Değiştirme isteği güçlenecek

Öğlen saatlerinde Ay, Yay burcuna giriyor. Akşama doğru Ay ile Uranüs arasında sert etkileşim meydana gelecek.

Bilinçaltının derinliklerinden yükselen çok farklı özelliklerinizi keşfedebilirsiniz. Tabii bu keşifler genellikle meydana gelen olaylar aracılığı ile olur. Sürprizler, duygularınızı harekete geçirir. Akşama doğru duygularınızı denetim altına almalısınız. Ayrıca sürpriz gelişmelere karşı hazırlıklı olmakta fayda var. Kendinizle ilgili değiştirmek istediğiniz yönlerinizi keşfedebilir, olayların yardımıyla hem kendinizde, hem de yaşam biçiminizde değişiklik yapabilirsiniz. Bu kuvvetli bir enerji olduğu için biraz zorlayıcı ve gerilimli duyguların açığa çıkmasına neden olabilir.

Nazarın etkilerinden korunma

Nazar, bakış anlamına geliyor. Bakış, duygu ve düşüncelerin gözler aracılığı ile yansıtılmasını ifade ediyor. Kuvvetli ve yoğun duygulara sahip olan kişilerin bakışları son derece etkileyicidir. Hatta madde üzerinde etki meydana getirecek derecede güçlü bir elektrik açığa çıkarabilen kişiler vardır. Bu tiplerden ‘nazarı değen’ kişiler olarak korkulur. Genellikle mavi renkli gözlerin nazarı değer gibi yanlış bir kanı vardır. Gözün renginden çok kişinin manyetik gücünün yüksek olmasıyla ilgili bir yetenek olan ‘nazar’ genellikle farkında olmadan meydana gelen bir durum olarak karşımıza çıkıyor. İçinizin derinlerinden kopup yükselen bir beğenme duygusu bile nazar etkisi meydana getirir. Fakat genellikle kıskançlık duyguları çok kuvvetli olan kişilerin yoğun duyguyla bakması sonucu açığa çıkan kuvvetli elektrik, bakılan nokta üzerinde etki meydana getirir. Bu etkinin ileri derecede şuurlu olarak meydana getirilmesine metafizik literatürde ‘Psikokinez’ adı verilmektedir. Yani uzaktan bakarak eşyaları hareket ettirme yeteneği. Nazardan en fazla etkilenenler, hassasiyeti yüksek kişilerdir ve bu tiplere halk arasında ‘Yıldızı düşük’ şeklinde bir tabir kullanılır. Şayet duyarlılığınız yüksek ise nazara karşı üzerinizde yansıtıcı etkisi yaratacak bir obje bulundurun. Bizim kültürümüzde gözboncuğu olarak bilinen sembol son derece işe yarayan bir yansıtıcıdır. ‘Benzerin benzerle etkileşimi’ felsefesiyle açıklayabileceğim bu sembol, ‘göze karşı göz’ yani nazar eden kişinin gözüne karşı üzerinizde göz şeklinde bir sembol bulundurarak karşılık vermiş oluyorsunuz. Böylece gözden yayılan titreşimleri üzerinizde taşıdığınız gözboncuğu tıpkı bir paratoner gibi kendisine çekiyor ve böylece siz korunmuş oluyorsunuz. Ayrıca kurşun dökmek ve evinizi tütsülemek de nazarın etkilerini bertaraf etmek için kullanılan diğer yöntemler.

(Yarın kurşun dökmek ve tütsünün mekanizmasını anlatacağım)

Astrolojik ilişkiler

Anne ile çocuk arasındaki ilişkileri öğrenmek elbette önemli. Çocuğunuza karşı nasıl davranmanız gerektiğini anladıktan sonra onun yeteneklerini açığa çıkarmasına yardımcı olabilirsiniz. Kendinize göre değil, çocuğunuzun potansiyeline göre hareket etmelisiniz. Sizin kızınız çok yetenekli. Venüs, Neptün, Ay etkileşiminde doğmuş. Sanat potansiyeline sahip. Bu nedenle çok hassas ve duyarlı bir çocuk. Kolay etkileniyor ve bu nedenle içine kapanık ve çekingen bir tavır sergiliyor. Onu zorlamayın. Müzik dersleri almasını sağlayabilirsiniz. Özellikle piyano dersleri olabilir. Ayrıca tiyatro kurslarına gönderebilirsiniz. Böylece içe kapanıklığını aşabilir.

RUMUZ: AYSEL
Yazarın Tüm Yazıları