Skandallara karşı tedbirli olun

Bugün öğleden sonra gerilimli duygular açığa çıkacak.

Balık burcuna giren Ay, önce Merkür’ü tetikleyecek ve düşüncelerinizin derinlerinde yatan, şimdiye kadar farkında olmadığınız bazı fikirler uyanacak. Eski dostlarınızla karşılaşmak, eski düşüncelerin canlanmasına neden olabilir. Akşamın ilerleyen saatlerinde ise Ay, Uranüs ile kavuşum konumuna giriyor. Bilinçaltınızın derinlerinden yükselen farklı duygular yaratıcılığınızı harekete geçirecek ve kendinizi keşfetmenize yardımcı olacak. Bu arada skandallara karşı tedbirli olmanız gerekiyor.

Değişimin içindeki insan (2)

Bir gün yorulup dinlenmek için durduğunuzda kendinize bakarsınız ve aynadaki yansıyan yüzü tanımazsınız. Yılların içinde akıp giderken yaşadığınız olaylar sizi değiştirmiştir fakat siz yavaş ve derinden oluşan değişimi anlayamazsınız. Yaşadıklarına ve olaylara kendini kaptıran insanın böyle bir değişimi anlayabilmesi mümkün değil. Ancak her şey olup bittikten, değişim tamamlandıktan sonra anlayabiliyor. Tıpkı Pluto’nun etkisi gibi. Sessiz ve derinlerinde başlayan değişim görünür hale geldikten sonra değişmekten başka yapacak bir şey yok. Ve bu değişimden bazen memnun olunuyor, bazen ise hiç memnun olmazsınız. En önemlisi de kendinden memnun olmamak.

Yapmak istedikleriniz ile yaptıklarınızın çok başka olduğunu anladığınız zaman hemen düşünmeye başlamalısınız. Yıllar önce yola çıkarken hayattan neler beklediğinizi hatırlamaya çalışın. Neler hayal etmiştiniz, neler yapmak istemiştiniz ve istediklerinizin hangi noktasında duruyorsunuz?

İnsanın en büyük sıkıntısı, ‘unutmak’. Ne istediğimizi, unutuyoruz. Veya hiç hatırlamıyoruz. İsteklerimiz oluşurken meydana gelen olaylar bizi değiştiriyor. Üstelik bütün bunlar öylesine büyük bir hızla meydana geliyor ki, anlayamıyoruz. Ne kendimizi, ne düşüncelerimizi, ne de istediklerimizi yakalayabiliyoruz. Her şey büyük bir hızla akıp gidiyor ve biz de bu akıntının içinde yuvarlanıyoruz. Akışın hızına senkron olamıyoruz. Oradan oraya savruluyormuş duygusu içinde yaşarken dokunduğumuz her şey bizi biçimliyor ve yeni bir şekil almamıza neden oluyor. Biz ise sadece canımızın yandığı duygusundan başka bir şey hissetmiyoruz. Sonra bir gün olaylar sakinleşiyor, fırtına duruluyor ve kendimize bakacak, düşünecek hale geldiğimiz zaman kendimizi tanıyamıyoruz. (Devam edecek)

Astrolojik ilişkiler

RUMUZ: BİRGÜL

Sevdiğinizle aranızdaki ilişkinin farklı hale gelmesinin nedeni geçiş yapan Uranüs. Zaten Uranüs etkisinde tanışmışsınız. Verdiğiniz tanışma tarihinde hem sizin doğum haritanız, hem de sorduğunuz kişinin doğum haritası Uranüs’ten etki alıyor. Ve aranızda birdenbire başlayan aşk Uranüs tarafından tetiklenmiş. Birdenbire bitmesinin nedeni de yine Uranüs. Genellikle birden bire başlayan ve birden bire biten aşkları sembolize eder ve sizin de potansiyel olarak zaten bu tip aşklar yaşamış olmanız gerekiyor. Ancak şimdi Satürn’ün etkisiyle daha kararlı ilişkiler yaşama ihtiyacınız ortaya çıkmış. Şayet sabırlı davranırsanız, bu ilişkinizi sürdürmeniz mümkün olabilir. Gerilimli duygularınızı sevdiğinize yansıtmayın ve olayları akışına bırakın. Ağustos ayında ilişkiniz beklediğiniz gibi gelişecek.
Yazarın Tüm Yazıları