Kılçığı, Kafası ve KuyruÄŸuyla Tüketin!

Güncelleme Tarihi:

Kılçığı, Kafası ve Kuyruğuyla Tüketin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 13:03

Vücut direncini artırmak için haftada 2 defa omega 3 bakımından zengin, sağlıklı protein kaynağı balık tüketilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, balığın kılçığı, kafası ve kuyruğunda yüksek oranda kalsiyum bulunduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Türkiye'de 8 kilogram seviyesinde olan kişi başı yıllık balık tüketimi, dünya genelinde 16 kilogram, Avrupa'da ise 25 kilogramdır. Balık zengini bir ülke olmamıza rağmen dünya ortalamasının yarısı kadar balık tüketiyoruz. Sağlıklı yaşam, hatta obeziteye karşı mücadele için balık tüketiminin artırılması önemlidir.

Kılçığı, Kafası ve Kuyruğuyla Tüketin

DEPRESYONU ÖNLÜYOR!

Düzenli balık tüketiminin depresyona yakalanma ihtimalini yüzde 17'ye kadar düşürdüğünü belirten Elmacıoğlu, balıkta bulunan omega 3 yağının da damar sertliği, tansiyon, kalp, damar ile felç gibi hastalıkları önlediğini, obezite, hiperaktivite ve dikkat eksikliği gibi rahatsızlıkların etkilerini ise azalttığını anlattı.

Haberin Devamı

ZENGİN KALSİYUM KILÇIĞINDA!

Balığın kılçığı, kafası ve kuyruğu kalsiyum bakımından oldukça zengindir. Özellikle hamilelikte ve kemik erimesinde bunlar çok faydalıdır.

MEVSİM GEÇİŞLERİNDE SIK TÜKETİLMELİ

Vücut direncinizi artırmak için haftada 2 defa omega 3 bakımından zengin, saÄŸlıklı protein kaynağı balık tüketimi önemlidir. Retina, beyin ve sperm hücrelerinin tam olarak çalışmalarını saÄŸlıyor. Bünyesindeki yüksek oranda kalsiyum ve fosfat içeriÄŸi, eklem aÄŸrıları ve cilt yumuÅŸaklığına iyi gelmektedir.Â

Kılçığı, Kafası ve Kuyruğuyla Tüketin

HAFTADA EN AZ İKİ ÖĞÜN BALIK!

Prof. Dr. Elmacıoğlu, özellikle düzenli balık yiyen büyüme çağındaki çocukların boylarının çok daha hızlı ve sağlıklı uzadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

Balığın proteini hayvansal kaynaklı olduğu için biyo yararlılığı, yani vücut proteinine dönüşme oranı çok yüksektir. Bu yüzden balık büyüme, gelişme ve yeni doku yapımı için gerekli proteinin karşılandığı en temel besinlerden biridir. Yeni doku üretimine en çok ihtiyacı olan grup ise büyüme çağındaki çocuklardır. Balıkta bulunan omega 3 yağ asitleri, A ve D vitaminlerinin yanında mineraller bakımından da zengin olan balıklar, çinko, selenyum ve iyot gibi vücut için gerekli mineralleri de barındırmakta. Daha mutlu ve daha sağlıklı bir hayat için haftada en az 2 öğün balık tüketilmesini öneriyoruz.

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!