İlginç insanlarla tanışabilirsiniz

Bugün öğlene doğru gökyüzünün gerilimi azalmaya başlayacak. Öğleden sonra Ay Oğlak burcuna giriyor ve akşama doğru Uranüs ile uyumlu etkilemiş içinde bulunuyor.

Yaratıcı ve keyifli çalışmalar için çok uygun. Bugün ilginç kişilerle tanışabilir, farklı konular ve daha önce haberdar olmadığınız sıradışı bilgiler alabilirsiniz. Ayrıca elektrik, elektronik ve bilgisayarla ilgili yoğun duygular içine de girebilirsiniz, hazırlıklı olmanızda yarar var.

Tütsüler, kokular, büyülü yağlar

Nazardan korunmaya yönelik yapılan uygulamaların arasında ev ve nazara uğradığı düşünülen kişiyi tütsülemek eski bir gelenektir. Günlük adıyla bilinen ve hoş bir koku yayan tütsüyü evin odalarında dolaşarak uygulanır. Böylece ev tütsülenirken evde yaşayan kişilerin kokuyla birlikte halleri değişir ve sıkıntılı duygular dağılır.

Tütsü, ayinlerin temel araçlarından biridir. Kokuyla birlikte ayine katılan kişilerin dikkatleri belirli bir noktaya (ayine) odaklanır ve tütsünün cinsine göre açığa çıkan titreşimler bilinçaltını etkileyerek ayine katılan kişilerin farklı şuur hali içine girmesini sağlar.

Koku, burun aracılığı ile beyinde en hızlı etkiyi meydana getirme yöntemidir. Mesela duyduğunuz har hangi bir koku, size çok çeşitli olayları hatırlatabilir. Özellikle kişide iz bırakan bir olay veya kişiyi koku aracılığı ile hatırlayıp heyecanlanabilirsiniz.

Kişinin titreşimleriyle senkron olan kokular sürüldüğü zaman kendinizi daha canlı, enerjik ve güvenen biri olarak hissedersiniz. Nasıl bir duygu içine girmek istiyorsanız, o duyguyla bütünleşen kokuları kokladığınız zaman hemen haliniz değişir ve o duygunun sizi sarıp sarmaladığının farkına varırsınız. Nazarın etkisi altında bulunan kişinin bu rahatsız duygudan sıyrılabilmesi için farklı bir duygu içine girmesi gerekir ve tütsü böyle bir durumda son derece etkili ve hızlı bir değişiklik meydana getirerek kişiyi rahatlatır. Büyülü yağların amacı da aynıdır. Aromatik yağların bazıları özellikle ‘büyülü yağlar’ sınıfında değerlendirilir. Çünkü son derece hızlı bir etki meydana getirir ve kişi üzerinde görülür bir duygu değişikliğine neden olur. Duygularınız değiştiği zaman davranışlarınız da değişir.

KİTAP

AŞK, İNTİKAM, SAVAŞ

Eğlenceli filmleri tarif ederken içinde her şey var ‘Aşk, şiddet, intikam’ gibilerinden yapılan tanımlara uygunluk gösteren bir kitap. Adı: 19, Yazarı: Hakan Karahan, Alfa yayınları. Son derece keyifli okunan bir dedektiflik romanı. Fakat içinde her şey var. Bir solukta okudum ve özellikle bütün zamanlar boyunca birbirini bulan sevgililerin her reenkarnasyonda (Yeniden doğmak) aynı özelliklere sahip olmaları ve birbirlerini tanımaları çok ilginç. Ayrıca özel yeteneklerle donanmış kişiler, şifacılar ve büyücülerin işleniş biçimi çok etkileyici. Keyif almak ve dikkatinizi değiştirmek için bu kitabı okuyabilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları