Yasemin Boran

Fikirleriniz kabul görecek

18 Mayıs 2004
Bugün Merkür, hem Uranüs hem de Jüpiter’le uyumlu etkileşim içinde bulunuyor. Bu durum sürpriz fırsatları anlamaya ve sürpriz kararlar verilmesine neden olacak. Son derece ilginç keşifler açığa çıkabilir. Daha önce kabul görmemiş fikirler, şaşırtıcı bir biçimde kabul görecek ve anlaşılmamış durumlar şimdi anlaşılır olacak. Bilgisayar, elektronik cihazlar ve yatırıma yönelik farklı yöntemler üzerinde çalışmalar yapılabilir. Ayrıca ilginç organizasyonlar düzenlenebilir.

Duygularınızın derinlerinde kaybolmayın

Venüs’ün geri gitmeye başlamasıyla birlikte derinleşen duygular tıpkı bir girdap gibi bizi içine çekebilir. Bu durum isteklerinizi belirlemenize engel olabileceği gibi harekete geçmenizi de zorlaştırır. Bizi oturduğumuz yerden kalkıp harekete geçiren duygular, karmaşa içine girdiği zaman öylece olduğumuz yerde kalırız. Ne yapmamız gerektiğini tam olarak bilsek bile tek bir hamle yapamayız. Duygularımızın derinlerine indikçe çevremizde bulunan her şeyi farklı algılamaya ve değerlendirmeye başlarız. O güne kadar bizi hiçbir şekilde etkilememiş olaylar ve davranışlar derinlerden etkilemeye başlar. Duygularımızın derinlerine indikçe yoğunlaşırız. Yoğunlaştıkça daha derinlere inmeye devam ederiz. Ve bunun sonucunda gerçeklerden uzaklaşabilir, kendi gerçek varlığımızdan ve hedeflerimizden kopabilir, hatta hasta bile olabiliriz. Aslında duyguların derinleşmesi iyi bir durumdur. Çünkü kendimizi, çevremizi, dostlarımızı ve içinde yaşadığımız dünyayı anlamamızı sağlar. Gerçek isteklerimizi keşfetmemize yardım eder. Fakat çok fazla derinleşmek, gerçeklerden ve kendimizden uzaklaşmamıza neden olur. Bu yüzden duyguların derinlerinde kaybolmayın. Duygularınızın çok fazla derinleşmeye başladığının farkına vardığınız anda dışarı çıkın.

Dış dünyanın hareketli ve canlı ortamı içine girin. İçinde yaşadığınız dünyayı her zaman olduğundan daha fazla anlayabileceğiniz böyle bir hali, öğrenmek ve keşfetmek için kullanın. Canınız dışarı çıkmak istemese bile kendinizi zorlayın. Çünkü duygularınızın derinleşmesine, daha fazla derinleşmesine izin verecek olursanız, depresif bir durum ortaya çıkar ve daha sonra yardım almadan çıkamazsınız.

Astrolojik ilişkiler

Sorduğunuz kişinin doğum zamanını bilmediğinizi yazmışsınız. Bu durumda aranızdaki ilişkiyi ve uyumluluk olup olmadığını söylemem mümkün değil. Ancak kendi doğum zamanını bildirmiş ve çok zor durumda olduğunuzu belirtmişsiniz. Çok ilginç bir dönemde bulunuyorsunuz. Hem Satürn, hem de Ay döngüsü yaşıyorsunuz. Bu durum hayatınızda yepyeni bir dönemin başlamak üzere olduğunu gösteriyor. Şimdiye kadar olan yaşantınızı tamamen değiştireceğinizi söyleyebilirim. Mektubunuzda belirttiğiniz zorlayıcı duyguların ve hissettiklerinizin dayanılmaz olmasının nedeni, sizin bir başka döneme geçiş yapmak üzere olmanızdan kaynaklanıyor. Sorduğunuz kişiye karşı duygularınızı çekinmeden söyleyin. Böylece yakıcı duygularınız hafifler. Ayrıca şu sıralarda aşk potansiyeliniz yükselmiş. Evlilik arzularınız artmış ve bu sene evlenebilirsiniz. Ancak çok hassas ve duygusal bir yapıya sahipsiniz. Duygularınızı ifade etmekten ve kırılmaktan korkmayın. Temmuz ayı, harekete geçmeniz için çok uygun bir dönem.

