Tv yayın akışı 2 Ekim 2024 Çarşamba günü listesi belli oldu. Tv'de bugün 17:30'da UEFA Konferans Ligi açılış karşılaşması Başakşehir Rapid Wien maçı TRT1 canlı yayın ekranlarında olacak. Saat 22:00'da ise UEFA Şampiyonlar Ligi Grup Maçları Liverpool-Bologna karşılaşması yayınlanacak. Ayrıca sevilen diziler yeni son dizileri ve filmler izleyicisiyle buluşacak. TV8 ekranlarında ise MasterChef Alinazik kebabı şöleni yaşanacak. Peki, bugün tv'de hangi diziler var? İşte, Kanal D, Show TV, ATV, Star TV, Now TV, TRT1 yayın akışı ve tv rehberi
#Tv Yayın Akışı 2 Ekim 2024Masterchef Alinazik kebabı izleyiciler tarafından merak ediliyor. Tarihi Osmanlı dönemine dayanan alinazik, patlıcan yemeklerinin en sevilenlerinden biri. Kuşbaşı etinin kullanıldığı alinazik kebabı, satır eti, kıyma ya da kuşbaşı kullanarak tarifi hazırlamanız mümkün. Peki, alinazik kebabı nasıl yapılır? İşte, etli ve kıymalı Alinazik tarifi ve püf noktaları...
#Alinazik YapılırBu hafta Dolu Kadehi Ters Tut, Zorlu PSM’de; Ceylan Ertem ‘Sezen Aksu Tribute’ konseri için JJ Arena’da sahneye çıkacak. Dünyaca ünlü isimler İstanbul’a geliyor; İrlandalı rock grubu God is an Astronaut, IF Performance Hall Beşiktaş’ta sahneye çıkacak. Ben Klock, Volkswagen Arena’da; Stephen Bodzin ise Klein Phönix’te DJ kabininin başına geçecek.
#KonserMasterChef'te ana kadroya giren yarışmacı dün gece belli oldu. 2022 sezonu final turu heyecanına devam eden MasterChef Türkiye'nin 15 Ağustos tarihli son bölümünde üçüncü grupta yer alan 16 kişilik yarışmacı adayı, ana kadroya seçilebilmek için şeflerin istedikleri menüleri en kısa sürede hazırlamaya çalıştı. Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in değerlendirmeleri ile gecenin birincisi olan isim MasterChef Türkiye'nin 13. yarışmacısı seçildi. Heyecan dolu gecede ise alinazik yemeği ve armut ile taratıcı taban vardı.Peki, MasterChef'te kim kazandı? İşte, dün gecenin birincisi...
#MasterchefMasterChef'te dün akşam eleme heyecanı yaşandı. Her hafta belirli günlerde ekrana gelen yarışmada dün akşam Emir ve Özgül arasında kıran kırana bir mücadele gerçekleşti. Özgül ve Emir gecenin ilk yemeğinde Alinazik Kebabı yaptı. İşte MasterChef'te dün akşam elenen isim ve yaşananlar
#MasterchefMasterChef'te dün akşam eleme heyecanı yaşandı. Her hafta belirli günlerde ekrana gelen yarışmada dün akşam Emir ve Özgül arasında kıran kırana bir mücadele gerçekleşti. Özgül ve Emir gecenin ilk yemeğinde Alinazik Kebabı yaptı. Şefler yaptıkları tadımın ardından yarışmacılara verdikleri puanları açıkladı. Günün ikinci yemeğinde ana ürün pırasa oldu. İşte MasterChef'te dün akşam elenen isim ve yaşananlar
#Masterchef'te Bu Hafta Kim Elendi?MasterChef Türkiye 2020 sezonu ekran macerasına hızlı bir başlangıç yaptı. MasterChef yarışmacı adayları teker teker jüri karşısına çıkıp yaptıkları yemek ile onları etkilemeye çalışıyor. Peki, MasterChef Türkiye yarışmacıları belli oldu mu? MasterChef Türkiye'de bugüne dek kimler ilk tur geçmeyi başardı?
#2020 Masterchef Türkiye YarışmacılarıLezzetiyle herkesi büyüleyen Alinazik, Gaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Görüntüsüyle gözlerinizi şenlendirecek, lezzetiyle de karnınızı bayram ettirecek olan alinazik nasıl yapılır? Alinazik yaparken nelere dikkat edilmelidir? Alinazik yapımının püf noktaları nelerdir? Bu soruların bütün cevapları ve alinazik tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…
#Kebap TarifleriTürkiye topraklarında, kebaplardan mezelere, böreklerden zeytinyağlılara, birbirinden benzersiz çok sayıda yerel lezzet var. Her bölgenin kendi lezzetleri, o bölgenin coğrafi korumundan, tarihinden ve farklı kültürlerinden etkilenerek bugünlere kadar gelmiş, damaklarımızda tahtlar kurmuş durumda. Bunlar arasından en güzellerini seçmek hiç de kolay değildi.
