Balık Yemek İçin 10 Neden
.
Sağlıktan güzelliğe, birçok farklı alanda faydalarını gözlemlediğimiz balığı yemeniz için faydalarını bir araya getirdik.Kaynak Fotoğraflar: Pixabay
Cildin Yaşlanmasını Önler
Balık tüketerek yenilenmiş ve pürüzsüz bir cilde kavuşmak mümkün. Protein açısından da oldukça zengin olan balık, cilde esneklik kazandırarak yaşlılık görünümlerinin de düzeltilmesine yardımcı olur.
Diyabet Riskini Düşürür
İçerdiği doymamış yağ asitleriyle balık, insülin direncini azaltarak diyabet olma riskini de biraz olsun azaltmış oluyor. Diyabet hastaları için de iltihaplanma görülme olasılığı en aza indirgeniyor.
Unutkanlığı Önler
Balıkların sırt kısımlar yani kahverengi olan etleri tüketildiğinde unutkanlığın belli bir oranda azaldığı ve hafızanın da kuvvetlendiği görülmüştür. Özellikle çocuklarda dikkat eksikliklerinde de etkilidir.
Depresyondan Korur
Sinir hücreleri arasındaki ektileşimi sağlayan serotonin, dopamin ve noradrenalin gibi kimyasalları içerisinde bulunduran balık sayesinde oluşabilecek sinir hastalıklarının da önüne geçilebiliyor. Balık tüketen insanların diğer insanlara oranla depresyona girmedikleri gözlemlenmiştir.
Bağırsak Sağlığında Etkili
Balığın içerdiği Omega-3’ün özellikle kalın bağırsak üzerinde oldukça faydalı olduğu görülmüştür. Kansere karşı koruyucu özellikler barındıran balık sayesinde bağırsak kanseri olma risk neredeyse ortadan kalkmış oluyor.