RUMUZ: SEVDA ÇİÇEĞİ
Yazının Devamını Oku

İlişkilerinizi sorgulama dönemi

17 Mayıs 2004
Venüs bugünden itibaren geri gitmeye başlıyor. İkizler burcunun 26 derecesine kadar ilerleyen Venüs 29 Haziran’a kadar sürecek geri gitme hareketini İkizler burcunun 9 derecesine kadar sürdürecek ve sonra tekrar ilerlemeye başlayacak. Bu dönem, duygularınızı anlamak, ilişkilerinizi sorgulamak, kendinizi ve yakınlarınızı tahlil etmek için uygun bir dönem. Duyguyu sembolize eden Venüs, aşk, güzellik ve ilişkilerin dışında finansı da sembolize ediyor. Bu devre içinde para ve finans konularına yaklaşım biçiminizle ilgili derinleşebilir ve davranışlarınızda bazı değişiklikler yapabilirsiniz.

Geri giden Venüs etkileri

Halk arasında Çoban yıldızı olarak da bilinen Venüs, yazın Güneş doğarken ve kışın Güneş batarken gökyüzünde görülen en parlak cisimdir. Özellikle şehrin ışıklarından uzak bölgelerinde bakacak olursanız bir elmas gibi parlayan ışıltılarının cazibesine kapılır ve gözlerinizi ondan ayıramazsınız. Çağlar boyu güzelliğin ve aşkın temsilcisi olan Venüs, Güneş’e Merkür’den sonra en yakın ikinci gezegendir ve Dünya’ya göre iç gezegen olarak adlandırılır. Venüs’ün Dünya’ya yakın dolaştığı böyle bir dönem içinde geri gitmeye başlaması son derece önemli. Çünkü, sembolize ettiği özellikler görünür hale gelecek. Bu durum, duygularınızın derinleşmesine ve hiçbir zaman sorgulamadığınız ölçüde hem kendinizi, hem de ilişkilerinizi sorgulamanıza neden olacak. İkizler burcunda dolaşan Venüs, aslında duyguların hafif, uçucu ve son derece hareketli olduğunu işaret eder. Çünkü İkizler burcu, Zodyak’ın en hareketli burcudur ve duygular belirginleşemeden kaybolur. Böyle bir konumda geri gitmeye başlaması, derinliği kuvvetli olan bir burçta meydana gelmesinden daha iyidir. Hem finans, hem de ilişkiler açısından kendinizle ilgili beğenmediğiniz veya değiştirmek istediğiniz davranışlarınızı değiştirebilirsiniz. Bu arada olumlu yönden bakmak ve kendinizi yükseltmek için kuvvetli arzular içinde bulunmaya özen göstermelisiniz. Yoksa duygularınız suçlayıcı ve yakıcı bir hal alabilir. Gökyüzünün bu konumundan en fazla etkilenecek olanlar başta İkizler ve Yay olmak üzere Başak ve Balıklar da ilişkiler ve parasal açıdan duygusal zorlanma içine girebilirler. Terazi, Kova, Koç ve Aslanlar, bu dönem içinde kendilerini tanıma ve hayatlarını pek çok yönden belirleme fırsatı bulabilirler.

Astrolojik ilişkiler

Sorduğunuz kişiyle aranızdaki uyumluluk çok yüksek. Siz özgürlüğüne düşkün bir Terazi, o da öğrenme arzusu son derece yüksek bir Yay. Doğum anındaki etkiler birbirinizi tamamladığınızı gösteriyor. Şu sıralarda Satürn sizi etkiliyor ve sıkıntılarınızın nedeni bundan kaynaklanıyor. Fakat Merkür, Akrep burcunda iken doğmuşsunuz ve şu sıralarda hem Uranüs, hem de Jüpiter tetiklemiş. Bu durum sizin son derece yaratıcı çözümler üretebileceğinizi ve sıkıntının kaynağını çözümleyebileceğinizi işaret ediyor. Sabırlı olmanız gereken bir dönemdesiniz. Özellikle ailenize karşı davranışlarınızda değişiklik yapmak, onların gönlünü almak zorundasınız. Üstelik bunu yapabilecek potansiyeliniz var. Bu nedenle Yay sevgilinizin baskılarını ciddiye alırken ailenizi ihmal etmeyin. Çünkü bu dönem geçici. Bu arada sevdiğinize karşı hoşgörülü davranın. Aslında onu ikna etmeyi başarabilir, Ekim ayında evlilik hazırlıklarına başlayabilirsiniz.

