Gibi dizisinin Berk'i Celal Öztürk, dizinin belirli bölümlerinde gösterdiği oyunculuk performansı ile dikkat çekti. Peki, Gibi dizisinin Berk'i Celal Öztürk kimdir, hangi dizilerde ve filmlerde oynadı? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Celal ÖztürkTeknolojinin sunduğu kolaylıkları sorgulayan gazeteci ve yazar Miranda Levy, 1950’lerdeki daha fiziksel ve sade yaşamı deneyimlemek üzere dikkat çeken bir deneye imza attı. İki hafta boyunca cep telefonları ve modern kolaylıklardan uzak duran Levy, 1950’deki insanlar gibi yaşadı, dönemin zorlukları ve bu farklı yaşam tarzının getirdiği fiziksel faydaları keşfetti. İşte Miranda Levy yaşadıkları…
#Sağlık11 yıldır ekranda. Karşımıza hep nitelikli işlerde ve karakterlerde çıktı. ‘Kurak Günler’, ‘Okul Tıraşı’ gibi rol aldığı filmler çok konuşuldu. Şimdilerde Kanal D’de yayımlanan ‘Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu’ dizisinde başrolde. Oyuncu Ekin Koç’la buluşuyoruz; mesleğe nasıl başladığını, hayata bakışını, aşkı ve yıllar geçmesine rağmen hep genç görünmesine ilişkin son günlerde sosyal medyada viral olan “Vampir mi” esprisini konuşuyoruz: “Vampir değilim, ne yazık ki ölümlüyüm.”
#Ekin KoçArkadaş gruplarının çocuklular ve çocuksuzlar diye ikiye ayrıldığı zamanlarda ilişkiler önemli bir sınavdan geçiyor. Çocuğu olmayanlar her daim çocuk sorumluluğu ve gürültüsü eşliğinde buluşma planı yapmak istemezken, çocuğu olanlar ise bu duruma içerleyebiliyor. Peki gerçekten çocuksuz buluşmak istemek, çocuğu olan arkadaşları dışlamak anlamına mı geliyor?
#Bir Sorudan FazlasıHastalıklarla, rahatsızlıklarla mücadele ederken kişiyi bütüncül bir zihniyetle ele alan homeopatinin ülkemizde ve hatta yurt dışında hatırı sayılır ismi Levent Buda ile %100 İlham Veren Sohbetler’de bir araya geldik. Homeopati alanında ülkemizde öncü isim olan ve bir çok kişiyi homeopati ile tanıştıran Levent Buda, herkesin kendine has iyileşme koşulları olduğunu, sağlıklı kalmanın ve hastalıklarla baş etmenin yollarını anlattı. Sağlıklı günleriniz olsun!
#Sponsorlu İçerikTürk kahvesinin detay özelliklerinden dünya pazarındaki kültürel değerine kadar aklımızdaki tüm soruların yanıtını almak üzere, yazdığı kahve kitaplarıyla dünyanın en saygın ödüllerini kazanan gastronomi yazarı, kahve danışmanı Cenk Girginol ile bir araya geldik. Sohbetimizde Türk kahvesinin tek bir tatmış gibi değerlendirildiğine oysa Türk kahvesinin bilinen bir kahve çeşidi olmadığına dikkat çeken Girginol, Türk kahvesinin bir pişirme yöntemi olduğunu söyledi.
#BursaHerkesin çevresinde mutlaka sürekli söylenen biri vardır veya o kişi bizzat sizsinizdir. Stanford Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre şikâyet etmek beyne zarar veriyor. Sadece şikâyet etmek değil, başkasının sürekli olumsuz sözlerine maruz kalmak da aynı etkiye neden oluyor. MIT profesörü David Rand’ın yaptığı bir araştırmaya göre de ne kadar çok hayatından memnun arkadaşımız varsa mutlu olma olasılığımız da o kadar artıyor.
#MIT Profesörü David RandSizi işten çıkaramayan, ancak işinizi giderek daha tatsız hale getiren bir yönetici tarafından sessizce işten atıldığınızdan şüpheleniyor musunuz? Geçtiğimiz günlerde işlediğimiz 'sessiz istifa' trendi oldukça ses getirdi. 'Sessiz işten çıkarma' da iş dünyasının en yeni kavramlarından biri. Peki yaşayanlar ve uzmanlar ne diyor?
#Sessiz KovulmaMehmet Büyükekşi başkanlığındaki TFF yönetiminin hakemlere mal beyanında bulunmayı mecburi hale getirmesinin 2 sebebi olabilir: 1-) Spor müsabakalarında görev yapan hakemlerin anayasaya göre ‘kamu görevlisi’ sayılmaları. 2-) Bazı hakemlerin, futbol ailesinin çok yakından tanıdığı bir inşaatçıdan ev ve ofis aldığı iddiası...
#TFFÇatışmaların devam ettiği Kharkiv'de insani kriz her geçen gün daha da derinleşiyor. Güvenliğin kalmadığı şehirde, iki ateş arasında hayatlarını sürdürmek zorunda kalan insanlar metro istasyonlarını yer altı şehrine dönüştürdü. İşte dayanışma ruhunun yaşandığı ve herkesin birbirini aile olarak gördüğü yeraltı şehrinin sakinleri...
