Yasemin Boran

Duygusal davranmaktan kaçının

28 Mayıs 2004
İstediğiniz halde yapamadığınız radikal değişiklikler için zorlayıcı olayların meydana geleceği bir gün. Özellikle öğle saatlerinden itibaren günün ikinci yarısı duygusal patlamalar meydana gelebilir. Bilinçaltınızın derinlerinden yükselip değiştirici etkiler meydana getirebilecek durumlara karşı tedbirli olmalısınız. Bugün içinizdeki sevgiyi uyandırmak için gayret gösterin ve olayların zorlayıcı etkilerine kendinizi kaptırmayın. Gökyüzünün bu konumundan en fazla etkilenecek olanlar 10-16 Mart, 10-15 Haziran, 12-17 Eylül, 11-16 Aralık günleri arasında doğanlar, bugün duygusal davranmaktan kaçınmalılar.

İkizler erkekleri ve aşkları

İlkbaharın son dönemini yöneten İkizler burcunun erkekleri son derece esprili, eğlenceli ve uyumlu tiplerdir. Girdikleri her türlü ortam içinde kim var, ne yapar ve kimlerle ilgileniyor, hemen öğrenir. Düşünceleri çeşitli fikirler ve konular arasında öylesine hızlı hareket eder ki, sanki her şeyi bir arada düşünüyor zannedersiniz. Ve tabii duyguları da aynı derecede hızla değişir. Çünkü İkizler tiplerini yöneten düşünceleridir ve daima düşüncelerini meşgul edecek yeni bilgilere ihtiyaç duyarlar. Birbiriyle ilgisi olmayan iki işi bir arada yürütenlere en fazla İkizler tiplerinde rastlanır. Daima öğrenecekleri yeni bir şey vardır. Belki uzun süre dikkatlerini odaklayamaz ve derin incelemeler yapamazlar ama yetenekleri sayesinde istediklerini alırlar. Tabii karşılaştıkları her yeni bilgi duygularında hızlı değişiklik meydana getirir. Pratik ve çözümleyici oldukları için karşılaştıkları bir sorun yüzünden bunalıma girmek, hemen çözüm yolları aramaya başlarlar. Duygusal davranmaz, tamamen akılcı bir tutum içinde bulunurlar. Bu özellikleri ikili ilişkilerine de yansır. Platonik aşklar yaşayanlara en fazla İkizler tipleri arasında rastlanır. Esprili ve hareketli tavırlarıyla son derece sempatik olan İkizler erkekleri aşık oldukları kadının entelektüel, çevreyle ilgili, hızlı ve pratik olmasını ister. Zaten bir İkizler erkeğine aşıksanız, hem onun hızına uyum sağlamanız, hem de onun üzerinde baskı kurmamanız gerekiyor. İkna yeteneği yüksek bu erkeği özgür bıraktığınız zaman eğlenceli maceralar ve sürprizler yaşarsıınız.

Kitap

Yeni bir yaşam bilimi

Bir laboratvardaki fareler belli bir labirentte yollarını bulmayı öğrendiklerinde başka bir yerdeki fareler bu işi daha kolay yapabilmektedir. Rupert Sheldrake bu süreci morfik rezonans olarak tanımlıyor. Sheldrake’e göre organizmaların geçmiş biçimleri ve davranışları, zaman ve uzayı aşan direk bağlantılarla sonraki organizmaları direk olarak etkilemektedir. Yaşam ve şuur hakkındaki bir çok temel kavramlarımızı sorgulayan Sheldrake doğanın düzenli faaliyetini değişmez yasalardan ziyade alışkanlıklar olarak yorumlamaktadır.’ ‘Ege Meta Yayınları’ndan çıkmış olan Rupert Sheldrake tarafından yazılan ‘Yeni bir yaşam’ adlı kitap özellikle bitkiler dünyasını merak edenler için çok değerli bir araştırma olmaktan daha öte açıklamalar içeriyor. Bitkiler dünyasından yola çıkarak insan dünyası ile bağlantı kurabilir, dünyaya başka bir pencereden bakabilirsiniz.
Yazının Devamını Oku

Olaylar görünür hale gelecek

27 Mayıs 2004
Bugün Balık Burcunda dolaşan Uranüs’ün şaşırtıcı etkilerini yaşayacağız. Bilinçaltının derinliklerinden açığa çıkacak farklı yönlerimizi keşfetmek için uygun bir gün. Hatta bilinçaltının uyandırılmasını sağlayacak cihazların keşfedildiğini öğrenebilir, duygularımızda büyük değişikliklere neden olabilecek gelişmelerden haberdar olabiliriz. Başak Burcunda dolaşan Ay, Jüpiter ile kavuşum yapıyor ve Uranüs’ü tetikliyorlar. Aynı zamanda Boğa burcunda dolaşan Merkür, hayal enerjisi Neptün’ü zorlarken, Mars- Satürn kavuşumu ile uyumlu etkileşim içinde bulunuyor. Gökyüzünün bu konumu son derece ilginç, şaşırtıcı ve değiştirici olayların görünür hale geleceğine işaret ediyor.

İkizler burcu kadını ve aşkları

İkizler burcunun yönettiği ilkbaharın son döneminde doğan kadınlar son derece hareketli ve meraklıdır. Çevresiyle ve yakınlarıyla çok ilgili olan İkizler kadınları, olan biten her şeyden haberdar olmak isterler. Bu nedenle haberleşmek onlar için çok önemlidir. Telefon ve iletişim cihazlarının hepsini kullanabilir, kapalı bir yerde uzun saatler bulunmaya katlanamazlar. Yani masa başı işleri onlara göre değildir. Şayet masa başında çalışmak zorundaysa iletişim gerektiren ve bol telefon görüşmelerinin yapılacağı bir çalışma içinde bulunacaktır. Yoksa bunalıma girer. İkizler kadınları içine doğdukları mevsimin hareketli tabiatını gün içinde değişen görünümleriyle de yansıtırlar. Son derece klasik bir kıyafetle dolaşırken, biraz sonra yataktan kalkmış görünümü veren saçlarıyla üzerine rastgele geçirdiği bir pantolon ve buluzla dolaşarak şaşırtır. Cinsel cazibe, dişiliğini vurgulayacak bir tarzı İkizler kadınlarında nadiren görürsünüz. O daha çok entelektüel faaliyetler, el becerisini sergileyeceği ortamlar içinde bulunmayı tercih eder.

Hızlı ve pratik olduğu için gerektiğinde muhteşem sofralar kuracaktır. Fakat onun daima çeşitli yemeklerle bezenmiş masalar kurmasını beklemeyin. Mutfakta uzun saatler geçirmekten sıkılır. Çünkü dışarıda öğrenilecek, görülecek pek çok şey vardır. Şayet bir İkizler kadınıyla birlikteyseniz onu özgür bırakın, değişen hallerine uyum sağlayın. Onun tabiatına uygun davrandığınız zaman size sürprizler yapacak, şaşırtacak, pek çok kadınla birlikteymişsiniz duygusunu uyandıracaktır.

Astrolojik ilişkiler

Zarif rumuzlu mektup ‘rüyalar’ hakkında yazacağımı vaat ettiğim yazıyı ne zaman yazacağımı soruyor ve son derece ilginç rüyalar gördüğünü belirtiyor.

Rüyalar konusunu en kısa zamanda yazacağım. Sizin sözünü ettiğiniz rüyalar ise gerçekten çok zengin motiflerle dolu. Vermiş olduğunuz doğum zamanınızla ilgili yaptığım incelemelere göre zaten hayal gücünüzün yüksek olduğu ve hassas bir yapıya sahip olduğunuz görülüyor. Şu sıralarda doğum haritanızı Neptün tetiklemiş ve bu potansiyeliniz harekete geçmiş. Bu rüyaları yazın ve aradan zaman geçtikten sonra tekrar okuyun ve anlamaya çalışın. Anlattığınız rüya, fiziksel hayatta yaşayacağınız bir tecrübenin rüya boyutunda yaşanmış olduğunu gösteriyor. Madde dünyasında yaşadığımız olayların aslında öğreneceğimiz bilgiler içerdiğini kabul edersek, aynı zamanda rüya boyutunda da tecrübelerimizin devam ettiğini anlayabiliriz ve bizi derinden etkileyen duygularımızı tanıyabiliriz.
Yazının Devamını Oku

