Sosyetik, pahalı, Allah için güzel bir ada Paros. Kısa tatilimizde ancak üç lokanta denedik ve hiçbiri tam olarak memnun etmedi. Son akşam aile işletmesi bir tavernayı seçtik: Katsounas. Diğer iki lokantaya kıyasla çok daha ucuz. Girit salata, kabak ve domates mücverleri. Midye saganaki özellikle iyi. Adanın nohut yemeği müessese ikramı olarak geliyor ve lezzetli.
#ParosBiz değil miyiz Bodrum’un dünya çapında bir yer olmasıyla övünen? O zaman fiyatlar üzerinden kötü algı yaratmanın amacı ne? Madalyonun diğer tarafına bakalım bence. Mesela Spago gibi bir markanın Bodrum’da olması büyük kazanç. Yurtdışında hizmet ve kalite olarak bizi en iyi kim temsil eder desek sayacağım birkaç isimden Lucca da dört yıldır burada.
#Ebru ErkeMasterChef 15. yarışmacı kim oldu? sorusunun yanıt bulduğu dün gece heyecan yine zirvedeydi. All Star sezonu ile ekranlara hızlı bir başlangıç yapan MasterChef'in 29 Haziran tarihli son bölümünde 2021 sezonu yarışmacıları perşembe günü ana kadro mücadelesine devam etti. Danilo, Mehmet ve Murat Şef'in ilk turda istediği 'haşhaşlı şekerpareyi en iyi yapan yarışmacılar yaratıcılık etabına yükseldi. Gecenin yaratıcılık turunda ise ana malzemeler barbun balığı ve mısır oldu. Mert ve Fatma'nın son ikiye kaldığı finalde şeflerin kararı ile bir isim MasterChef All Star ana kadrosuna seçildi. Peki, MasterChef son bölümde kim kazandı, ana kadroya kim seçildi? İşte, MasterChef All Star kadrosuna giren 15. yarışmacı ve kazanan isim
#Masterchef Kim KazandıVincenzo Candiano Sicilya’nın en tarihi kasabalarından Ragusa Ibla’da Michelin yıldızlı Locanda Don Serafino’nun başında. Sicilya ruhunun inkâr edilemez cömertliğini hazırladığı her lezzette hissettiren şef, İtalyan Mutfağı Haftası kapsamında Swissôtel Büyük Efes’in mutfağındaydı. Süt bazlı bir sosla verdiği pizzicotti’ler, denizkestanesiyle sunduğu spagetti, füme uskumru ve yosun tozuyla tatlanan risotto menünün yıldızları arasındaydı.
#Vincenzo CandianoTabağın ortasında bir parça toro yani ton balığının yağlı göbeği... Etrafında sadece sebzelerle yapılmış yoğun bir sos ve soğan püresi... Bu kadar katmanlı, kompleks lezzetleri böyle sade görünümlü tabaklarda sunabilmek bir meziyet... Sekiz yıl önce çok sevdiğim Sicilya’da tanıştığım şef Ciccio Sultano’yla geçen hafta yeniden bir araya geldim. Ciccio, bu hafta Bodrum Kempinski Barbaros Bay içinde restoran açıyor. Yemeklerde kullanacağı malzemelerse otelin kendi çiftliğinden temin edilecekmiş.
#Sicilya Mutfağıİki yılın ardından ilk Avrupa seyahatimi geçen hafta gerçekleştirdim. Vakit kısıtlıydı ama Brüksel’in özlediğim klasiklerinin tadını çıkaracak kadar yeterliydi. 48 saat içinde Brüksel’de birlikte bir gastronomi turu atalım ve şehrin lezzetli yüzünü görmek için neler yapmak lazım, bir bakalım…
#BrükselKısaca barbun olarak da bilinen barbunya balığı, balığı genellikle Ege ve Akdeniz’de bulunur. Tekir ile çok karıştırılan barbunun en lezzetli zamanı temmuz ile e kim ayları arasıdır. Pembeliğiyle tezgahları renklendiren barbun, faydalarıyla ise vücudumuza sağlık depoluyor. Peki, barbunya nedir, özellikleri neler?
