Balık Tüketimi haberleri sayfasında Balık Tüketimi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2087 Balık Tüketimi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Endometriozis, endometriyum parçalarının rahmin dışında bulunmasıyla oluşur. Bu dokular fallop tüplerinde, yumurtalıklarda, mesane (idrar kesesi), barsak, vajina veya rektumda (kalın barsakta) büyüyebilirler. Bu endometriozis hücreleri, rahimde olduğu gibi davranırlar. Adet döngüsü boyunca hormon döngüsüne yanıt vererek büyüme gösterir ve gebelik olmadığında dökülerek kopar.
#Endometriosiz NedirTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye’deki kişi başı balık tüketim miktarının dünya ortalamasının yaklaşık üçte biri oranında olduğunu ve ortalama su ürünleri tüketiminin 2019’da 6.26 kilogram olarak gerçekleştiğini belirterek, balık tüketiminin artırılması amacıyla çipura, levrek, Türk somonu ve alabalık için maliyetine satış kampanyaları yaptıklarını kaydetti.
#Bekir PakdemirliYeterli ve dengeli beslenmede protein tüketiminin en az yarısının hayvansal kaynaklı olması önerilmektedir. Türkiye’de en çok koyun, sığır, kümes hayvanları, deniz ürünleri ve av hayvanlarının etleri kullanılmaktadır. Ülkemizin üç tarafının denizlerle çevrili olmasına, birçok göl ve nehirlere sahip olmamıza rağmen balık tüketimi çok yetersizdir.
#Su ÜrünleriVücut direncini artırmak için haftada 2 defa omega 3 bakımından zengin, sağlıklı protein kaynağı balık tüketilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, balığın kılçığı, kafası ve kuyruğunda yüksek oranda kalsiyum bulunduğunu belirtti.
#Balığın Faydalarıİçerdiği omega-3 ve yağ asitleri bakımından zengin ton balığı, sağlıklı bir öğünün en önemli parçası olurken içeriğindeki yüksek hayvansal protein ile vücut ve kas gelişimine olumlu etki ediyor. Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez’in ton balığıyla hazırlamış olduğu beş pratik tarifle gücünüze güç katacaksınız.
#Ton BalığıEylül ayı, Türkiye'de balık sezonunun başladığı bir dönem olarak kabul edilir. Balığın sağlık için oldukça faydalı olduğunu ve dengeli tüketiminin sağlık ve yaşam kalitesini artırabildiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, “Balık, içerdiği Omega 3 ve vitaminler ile kalp ve göz sağlığı başta olmak üzere birçok hastalığa karşı oldukça faydalı. Düzenli balık tüketimi ayrıca kas gelişimini de destekler ve kilo kontrolüne katkı sağlar” dedi, balığın 10 faydasını sıraladı.
#Balık Faydaları1 Eylül'de balık avı sezonunun açılmasıyla birlikte sağlık deposu balık, sofralardaki yerini almaya başladı. Eylül ayında en lezzetli balıkların hangisi olduğunu ve bu ay hangi balıkların yenmesi gerektiğini merak eden vatandaşlar da konuya dair bilgi almak adına internette araştırma yapıyor. İşte, Eylül'de lezzetli olan balıklar...
#EylülSon yedi yıldır üst üste en iyi beslenme modeli seçilen Akdeniz diyeti, 2024’ün de birincisi. En iyi diyet seçilmesinin ise çok önemli nedenleri var. Hadi gelin bugün diyabet, kanser, Alzheimer ve kalp rahatsızlıklarından korunmada etkili bir beslenme tarzı olan Akdeniz diyetinin ne olduğuna bir göz atalım. Çünkü bu diyet, emin olun kaliteli bir yaşam sürmenizin ve sağlıklı yaş almanızın da sırrını içeriyor.
#Akdeniz DiyetiBazı besinler kanser hücrelerini vücuttan uzaklaştırma konusunda vücudun iç dinamiklerine daha fazla destek veriyor. Pek çok uzman ise ölçüyü kaçırmadan bu besinlere sofranızda yer açmanız gerektiği konusunda uyarıyor. Peki kansere meydan okuyan besinler hangileri? Ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? İşte detaylar…
#SağlıkDeniz ürünlerinin besin değeri bakımından yaşamımızdaki yeri büyüktür. Özellikle de balık tüketimi bazı vitamin, mineral ve besinlerin insan vücuduna alınmasında katkısı eşsizdir. Bu sebepten dolayı balık besini tüketimine önem verilmektedir. Sular o kadar geniş alanlardan oluşmakta ki içerisinde birbirinden farklı canlıyı barındırmaktadır. Bu canlılardan bazılarını süs balığı olarak akvaryumlarda beslesek de bazılarını yiyecek olarak tüketmekteyiz. Melanur balığı nedir, nasıl pişirilir, faydaları nelerdir, zararı var mıdır, özellikleri nelerdir, eti yenir mi, besin değerleri nedir, türleri var mıdır detayları ile derledik.
