Yorgun argın eve gelip akşam ne yiyeceğim diye kara kara düşünen bekarlar ile mutfakla arası iyi olmayan öğrencilerin de katkısıyla hızlı yemek sektörü hızla gelişiyor. Piyasaya sürekli yeni yemek çeşitleri ve markalar çıkıyor. Market raflarındaki bu hızlı/hazır yemekleri yemeden önce kaynar su eklemek ya da 5 dakika fırına etmek yetiyor. 15 dakikada mükellef sofralar kuruluyor.
Ekim ayı balık sezonunun en canlı aylarından biridir. BARBUNYA, ÇİPURA, KILIÇ, LEVREK, LÜFER, TEKİR, SARDALYA, PALAMUT, ORFOZ, TRAÇA çok lezzetlidir. PALAMUTUN en lezzetli zamanıdır. Peki, hangi ayda hangi balık yenir? İşte enfes balık buğulama tarifi ve yapılışı....
#BalıkMalum, balık avı yasağı bitti. Tezgâhlarda balık bolluğu ve çeşitliliği artmaya başladı. Four Seasons Hotel Istanbul at The Bosphorus’un şefi Görkem Özkan’la sabaha karşı yola düştük, Gürpınar Su Ürünleri Hali’ni ziyaret ettik. Kasa kasa dizilen çeşitler arasında alışveriş yaptık. Şefe alırken ve pişirirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk...
#GİZEM DİNÇBAŞİlk yazımda Kuşadası’nın belli başlı yerlerini kısaca tanıtmıştım. Bu haftadan itibaren Ada’nın en ünlü, en dikkat çeken yerlerini daha detaylı şekilde anlatmaya çalışacağım. Dünyaca ünlü, çok özel hayvan ve bitki türlerine sahip Dilek Yarımadası Milli Park’ını uzun uzun tanıtmadan bu köşe eksik kalırdı.
#1Hayatı düşük hızda ve keyfini çıkararak yaşayan ‘Cittaslow'larımız (sakin şehir) keşfedilmeyi bekliyor. Türkiye'nin dört bir yanından kentleri barındıran Cittaslow listesine son olarak Antalya’nın mavi güzeli Finike de eklendi. Böylelikle sakin şehir sayımız 22’ye yükseldi. Biz de bu güzel gelişme sonrası uzmanlarımıza ‘Sakin şehirlerimizde nereleri gezmeli, neler yapmalı?’ diye sorduk. Birbirinden güzel önerilerde bulundular.
#RotaBütün bir hafta yorucu geçen iş koşuşturmasından sıkılanlar, hafta sonlarını iple çekiyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza her mevsim harika manzaralara bürünen, doğanın içinde ailece vakit geçirmeye uygun, mutlaka görülmesi gereken gölleri sorduk. 12 şehirden keşfedilmeyi bekleyen 13 gölü önerdiler...
#RotaŞef Ömer Bozyap’la yaz başında Galata Port’ta düzenlenen bir etkinlik sırasında tanışmıştım. Sirkeci’de bir otelin içinde “Ocak” adlı bir restoranı olduğunu anlatmıştı. Yaz telaşı ve seyahatler bitince aynı ekip buluşma sözü vermiştik. Nihayet hafta başında buluşabildik.
#Müge AkgünBalık, suda yaşayan hayvan türüne verilen genel isimdir. Ancak balıklar, çok çeşitlidir. Yüzlerce farklı balık isimleri duyabilirsiniz. Bu balık türlerinin bir kısmı beyaz et olarak tüketilirken bazıları zehirli ve bazıları da yenmeyen hayvanlar grubunda olur. Eşkina yenebilen bir balıktır. Eşkina balığı nedir? Farklı bir adı var mıdır? Özellikler nelerdir? Yenir mi? Nasıl pişirilir? Nasıl avlanır? Fayda ve zararları nelerdir tüm detayları ile derledik.
Granyöz balığı, görünüm olarak genellikle levreğe benzer. Bu nedenle de kaya levreği adı ile de bilinir. Lezzetli bir balık türü olması nedeni ile balık severler çok sık tarafından tercih ediliyor. Görünümü bakımından levreğe çok benzeyen bir özelliği bulunur. Granyoz Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Farklı tatları denemek, mekanları keşfetmek ve bu deneyimlerimi sizlere aktarmaktan büyük keyif alıyorum. Bir çok mekandan, hem sosyal medya, hem de telefon üzerinden davet alıyorum. Davet edenlere, mekan öneren takipçilerime yeri gelmişken teşekkür ediyorum. Ancak içlerinden biri var ki, hem takipçim hem de yakın arkadaşım. İstanbul Akvaryum Pazarlama Müdürü Mert İbrahimağaoğlu aradı. “Abi uzun zamandır seni çağırıyorum, artık bu hafta geliyorsun. İsmail Şef seni bekliyor” deyince Florya’daki Crowne Plaza Otel içindeki Atrox restoranı “Gidilecekler listesi”nde ilk sıraya aldım...
#YemekBüyük şehirlerin trafiği, stresi ve en önemlisi bütün bir hafta yorucu geçen iş koşuşturmasından sıkılanlar, hafta sonlarını iple çekiyor. Biz de uzmanlarımıza kışla birlikte güzel manzaralara bürünen, doğanın içinde ailece vakit geçirilecek en güzel gölleri sorduk. 10 şehirden keşfedilmeyi bekleyen 15 gölü önerdiler.
#Tatil