Korkularınızdan sıyrılacaksınız

Bugün Ay Akrep burcunda dolaşıyor ve Neptün ile sert etkileşim içinde bulunuyor.

Bu durum endişeler duyulmasına, kuruntular içine girilmesine neden olur. Bilinçaltınızın derinlerinden ortaya çıkan korkular yüzünden sıkıntı duyarsınız. Fakat bu durum geçici ve kuruntularınızı çevrenize yansıtmaktan kaçının. Ay daha sonra Başak burcunda dolaşan Mars ile uyumlu etkileşim içine girecek. Gökyüzünün bu konumu güçlü istekler duymanıza ve korkularınızdan sıyrılıp isteklerinizi gerçekleştirmek için harekete geçmenize yardımcı olacak.

Kendimizi nasıl anlatabiliriz

Düşüncelerinizi ve duygularınızı anlatamadığınız duygusu içinde yaşamak çok zor. Özellikle sevdiklerinize kendinizi anlamadığınız ve bunun için çok çaba sarfettiğiniz halde bir türlü anlaşılmadığınız duygusu içinde yaşıyorsanız, bir süre sonra hasta olursunuz. Boğazınıza sanki bir şey tıkanmış da yutkunamıyormuş gibi hissederseniz. Sesiniz kısılır. Özellikle söylediklerinizin anlaşılmadığını düşünüp öfkelenecek olursanız, sesiniz tamamen gider. Ağzınızın içinde aftlar oluşur. Hatta guatr olabilirsiniz.

Genellikle eşinize, sevdiğinize, çocuğunuza, kardeşinize, çok önemsediğiniz kişilere kendinizi anlatamadığınız duygusu içinde bulunuyorsanız, gırtlak problemleri ortaya çıkar.

Kendinizi anlatmak için ilk önce karşınızdaki kişinin anlattıklarını anlamaya çalışmalısınız. Çünkü, anlaşılmamak tek yanlı değildir. Her iki kişi de karşılıklı anlaşılmadığının, söylediklerini anlatamadığının sıkıntısı içinde bulunur. Sizi anlasınlar diye beklemek yerine siz karşınızdaki kişileri anlamaya çalışın. Kendi düşünceleriniz içinden bakmayın. Zihninizi özgür bırakın. Öğrendiğiniz bilgiler, kesin kurallar ve katı şartlar içinde bulunarak karşınızdaki kişiyi dinlerseniz, size uygun olanları duyarsınız, size uygun olmayanlar düşüncelerinize bile ulaşamaz. Halbuki kayıtsız şartsız dinleyecek ve karşınızdaki kişinin anlattıklarını anlamaya çalışacak olursanız, size uygun olmasa bile onu anlamış olursunuz. Anlayan kişi karşısındaki kişiye anladığını belirten bir duygu ile yaklaşır. Bunun sonucunda karşınızdaki kişi de sizi dinlemeye başlar, hem de aynı şekilde. Böylece aranızdaki anlaşmazlıklar son bulmaya başlar. Karşınızdaki kişiyi anlamış olmanız, onun fikirlerini, görüşlerini kabul ettiğiniz anlamına gelmiyor. Fakat daha konuşmanın başında reddettiğiniz zaman daha sonra söylenen hiçbir şeyi duymazsınız ve tabii anlayamazsınız. Karşınızdaki kişi de sizin kendisini dinlemediğinizi hisseder ve siz konuştuğunuz zaman o da sizi dinlemez. Anlattıklarınızın dinlenmesini ve anlaşılmasını istiyorsanız, ilk önce siz anlamak için gayret göstermeli ve kayıtsız şartsız dinlemeyi öğrenmelisiniz.

Mektuplar

Belkıs B. TUNCER imzalı mektup oğlu hakkında soruyor. Fakat doğum yerini yazmamış olduğunuz için yükselen burcunu hesaplamam mümkün değil. Öğle saatinde doğduğu için yükselen burcunun Koç olma ihtimali kuvvetli. Ancak belirttiğim gibi doğum yerine göre bu durum değişebilir. Güneş ise tam geçiş anında iken doğmuş. Oğlunuzun burcu Oğlak. Güneş Oğlak burcunun son derecesinde duruyor. Üstelik Ay ve Merkür de Oğlak burcunda iken doğmuş. Bu nedenle Oğlak özelliklerinin güçlü olduğunu söyleyebilirim.
Yazarın Tüm Yazıları