Ülkemizde yaygın bir şekilde balık tüketimi olduğu görülmektedir. İnsanlar bütçelerine göre balık alarak evde pişirmektedirler. En iyi balığın hangisi olduğu ise insanların zevkine kalmıştır. Levrek, kefal, somon, çipura ve daha birçok balık çeşidi bulunmaktadır. Kefal balığı nasıl pişirilir? Kefal balığı tavada mı fırında mı pişirilmeli? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kefal BalığıŞubat ayı, balık tüketiminin oldukça revaçta olduğu bir ay. Şubat ayında tezgahları şenlendiren onlarca tür balık arasında seçim yapmakta zorlanan vatandaşlar, şubat ayında yenmesi önerilen balıkları merak ediyor. İşte, şubat ayında lezzetli balıklar listesi
#Şubat'ta Hangi Balıklar Yenir?Oscar’lı bir oyuncu olması kadar çevreciliğiyle de tanınan Leonardo DiCaprio, dünya üzerinde tekrar görülmesi en çok istenen 10 balık türünden biri olan ve kırmızı listede yer alan leopard barbel yani leopar sazanının Türkiye sınırlarında tekrar görülmesiyle ilgili güzel haberi Instagram ana sayfasından yayınladı.
#Leonardo DicaprioBağışıklık sistemi vücudumuzu hastalık yapıcı dış etmenlere karşı koruyan önemli bir savunma yapısına sahip. Doğduğumuz andan itibaren maruz kaldığımız çevreye bağlı olarak dinamik bir şekilde gelişen ve değişen bu sistem yüzlerce farklı hücre tipinden ve bu hücrelerden salgılanan maddelerden oluşan bir ağ ile bizleri hastalıklara karşı korumayı hedefler. Bu karmaşık sistemin düzenlenmesi ve etkin bir şekilde çalışabilmesi tükettiğimiz besinler ve genel beslenme durumumuz ile çok yakından ilişkili.
#Konuk YazarProtein değeri yüksek, hafızaya iyi geliyor, kalbimizi koruyor, kemik gelişimini destekliyor. Her mevsim soframızın en kıymetli malzemelerinden biri olan balık, yaz aylarında da vazgeçilmezimiz... Yanına fava, havuç tarator gibi mezeleri, patates ve roka salatalarını çok yakıştıran yazarımız Dr. Ayça Kaya sağlıklı pişirme yöntemlerini anlatıyor, tarifler veriyor.
#Sponsorlu İçerikOcak ayı, balık tüketimi açısından da oldukça popüler olan bir ay. Ocak ayında tezgahları şenlendiren onlarca tür balık arasında seçim yapmakta zorlanan vatandaşlar, ocak ayında yenmesi önerilen balıkları merak ediyor. Peki, Ocak ayında hangi balıklar yenir?
#OcakSağlık deposu balık kış sofralarını süslemeye devam ediyor. Fiyatların düşmesiyle sofraların baştacı balık hakkındaki araştırmalar da yoğunlaştı. Aralık ayında hangi balıkların yenmesi gerektiği de araştırılıyor. Peki, Aralık ayında hangi balıklar yenmeli?
#BalıkKasım ayında yemesi en lezzetli olan balık türleri, sofraların baş tacı balığı bu ay bolca tüketmek isteyen kişilerce yoğun olarak sorgulanıyor. Bu konuda uzmanların görüşüne başvurmak isteyen vatandaşlar, Kasım ayında yenmesi önerilen balıkları sorguluyor. Peki, Kasım ayında hangi balıklar yenir?
#KasımAkdeniz'e Kızıldeniz üzerinden gelen istilacı türler arasında yer alan ve halk arasında 'gırt gırt' veya çizgili gargur balığı olarak bilinen 'Pomadasys Stridens', Antalya Körfezi'nde kilometrekarede 600 kilo ile 3 ton arasında bulunuyor. İstilacı türlerin, yerli türlerin yerini almaya başladığını söyleyen Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, “Eti lezzetli ve fiyatının düşük olması nedeniyle herkesin tüketebileceği bir balık. Tüketimi teşvik edilmeli" dedi.
