Evde kendi nostalji turunu atmak isteyenler için hepsinin tariflerini hazırladım.
#TatlıPazartesiden sonra tüm evlerde benzer şeyler konuşulacak. “Acıktım” diye eve koşan çocuklar için besleyici yani vitamini, proteini, lifi dengeli ve pratik yapılabilecek önerilerim var. Bizim evde çok sevilen nugget’tan karnabaharlı muffin’e hepsi hem leziz hem de çocukların bayılacağı tarifler…
#OkulŞef Görkem Özkan ve ekibi Aqua’da Türkiye standartları için sıradışı bir iş yapıyor. Hazırladıkları menü balık odaklı. Bizim balık konusunda ne kadar tutucu olduğumuz malum. Üstelik böyle bir restoranı Four Seasons Hotel Bosphorus gibi üst düzey, ulusal bir otel zincirinin ana restoranı yapmak beraberinde birçok zorluk getirebilir.
#Ebru ERKEAcıktığımızda çoğumuzun aklına düşen çıtır çıtır kızarmış, altın renkli patatesler, yazın buz gibi içeceklerin de en iyi eşlikçisi. 13 Temmuz’da kutlanan Dünya Patates Kızartması Günü’nü fırsat bildik, Banko Burger’in sahibi ve şefi Bora Bozankaya’yla evde en iyisini yapmanın püf noktalarını konuştuk.
#PatatesKapısından girip yaşadığımız yerden, kafamızdaki iş güçten uzaklaştığımız, menüsünden isim seçmeyi eğlenceli bir tadım oyununa çevirebildiğimiz, zarif ama bir o kadar rahat ve konforlu bir restoran bulmak kolay mı? Bomonti’de yeni açılan Saku; servisi, ortamı ve lezzetleriyle işte tam da bunu yapıyor. Yetenekli şeflerinden bekleneni fazlasıyla karşılıyor...
#SakuYana yana ama bayıla bayıla yediğimiz biber soslarıyla ilgili bilmediğimiz pek çok şey var. Mesela gözümüzü yaşartsa da ondan niçin vazgeçemiyoruz? Yarın kutlanacak Dünya Acı Sos Günü öncesinde hem acıyı gastronomik açıdan daha iyi tanımlayalım hem de doğru malzemelerle eşleştirerek yapılmış sosların tat üzerindeki etkisine bakalım…
#Dünya Acı Sos GünüGeçen sene 17. sıradaydık... Herkesler ‘Ah, vah’ etti, ‘ABD nasıl ilk 10’a girdi de biz giremedik?’ diye sordu. Bu yıl başardık. Dünya yemek trendlerini takip eden Taste Atlas, binlerce kullanıcıyla yaptığı araştırma sonucunda ‘Dünyanın en iyi mutfakları’ listesini yeniledi. Türkiye 7. sırada. İşte sonunda ilk 10’dayız. Elbette ‘büyük gurur’. Ancak bu kez de sosyal medyada ‘Nasıl olur da Yunanistan ikinci olur, biz yedinci...’ kavgası var. Herkesler sitem içinde. Varsın olsun! Gelin biz, ‘Daha iyisi nasıl oluruz?’ onu konuşalım.
#Türk MutfağıOkan Bayülgen, “Estetikli kadın bana çekici gelmiyor. Yapılmış vücutlar bende tiksinti yaratıyor.” Sevcan Orhan, “Story atmak için bir yere gitmek normal değil. Hastalık.” Hayko Cepkin, “Hayat bence çok mutsuz bir şey. Çünkü çok acımasız.” Hafta sonu gözüme çarpan, 3 ünlünün temeli aynı duygulara dayanan açıklaması bunlar. Garip bir dönemden geçiyoruz. Çok negatifiz.. Canımız çok sıkkın belli.
#Orkun ÜnEvdeki Saat ‘Huzursuzluğun Meyvesi’ isimli albümünü 3 Haziran’da yayınladı. Bu albümde dinleyicinin çok seveceği bir de sürpriz cover var. Gerdan kırmaya, omuz titretmeye hazır mısınız? Evdeki Saat’in ilk cover çalışması olan ‘Adana Köprü Başı’ elektronik altyapısı ile dikkat çekiyor.
#Evdeki SaatSevgilisiyle birlikte Kıbrıs’a gitmişlerdi. Dönüşte Özcan Deniz business’ta, Samar Dadgar ise ekonomide uçmuş. Ben olsam, sevgilim, nişanlım, müstakbel eşim dediğim biri arkada tek başına uçarken ölürdüm de onu yalnız bırakmazdım. Çok küçük bir ayrıntı ama insanın “hayattaki kalibre”sini ortaya koyan bir turnusol gibi.
#Savaş ÖzbeyEnginar, mart gelir gelmez hemen lokantamızın menüsüne giriyor. Ahtapotun yanına salatasını da yapıyoruz; kuzuyla da pişiriyoruz, levrekle de... Bazen de pilava katıyoruz. Senede sadece 3-4 ay misafir edebildiğimiz bu sebzeyi tabaklarımızda nasıl daha sık kullanabiliriz diye ekipçe düşünüyoruz.
#EnginarMurat Dalkılıç sözü ve müziği kendisine, düzenlemesi ise Miraç Kutlu’ya ait olan yeni teklisi ‘Che’yi Gig Music etiketiyle geçtiğimiz hafta dinleyicisi ile buluşturdu. Mevzu müzik olunca özgür ruhuyla canının istediğini hesapsız kitapsız üretip paylaşan Dalkılıç, yine nevi şahsına münhasır bir işle karşımızda.
#Serhat TekinDokuz senedir şarkılarıyla hayatımızda. Müzik dünyasını “Batakhane ve çöplük gibi” diyerek anlatıyor. Herkesin kendi küçük krallıkları olduğunu söyleyip “Ben gönüllerin kralıyım” diyor. Cem Belevi ile buluştuk; ‘Cemiyet Gazinosu’ projesini, hayatını, İrem Derici’yle aşkını konuştuk: “Durağanlıktan beslenemeyen iki manyak tipiz.”
#Cem Belevi1 Ocak sabahı Türkiye ikiye bölündü. Yeni yıl ekranında izlediğimiz Cem Yılmaz’ın yeni şovu ‘Diamond Elite Platinum Plus’ başta olmak üzere, Yılmaz Erdoğan’ın ‘Münaşaka’ adlı tek kişilik gösterisini ve her ne kadar eski olsa da TV’de ilk kez gösterilen ‘Ata Demirer Gazinosu’nu beğenenler olduğu kadar yerden yere vuranlar da çoktu. Tweet’ler atıldı, yazılar yazıldı. Biz de TV eleştirmenlerinden akademisyenlere, gazetecilerden Twitter kullanıcılarına şunu sorduk: Mizah anlayışımızda ne değişti? Yorumlar sair, kanı ortak: “Bu kez güldürmedi!”
#Cem YılmazTürk kültürüne baktığımız zaman et yemeklerinin daha çok tercih edildiği görülmektedir. Özellikle eti sade haliyle pişirmek çok tercih edilmektedir. Marine edilmiş olan etin olduğu gibi pişirilmesi çok lezzetli olmaktadır. Biftek nasıl marine edilir? Biftek sütle nasıl marine edilir, nasıl terbiye edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Biftek