RUMUZ: AŞKA AŞIK
Yazının Devamını Oku

Sakarlıklara dikkat edin

14 Mayıs 2004
Bugün sabah saatlerinde Ay Balık burcunda olacak. Ancak öğleden sonra Koç burcuna geçiyor. Yani sabah saatleri biraz daha içe dönük davranabilirsiniz. Öğleden sonra ise daha heyecanlı olacaksınız. Bu dönem içinde hareket ihtiyacı duyacaksınız. Akşama doğru Ay ile Mars sert bir etkileşim içine giriyorlar. Bu durum üzerinizde gerilimli duygular ve sabırsızlık yaratacak. Buna bağlı olarak sakarlıklar yaşanabilir ve ufak tefek kazalar olabilir, dikkati elden bırakmayın. Bu nedenle duygularınızı denetim altına almalısınız. Sakın öfkeli ve sabırsız davranmayın.

Sağlıklı yaşamanın sırrı mutluluk (3)

Düşünce ve duygularınız uyum ve ahenk içinde bulunduğu zaman bedeniniz mutlulukla titreşir. Düşünceleriniz karıştığı zaman duygularınız da karışır ve yakıcı duygular bedeninizi harap eder. Düşünceleri, başka düşüncelerle dengelemeyi başaramadığınız zaman bedeninizin keyif aldığı, hoşlandığı eylemlerde bulunun. Böylece duygularınızın bedene odaklanmasını sağlamış olursunuz. Bedeniniz mutluluk hissiyle dolduğu zaman düşünceleriniz gevşer ve karmaşadan uzaklaşır. Karmaşık duygu ve düşüncelerden uzaklaşamadığınız ve ne yapacağınızı bilemediğiniz zamanlarda yürüyüş yapın. Yürüyüş yapmayı sevmiyorsanız, doğanın içinde güzel bulduğunuz manzaraya karşı oturun ve doğanın mucizevi güzelliğini anlamaya çalışın. Böyle bir şey yapacak imkanınız yoksa resim yapın veya sanatsal bir faaliyette bulunun. Bunların hiçbirini yapamıyorsanız, sevdiğiniz ne varsa onu yapın. Örgü örün, yemek yapın, ütü yapın, tamirat yapın, dans edin, duvarları boyayın yeter ki sevdiğiniz bir işe odaklanın ve onu en iyi yapmak için konsantre olun. Bedeninizin zevk aldığı işlere zaman ayırın. Yıkanın, hoş kokular sürünün ve en sevdiğiniz kıyafetleri giyin. İçinizdeki sevgi duygusunu uyandırmak için sevdiğiniz ne varsa, onları yapmak için her gün kendinize vakit ayırın. Mutluluk duygusunun içinizde kıpırdanmaya başladığını hissedeceksiniz. İçinizden yükselen mutluluk enerjisi dışınıza yansıyacak ve diğer insanlardan size geri yansıyacak. Bunun sonucunda daha güzel, daha genç ve daha sağlıklı olduğunuzu göreceksiniz.

KİTAPLAR

BÜYÜNÜN, CADILIĞIN VE OKULTİZMİN TARİHİ

Dharma Yayınları’ndan çıkan kitap W.B. Crow adlı yazarın. Metafizik konulara ilgi duyanlar, gizli doktrinlerle ilgilenenler ve tarihin karanlık, gizli kalmış yönlerini merak edenler için ilginç bir kaynak. Çok ayrıntılı olmamakla birlikte Güneş Tapınaklarından Duridlere, Simyadan Mısır piramitlerine kadar daha pek çok konuya küçük ışıklar tutan bir kitap. Gizli bilimler hakkında çok ayrıntılı bilgiler içermese bile genel bilgilendirme yaparak en azından meraklılar için bir araştırmanın başlangıç niteliği taşıyor.

ASTROLOJİ ATLASI

Astrolojiye meraklı olanlar için Boyut Yayınları’ndan çıkmış olan Astroloji Atlası bu konuda en geniş bilgiyi içeriyor. İki ciltlik Gök Günlüğü gezegenlerin burçlardaki hareketini yıl ay ve gün olarak veriyor. Ayrıca Ateş, Toprak, Hava Su burçlarından oluşan dört ciltlik burç kitabı ve Evler tablosunu içeren cildiyle birlikte astroloji meraklıları için oldukça doyurucu bir seri.
Yazının Devamını Oku

Dikkatinizi dış dünyaya verin

13 Mayıs 2004
Bugün duygular derinleşiyor. Şimdiye kadar bildikleriniz ve farkında olduklarınızın dışında çok başka düşünceler içine girebilirsiniz. Kendinize ve olaylara farklı açılardan bakabilirsiniz. Bu durum bir taraftan kendinizi ve diğer insanların farklı özelliklerini keşfetmenize yardım ederken diğer yandan duygularınızı zorlayabilir. Bugün çok fazla derinleşmekten kaçının. Hayatı ve içinde bulunduğunuz koşulları sorgulamak iyi bir özellik olmakla birlikte insanın kendi derinliklerinde kaybolmasına da neden olabilir. Böyle bir durumda dikkatinizi dış dünyanın güzelliklerine yöneltin. Bugün kendinizi ve çevrenizi keşfetme zamanı.

