Bamya yaz aylarının en sevilen sebzelerinden. Sağlık deposu olan bamyayı tazeyken dondurucuya atarak ya da kurutarak kış ayları için de saklayabilirsiniz. Bamyayı tek başına pişirebileceğiniz gibi güveç gibi tariflerde de kullanabilirsiniz. Ancak bamya temizlerken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta mevcut. Peki bamya nasıl temizlenir? Bamya limonlu suda bekletilir mi? İşte zeytinyağı bamya yemeği tarifi
#Bamya Nasıl TemizlenirYaz aylarının sevilen sebzesi birçok kişi tarafından sevilmese de aslında düşük kalorili bir lif deposu olarak çok faydalı. Üstelik birçok farklı tarifte de kullanılabiliyor. Sizin için bamyayla yapabileceğiniz farklı tarifler derledik. Bir göz atmaya ne dersiniz?
#Bamya Yemeği Nasıl YapılırYaz sebzeleri denince akla ilk gelenlerden biri de bamya. Sevmeyenin hiç sevmediği ama sevenin de vazgeçemediği bu lezzeti sadece yaz aylarında değil dört mevsim doğal haliyle tüketmek için yapabileceğiniz iki şey var: Birincisi bamyaları derin dondurucuda saklamak, ikincisi de kurutmak. Eğer siz tercihinizi ikinciden yana kullandıysanız ve kuru bamya yemeği pişirmek istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. İşte kuru bamya yemeğinin püf noktaları…
#Sebze Yemeği TarifleriMustafa Kemal Atatürk, hayata gözlerini yummadan önce yaverinden daha önce hiç tatmadığı bir yiyecek olan Enginar istemiştir. Bazı söylentilere göre İzmir'den, bazı söylentilere göre de Hatay'dan özel olarak getirilen Enginarı maalesef Mustafa Kemal Atatürk tadamadan vefat etmiştir.
#EnginarDüğünlerde, bayramlarda, köy hayırlarında yaygın olarak yapılan keşkek MasterChef yarışmasıyla yeniden aranan tarifler arasında yerini aldı. Maharet gerektiren keşkek tarifi püf noktaları izleyiciler tarafından merak konusu edildi. Peki, MasterChef keşkek nasıl yapılır? İşte, orjinal keşkek tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Masterchef KeşkekTüm Hürriyet Leziz Okuyucularına merhaba bugün sizlere burçlara göre beslenme biçimlerini yazacağım. Tabii desteklerini esirgemeyen sevgili dostum Karma Astrolog Özlem Somuncu ile de konuştum ve konuşmamıza istinaden ilginç, bir o kadar da iştah kabartan lezzetler ortaya çıktı.
#BurçlarYemek eleştirmeni Vedat Milor’un yer aldığı ‘Rehber’ adlı kısa metraj belgesel bu akşam YouTube’da yayımlanacak. ‘Giderek yozlaşan gastronomi dünyasında sayıları azalan lezzet ustalarına bir saygı duruşu niteliğinde’ diye özetlediği belgesel vesilesiyle konuştuğumuz Milor: “Ustalarımız takdir edilmiyor. Çocukları bile babalarının yaptığı meslekle gurur duymuyor. Adeta ‘Babam ciğerci’ demeye utanıyorlar.”
#Gazetehaberleriİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 8 Mayıs Cuma iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemRamazan geldi hoş geldi! Oruç tutanlar için ayın ilk birkaç günü zorlayıcı olabiliyor. Gün içinde çok acıkanlar iftar saatinde ağır yemeklere koşuyor. Ancak uzmanlar bunun doğru olmadığını, iftarda çok ağır olmayan yemekler tüketmenin sağlığa zararlı olduğunu belirtiyor. Sizin için ramazanın ilk gününde orucunuzu açmanız için sağlıklı ve besleyici tarifler hazırladık. İşte 24 Nisan iftar menüsü…
#RamazanFaydaları ve doyurucu özelliği ile yaz sofralarını çeşitlendiren bamya farklı farklı tariflerle damaklara hitap ediyor. Seveni olduğu kadar sevmeyeni de olan bu şifalı bitki için bamya kızartması en alternatif tariflerden. Sizler de sofranızda değişik lezzet arıyorsanız bamya kızartması tarifine göz atabilirsiniz. Peki, bamya kızartması yemeği nasıl yapılır? İşte, bamya kızartması tarifi ve malzemeleri.
#Bamya Kızartması Nasıl YapılırTürkiye’nin fitoterapi alanında eğitim alan ilk tıp doktorlarından Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, ramazan ayında doğru beslenme ile ilgili önerilerini paylaştı. Gösterişli iftar sofralarından kaçınılması gerektiğini belirten Dr. Aktaş, “Karbonhidratlı besinler kan şekerini hızla yükseltip düşürdüğü için gün içinde daha çok acıkırız. Bu nedenle bu besinleri tercih etmemeli, sahurda hamur işleri ve ekmekten uzak durmalıyız” dedi.
#SahurGeçen hafta gittiğim Kastamonu’da yeni bir ekşi ile tanıştım: Kızamık bitkisinin meyvelerinden elde edilen muhteşem bir şeydi. Bu çok özel tatla da ‘kara çorba’ sayesinde tanıştım. Düğünlerde, bayramlarda içilen bir şölen çorbası. Karalığı, içine konan kızamık ekşisinin koyu renginden kaynaklanıyor.
#Kastamonuİyi yemek yapmayı bilmek lezzetli yapmak anlamına gelmiyor. Aynı durum tam tersi için de geçerli elbette. Lezzetli yemek yapmanın tarifinde bilgi sadece malzemelerden biri, hatta en önemlilerinden biri bile değil. Peki nedir lezzetli yemek yapmanın sırrı? 14 yaşındaki bir çocuğun bile neredeyse hiç yemek yapmayı bilmeden nefis yemekler üretebilmesini sağlayan?
Girit Osmanlı’dan kopunca büyük acılarla Türkiye’ye gelen göçmenler başta Çukurova olmak üzere Akdeniz, Ege ve Marmara kıyılarına serpiştirildi. Mübadillerle birlikte yepyeni bir yemek kültürü de taşındı bu topraklara. Giritliler mutfakları kadar uzun ömürleriyle de dikkat çekti. Uzmanlar Girit Diyeti adıyla literatüre giren otçul mutfağın bunda büyük rolü olduğunu söylüyor. Mübadil çocuğu Yüksel Hançerli ‘Girit Mutfağının Çukurova’daki İzleri’ kitabıyla bu mutfağın peşine düştü
Baba tarafından Adanalı, anne tarafından da Alman olunca ortaya Ayşe Arman gibi damak zevki geniş biri çıkıyor. Arman şnitzele de Adana kebaba da bayılıyor, sokak dürümünü tablacıdan yemeyi seviyor. Yine de şık bir sofra olmazsa olmazı çünkü mutfakların yatak odası kadar önemli olduğuna inanıyor