#Ukrayna-Rusya Savaşı11 yılda 9 kez kanserle mücadele eden Canan Perdahlı son girdiği kafatası ameliyatından sedye yerine tekerlekli sandalyeyle çıktı... Bir günde dönüşen hayatını hiçbir şeye değişmeyeceğini söyleyen Perdahlı’nın umut ve azim dolu hikâyesini dinledik.
#GazetehaberleriZihnimiz, etrafımızdaki dünyayı sürekli olarak yorumlama ihtiyacı duyar, olaylara anlam vermeye çalışır. Bazen dünyayı doğru bir şekilde görürüz – gerçekte olduğu gibi-fakat stres anlarında zihnimizin ürünleri olan sahip olduğumuz düşünceler, başımıza gelenleri gerçekçi bir resim ile çizemez. Örneğin, öncesinde yaptığınız bir hatayı hatırlamak, kendi kendinize “Hiçbir şeyi doğru yapamıyorum ve yapamayacağım!” demenize yani aşırı genelleme yapabilmenize sebep olur.
#2021 YKSEğer siz de telefonunuzu kontrol etmeden uzun süre duramıyor, işiniz olmadığı halde saatlerce internette vakit geçiriyorsanız ‘dijital detoks’ yapmanın tam sırası olabilir! Dijital detoksu, deneyimleyen kişilerden dinledik...
#Dijital Detoks‘Kontrollü normalleşme’ başladı, sevdiklerimizle buluşabiliyoruz. Ancak ses tonumuzdan dışarıda ne giyeceğimize kadar birçok basit rutinde çeşitli acemilikler yaşıyoruz... Bu daha yolun başı, ya pandemi bitene kadar sosyal becerilerimizi tamamen kaybedersek? Uzmanlara sorduk; korkmayın, bazıları kalıcı olarak sorunlar yaşasa da çoğunluk için sosyalleşmek de bisiklete binmek gibiymiş...
#GazetehaberleriÇocuk bakımı, ev ve iş arasında sıkışan anneler pandemi sürecinde iyice zorlaşan koşullar sebebiyle ‘karar verme yorgunluğu’ yaşıyor. Birçoğu havlu atma noktasına geldi! Uzmanlar annelerin durumunun sadece tükenmişlik sendromuyla açıklanamayacağının altını çiziyor ve “Anneler ihanete uğramış hissediyor” diyor. Çocuk bakımı ve ev işlerinde sahada olmayan babalar, esneklik sağlamayan işverenler ve zayıf kalan toplumsal destek sistemleri başlıca sebepler. Annelerle ne yaşadıklarını konuştuk, uzmanlardan da konuyla ilgili öneriler aldık...
#AnnelikKoronavirüsün milyonlarca insanı evden çalışmaya zorlamasıyla ‘ofis’in geleceği herkes için merak konusu oldu. Salgın sona erdiğinde çalışanlar plazalara geri mi dönecek, yoksa işverenler uzaktan çalışma sayesinde azalan giderleri göz önünde bulundurup bu işi kalıcı hale mi getirecek? Yöneticiler, çalışanlar ve insan kaynakları uzmanlarını dinledik...
#GazetehaberleriRomanya’nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Şopanda ve eşi Romanya Kültür Ateşesi Lavinia Ochea, koronavirüs salgını sürecini Ankara’da geçiren diplomatlardan. Mustafa Kemal Atatürk’ün “İnsanlık tek bir bedendir ve her millet o bedenin bir parçasıdır” sözünün dünyanın içinde bulunduğu süreci çok iyi anlattığının altını çizen Büyükelçi Şopanda, “Bu değişken zamanlarda daha fazla dayanışma ve işbirliği olması gerektiğine inanıyorum” diyor ve ekliyor: “Şu aşamada büyükelçi olarak görevimi, sosyal mesafeye ve Türk makamlarının koyduğu kurallara saygı göstererek yerine getiriyorum.”
#Haşim KILIÇBugünlerde biraz zorlu günlerden geçiyoruz. Dünya ve güzel ülkemiz koronavirüsle savaşıyor. Evden çıkmama kuralına uyarak bu süreci daha az sancılı atlatabileceğimizi umuyorum. Bu süreçte karamsarlığa kapılmadan bireysel olarak önerilere uymak hepimizi eski sağlıklı günlere kavuşturacaktır. Evde vakit geçirirken dizi veya film izleyebileceğimiz gibi, sürekli koşturma içinde okuyamadığımız kitaplara da vakit ayırabiliriz. İnternet üzerinden gezebileceğimiz müzeler ve sanat galerileri de bence güzel bir seçenek. Tabii mutfakta yeni lezzetler deneyerek de evde geçirdiğimiz zamanları daha keyifli hale getirebileceğimize inanıyorum.
#Mercimekli EkmekOnlar kendilerine taktıkları isimlerle ‘Fındık’ ve ‘Sarı Fırtına’. Yaşadıkları aşkıysa ‘rüzgâr tadında’ diye anlatıyorlar. Aşkları ve geçen hazirandaki evlilikleri ilk günden beri gündemde olan oyuncu Müge Boz ve Galatasaraylı basketbolcu Caner Erdeniz’le Sevgililer Günü için evlerinde buluştuk. Aşklarına yön veren şarkıyı, dövme yaptırma ve ardından şarkının adını kızlarına verme hikâyelerini dinledik. İki buçuk aylık kızları Vina da bize eşlik etti.
#CANER ERDENİZ