Ciddi rahatsızlıklar içerisinde sistinozis gelir. Özellikle metabolik bir rahatsızlık olması ile beraber, pek çok farklı organ üzerinden ciddi hasar verebilir. Peki sistinozis nedir, nasıl anlaşılır? Hastalığının belirtileri ve tedavi yöntemlerini derledik.
#SistinozisÇağımızda pek çok hastalık bulunmaktadır. Bu hastalıkların bir kısmı bulaşıcı iken bir kısmı da farklı kaynaklardan ortaya çıkar. Hastalıkların isimlerinin ne olduğunu merak edenler detaylı bir araştırma serüveni içerisine girmektedirler. Hastalıklar ve isimleri ile ilgili son günlerde araştırmalar artmıştır. Peki, hastalıkların isimleri nelerdir? Bu hastalıklar hangi belirtiler ile ortaya çıkmaktadır? İşte hastalıkların isimlerine dair tüm detayları derledik.
Özcan Gümrük, 58 yaşında, İstanbul'da yaşayan, tekstil işiyle uğraşan biri; yüksek tansiyon ve diyabet hastası. Bu hastalıklar Gümrük'te böbrek yetmezliğine yol açmış. Böbrekleri kapasitesinin yüzde 15 altında çalışan Gümrük'e diyalize girmesi gerektiği için fistül açılmış.
#Aşırı Su İçmeVeganlık dünya genelinde giderek daha fazla insanın dikkatini çeken bir yaşam biçimi. Et, tavuk, balık gibi her türlü hayvan etinin, bu hayvanların doğal hayatta yavruları için yaptığı süt, yumurta, bal gibi hayvansal ürünlerin ve bu ürünlerden elde edilen peynir, yoğurt, kefir gibi yiyeceklerin hiçbirinin tüketilmediği beslenme şekline vegan beslenme deniyor. Ama veganlık sadece bir beslenme biçimi değil. Etik, sağlık ve çevre olmak üzere farklı boyutları olan bir yaşam felsefesi…
#Metro MarketAşırı kilolar pek çok sağlık sorununun birincil sebebi. Kilo vermek söz konusu olduğunda da herkesin aklına ilk olarak metabolizma hızı geliyor. Peki "Ben gençken sırım gibiydim" diyenler, yaşının ilerlemesiyle metabolizmasının da yavaşladığını düşünenler ne yapmalı? İşte araştırma sonuçları ve uzman yorumları...
#SağlıkCennet ülkemizin doğal zenginliklerini teker teker kaybediyoruz. Göllerimiz de buna dahil. Türkiye Tabiatını Koruma Derneği İstanbul bilim danışmanı Dr. Erol Kesici ülkemizdeki 240 gölden 186’sının kuruduğunu, kalanların da kirlilikle mücadele ettiğini anlatıyor. Bunun sebep ve sonuçlarını konuştuk.
#Hazan Aköz IşıkAlzheimer 21’inci yüzyılın kâbusu. Her 3,2 saniyede bir kişi bu hastalığa yakalanıyor. Hem hastanın hem de ona bakanların yaşam kalitesi her gün biraz daha düşüyor, çaresizlik evlere ateş düşürüyor. Bu derlemeyi bir gazeteci olarak değil, sekiz yıldır bu illetle mücadele eden bir babanın kızı olarak yazıyorum. İçinde bol miktarda bilgi ve gerçekle birlikte test edilmiş deneyim ve moral bulacaksınız. Okuyan ferahlık bulsun, Alzheimer Günümüz (21 Eylül) kutlu olsun…
#AlzheimerSincan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Bölüm Sorumlusu Doç. Dr. Gözde Bumin Aydın, Dünya Sepsis Günü'nde, sepsis vakalarının yüzde 40’ını 5 yaş altı çocukların oluşturduğunu belirterek, “Her yıl 47-50 milyon sepsis vakası oluyor ve bu vakaların 11 milyona yakını ölümle sonuçlanıyor” dedi. Gereksiz antibiyotik kullanımının önlenmesi gerektiğine dikkat çeken Doç. Dr. Aydın Hürriyet’e şunları söyledi:
#SepsisEğirdir Gölü'nde son günlerde hem kötü kokuya hem de gölün oksijensiz kalmasına yol açan kirlilik ve su yosunlarının yüzeyi kaplamasıyla salyangoz, tatlı su midyesi gibi binlerce kabuklu su canlısı ölüsü kıyıya vurdu.
#Eğirdir Gölü