Sağlıklı olmanın sırrı mutluluk (4)

Mutlu olduğunuz zaman hastalanmazsınız ve mutlu olduğunuz zaman başarılı çalışmalar yaparsınız. Mutlu olmak, duygu ile bağlantılı olsa da düşünceleriniz duygularınızı etkiliyor. Bu nedenle öncelikle düşünceler üzerinde çalışma yapmak gerektiğinden söz etmiştim. Düşünceleriniz karıştığı zaman duygularınız da karışır ve sağlığınız bozulur. Düşüncelerinizi düzenlemek ve gerçek ihtiyaçlarınızı belirlemek için dün küçük bir yöntem anlatmıştım. Şimdi duygularınızı harekete geçirmek için isteğinizi belirlemeye yönelik bir yöntem anlatacağım. Aslında dün anlatmış olduğum yöntem, gizli isteklerinizi ortaya çıkarmanızı sağlayacağı gibi aynı zamanda isteklerinizi belirlemenize de yardımcı olacak bir çalışmadır.

Duygularınızı yükseltmek, isteğinizi güçlendirmek için öncelikle yaşam enerjinizi açığa çıkartmanız gerekiyor. Bu çalışma özellikle isteksiz ve kendinizi nedensiz bir biçimde yorgun hissettiğiniz zamanlarda çok işinize yarayacak. Ayrıca kendinize bir hedef belirlemek istiyorsanız, öncesindeki bir hazırlık çalışması olarak da yapabilirsiniz. Hatta düşüncelerinizi düzenlemek için de enerjiye ihtiyacınız var. Özellikle açık havada ve doğanın içinde yapacağınız yürüyüşler, enerjinizi yükseltecektir. Yürüyüş yaptığınız yerlerin duygularınızı harekete geçirecek nitelikte güzel görünüme sahip olmasına özen gösterin. Dikkatinizi çevrenizdeki güzelliklere yöneltin ve duygularınızı tetikleyen görüntülere odaklanın. Bir kuş, çiçekler, heybetli ağaçlar, ışığın yansımasıyla değişen renkleri görmeye çalışın. Doğayla bütünleşmek yaşam enerjinizin yükselmesini sağlar.
(Devam edecek)


Çok farklı bir deneyim

Anlattığınız rüya sizin şu anda içinde bulunduğunuz durumun bir yansıması ve size mesaj verme niteliği taşıyor. Rüyanızda gördüğünüz kişiyle ilgili bir mesaj taşımıyor. Sadece Umut adlı kuzeninizin rüyanın içinde yer alma nedeni, adının Umut olmasından dolayı. Şu sıralarda hayatınızda önemli bir değişiklik yapıyor olmalısınız. Henüz kendinizle ilgili bu değişim tamamlanmamış fakat size büyük bir keyif veriyor ve memnun olduğunuz anlaşılıyor. Özellikle takıntı haline getirdiğiniz ve daima aynı biçimde davrandığınız tarzınızla ilgili değişiklikleri yapmak için bazı olaylar sizi zorlayacak. Ancak bu olayları yaşarken fazla üzülmeden ve sıkılmadan hatta büyük bir lezzet alarak tarzınızı değiştirmeyi başaracaksınız. Rüyanız, bu durumun ne olduğunu şu anda sizin biliyor olduğunuzu anlatıyor ve bu değişiklikleri yapabileceğinizle ilgili umutlarınız da boşuna değil. RUMUZ: DONDURMALAR
Yazının Devamını Oku

Birden başlayan aşklar

12 Mayıs 2004
Balık burcundaki Ay önce Mars sonra Uranüs, Jüpiter ve Satürn’ü tetikleyecek. Sürprizler bilinçaltını harekete geçirecek ve insanın bilinmeyen özelliklerini keşfetmeye yönelik çalışmalar son derece etkileyici olacak. Bugün birden bire başlayan aşklar yaşanabilir. Kendinizi keşfetmenize yardımcı olacak kişilerle tanışabilir ve sıra dışı konularla ilgilenebilirsiniz. Elektronik cihazların en son modelleri, şimdiye kadar duyulmamış konuların ortaya çıkması şaşırtıcı olabilir. Gökyüzünün bu konumundan en fazla Su ve Toprak burçlarının ilk on günlük devresinde doğanlar etkilenecekler.