Kazanç ve başarı gelecek

26 Mayıs 2004
Yeni girişimlerde bulunmak için güçlü arzuların açığa çıkacağı bir gün. Hem aşk, hem de parasal konulara yönelik iyimser duygular içine girilecek bir gün. Çünkü Aslan burcundaki Ay, bugün önce Venüs sonra da Pluto ile uyumlu etkileşim içine giriyor. Venüs, duyguların açığa çıkmasına, ilişkilerin daha iyimser taraflarına dikkat çekerken, Pluton değişim arzularını tetikleyecek ve Venüs’ün iyimser etkileriyle birleşerek kazanç ve başarı duygularını besleyecek.

Hareketli bir burç İkizler

İlkbaharın son dönemini yöneten İkizler, Zodyak’ın en hareketli burcudur. Gördüğü her şeyle ilgilenen, her şeyi öğrenmek ve anlamak isteyen, kolay uyum sağlayan ve son derece hızlı hareket eden ve aynı hızda değişen İkizler tipleri, içine doğdukları mevsimin bütün özelliklerini gösterirler.

Yaşam sevinci son derece yüksek olan İkizler için bulundukları ortama uyum sağlamak çok kolaydır. Bu yetenekleri sayesinde herkesle kolay anlaşır ve hemen kaynaşırlar.

Sevimli, esprili, ikna edici ve eğlenceli tavırlarıyla hemen bütün davetlerin neşeli konuğu olma özelliğine sahiptirler. Hareketli tabiatları zaten belirli bir grubun değişmez üyesi olmalarını mümkün değildir. Hızlı öğrenme yetenekleri sayesinde içine girdikleri ortamı hemen anlar, kolay öğrenir ve başka öğrenilecek ne var diye etraflarına bakınmaya başlamaları fazla zaman almaz. Tabii bu halleri bir yerde uzun süre kalmalarına izin vermez.
Kolay öğrenmelerine karşılık, derinlemesine öğrenmek için fazla sabırları yoktur. Bu nedenle hemen her konuda fikirleri vardır fakat derinlemesine bilgileri yoktur. Zaten onlar için buna gerekte yoktur. Nasıl olsa konuşurken karşılarındaki kişi ihtiyaçları olan bilgiyi konuşma içinde aktarır ve o da hızlı hareket zihinsel yeteneği ile hemen bu bilgileri birleştirip sanki konu üzerinde araştırma yapmış bir kişi edasıyla yorum yapmaya başlar. Hem de son derece tutarlı bir biçimde.

Siz de onun bilgisi karşısında hayranlık duyarsınız. Tabii fazla derine dalmadan.

Astrolojik ilişkiler

Sevdiğinizle aranızdaki ilişkileri şu ara fazla zorlamasanız iyi olacak. Çünkü hem Mars-Satürn kavuşumundan, hem de geri giden Venüs’ten sert etkiler alıyorsunuz. Neyse ki, sorduğunuz kişi Venüs’ün uyumlu etkileri altında bulunuyor ve size anlayışlı davranıyor.Onun hoşgörüsünü fazla zorlamayın. Aslında aranızdaki uyumluluk çok yüksek ve aranızda aşk meydana gelmiş olmalı. Fakat sizin şu dönem beklentileriniz değişiyor. Bu durum onun ailesine karşı sert bir tutum içine girmenize neden oluyor. Biraz sakin olun. Aslında şu ara seyahate çıkmak, hem duyularınızı değerlendirmek, hem de enerji fazlanızı boşaltmak için iyi fırsat olur. Belirttiğiniz seyahat programını gerçekleştirin. Zaten içsel olarak neye ihtiyacınız olduğunu biliyorsunuz. Kendinizi tutmayın. Böylece sevdiğinizle aranızdaki ilişkiyi de zedelememiş olursunuz. Kasım dönemi evlenmek için uygun bir dönem. RUMUZ: Zambak
Yazının Devamını Oku

Eski kararlar, eski dostlar

25 Mayıs 2004
Bugün Ay Aslan burcunda. Önce Boğa burcundaki Merkür ile zorlayıcı bir etkileşim içine girecek. Karşılaşılan bazı olaylar ani fikirler, bilinçaltınızın derinlerinden açığa çıkan unutulmuş düşüncelerin ortaya çıkmasına neden olacak. Eski kararların hatırlanması, eski dostlarla karşılaştığınız için olabilir. Hatta duyduğunuz bir müzik veya obje size geçmişi hatırlatabilir. Öğle saatlerinde Ay, Kova burcundaki Neptün ile zıt etkileşim içine giriyor. Bu durum hayal gücünüzü tetiklerken bazı kuruntular içine girmenize neden olabilir.