#AntalyaBolu'nun içme suyu barajı Gölköy Baraj Göleti'nde, balık ölümleri meydana geldi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, sudan ve ölü balıklardan numune alarak inceleme başlattı. Bolu Valisi Erkan Kılıç, konuyla ilgili açıklamada bulundu.
#BoluBolu'nun içme suyu barajı Gölköy Baraj Göleti'nde, balık ölümleri meydana geldi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, sudan ve ölü balıklardan numune alarak inceleme başlattı. Bolu Valisi Erkan Kılıç, konuyla ilgili açıklamada bulundu.
#BoluBalık avı yasağı Marmara, Karadeniz ve Ege için 1 Eylül’de sonlandı. Akdeniz’deyse 15 Eylül’de bitecek. Bereketli denizlerimizin sahip olduğu çeşitlilik sofralarımıza da yansıyacak elbette. Balık türlerini korumanın önemine değinen yemek kültürü yazarı Ayfer Yavi “Bu ay istavrit, sardalya, barbunya, tekir, çipura, lüfer yağlanır, lezzetlenir. Palamut irileşir ve bollaşır” diyor. Beslenme uzmanı yazarımızBerrin Yiğit’e göreyse balık, sağlıklı yaşamın vazgeçilmez unsuru...
#BalıkAv sezonun açılmasıyla balık fiyatları da düşmeye başladı. Fiyatların düşmesiyle sofraların baştacı balık hakkındaki araştırmalar da yoğunlaştı. Eylül ayında hangi balıkların yenmesi gerektiği de araştırılıyor. Peki, Eylül'de hangi balıklar yenir?
#EylülDemir eksikliğinin yol açtığı sorunlarla baş etmenin en temel yöntemlerinden birisi de beslenmenizde demir bakımından zengin olan gıdaları tüketmekten geçer. Demir, kanda bulunan oksijeni vücuda taşımakla görevli olduğu için vücut için en vazgeçilmez minerallerden birisidir. Demir eksikliğine iyi gelen besinler ve yiyecekler nelerdir sizler için derledik.
#Demir EksikliğiTürk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında konuşan Doç. Dr. Özge Samancı “Geç Osmanlı dönemindeki pilav, tavuk çorbası, baklava, börek ve kabak dolması gibi yemeklerin önemi, günümüzde hâlâ yediğimiz lezzetler olmaları... Aslında mutfağımız çok geleneksel” diyor.
#Özge SamancıSiraz balığı; Işınsal yüzgeçliler kategorisinde olup, Cyprinidae ailesine ait bir balık türüdür. Dünya çapına yalnızca Türkiye'de bulunmakta ve endemik bir çeşit olan bir balıktır. Doğal yaşam alanlarının yok olması sebebiyle neslinin tükenmesi söz konusu olduğundan nesli tehlikededir. Doğal yaşam alanı ise tatlı su gölleri olarak belirlenmektedir. Peki siraz balığı nedir, siraz balığı nasıl pişirilir, nasıl temizlenir ve avlanır? Siraz balığının özellikleri ve faydaları nedir detayları ile derledik.
İnsan vücudu için faydaları saymakla bitmeyen balıklar sahip oldukları vitamin ve mineraller sayesinde oldukça önemli bir besin maddesi olmaktadır. Ballıklar sahip oldukları çeşitli özellikler bakımından birbirinden oldukça farklı özelliklerde canlılar olmaktadır. Kolyoz balığı da insanlar tarafından sıklıkla tüketilen balık türlerinden biri olmaktadır. Peki, Çiroz balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Kolyoz balığı faydaları ve özellikleri nelerdir? İşte, kolyoz balığı hakkında detayları derledik.
Trigladae familyasının en popüler üyeleri arasında kırlangıç Balığı yer alan alır. Avcılığın zevki, lezzetli beyaz eti ve genellikle de iri balık bir olması nedeni ile kırlangıcı amatörler tarafından en çok aranan balık yapmıştır. Kırlangıç Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ve Keçiören Halit Fahri Ozansoy İlkokulu’nda 300’den fazla öğrencinin katılımıyla başlayan 'İl Müdürlüğümüz Eğitiyor, Küçük Balık Denetçileri Yetişiyor Projesi' sekiz ilçede gerçekleştirildi.
#Şaduman UNUTMAZ/DHAAv sezonu yasağına kısa bir süre kala balık tüketimi de artmaya devam ediyor. Bu ay yenilmesi önerilen balıkların neler olduklarını merak eden vatandaşlar, konuya dair bilgi almak adına internette araştırma yapıyor. Peki, Nisan'da hangi balıklar yenir?
#Nisan