Sağlıklı olmanın sırrı mutluluk

Çok fazla kilolardan şikayetçi iseniz veya kolay hastalanan bir yapınız olduğunu düşünüyorsanız, bilin ki sizin mutlu olmaya ihtiyacınız var.

İnsanın kafası veya duyguları karıştığı zaman hemen hasta olur. En basit soğuk algınlıkları bile sizi yorar ve yataklara düşürür. Çünkü bedenin savunma sistemi zayıf düşmüştür. Bedeninizin güçlü olmasını istiyorsanız, öncelikle düşüncelerinizi belirlemeli, kararsız ve karmaşık düşüncelerden uzaklaşmayı öğrenmelisiniz. Bunun için küçük bir çalışma yapmanızı tavsiye ediyorum. Bu önereceğim çalışma, kendi düşüncelerinizi yakalamanıza yardım edeceği gibi gerçek ihtiyaçlarınızı belirlemenizi de sağlayacaktır.

Bu çalışma için kendinize yarım saat ayırın ve bunu her gün aynı saatte yapın. Bir hafta boyunca yapacağınız bu küçük çalışma sonucunda gerçek isteklerinizi ve ne yapmanız gerektiğini kendiniz tespit edeceksiniz.

Bir defter edinin. Önce bütün düşüncelerinizi boşaltın. Daha önce öğrettiğim nefes tekniğini uygulayarak gevşeyebilirsiniz. Sonra kalemi ve defteri önünüze alın ve günün tarihini atın. Altına niyetinizi yazın. Sonra altına aklınızdan geçen kelimeleri, düşünceleri, fikirleri ve isteklerinizi yazın. Defterinizi kapatın. Ertesi gün aynı saatlerde aynı şekilde yeni bir sayfa açarak tarih ve niyetinizi yazdıktan sonra istek ve düşüncelerinizi yazın. Daha önce yazdıklarınızı okumayın. Bir hafta sonra her bir sayfayı okuyun. Kendinizle ilgili çok ilginç taraflarınızı keşfederken, aynı zamanda ihtiyaçlarınızı da belirlemeyi başaracak, böylece düşüncelerinizi sistemli bir şekilde düzenleyebileceksiniz.

(Devamı yarın)

Kadın filozoflar

Eşinizle aranızda son derece geliştirici bir etkileşim var. Fakat onun sizin beklentilerinize göre davranmadığından yakınıyorsunuz. Eşiniz sosyal biri değil. Fakat ilişkilerden hoşlanıyor. Ancak kalabalık gruplar içinde değil, küçük ve samimi bir grup içinde bulunmaktan hoşlanıyor. Siz ise son derece aktif, enerjisi fazla bir Yengeçsiniz. Doğum anında Mars’ın güçlü etkileri sizin hareketli biri olmanızı sağlıyor. Üstelik yükselen burcunuz da Terazi olduğu için ilişkiler içinde bulunmaktan, güzel ortamlardan hoşlanıyorsunuz. Aslında sizin yaptığınız organizasyonlara eşiniz memnuniyetle katılıyor. Fakat siz onun daha fazlasını yapması için zorluyorsunuz. Ona karşı zorlayıcı davranmak yerine sizin biraz daha rahat ve hoşgörülü olmanız gerekiyor. Böylece ilişkiniz daha uyumlu olacak. Onun kararlı ve belirgin tavrı sizi zorluyor fakat sizin de buna ihtiyacınız var.

RUMUZ: DOLUNAY
Yazının Devamını Oku

Yeni projeler başlayabilir

11 Mayıs 2004
Merkür ile Venüs arasındaki uyumlu etkileşim bugün devam ediyor. Ve Plüton, güçlü etkilerini derinden değiştirecek, değişime zorlayacak şekilde olayların açığa çıkmasını sağlayacak. Bugün karar almak, düşüncelerinizi anlatmak, ve ilişkilerinizi güçlendirmek için çok uygun bir gün. Yeni projeler yapmaya başlayabilir ve konuyla ilgili olan işlerin yardımlarını isteyebilirsiniz. Son derece ikna edici ve etkileyici davranacak, kararlarınızı ortaya koymayı başaracaksınız. Gökyüzünün bu konumundan en fazla etkilenenler Ateş ve Hava burçlarının son 10 günlük evresinde doğanlar. Kendilerini hem yenileyecek, hem de güçlü iletişimler kurabilecekler.