Gaziantep’te başlayan ve büyük ilgi gören GastroAntep Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen "Mutfakta Ata Mirası Projeleri ile Geleneksel Yemeklerin Markalaşması & Ekonomik Değer Yaratma Potansiyeli" konulu panelde konuşan Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gaziantepli ünlü şef Tahir Tekin Öztan, , gastronominin çok önemli bir güç olduğunu belirterek, gelenekten gelen lezzetlerin geleceğe doğru bir şekilde aktarılmasının önemine dikkat çekti.
#GaziantepGeleneksel yemekleri tanıtmasıyla ve gastronomi araştırmalarıyla bilinen Hırvatistan merkezli seyahat rehberi Taste Atlas, 2023’ün en iyi dana eti yemeklerini listeledi. 24 lezzetin yer aldığı listeye ülkemizden Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan Çökertme kebabı dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza 'Ülkemizde kebapların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 8 şehirden birbirinden lezzetli 8 öneri...
#RotaMasterChef Ali Nazik tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Geleneksel Türk mutfağı lezzetlerinden olan Ali Nazik kebabı patlıcan ve et ile hazırlanıyor. Damak zevkine göre kıymalı Ali Nazik ve kuşbaşılı Ali Nazik şeklinde çeşitlendirilebiliyor. Közlenmiş patlıcanın sıcakken sarımsak, yoğurt, ve baharatla ezilmesiyle ılık bir püre hazırlanır. Küçük kuşbaşı doğranmış dana ya da kuzu eti veya kıyma yağda iyice kavrulur ve pürenin üzerine eklenir. Biberli yağ ile de servis edilebilmektedir. Peki, Masterchef Ali Nazik kebabı nasıl yapılır? İşte, orjinal Ali Nazik kebabı tarifi ve malzemeleri
#Ali Nazik KebabıAvustralya’nın ünlü televizyon simalarından Maeve O’Meara ile düzenlediğimiz Türkiye gastronomi turlarının Gaziantep ayağında misafirlerimizi baklava atölyesine götürürdük. Yıllardır kuru Lübnan ve ballı şerbetli Yunan baklavası yiyen Avustralyalı gurmeler gerçek Gaziantep baklavasına bayıldı. Yabancılar baklavacılığın ahilik kültürünü ve harcanan emeği bu ziyaretlerle öğrenebilir.
#GaziantepAntakya’daki Güzelburç Tugay Kasap çok sevilen yöresel lezzetleriyle, üstelik içine meşhur Çınaraltı Künefe’yi de katarak artık Nişantaşı’nda. Menü sade ama yörenin ikonik lezzetlerini içerecek kadar da yeterli. Babagannuş, muhammara, nar ekşili ciğer, alinazik, güveçte Antakya sıkma peyniri, lahmacun... Başrol tepsi kebabının ama incecik soslu lavaşa sarıp dilimledikleri beyti de öyle böyle lezzetli değil.
#Ebru ERKEGaziantep Türkiye’nin Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan bir ilidir. Şehir sanayi alanında oldukça gelişmiştir. Ayrıca tarihi açıdan da Türkiye’nin yaşana en eski ili olarak bilinmektedir. Gaziantep denince, baklava, fıstık ve kale akla gelmektedir. Gezilecek pek çok yeri ve tadılacak pek çok lezzeti vardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Antep YemekleriBinyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikâye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaşırken Bursa’da da Türk Mutfağı Haftası etkinliklerle kutlandı.
#Ramazan BAŞANDana yanağı ve muskat cevizi kremasıyla yaptığımız ‘beğendi’, Efendy’nin imza yemeklerinden oldu. 2012’de bir festivalde pişirdiğimiz alinazik Avustralya’da Yılın En İyi Yemeği seçildi. Bugünlerde ekmek kırıntısıyla kızarttığımız patlıcanı, keçi büş ve sarımsak çiçeği eşliğinde servise sunuyoruz. Patlıcanın en önemli özelliği, sünger gibi olmasıdır. Közlerseniz is tadını, kızartıp soğan ve sarımsakla karıştırırsanız bu lezzetlerin öne çıkmasını sağlar, yani içine ne koyarsanız o ürünü vurgular. Ve restoranlarımda yaz aylarında, patlıcanın bir versiyonu mutlaka olur.
#Patlıcan‘MasterChef’in jüri üyesi ve yazarımız Somer Sivrioğlu, son günlerde açtığı yeni restoranıyla gündemde. Somer Şef’le ‘ustalık eserim’ dediği Efendy İstanbul’u konuştuk: “Avustralya’da menüye çok rahat iyi bir alinazik koyabiliyoruz ama burada onu biraz yorumluyoruz ki farkımız ortaya çıksın.”
#Somer Sivrioğlu