Alerji Nedir haberleri sayfasında Alerji Nedir hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 563 Alerji Nedir haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Mevsimsel geçişler, hava değişimleri ve enfeksiyon hastalıklarının üst üste gelmesinin yetişkinler kadar çocukları da çok etkilediğini işaret eden Uzm. Dr. Yusuf Ziya Göktaş çocuklarda deri döküntüleri, kurdeşen (atopik dermatit veya egzama), nefes almada zorluk (astım), hapşırma, öksürme, burun akıntısı veya gözlerde kaşıntı ve mide bozukluğu belirtileri görüldüğünde vakit kaybetmeden doktora başvurulması gerektiğini söyledi.
#AlerjiPolen alerjisini duymayan yoktur. Çoğu insan için süt, yumurta gibi besin maddeleri alerjendir. Peki ya su alerjisini duydunuz mu? Ya da teknolojiye karşı alerji mümkün mü? Ayakkabıya alerjisi olan bir tanıdığınız var mı? Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan Eren, en ilginç 10 alerji çeşidini anlattı.
#Alerji Neden OlurBahar ayları ile birlikte alerji mevsimi açılmış oldu. Dünya Alerji Haftası'nda, bu yıl polen alerjileri konusunda farkındalığın arttırılması amaçlanıyor. Türkiye Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Yönetim Kurulu tarafından, Dünya Alerji Haftası dolayısıyla yayımlanan mesajda, alerjik hastalıkların dünya genelinde 300 milyonun üzerinde kişiyi direkt, bu hastalığa bağlı iş gücü kaybı, okul devamsızlığı, ilaç harcamaları gibi yollarla hastanın çevresini ve ekonomiyi dolaylı etkilediği belirtildi.
#AlerjiMevsimsel geçişler, hava değişimleri ve enfeksiyon hastalıklarının üst üste gelmesinin yetişkinler kadar çocukları da çok etkilediğini işaret eden Uzm. Dr. Yusuf Ziya Göktaş çocuklarda deri döküntüleri, kurdeşen (atopik dermatit veya egzama), nefes almada zorluk (astım), hapşırma, öksürme, burun akıntısı veya gözlerde kaşıntı ve mide bozukluğu belirtileri görüldüğünde vakit kaybetmeden doktora başvurulması gerektiğini söyledi.
#AlerjiPolen alerjisini duymayan yoktur. Çoğu insan için süt, yumurta gibi besin maddeleri alerjendir. Peki ya su alerjisini duydunuz mu? Ya da teknolojiye karşı alerji mümkün mü? Ayakkabıya alerjisi olan bir tanıdığınız var mı? Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan Eren, en ilginç 10 alerji çeşidini anlattı.
#Alerji Neden OlurBazı besinler, bazı insanlarda olumsuz etkilere neden olabilir. Fakat her türlü olumsuz belirtiyi alerji olarak adlandırmak yanlıştır. Alerjinin ne olduğunu, belirtilerini, önlemlerini bilmekte fayda vardır. İşte her yönüyle besin kaynaklı alerjiler…
#Besin AlerjisiGünümüzde gelişen teknoloji ile birlikte alerjik hastalıklarda da artış gözleniyor. Bu artışa sebep olan faktörler toplu yaşam, kapalı ve tozlu ortamlarda fazla vakit geçirme, ev içinde kuş, kedi, köpek gibi evcil hayvan beslenmesi, hazır gıdalarda, yiyecek ve içeceklerde kimyasal katkı maddesi kullanılması, çevre ve hava kirliliğindeki artış, ozon tabakasının delinmesine bağlı zararlı güneş ışınları, artan şehir yaşamı, sigara.