#Barbunya NedirMasterChef Türkiye'de kazanan isim, yarışmanın 10 Ağustos Pazartesi akşamı ekranlara gelen 21. bölümünde belli oldu. Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in verdiği zorlu menüleri yapan 14 yarışmacıdan 1 isim, MasterChef 2. final turunda ana kadroya girerek hayallerine bir adım daha yaklaştı. Böylece 16 yarışmacıdan 9'u belli oldu. Peki, MasterChef'te kim kazandı? İşte, MasterChef Türkiye 10 Ağustos birincisi ve ana kadroya giren isim.
#Masterchef Kim KazandıMasterChef’te adını finale yazdıran isimlerden biri de Barbaros Yoloğlu oldu. İlk etaplarda jüri üyelerinden geçer not alan Barbaros Yoloğlu’nun ana kadrodaki 16 isimden biri olup olmayacağı bu hafta netlik kazanacak. Peki, MasterChef yarışmacı adayı Barbaros Yoloğlu kimdir, kaç yaşında?
#Masterchef Barbaros YoloğluKızıldeniz'de yaşayan barbunya türlerinden olan "upeneus tragula" balığı, 600 mil yol katederek geldiği Antalya Körfezi'nde Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu tarafından ilk kez tespit edildi. 2 yerli barbunya türünün ardından yeni gelen 4 barbunya ile birlikte Kızıldeniz’den gelen barbunya türü 6’ya yükselmiş oldu.
#Upeneus TragulaAlaçatı’da yeni açılan Meftun Meze&Balık, bu düzeyi korursa sadece bulunduğu bölgenin en iyisi olmakla kalmaz, ülkemizin de en iyi ve özgün deniz ürünleri lokantaları arasında yer bulur. Soğuk mezeler şahane, şef yaratıcılığını konuşturuyor, mekânın yemek ve malzeme kalitesi dışında da pek çok artısı var. Üstelik bana saygı gösterip herkesten aldıkları hesabı aldılar.
#Meftun Meze&BalıkHastalık gibi estetik ve güzellik de bulaşıcı. Almanya sınırında, tarih boyunca bir Fransa’nın, bir Almanya’nın elinde kalmış olan Alsace bölgesi Moselle’den geri kalır mı? Nereye bakarsanız bakın tepelere kurulmuş şarap bağları, nehirler, şatolar, doğal parklar, tarihi taşevler... Colmar benim Alsace’de favorim.
#Vedat MilorHastalık gibi estetik ve güzellik de bulaşıcı. Almanya sınırında, tarih boyunca bir Fransa’nın, bir Almanya’nın elinde kalmış olan Alsace bölgesi Moselle’den geri kalır mı? Nereye bakarsanız bakın tepelere kurulmuş şarap bağları, nehirler, şatolar, doğal parklar, tarihi taşevler... Colmar benim Alsace’de favorim.
#Fransızİspanya’nın gurme cenneti San Sebastian ve çevresinde dört tane 3 Michelin yıldızlı lokanta var. Ama Michelin rehberi burası için güvenilir değil. Çünkü dünyanın en iyi balık lokantası Elkano ya da enfes mangallarıyla Asador Etxebarrii gibi restoranlara hak ettikleri değeri vermiyorlar.
#Vedat Milorİspanya’nın gurme cenneti San Sebastian ve çevresinde dört tane 3 Michelin yıldızlı lokanta var. Ama Michelin rehberi burası için güvenilir değil. Çünkü dünyanın en iyi balık lokantası Elkano ya da enfes mangallarıyla Asador Etxebarrii gibi restoranlara hak ettikleri değeri vermiyorlar.
#Michelin