“Uzaktan bakıldığında dümdüz ovanın orta yerine yemyeşil etekliğini sererek oturmuş bir eski zaman prensesinin geniş gerdanını andırıyordu tepe. Yüksekliği bulutlara değerken, prensesin ince ve zarif boynuna nakışla bezeli taşlarla örülmüş evlerin, sıra sıra, yan yana dizili görüntüsü; geceleri bir gerdanlığın göz kamaştıran ışıltısıyla parlıyor, korkunun sokaklara hâkim karanlığını uzaklaştırıyordu.
#Aziz DEVRİMCİÜlkemizde Güney Doğu yemekleri ve Güney Doğu kültürü çok sevilmektedir. Diyarbakır'da ülkemizde en çok ziyaret edilen Güney Doğu illerinin başında yer almaktadır. Son aylarda Diyarbakır'a ziyaret etmek isteyenlerin sayısı bir hayli artmaktadır. Diyarbakır'a gelmek isteyenler ise Diyarbakır yemeklerini araştırmaktadırlar. Peki en iyi Diyarbakır yemekleri hangileridir? Diyarbakır'da ne yenir ve Diyarbakır mutfağında ne yer almaktadır? İşte Diyarbakır yemekleri ile ilgili tüm bilgiler.
#Diyarbakır YemekleriEfsanelere konu Hevsel bahçelerinin mahsulleriyle pişen yemekler, Dağ kekiğiyle lezzetlenen etler, günün her saati ciğer... Kullanılan tek bir baharatın bile önemli olduğu, ince ayrıntılarla dolu bu mutfağın tadı damağımda kaldı gerçekten. Diyarbakır’ın heybesinde sizi şaşırtacak pek çok lezzet, kulağınıza fısıldayacak onlarca öykü var…
#DiyarbakırGeçen hafta Diyarbakır’a gittim. Yoksul sokaklarında, siyah taşlardan örülmüş tarihi surların üstünde, yeşil bahçelerde, Dicle kıyısında, kentin modern kesiminde dolaştım durdum. Yürüyüşlerimde bir sorunun yanıtını arıyordum: “İnsan Diyarbakır’a neden gelir?” Bulduğum yanıt belki sizi de Diyarbakır yolculuğuna teşvik eder...
IV. Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep) bu yıl 15-18 Eylül arasında... Festival öncesi yemek kültürü araştırmacısı ve rehber Filiz Hösükoğlu’yla bir araya geldik. Şiveydiz, çir aşı, ayvalı pilav, yuvarlama, erik tavası gibi ev yemeklerinden tadanı hayran bırakan meşhur sokak lezzetlerine, Gaziantep mutfağının inceliklerini konuştuk...
#KebapTürk mutfağı dipsiz bir kuyu gibidir, eşeledikçe enfes tarifler bulacağınız harika bir hazine barındırır. Çünkü topraklarımız üzerinde yetişen otlar, meyveler ve baharatlar Türk mutfağını her daim zengin kılmıştır. Et yemeklerimiz, zeytinyağlılarımız, mezelerimiz derken ünümüz de sınırlarımızı aşar hale gelmiş tabii.
#Ayva AşıTürkiye’de öyle restoranlar var ki sırf mönüsündeki lezzetleri tadabilmek için kilometrelerce yol kat edilir. Midenizin sesine kulak verip bu sefer gastronomi turuna çıkın. Etin, balığın ve sebzenin en lezzetlisini tadacağınız restoranlar listemizde! İşte Türkiye'nin en iyi 10 restoranı...
#SeyahatTüm dünyada hızla moda olan ‘Lezzet Turizmi’, kısa bir süre sonra Türkiye’nin kapısını da çalacak. Onun için kentler şimdiden hazırlıklara başlamalı. Yemek denince bütün parmaklar Gaziantep’i gösterse de, Türkiye’nin dört bir yanında öne çıkmamış birçok ‘çok lezzetli’ mutfak bulunuyor. Bu hafta size 2016 yılında tadına bakmanız gereken 10 kentin mutfağını tanıtmaya çalışacağım.
#Anadolu LezzetleriBizim mutfağın baş tacıdır pilav. Tereyağıyla pişmiş pilavın mis gibi kokusuna karşı durulmaz. Genç kızlar iyi bir pilav pişirmeden mutfakta ehil sayılmaz. Etin yanına, tavuğun yanına, dönerin yanına hep pilav koyarız. İlle de pirinçten olacak diye bir koşul yok, bulgurdan da olur.