İlişkilerin sorgulandığı bir dönem (2)

İlişkide bulunduğumuz kişileri sorgularken canımızın acıdığını anlatmış ve karşımızdaki kişiyi sorgularken kendimize dönüp bakmayı başarabilsek acaba neler görürdük diye sormuştum. Aranızda düşünenler olmuştur belki. Belki de tam düşünmeye başladığınız sırada zihninizi meşgul edecek bambaşka konular sizi düşünmekten alıkoymuş olabilir. İnsanın dikkatini kendisine yöneltmesi çok zordur. Halbuki kendinizle yüzleşecek cesareti gösterebilseniz, ilişkide bulunduğunuz kişilerin değişimleriyle ilgili yaptığınız tespitleri kendiniz için yapabileceksiniz. Aslında değişen kişi, sizsiniz. Karşımızdaki kişiler, bizim kendimizi anlamamız için bize ayna tutuyorlar. Fakat aynada kendimizi görmek yerine aynaya hücum ediyoruz. Karşınızdaki kişide görmekten rahatsız olduğunuz ne varsa, bütün bunların kendi içimizde bulunduğunu anlamak son derece rahatsız edici bir duygu. Fakat bu rahatsız duygudan bir an için sıyrılıp sorguladığınız kişi aracılığı ile kendinizi sorguluyor olduğunuzu anlamaya çalışın. Değiştirmeye çalıştığınız kişiler aracılığı ile kendinizi değiştirmek istediğinizin farkına varın ve karşınızdaki kişiyle uğraşmaktan vazgeçip kendinizle ilgili istemediğiniz yönlerinizi değiştirmek için çalışma yapın. Tabii ilk önce bunu anlamanız gerekiyor. Gördüklerinizi anlayın, sonuca varın ve değişiminizi gerçekleştirin. Sorgulamak, anlamak ve öğrenmek için çok iyi bir yöntem. Fakat bu arada çıkamayacağınız kadar derinlere dalmayın. Sorgulamak, aşama yapmanızı sağlasın, hayattan sizi uzaklaştırmasın.

Astrolojik ilişkiler

Kızınızla aranızdaki ilişkilerin zorlaşmasının nedeni, onun bir geçiş dönemine girmesinden kaynaklanıyor. Hem Satürn, hem de Jüpiter döngüsü yaşıyor. Hayatında daha farklı beklentiler içine girdiği bir dönemde bulunuyor. Bugün kadar sizin önerileriniz ve yapması gerekenleri yapmış ve bunun sonucunda aranızda sorun olmamış. Şimdi ise, kendi istediklerini yapmak ve kendi hayatını yaşamak istiyor. Size göre yanlış kararlar alıyor olabilir. Fakat onu zorlamayın. Onunla sohbet edin ve anne olarak tecrübelerinizi aktarın fakat onu ne yapması gerektiğiyle ilgili zorlamayın. Yoksa ilişkiniz daha sert boyutlara ulaşır ve siz kızınıza yardımcı olamazsınız. Astrolojik açıdan o kendi aşamasını yapmak için zorlanıyor. Sizin tutumunuz bu durumu daha da zorlaştırabilir ve sağlık sorunları çıkartabilir. Onun aşama yapmasına ve hayatında değişiklik yapmasına yardımcı olun. Bu yılın sonunda aşamasını yapmış olacak ve kendisi için çok daha iyi olacak.
Yazının Devamını Oku

Sürpriz değişimlere uyum sağlayın

24 Mayıs 2004
Bugün öğlen saatlerinde Ay Aslan burcuna giriyor ve İkizler Burcu’ndaki Güneş ile uyumlu etkileşiyor. Öğleden sonra kendinizle ve çevrenizle uyumlu bir ilişki kurmayı başaracaksınız. Gökyüzünün bu konumu duygularınızı dengelemenize ve kendinize olan güveninizin artmasına neden olacak. Üstelik Güneş ile Uranüs sert etkileşim içinde bulunduğu halde! Yani sürpriz durumları anlamak ve çok büyük bir telaş göstermeden, gelişmelere uyum sağlamak mümkün. Bunun için içinizdeki sevgiyi uyandırın ve sürpriz değişimlere uyum göstermek için gayret edin.