Aşırı tedbir insanı yaşamaktan alıkoyar (2)

Her konuda olduğu gibi aşırılık, söz konusu tedbir bile olsa insanın hayatını zorlaştıran ve gelişmesine engel olan bir durum. Hint felsefesinde insanı tarif eden örnek, sanki bu durumu açıklamak için yapılmış: ‘İnsanı bir atlı araba olarak düşünün. Araba beden, atlar o insanın duyguları, sürücü akıl ve dizginler ise düşünceleri.’ Arabanın yolda ilerlemesini sağlayan atlardır. Yani insanı bir yerden başka bir yere götüren duygulardır. Dizginleri bıraktığınız zaman atlar doludizgin gidebilir ve arabayı devirebilir. Buna karşılık dizginleri sımsıkı tutacak olursanız, bu kez araba olduğu yerde kalacak ve hiçbir yere gidemeyecektir. Aşırı tedbir, dizginleri sımsıkı kavramanıza ve hareket etmenize izin vermez. Ne girişimde bulunabilirsiniz, ne hamle yapabilirsiniz, ne de bir arpa boyu yol alabilirsiniz. Tıpkı atlı araba gibi durursunuz. Yani hayatınızın yolunda ilerlemekten, yolda karşılaşacağınız bütün güzellikler veya öğreneceğiniz her şeyden kendinizi alıkoymuş olursunuz. Çünkü bütün bilgiler, ilerlediğiniz yolun üzerindedir. Hayatınızın yolunda karşınıza çıkabilecek her şey bir bilgidir. Yol bazen bozuk, taşlı ve engebeli olabilir.

Tedbirli davranacak, dizginleri gerektiği kadar kasacak fakat sımsıkı tutmayacaksınız. Bazen de yol pürüzsüz ve önünüz tamamen açıktır ve siz dizginleri yeterince serbest bırakarak atların daha hızlı koşmasına izin verirsiniz. Sürücü, arabanın kapasitesini ve atlarını iyi tanımak ve kontrol etmeyi öğrenmek zorundadır. Yani akıl duyguları iyi tanır ve bedeniyle bütünlük içinde ilerlemeyi öğrendiği zaman başarıyla ilerleyecektir.

Mektuplar

Burcunuz Yay. Öğleden sonra doğduğunuz için Güneş 20 dakika ile Yay burcuna geçmiş. Bu nedenle çok merak ettiğiniz burcunuz Yay. Ay ise Yengeç burcunda duruyor ve size yüksek bir hassasiyet ve duyarlılık veriyor. Bu nedenle kendinizi Akrep gibi hissetmiş olabilirsiniz. Yoksa doğum anında diğer kişisel gezegenler yani Merkür Yay, Venüs ise Terazi’deyken doğmuşsunuz. Yani siz de Akrep unsurları hiç yok. Mars ise Balık burcunda duruyor ve Ay ile uyumlu etkileşim içinde bulunuyor. Bu durum sizin güçlü Su etkileri almış olduğunuzu gösteriyor. Ve bu nedenle acaba Akrep miyim, diye merak ediyorsunuz. Fakat Ateş ve Hava unsurları da kuvvetli. Öğrenme arzunuz, macera merakınız Yay ve Terazi etkisi. Özellikle güzellik ve aşk duygularınızın kuvvetli olması bundan kaynaklanıyor. Fakat duygularınızı kendinize saklamayı tercih ediyorsunuz. Güvenlik ihtiyacınız, tıpkı bir Akrep kadar fazla. Bunun nedeni ise Ay ve Mars’ın konumundan kaynaklanıyor. RUMUZ: BURÇ
Yazının Devamını Oku

Merak ettiğiniz cevaplar rüyada

10 Mayıs 2004
Bugün Ay Kova burcunda. Özgür duyguları açığa çıkaracak ve bilinçaltınızın derinlerinden farklı yönlerinizle karşılaşmanıza yardımcı olacak. Merkür ile Venüs arasındaki uyumlu etkileşim ifade gücünü açığa çıkarırken söylemek istediklerinizi güzel ifade edebilmenize yardımcı oluyor. Bugün iletişim ve ilişkiler açısından uyumlu ve hareketli bir gün. Ayrıca Jüpiter ile Satürn arasındaki uyumlu etkileşim, fırsatları görebilmek ve kullanabilmek için güç, dirayet ve şans veriyor. Kararlı ve temkinli davranarak en doğru kararları almak için uygun bir gün. Ayrıca bu gece uyumadan önce merak ettiğiniz soruların cevaplarını rüyanızda görebilirsiniz. Çünkü gece yarısından sonra Ay ile Neptün kavuşum yapacak. Özellikle Hava ve Ateş burçlarının rüya dolu bir gece geçirmeleri mümkün. Uyandığınız zaman hemen yazın ve unutmayın. Önemli olabilir.

