Balık tezgâhları da balık sofraları da tam anlamıyla bir festival havasına büründü. İstanbul’un her köşesindeki balık restoranları mevsimsel lezzetlerle dolup taşıyor. Çıtır çıtır kalamarlar, nefis kalkanlar, taze salatalar ve mezelerle leziz bir akşam geçirmek istiyorsanız jürimizin oylarıyla seçilen en iyi 10 balık restoranı listemize göz atın!
#Zeynep Nazlı YıldırımAntalya, başta Rusya ve Almanya’da olmak üzere dünyanın birçok yerinde Türkiye’den çok tanınıyor bugün. Denizi, kumu ve güneşi ülkeleri aşıyor. Antalya sessiz sedasız ama uluslararası alanda hızla yükselen bir şehir. Kültür ve sanatın geniş yelpazesinden bisiklet yarışlarına, çeşitli spor etkinliklerine de uluslararası ev sahipliği yapıyor.
#AntalyaSoğukta yağlandıkça lezzetlenen balıklar, deniz mahsullü mezeler... Birbirinden güzel balıkçıları jürimize sorduk. Bazısı manzarasıyla, bazısı fiyat-lezzet dengesiyle, bazısı da kendine özgü pişirme teknikleriyle öne çıkıyor...
#Gazetehaberleri15 Nisan’da başlayan av yasağı sona erdi. Özlediğimiz lezzetler taze taze sofralarımıza geliyor artık. Ünlü şeflerden ve deniz mahsulleriyle ünlü restoranlardan tarifler aldık. Prof. Dr. Saadet Karakulak ise hangi balığı, hangi mevsimde yiyebileceğimizi anlattı.
#GazetehaberleriYüz yılı aşkın süredir hizmet vererek geleneksellikten gelen lezzetlerini müşterilerine sunan ve hem turistlerin hem de İstanbulluların en beğendiği asırlık restoranları sizin için derledik. Biz en popüler olan 10 restoranı yazdık ama siz devamını merak eder de İstanbul’un tüm asırlık restoranlarını bir arada görmek isterseniz Zomato’nun derlemeler bölümünde bulabilirsiniz. İşte karşınızda İstanbul’un en popüler 9 koca çınarı!
#En İyi 10 RestoranOyuncu Bennu Yıldırımlar, setlerden fırsat buldukça tatile çıkıyor. Kalabalıktan uzak, huzur veren butik mekânları tercih ediyor. Onun için seyahatin anlamı, hayatın rutininden uzaklaşıp kendini yeniden keşfetmek. Henüz gerçekleştiremese de en çok yapmak istediği seyahat ‘Moskova-Sibirya’ arası tren yolculuğu... İşte Bennu Yıldırımlar’ın tatil sırları...
#Ünlü RöportajlarıGülen Cemaati’yle ilgili kitap yazdıktan sonra sol örgütle bağlantılı olduğu iddiasıyla 4 yıl hapis yatan ve AYM’nin ‘hak ihlali’ kararıyla tahliye olan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, ‘paralel yapı’nın yurtdışı telefonlarını nasıl dinlendiğini anlattı. Dinleme süreci, şüphelinin yurtdışı numarasıyla ilgili mahkeme kararı alınmasıyla başlıyor.
#Tuncay GüneyKim nerede yemek yiyor, kim nerede kahvaltı ediyor, hangi restoran dolu, hangi semt yeni trend... Fotoğraftaki adam, önündeki ekrana bakıp bütün bu soruların cevaplarını bilen bir ‘büyük abi’ gibi hepimizi gözetliyor. Her ay 4 milyon kişinin, 36 bin restoran arasından 11 milyon mekân incelemesi yaptığı Zomato’nun genel müdürü Ali Servet Eyüboğlu’yla ne yiyip ne içtiğimizi konuştuk.