İlişkilerin sorgulandığı bir dönem

Gelişiyoruz, değişiyoruz ve büyüyoruz. Keşfedilen her yenilik, pratik hayatımızın pek çok alanına yansıyor. Daha önce değer verdiğimiz ne varsa, bunlar değer kaybetmeye ve başka şeylere değer vermeye başlıyoruz. Eskiden bu değişim çok yavaş meydana geldiği için pek anlayamıyorduk. Hatta hiç farkına varmıyorduk. Fakat şimdi öylesine hızlı bir değişim süreci içinde bulunuyoruz ki, keşfedilen her yeni şey biz daha ne olduğunu anlayamadan hayatımızın içine giriyor ve neredeyse anlamadan yaşayacak hale geliyoruz. Fakat bütün bunlar bizim davranışlarımızı, hayata bakış açımızı, kendimizi ve çevremizi algılamamamızda değişiklik meydana getiriyor. Ve tabii ilişkilerimize yansıyor ve hem kendimizi, hem de karşımızdaki kişiyi tanımadığımıza hükmediyoruz. Aslında kendimizle pek ilgilendiğimiz söylenemez. Daha çok ilişkide bulunduğumuz kişilerle ve onlarda meydana gelen değişiklikle ilgileniyoruz ve karamsar duygular içine giriyoruz. Kendimizden daha çok sevdiğimiz kişiyi, dostlarımızı ve arkadaşlarımızı sorguluyoruz. Şimdiye kadar nasıl farkına varmadığımızı, bilemiyoruz. Şaşırıyoruz. Kızıyoruz. Kabul etmek istemiyoruz. Bu sırada çok fazla zorlanıyoruz. Özellikle her gün yeni bir tarafını keşfediyor ve tanımadığımız özelliklerle karşılaştıkça kendimize yabancı hissetmeye başlıyoruz. Uzaklaşıyoruz. Fakat bu duygu da çok rahatsız edici. Karşımızdaki kişinin aslında nasıl davranması gerektiği üzerine küçük bir seminer verecek düzeyde fikirlerimiz var. Fakat o bir türlü anlamıyor ve bizim bildiğimiz kişinin davranışlarını göstermemek için direniyor. Sürekli karşımızdaki kişiyi incelerken ve sorgularken, kendinize dönüp bakabilseydiniz neler görürdünüz, hiç düşündünüz mü? (Devam edecek)

Astrolojik ilişkiler

Sevdiğinizle aranızdaki ilişkilerin gerilimli olma nedeni, doğum anındaki Mars etkisinden kaynaklanıyor. Hem sizin, hem de sorduğunuz kişinin doğum haritasındaki Marslar arasında sert etkileşim var. Bu durdum hem birbirinizin enerjisini beslemenize, hem de aranızda çakışma ve gerilim olmasına neden oluyor. Fakat sevdiğinizin doğum haritasındaki Venüs, sizin Mars’ınıza uyumlu etki yapıyor ve aranızda aşk ve çekim oluşturuyor. Aslında onun size karşı duyguları çok kuvvetli ve ilişki anlayışı yüksek. Fakat siz onu farklı bir şekilde zorluyor ve gerilimli duyguların açığa çıkmasına neden oluyorsunuz. Ayrıca şu sıralarda geçiş yapan Mars-Satürn sizi zorluyor ve tahammülsüz olmanıza neden oluyor. Onunla evlilik aşamasına gelmiş olmalısınız. Biraz rahat olun ve onu zorlamaktan vazgeçin. Temmuzdan itibaren her şey yoluna girecek.