Aşırı tedbir insanı yaşamaktan alıkoyar

Geçen gün katıldığım bir davette yanıma gelen genç bir adam ‘Bir karar aşamasındayım fakat ne yapacağıma bir türlü karar veremiyorum’ dedi. Bunun üzerine konu hakkında hiçbir fikrim olmadığı halde ona ‘en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir’ deyince, ‘Bir kıza aşığım fakat onun geçmiş hayatını düşündüğüm zaman mutsuz oluyorum ve ne yapacağımı bilemiyorum’ dedi. Hemen anladım. Bir süredir devam eden ilişkileri aşama noktasına gelmiş. Yani ya evlenecekler veya ayrılacaklar. Sorduğum zaman beni onayladı. Aslında onunla evlenmek istiyor. Fakat kızın geçmişi yüzünden ayrılmanın daha iyi bir karar olduğunu düşünüyor ancak ayrılma fikrine de dayanamıyor. Ona ‘yaşamak mı iyidir, yoksa yaşamamak mı’ diye sordum ve tercihini yapmasını söyledim. Bunun üzerine ‘Elbette ki, yaşamak’ deyince, ‘elbette ki, yaşanacak kötü olaylar bile yaşamamaktan iyidir. Hem kızın geçmişini düşünüp endişeleniyorsun, hem bu kıza aşıksın. Şayet bu kızın her ne çeşit bir geçmişi varsa, iyi ki böyle bir deneyim yaşamış ve senin aşık olacağınız bir kız haline gelmiş. Şayet yaşadığı tecrübeler olmasaydı senin aşık olup tanıdığın kişi olmayacak, bambaşka biri olacaktı ve o zaman belki de senin ilgini hiç çekmeyecekti’ dedim. Aslında kimse böyle düşünmüyor. Sadece o anda karşımızda gördüğümüz kişiyle ilgileniyoruz. Sanki gökten zembille tüm bilgi ve özelliklere sahip olarak öylece inivermiş sanıyoruz. O kişinin geçmişini öğrendiğimiz zaman rahatsız oluyoruz ve gelecekte bize neler yaşatacağını düşünüp kaygılanıyoruz ve kendimizi yaşamaktan alıkoyuyoruz. Tedbirli davranmak adına bir arpa boyu bile yol alamıyoruz. (Devam edecek)

Astrolojik ilişkiler

Defalarca faks çektiğini söyleyen Afrodit, ne yazık ki, doğum zamanlarınızı bildirmekle birlikte doğum yeri ve saatinizi yazmamışsınız. Hem gelen faks ve e-mail çokluğu, hem de noksan bilgi verdiğiniz için mektubunuz cevaplanmamıştır. Fakat doğum gün, ay ve yılınızı bildirmiş olduğunuz için çok genel bir inceleme yapabiliyorum. Doğum anında haritanızda erkeği sembolize eden Mars Akrep burcunda duruyor. O ise bir Terazi olduğu halde kadını sembolize eden Venüs Akrep burcundayken doğmuş. Bu durum aranızda aşk olmasını sağlar. Yani onun idealindeki kadın anlayışı ile sizin idealinizdeki erkek büyük bir uyumluluk içinde. Fakat siz bir balık olduğunuz halde karşı cinsle ikili anlaşınız son derece zorlayıcı. Yani siz birlikte olduğunuz erkeği zorlayan bir yapıya sahipsiniz. Beklentileriniz ve sert yaklaşımınızı Yengeç burcundaki Ay biraz yumuşatıyor. Fakat aynı zamanda gizemli ve anlaşılmaz olmanıza neden oluyor. Üstelik sezgileriniz de çok güçlü. Derinlerde bulunan sevginizi serbest bırakırsanız, onunla ilişkiniz çok uyumlu olacak. Üstelik o da zorlayıcı biri fakat iyi duyguları daha kuvvetli.