#AlerjiBahar ayları ile birlikte alerji mevsimi açılmış oldu. Dünya Alerji Haftası'nda, bu yıl polen alerjileri konusunda farkındalığın arttırılması amaçlanıyor. Türkiye Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Yönetim Kurulu tarafından, Dünya Alerji Haftası dolayısıyla yayımlanan mesajda, alerjik hastalıkların dünya genelinde 300 milyonun üzerinde kişiyi direkt, bu hastalığa bağlı iş gücü kaybı, okul devamsızlığı, ilaç harcamaları gibi yollarla hastanın çevresini ve ekonomiyi dolaylı etkilediği belirtildi.
#AlerjiYeşillenen ağaçlar, açan çiçekler, yüzünü giderek daha çok göstermeye başlayan güneş, baharı müjdeliyor. Ancak bahar bazıları için bu kadar da güzel değil. Onlar bu ayları daha çok, hapşırık, burun akıntısı, göz sulanması ile birlikte anıyor, alerji mevsimi olarak tanımlıyor. Baharda alerjik belirtilerin başlıca nedenleri olarak şubat-mart aylarında ağaç, nisan-mayıs-haziranda çimen, haziran-kasım arası ise polenler gösteriliyor. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suna Büyüköztürk, alerjiye karşı alınabilecek en temel yaklaşımın o alerjenden uzak durmak olduğunu söylüyor. Prof. Dr. Büyüköztürk, Hürriyet’in sorularını yanıtladı.
#AlerjiNem oranının yüksek olduğu havasız ortamlarda meydana gelen küf sorunu hem evlerimizde kötü görüntüye neden oluyor hem de her soluk alışımızda sağlığımıza zarar veriyor. Özellikle yatak odaları, banyo ve mutfakta karşımıza çıkan ancak bazen çok da önemsenmeyen bu sorun uzun vadede ölüme kadar giden ciddi sonuçlara neden olabiliyor.
#KüfBir mantar türü olan küf, suya maruz kaldıktan 24 ila 48 saat sonra bir ortamda büyümeye başlayabilir. Küfe maruz kalmanın neden olduğu sağlık belirtileri soğuk algınlığı ya da yorgunluk gibi belirtiler olduğu için küften kaynaklı olduğu anlaşılmayabilir ancak tedavi edilmezse, küf yaşamı tehdit edebilir. Küf zehirlenmesi sanıldığından çok daha yaygın… Etkisi aylar hatta yıllar sonra bile ortaya çıkıyor, ölümlere bile neden olabiliyor. Peki, küf sorunu sağlığımızı nasıl etkiliyor, küften nasıl kurtuluruz, küf zehirlenmesine maruz kaldığımızı nasıl anlarız? Uzmanlar ne diyor?
#KüfSanofi Avrasya Bölgesi, İlaç Medikal Direktörü & Ülke Medikal Lideri Dr. Nurdan Bulur ile Sanofi’nin immünoloji alanındaki çalışmaları ve 14 Eylül Atopik Dermatit Günü’ne özel bir sohbet gerçekleştirdik.
#Sponsorlu İçerikSon yılların en meşhur cilt bakım uygulamalarından biri şüphesiz PRP ya da diğer bilinen ismiyle ‘vampir yüz bakımı’. Ancak PRP yaptırdıktan sonra HIV virüsü kapan kadınlarla ilgili yeni bir rapor, bazı kozmetik prosedürlerin güvenliği konusunda soru işaretleri yarattı.
#PRPAstım solunum yollarının kronik olarak iltihaplanması sonucu oluşan ve hava yolunun daralmasına sebep olan bir hastalık. Dünya genelinde milyonlarca insanın yaşam kalitesini etkileyen bu rahatsızlık, doğru bilgi ve farkındalıkla kontrol altına alınabilir.
#Melis YılmazTürkiye’de ve dünyada son yıllarda işlenmiş gıdalar ve bu gıdalara eklenen koruyucu, kıvam artırıcı ve lezzet artırıcı katkı maddelerine dair bilinç ve hassasiyet çok arttı. Bu bağlamda yaşanan tartışmalarda bazı maddeler sık sık öne çıkmaya başladı. Bunların en başında da MSG kısaltmasıyla da bilinen monosodyum glutamat geliyor. Türkiye’de “Çin tuzu” diye de bilinen monosodyum glutamat hakkında çok merak edilenleri araştırdık ve uzmanlara sorduk.
