Sezgileriniz yükselecek

Merkür ile Pluton arasındaki sert etkileşim, düşüncelerin kökten değişmesini sağlayacak olayların açığa çıkacağını işaret ediyor.

Alışılmış düşünce biçiminin değişmesiyle birlikte uygulanan sistem ile ilgili bazı değişiklikler meydana gelebilir. Arkadaşlar, yakın çevre ve gençlerle ilgili ortaya çıkan ihtiyaçlar, davranış ve düşünceleri etkileyecek ve değiştirecek. Venüs-Neptün arasında meydana gelen uyumlu etkileşim sezgilerin yükselmesini sağlarken yaratıcı duyguların açığa çıkacağını ve sanatsal faaliyetlerin son derece yoğun olacağını işaret ediyor.

Bulunduğun yerde olmak

Aslında kişinin bulunduğu yerde olabilmesi çok özel bir durum. Yani hiç de kolay olmayan bir ‘hal’ olduğunu söylemeye çalışıyorum. Çünkü, insanlar ya geçmişte ya da gelecekte yaşadıkları için bulundukları zaman ve mekanı yaşayamıyorlar. Yani bulundukları yerde olamıyorlar. Peki bu durumda ortaya çıkan nedir? Kişi ne çeşit ne çeşit bir haldedir? Ne sahip olma duygusu, ne ait olma duygusu, ne de bulunduğu yerde olmayı başaramıyorsa, nasıl bir duygu içinde? Bütün bu sorular çağımız insanının kilitlendiği noktayı gösteriyor. Aslında bir yerlerden bir başka yerlere taşınıp durmak zorunda olmasanız da, hatta doğduğunuz günden beri aynı yerde yaşasanız da durum pek değişmiyor. Hatta ait olma duygusunu kuvvetle içinizde duysanız ve sahip olma duygunuz son derece gelişmiş olsa da, arayışlarınızın sonu gelmiyor. Hele bir de sorgulayan bir zekanız varsa, o zaman durum daha da kritikleşiyor. Tabii bütün bunlara ilave olarak düşüncelerinizin yönünü ve nasıl düşüneceğinizi bilmiyorsanız, duygularınızın girdabına kapılmanız ve bunalımın kucağına düşmeniz işten bile değil. Halbuki, bulunduğunuz yerde olmayı başaracak olsanız, bileceksiniz. Geşmişte bıraktığınız güzellikler ya da pişmanlıklar yaşamaya engel olmayacak. Gelecekte yapacaklarınız veya kaygılarınıza kapılıp gitmeyeceksiniz. Çünkü, bütün dikkatiniz bulunduğunuz noktayı tam olarak algılamaya yönelmiş olacak. Yani yaşamaya başlayacaksınız. Geçmiş ya da geleceğin düşünceleriyle doluyken yaşayamaz, bulunduğunuz yerde olamazsınız. (Yarın: Bulunduğunuz yerde nasıl olursunuz)

Astrolojik ilişkiler

RUMUZ: ORTAKLIK

Sizin burcunuz Terazi. Yükselen burcunuz ise Yengeç. Ortağınızın doğum saatini bildirmediğiniz için aranızdaki uyumluluk incelemesini yapmak mümkün değil. Fakat genel olarak birbirinizin özelliklerini tamamlayan bir yapıya sahip olduğunuzu söyleyebilirim. Onun burcunun yöneticisi olan Jüpiter sizin ortaklığı işaret eden yerde duruyor. Bu durum aranızda iyi bir uyumun olduğunu gösteriyor. Zaten siz de şimdiye kadar ilişkinizde sorun yaşamadığınızı yazmışsınız. Şu sıralarda astrolojik açıdan sizi zorlayan etkiler var. Aynı zamanda Neptün, korkularınızı tetiklemiş. Kaybetme korkusu içinde bulunuyor olmalısınız ve meydana gelen olaylardan çok fazla etkileniyorsunuz. Sakin olun ve kaygılarınızı ortağınızla paylaşın. Hemen karar vermeyin. Bu dönem geçici.
Yazarın Tüm Yazıları