Rumuz: İZMİRLİ
Yazının Devamını Oku

Zorlayıcı fiziksel olaylar var

21 Mayıs 2004
Bugünden itibaren Güneş İkizler burcunda dolaşıyor. Böylece İkizler’in dönemi başlamış oluyor. Geri giden Venüs’ün İkizler burcunda devam eden yolculuğu İkizler burcu özelliklerinin güçlü biçimde açığa çıkmasını sağlarken Güneş, İkizler’in sembolize ettiği iletişim ve haberleşmelerin önemli olduğu bir döneme girildiğini vurguluyor. Çeşitli konuların ve fikirlerin gündeme geleceğini işaret eden bu devre içinde Mars-Satürn kavuşumu dünyayı zorlayıcı bir biçimde etkiliyor. Kaza potansiyelini, zorba baskıları, maddenin değişimi için zorlayıcı fiziksel olayları işaret ederken aynı zamanda Jüpiter’in uyumlu etkileri, bütün bu zorlukların fırsata dönüşeceğini gösteriyor.

Hayatımızı etkileyen korkular (3)

Sebebini anlamadığımız korkuların bir kısmı nedensiz korku ve fobilerken, büyük bölümü için açıklamalar yapabiliyoruz. Zarar görmekten, sevdiğimizi kaybetmekten, parasız kalmaktan, hasta olmaktan ve daha sayısız nedenden ötürü korktuğumuzu söylüyoruz. Sıraladığımız nedenlerin derinlerinde yatan gerçek neden hakkında ise hiçbir fikrimiz yok. Bunların altında yatan gerçek korkumuzla yüzleşecek olursak, hayatımızı yöneten korkular aynı şiddette bizi korkutmaya devam edebilir mi? İşte, gerçek nedenle yüzleşmeye başladık bile. Çünkü bilemediğimiz bu sorunun cevabıyla karşılaşmak daha ürkütücü geliyor. Bununla karşılaşmaktansa, karşımıza çıkan her şeyden korkmak ve gardımızı alarak yaşamak daha kolay. Hiç olmazsa, açıklayabiliyor ve korkmayı anlamlı hale getiriyoruz. Aslında bu, sahip olduğumuz tüm duygular gibi gelişmemizi sağlayabilir. Çünkü tedbirli davranırız. Ne yazık ki, tedbirli olmak ile korkmayı birbirine karıştırıyoruz. Tedbirliliği abartıyoruz. Halbuki korku, cesaret ile birlikte bulunur. Öğrenmeye cesaret ettiğimiz zaman korku duygumuzu, gelişmek için bir araç olarak kullanmaya başlarız. Tedbirli davranırız ama anlamak için gayret gösteririz. Bunun için biraz cesaret yeterli. Dikkatinizi kendinize yöneltin ve korkularınızı tek tek sıralayın. Sonra bunların altındaki nedeni araştırın. Tek bir ortak nedenle karşılaşacak ve şaşkınlıkla ‘Yaşamak’ olduğunu göreceksiniz. Fakat korkularınızı yazarak ve üzerinde nedenlerini düşünerek bu sonucuna kendiniz varın ve o sırada açığa çıkan duygunuzu kendiniz tespit edin. Haliniz değişecek.

Sağlıklı zayıflamanın yolları

Kadim Hint bilgilerinin içinden derlenen ve beden tiplerini belirleyerek sağlıklı yaşam sistemini geliştiren Ayurveda üzerinde yaptığı çalışmaları pratik hayata uygulayan Ender Saraç’ın yazdığı ‘Sağlıklı Zayıflamanın Yolları’ adlı kitap okunması ve anlaşılması kolay dille hazırlanmış. ‘Doğan Kitap’ tarafından yayınlanan kitabın içinde beden tipleri, baharatların önemi, kahveler, çaylar ve hangi ortamlarda nasıl yenileceği üzerine kısa açıklayıcı bilgiler içeriyor. Bitkisel çayların öneminden bahseden bölümden ‘Karanfil’i şöyle tarif ediyor; Tansiyonu yükseltir, ağrıyı keser, ağız antisepsisini ve lokal analjeziyi sağlar. Ağız kokularına engel olur. Çayı yapılmaz, ağır bir tadı olur. Ilık su içine 3-4 tane atılarak ve 1-2 damla limon damlatılarak içilir. Tarçın, kuşburnu ve zencefille beraber tüketilebilir.
Yazının Devamını Oku