#ZomatoAmerika’nın ilk kadın dışişleri bakanı Madeleine Albright dünyada en favori şehrinin İstanbul olduğunu söyledi. Oprah Winfrey, Efes’e bayıldı. Colin Powell, Boğaz’ı çok sevdi. Candice Bergen, Büyükada’yı cennetten bir köşe olarak tanımladı. Google CEO’su Eric Schmidt, Ayasofya’ya hayran kaldı. Top model ve Las Vegas TV dizisi oyuncusu Molly Sims, Tophane’de nargile keyfi yaptı. İşte size dünyaca ünlü isimlerin gözüyle İstanbul ve dahası...
#Oprah WinfreyGazeteci olduğum için şükrettiğim anlar…Barberini Meydanı’nda bir kafedeyim. Elimde otelden yürüttüğüm kâğıt kalem, not alıyorum. Hava kaymak gibi... Yazın Roma’dan gidesi yok. Nasıl gitsin! Dekolteli kadınlar, sıcakta da ceketli jilet gibi adamlar, Vespa’sının üzerine zarifçe oturmuş, yere her döktüğünde gülümseyerek sandviç yiyen genç kız… Biraz ötede binlerce yıllık göz kamaştıran anıtlar, saraylar, Bernini heykelleri… Gözüm hep güzel bir şeye dokunuyor. Ruhum dinleniyor. Roma bildiğimiz Roma.
Gösterisinin büyük bir kısımını yemek üzerine yaptığı espriler kaplıyor. Ben de nasibimi alıyorum zaten. Gösterilerinde beni anlatıp, izleyicisine soruyor: Tabağı sıyıran gurme mi olur diye... Bu kez ben Cem Yılmaz’ı karşıma aldım ve sordum: Salataya şamandıra atar mısın, zengin olunca hep havyar mı yedin, diyet yapıyor musun, evde mutfağa kim giriyor...
Ruhu her geçen yıl daha da gençleşen Nil Karaibrahimgil, mayısta çıkacak yeni albümü hakkında henüz ağzını açmıyor ama çıkış tarihi yaklaştıkça heyecanını bastırmakta da zorlanıyor. Sanki bir tarafı şarkıları ağzından kaçırmak ister gibi. Güzel müzisyen, çocuksu enerjisi ve nereden aldığını sır gibi sakladığı Susam Sokağı esintili elbiseleriyle All stüdyosundaydı...
Range Rover, yeni modeli Evoque’un tanıtımı için ‘Şehrin Nabzı’ isimli uluslararası çapta bir proje başlattı. Proje şimdiye dek Londra, Paris, Milano, Madrid, Brüksel, Prag gibi 18 şehirde hayata geçirildi. 21 Nisan’daki lansmanla da Türkiye ayağı başladı. Proje kapsamında ses getiren işlere imza atmış dört kişi ‘city shaper’ yani şehir heykeltraşı seçildi.
Asıl mesleği tıp doktorluğu olan Oğuz Erkara bir lokantaya gittiğinde sadece karın doyurup, hesap ödemekle yetinmeyenlerden. Yiyip içtikleri onun olsun, gördüklerini anlatmaya karar vermiş. Türkiye’nin en eski lokantalarından 100 tanesinin tarihçe ve hikayelerini araştırıp ‘100 Tarihi Lokanta’ adlı bir kitaba dökmüş. Sebep; Türk lokanta kültürüne duyduğu büyük merak
İncecik ve sağlıklı görüntüsünün yanı sıra kültürel birikimiyle de Türkiye’yi defalarca yurtdışında temsil eden manken Tülin Şahin tam bir yemek tutkunu. Yemekle ilişkisini “Aramızda bir aşk var” diye tanımlayan Şahin, canının istediğini yediğini söylüyor ve ekliyor: Yemekten hiç korkmam. Yemekten korkanları ve benim de korkmam gerektiğini düşünenleri anlamam. Spor yapıyorsanız isteğinizi korkusuzca yiyebilirsiniz. Bu kadar basit bu iş