Yaz aylarında yeterli sıvı tüketmeyenlerin dehidrasyon riski ile karşı karşıya kalabileceğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özgün İyigün, "Vücudun aşırı sıvı kaybetmesi ya da yeteri kadar sıvı alamaması olarak tanımlanan dehidrasyon, insan hayatını ciddi derecede tehdit ediyor. Yazın sıvı tüketimin kadınlarda 8-10 bardak, erkeklerde 12-14 bardak olmalı" dedi.
#Az Su İçmenin ZararlarıYaklaşan ramazan ayı ile birlikte vücudun su ihtiyacının karşılanması daha fazla önem kazanıyor. Susuzluk durumunda ortaya çıkabilecek birçok sağlık sorununun önüne geçebilmek için ramazan ayı boyunca iftarla başlayıp sahur bitimine kadar geçen sürede en az 2,5 litre su içilmesi öneriliyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzman Diyetisyen Özlem Tay, sağlıklı bir ramazan ayı için su tüketiminin önemi hakkında bilgi verdi.
#Az Su İçmenin Zararları“Bir bardak suyu bile zor içiyorum!”… “Özellikle kışın hiç susuzluk hissetmiyorum!”… ”Bir bardak su içmeden günü tamamladığım oluyor!”Hayati öneme sahip olmasına rağmen pek çoğumuz, susamadıkça su içmiyoruz. Hele de kış aylarında su içmeyi neredeyse tamamen unutuyor, sağlığımıza kendi ellerimizle zarar verdiğimizin farkına bile varmıyoruz!
#Az Su İçmekPlastiklerin sağlık üzerindeki zararları uzun süredir tartışılan bir konu. Yeni bir araştırma, bu sorunları daha da belirginleştirdi. Avusturya'da yapılan ve bilim dünyasında endişeye yol açan bu çalışmada, plastik şişelerden su ve diğer içeceklerin tüketilmesinin tansiyonu yükseltebileceği ortaya kondu. Araştırma ayrıca, plastiklere alternatif olarak önerilen cam şişelerde de benzer etkilere rastladı. Peki, plastikler tansiyonu nasıl etkiliyor? Plastik yerine kullanılması gereken güvenli alternatifler neler?
#SağlıkGeceleri sık sık tuvalete kalkmak, uyku kalitesini ve dolayısıyla sağlığı fazlasıyla olumsuz etkileyen önemli bir sorun. Bu sorun genellikle belli bir yaşın üzerindeki erkeklere mahsus zannedilse de günümüzde 20'li yaşlardaki kadın ve erkekleri bile etkiliyor. Peki sebebi ne? Cevabı araştırmalar ve uzmanlar veriyor...
#NoktürniYanmış ekmekten akıllı telefonlara, tatlandırıcılardan plastik şişelere kadar pek çok şeyin kansere neden olduğunu mutlaka bir yerlerden duymuşuzdur ama şimdi okuyacağınız haber bugüne kadar kanserle ilgili duyduğunuz bu bilgileri çürütüyor.
#KanserYeterli miktarda su tüketmenin insan vücuduna pek çok faydası olduğunu bilmeyen yok. Peki gereğinden fazla su içmenin zararlı olabileceğini biliyor musunuz? 58 yaşındaki ABD’li yıldız oyuncu Brooke Shields, geçtiğimiz günlerde, çok fazla su içtiği için nöbet geçirdiğini açıkladı. “Bir anda ağzım köpürmeye başladı, gözlerim karardı” diyen ünlü oyuncu artık sıvı tüketmekten korktuğunu söyledi. Peki nasıl oluyor da fazla su tüketmek nöbet geçirmeye neden oluyor? Günde kaç litreden fazla su zararlı? İdeal su tüketimi kaç litre olmalı? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkYüzyıllarca yıl önce Antik Çin’de ortaya çıkan, ‘ölümsüzlük çayı’ olarak adlandırılan kombucha'nın sağlığımıza pek çok faydası olduğuna inanılıyor. Peki bu iddialar ne kadar gerçek? Bu çay herkes için sağlıklı mı? Yan etkileri neler? İşte 11 soruda kombu çayı dosyası...
#SağlıkYüzyıllarca yıl önce Antik Çin’de ortaya çıkan, ‘ölümsüzlük çayı’ olarak adlandırılan kombucha'nın genel olarak bağırsak sağlığını iyileştirdiği, bağışıklığı ve enerjiyi artırdığı, iltihaplanmayı azalttığı, birçok sağlık sorununa iyi geldiği söyleniyor. Peki bu iddialar ne kadar gerçek? Bu çay herkes için sağlıklı mı? Yan etkileri neler? İşte 11 soruda kombu çayı dosyası…
#SağlıkDişleri kahvaltıdan önce mi fırçalamak lazım yoksa sonra mı? Diş hekimlerinin uzun zamandır tartıştığı bir konu bu… Bazı diş hekimleri önce, bazıları sonra fırçalamanın daha iyi olduğunu söylüyor. İngiltere’de bir diş hekiminin dişlerin sabah kahvaltıdan sonra değil önce fırçalanması gerektiğini, sonra fırçalamanın dişlere zarar verdiğini söylemesi ile tartışma tekrar gündeme geldi. Peki, bu konuda kabul görmüş bir doğru var mı? Hangisi daha sağlıklı? Uzmanlarla konuştuk…
#Diş Sağlığıİçtiğimiz sudan yatış pozisyonuna kadar pek çok şey ilaçları etkiliyor. Yapılan yeni bir araştırma, içtiğimiz hapın ne kadar sürede etki edeceğini vücut pozisyonunun belirlediğini ortaya koydu. Bu araştırmadan yola çıkarak hap içmekle ilgili tüm detayları ve alışkanlıkları konunun üç uzmanıyla masaya yatırdık
#SağlıkHazır kahve söz konusu olduğunda hepimiz granül veya dondurularak kurutulmuş terimlerini duymuşuzdur. Fakat tam olarak nasıl yapıldığı hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız; granül kahve hakkında detayları derledik.
#Granül Kahve Nedir?Yaklaşan yaz ayları ve açılmaya başlayan deniz, havuz sezonuyla birlikte, formda kalmayı ve aynı zamanda zinde olmayı isteyenler, limonlu su zayıflatır mı, gece yatmadan ve sabah aç karnına su içmek ne işe yarar gibi soruların yanıtlarını arıyor. Cilde, böbreklere, kolesterole hatta saça pek çok faydası olan limonlu suyun aslında göründüğünden çok daha fazla faydası var. İşte limon suyu nasıl içilir, faydalı mıdır, zararları nelerdir diye merak ediyorsanız, gelin anlatıyoruz…
#Limonlu SuSağlık Bakanlığı’nın Ulusal Tütün Kontrol Programı’nın 2014-2018 dönemlerini kapsayan yeni eylem planı sigara yasağını açık alanlara da taşıyor. Bakanlığın üzerinde çalıştığı taslağa göre çocuk parkı, hastane ve cami bahçesinde sigara içmek yasak olacak. Okul ve camilere 100 metre mesafeye kadar sigara satılamayacak. Mekânların açık alanlarında içmeyenlere yer ayrılacak.
#AVMSigara paketinin yüzde 65’ini kaplayacak ve “öldürür” gibi mesajları içerecek resimli uyarı alanını yüksek bulan Philip MorrisSa ve British American Tobacco’nun yürütmenin durdurulması için Danıştay’a dava açtığını belirten Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi Hukuk Danışmanı Turgut Kazan, “Toraks Derneği ile davaya müdahil olmayı düşünüyoruz” dedi.