Mars - Satürn kavuşumuna dikkat

20 Mayıs 2004
Gökyüzünün gerilimli olduğu bir dönemdeyiz. Bugünden itibaren Mars ile Satürn, Yengeç burcunda kavuşum konumuna giriyorlar ve 30 Mayıs’a kadar aynı konumda kalacaklar. En fazla etkilenecek olanlar 30 Haziran-7 Temmuz günleri arasında doğmuş olan Yengeçler ile 30 Aralık-6 Ocak günleri arasında doğmuş olan Oğlaklar. 29 Mart-5 Nisan günleri arasında doğan Koçlar ile 1-8 Ekim günleri arasında doğan Teraziler de gökyüzünün bu konumundan etkilenen diğer burçlar. Ayrıca doğum anında Yükselen, Ay veya Satürn bu burçlardayken doğmuş olanlar da Mars-Satürn kavuşumundan etkilenecekler. Bugün Ay İkizler burcunda dolaştığı için Mars- Satürn kavuşumunun etkisi fazla görünür olmayacak.


Hayatımızı etkileyen korkular

‘Ölsem de kurtulsam’ şeklinde çok kolay konuşabiliyoruz ama yaşarken, yaşamak ve yaşatmak için çırpınıyoruz. Çırpınırken de batıyoruz. Ve çırpınırken sadece yaşamayı düşünüyoruz. Başka bildiğimiz tüm bilgileri unutuyoruz. Korku duygusunun aklınızı ve bedeninizi ele geçirmesine izin vermemelisiniz. Korkuyu büyüttüğünüz zaman panik duygusuna dönüşür ve düşünemeyecek duruma gelirsiniz. Artık kendinizi bulunduğunuz durumdan çıkaramazsınız ve yardım almanız gerekir. Korku duygusu içinizde büyümeye başladığı sırada kendinizi bu duyguya bırakmayın. Hemen düşünmeye başlayın. Kendinize sorun: Neden korkuyorsunuz? Anlamaya çalışın. Öfke duyduğunuz zaman kendinize sorun: Neden bu derece öfkeleniyorsunuz? Kaygı, endişe ve hayatınızı zorlaştıran, istemediğiniz duygular içinizde büyümeye başladığı zaman kendinize sorun: Neden, diye. Çünkü içinizden yükselen sert duyguların altında yatan korku duygusu, karşınızdaki kişinin farkında olmadan söylediği bir söz veya bir davranış, sizin bilinçaltınızın derinlerinde saklı olan bir olayı, unutulmuş bir durumu uyandırmış olabilir. Bilinçaltınızın derinlerinde gizli olan, DNA’larınızda programlanmış bir bilginin tetiklenmesi mümkün. Yani atalarınızın yaşadıkları bir olay sonucunda öğrendikleri bilgi, sizin içinizin derinlerinden yükselip şuurunuza korku olarak tercüme olabilir. Korkuları kontrol altına alabilmek için nedenini anlamanız gerekir. Yoksa korkmaya devam edersiniz. (Devam edecek)


Astrolojik ilişkiler

Oğlunuzla aranızdaki uyumluluk incelemesini yaptığım zaman baskın bir Satürn ve güçlü bir Pluto etkisi ile karşılaştım. Siz kendi açınızdan oğlunuzu çok sevdiğinizi, onun için pek çok fedakarlıkta bulunduğunuzu buna karşılık şimdi oğlunuzun size aldırış etmediğini ve onun tarafından hırpalandığınızı yazmışsın. Doğum zamanınız doğru ise sert ve zorlayıcı bir tabiata sahip olduğunuz görülüyor. Oğlunuz küçükken onu eğitmek adına sert bir disiplin uygulamış olmalısınız. Ancak çocuğun haritasında da sizin zorlayıcı etkilerinize karşı koyabilecek güçte doğduğu anlaşılıyor. Onun görünür bir sevgi ve ilgiye ihtiyacı var. Sert bir şekilde eleştirerek yaklaşmak yerine yumuşak bir sevgi ve anlayışla yaklaşmalısınız. Kendinize göre düşünmeyin. Onu anlamaya çalışın. Kendi doğrularınız, onun için doğru olmayabilir bunu düşünün. Şu sıralarda onun için zor bir dönem. Bir geçiş döneminde. Ona yardımcı olmanızın tek yolu, sevgi ve anlayış göstermek. Bu dönem geçici. 2005 yılında daha sıcak ilişkiler kurabilirsiniz.RUMUZ: ANNENİN IZDIRABI
Yazının Devamını Oku