#Umamiİlkbahar ayları hem mevsimsel alerjilerin hem de kıştan kalma hastalıkların bir arada görüldüğü bir dönem. Hal böyle olunca belirtiler birbirine karışıyor ve kafalarda "Alerji mi enfeksiyon mu?" sorusu canlanıyor. Peki bunu belirtilerimize bakarak ayırt edebilir miyiz?
#GripEkim ayında doktor Kanokporn Tangsuan, Florida’da bir restoranda yediği akşam yemeğinden sonra hayatını kaybetmişti. Fındık ve süt ürünlerine alerjisi olan kadın siparişini verirken çalışanları defalarca alerjisi konusunda uyarmış ve teyit almıştı. Maalesef yemeği yedikten 45 dakika sonra hayatını kaybetti. Dava dosyasında yer alan adlı tıp raporuna göre kadın, süt ürünleri ve sert kabuklu yemişlerin neden olduğu anafilaksi nedeni ile hayatını kaybetti. Peki bu olayın ölümle sonuçlanmasının nedeni ne? En riskli gıda alerjileri nelerdir? Nelere dikkat edilmeli? Nasıl önlem alınabilir? Besin Alerji Derneği Başkanı Alerji Uzman Prof. Dr. Ahmet Akçay ile konuştuk.
#Gıda AlerjisiBebekler bazen doğumla birlikte bazen de doğum sonrasında göz sorunları ile karşı karşıya kalabilir. Gözlerde ortaya çıkan bazı belirtiler, ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Fotoğraflarda bir gözün beyaz ışık saçması, hatta şaşılık bile bu belirtilerden biri… Peki bebeklerin gözlerinde fark edilen hangi değişiklikler hangi hastalığa işaret ediyor? Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Elvan Yalçın ile konuştuk.
#Bebek SağlığıHamilelikte çok sık duyulan, özellikle anne adaylarını korkutan ve baskı altında hissettiren bazı kulaktan dolma bilgiler var. Bu bilgilerin bir kısmının bilimsel dayanağı olsa da çoğunun en ufak bir gerçeklik payı bile bulunmuyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Kağan Kocatepe'nin desteğiyle 13 önemli soruda doğum rivayetlerine noktayı koyuyoruz...
#Doğum RivayetleriHamilelikte çok sık duyulan, özellikle anne adaylarını korkutan ve baskı altında hissettiren bazı kulaktan dolma bilgiler var. Bu bilgilerin bir kısmının bilimsel dayanağı olsa da çoğunun en ufak bir gerçeklik payı bile bulunmuyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Kağan Kocatepe'nin desteğiyle 13 önemli soruda doğum rivayetlerine noktayı koyuyoruz...
#Doğum RivayetleriGİRİŞ:<br> Yazı dizimizin bundan önceki iki bölümünde Mısır’da 1952 yılında gerçekleşen darbeden sonra Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Hulusi Fuad Tugay’ın ihtilalinin lideri, ülkenin en güçlü kişisi olan Yarbay Abdülnasır Cemal’e herkesin önünde tavır koymasının yol açtığı krizi anlatmıştık.
#BayarSon günlerde gündemde olan sağlık sorunlarından biri anafilaktik şok bulguları saptanmadığında hayati sonuçları beraberinde getirebiliyor. Bu nedenle de belirtileri ve tedavisi ayrıca önem taşıyor. Anafilaktik şok ile birlikte dudakta, dilde ve küçük dilde şişmeye ek olarak diğer organlara ait bulgular ekleniyor. Anafilaktik şok nedir, nasıl anlaşılır? Anafilaktik şok belirtileri nedir, tedavisi nasıl olur? Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Dr. Gizem Atakul, anafilaktik şok hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için yanıtladı.
#Anafilaktik Şok