RUMUZ: AFRODİT
Yazının Devamını Oku

Ağır tempolu araştırmalara hazır olun

7 Mayıs 2004
Bugün ülkeler arası seyahatlerle ilgili önemli değişikliklere zorlayıcı durumlar ortaya çıkabilir. Felsefe, din ve yargı organlarıyla ilgili köklü değişimler gerektiren duygu ve düşüncelerin açığa çıkması mümkün. Bu durum bilinçaltını derinden etkileyebilir. Özellikle sistemin yenilenmesi ve ağır tempoda çalışmalar gerektiren araştırmalar başlayabilir. Bugün gökyüzünden en fazla etkilenen burçlar, başta Yay olmak üzere İkizler, Başak ve Balık burçlarının ikinci ve üçüncü on günlük devresinde doğanlar, yaşantıları ve kendileriyle ilgili radikal değişiklikler yapmayı düşünebilirler. Ayrıca Koç, Aslan, Terazi ve Kova burçlarının ikinci ve üçüncü on günlük devresinde doğanlar bazı kayıpları göze alarak kazanç sağlayacakları değişiklikler yapabilirler.

Nasıl yürüyeceksiniz (3)

Bedeninizin tamamen rahatlayıp gevşediğini hissedin. Böylece adımlarınız son derece rahat, yürüyüşünüz dingin ve soluklarınız belli bir ritim içinde bedeninizle uyumlu olacak ve siz hem bedeninizi, hem adımlarınızı, hem soluklarınızı farkındalık içinde hepsini aynı anda izleyebilecek duruma geleceksiniz. Şimdi bu duruma ulaşmanın imkansız gibi gözüktüğünü düşünebilirsiniz. Ancak okumak ile uygulamak arasındaki farklılık böyle bir şeydir. Önyargıdan uzak, imkansız gibi düşüncelerden arınmış olmalısınız. Çünkü düşünmeye başladığınız andan itibaren, düşüncenin ötesine geçemezsiniz. Halbuki meditasyon, düşüncenin ötesindeki bir haldir. ‘Düşüncesizlik hali’ şeklinde yapılan tarifler çok doğrudur. Çünkü düşüncenin olduğu yerde bilincin yükselmesi mümkün değildir. Düşünce belli bir süre içinde sıra ile akar ve bir düşünce bitmeden başka bir düşünceye geçilemez. Sadece zihni hızlı çalışan kişiler fikirden fikire hızlı sıçrar ve sanki aynı anda birden fazla konuyu izliyor veya düşünüyormuş izlenimi verirler. Bu bir yanılgıdır. Çünkü düşünce, zaman doğrusu üzerinde düz hareket eder, bir doğru üzerindeki yan yana dizilmiş noktalar gibi olayları izleyen düşünceler ve fikirlerimiz de sıra takip eder. Bunun sonucunda bütün düşünceler, olaylar ve konular aynı anda zihnimizde oluşamaz ve biz de izleyemeyiz. Bu tıpkı aynı anda iki veya daha fazla filmi izlemek gibi bir durumdur. Sadece zihinsel faaliyeti hızlı olanlar bütün filmlere hızlı bir göz atarak sonuç hakkında bir yorum yapabilir fakat her bir filmi tamamı hakkında ayrıntıları ile göremez ve bilemez.

İlginç kitaplar

Ben Büyük İskender’i öldürdüm

Bir gün bu sözleri okuyacak olan arkadaşım Wohlan, onları bir cimrinin hazinesini sakladığı gibi sakla, çünkü Babilli bir hekim olan ben Tamatam, yazdıklarımla tüm insanlara sesleniyorum. Bu yazıtı okuyup, başkalarının okumasını sağlarsan, onu yok etmeyip yakmazsan, Bel sana cömert davranacak ve neslin artacaktır. Uzun seneler yaşayacaksın, Tanrılar istediğin her şeyin gerçekleşmesini sağlayacaklar. Eğer bu yazıları yok edersen, üzerine karanlık çökecek, soyun tükenecek, yaptığın her iş karanlık güçlerce engellenecek. Bu yazıları okuyacak sen! İnsanlar aracılığı ile gerçekleşen, onlar tarafından anlatılan her şeye inan ve yalan zannetme. Çünkü ben, ne zaman kendimden ve İskender’den bahsetsem aynı zamanda yaratılıştan itibaren tüm insanlığın tarihini de anlatmış olacağım. Seninki de buna dahil olacak, çünkü aslında sen hem İskender, hem Tamatam’sın...

Fantastik ve sürükleyici bir tarih romanı. Okurken hem keyif alıyorsunuz, hem de bilgileniyorsunuz.

Kitabın adı: Babilli Hekim, Yazar: Karlheinz Grosser, Çeviren: Neriman Nüzket, Yayınevi: Arion
Yazının Devamını Oku