Alışılmadık davranışlar sergilenebilir

19 Mayıs 2004
Bugün öğle saatlerinde Ay İkizler burcuna geçiyor ve gün boyu Uranüs’ü tetikliyor. Özellikle elektrik, elektronik, iletişim araçları ve sıra dışı kişiler ve konular dikkat çekici olacak ve sürpriz durumlar açığa çıkacak. Özellikle bilinçaltının derinlerinden farklı özellikleriniz yükselebilir ve bunların şaşırtıcı etkisiyle alışılmadık davranışlar sergilenebilir. Gökyüzünün bu konumundan en fazla İkizler, Yay, Başak ve Balık burçlarının ilk on günlük devresinde doğanlar etkilenecekler. Ayrıca Koç ve Aslan burcunun ilk on günlük devresinde doğanlar duygusal ve iyimser olacaklar.

Hayatımızı etkileyen korkular

Davranışlarımızı yöneten duygularımızın arasında hayatımızı en fazla kontrol eden duygunun ‘korku duygusu’ olduğunu biliyor muydunuz? Korktuğumuz için iyi davranıyoruz. Korktuğumuz için kötü davranıyoruz. Korktuğumuz için öfkeli ve saldırgan oluyoruz veya içimize kapanıp siniyoruz. Korkunun kaynağı olan dış koşullar; bizi biçimliyor, davranışlarımızı belirliyor ve kendimizi korumak için yöntem geliştirmemizi sağlıyor.

Doğum ve ölüm, var olmak ve yok olmak ikilemi içinde dengeyi bulamadığımız için korkuyoruz. Çünkü doğumla birlikte başlayan yaşam, şuurunda olduğumuz ve öncelikli olarak ‘var olmak’ arzusunun güçlü dürtüsü, içsel olarak karşıtı olan ‘yok olma’ korkusunu yaratıyor. Yaşamak istiyoruz. Çünkü yaşıyoruz. Yaşarken öleceğimizi biliyoruz. Düşündüğümüz zaman doğanın bu prensibine dahil olduğumuzu biliyor ve son derece doğal karşılıyoruz. Fakat yaşarken durum hiç de böyle olmuyor. Akıl yürüterek pek doğal olan bu bilgi yaşarken pratik hayatımızı zorlaştıran bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. ‘Ölsem de kurtulsam’ şeklinde çok kolay konuşabiliyoruz ama yaşarken, yaşamak ve yaşatmak için çırpınıyoruz. Çırpınırken batıyoruz. Tıpkı korkudan yüzmeyi unutup çırpınmaya başlayanlar gibi. Ve çırpınırken sadece yaşamayı düşünüyoruz. Başka bildiğimiz tüm bilgileri unutuyoruz. (Devam edecek)

Astrolojik ilişkiler

Gördüğünüz rüyanın gerçek olduğundan emin bir şekilde uyandığınızı söylüyorsunuz. Ve rüyanız gerçekten ilginç. Rüyalar hakkında sorduğunuz sorunun cevabı bu köşeye sığmayacağı için sadece açıklamasını yapacağım ve sonraki günlerde rüyalar başlıklı bir yazı yazacağım. Sizin durumunuz ise kendinizin farkına varmanız için bir mesaj niteliği taşıyan bir rüya görmüşsünüz. Şu sıralarda astrolojik açıdan Neptün sizi etkiliyor ve içsel potansiyelinizin açığa çıkmasına yardım ediyor. Bu dönemi iyi kullanın ve yaratıcı çalışmalar yapın. Gördüğünüz rüyayı yazın. Bana yazdığınız gibi değil. Tüm ayrıntılarıyla yazın. İçinizde uyanan duyguları ve düşünceleri de ilave edin. Bu arada rüyanızın içine karışan ve korkularınızdan kaynaklanan motifler de var. Ayrıntılarıyla yazıp bana gönderecek olursanız, size açıklamalar yapabilirim.

RUMUZ: GERÇEK GİBİ BİR RÜYA
Yazının Devamını Oku