Yaz sofralarınızı süsleyecek çeşit çeşit bamya yemeği tarifleri
Yaz aylarının sevilen sebzesi birçok kişi tarafından sevilmese de aslında düşük kalorili bir lif deposu olarak çok faydalı. Üstelik birçok farklı tarifte de kullanılabiliyor. Sizin için bamyayla yapabileceğiniz farklı tarifler derledik. Bir göz atmaya ne dersiniz?
Etli bamya tarifi
Bamya yaz aylarında en bol bulunan sebzelerden biridir ancak doğru pişirilmediği takdirde ortaya çıkan sonuçlar herkesi tatmin etmeyebilir. Bunun için yıkamadan doğramaya bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. İşte size bu püf noktalarını da kapsayan nefis bir etli bamya tarifi...
Bamya kızartması tarifi
Bamya çok lezzetli bir sebze olmasına rağmen çok fazla sevilmiyor. Siz de bamya sevmeyenlerdenseniz ön yargılarınızı yıkmanıza yardımcı olacak nefis bir tarifimiz var: Çıtır çıtır bamya kızartması! Özellikle sarımsaklı yoğurtla servis edildiğinde enfes bir atıştırmalık haline gelen bamya kızartmasının tarifini aşağı bırakıyoruz. Mutlaka deneyin…
Bamya çorbası tarifi
Bamya yazın ve sonbaharın en kıymetli, bol lif kaynağı, vitamin deposu sebzesi. Ancak maalesef biz bu sebzenin değerini çok geç yaşta anlıyoruz. Ancak belki de değişik tariflerle çocuklara bu sebzeyi sevdirmek mümkündür.
Bamya yemeği tarifi
Bamya yaz aylarının en sevilen sebzelerinden. Tam bir lif deposu olduğu için aynı zamanda çok da sağlıklı bir sebze olan bamyayı etli ya da zeytinyağlı pişirebilirsiniz. Biz sizin için sıcak havalarda soğuk soğuk yiyebileceğiniz nefis bir zeytinyağlı bamya tarifi hazırladık. Servis etmeden önce üzerine ekstra zeytinyağı gezdirmeyi de unutmayın…
Kuru bamya çorbası tarifi
Kuru bamyayla yapılan bamya çorbası, Konya yöresine ait nefis bir tarif... İçindeki etiyle oldukça da doyurucu olan bamya çorbası yöresel lezzetlerden hoşlananların vazgeçilmezleri arasına girmeye aday. Sizin için bamya çorbasının tarifini derledik, mutlaka bir göz atın. Afiyet olsun...
Bamya konservesi tarifi
Bamya yaz aylarının en sevilen sebzelerinin başında geliyor. Bu lezzeti diğer mevsimlere de taşımak için yapabileceğiniz en doğru şey taze bamyalarla konserve yapmak olacaktır. Evde kendi yapacağınız konserveleri daha sonra yemeğinizin içinde kimyasal madde korkusu olmadan, besin değerini kaybetmeden afiyetle tüketebilirsiniz.