Annelerle yoğun ilişkiler var

Bugün Ay, yöneticisi olduğu Yengeç burcunda dolaşacak. Hayaller, rüyalar ve bilinçaltının açığa çıkmasını sağlayan Ay, evinizle ilgilenmenize, aile bireyleri ve özellikle annenizle kuracağınız ilişkilerin yoğun olacağına işaret ediyor.

Bugün seyahat arzusu duyabilirsiniz. Yolculuk yapabilecek durumda olmayanlar ise kendi içlerine doğru bir seyahat yapabilir ve içsel yolculuğa çıkabilirler.

Duygunuzu kullanarak dikkatinizi odaklayın

Ancak özel çalışmalar yaparak, belirli bir disiplin alarak dikkatimizi odaklayabilir ve düşüncelerimizi kontrol edebilecek duruma gelebiliriz. Daha önce bunları açıklamıştım ve zaten uygulamaya çalıştığınız zaman hemen anlayacaksınız. Dikkatimiz genellikle bulunduğumuz yerin dışında, başka zamanlar ve mekanlarda dolaşıyor.

O neredeyse, biz de oradayız. Önce, sevmeyi öğrenmeniz gerekiyor. Öğrenmekten söz ediyorum çünkü bunu akıl yürüterek de yapabilirsiniz. Yani sevebilirsiniz. Bulunduğunuz yere dikkatle bakın. Ayrıntılarını incelerken güzel taraflarını ortaya çıkarın. Güzel görmeye çalışın. Çünkü insanın bakışı, düşünceleri ve duyguları ile bütünleşir. Bu nedenle güzel düşünceler ve sevgi duyarak bakın. Bakarken gülümseyin. Gülümsemek halinizi değiştirecek, sert düşüncelerden hemen uzaklaşmanızı sağlayacak. İsterseniz şu dakika hemen bunu deneyebilirsiniz. Bulunduğunuz yere, karşınızdaki kişiye gülümseyerek bakın. Böylece içinizdeki sevgi duygusunu uyandırmanız daha kolay olacak.

Sevgiyle ve güzel düşüncelerle baktığınız yeri anlamaya ve yaşamaya çalışın. Bu sırada düşüncelerinizde başka bir şey olmamalı. Sadece bulunduğunuz yerde olun ve bulunduğunuz yeri sevgiyle anlamaya çalışın. Böyle bir hal içine girdiğiniz zaman dikkatiniz derhal bulunduğunuz yere odaklanacak ve başka bir şey düşünmeden sadece bulunduğunuz yerde olmayı başaracaksınız. Ayrıca dikkatinizi belirli bir noktada uzun süre tutmak için de aynı yöntemi uygulayabilirsiniz. Dikkatinizi odakladığınız şeyin ayrıntılarını görmeye ve anlamaya çalışın. Bunu gülümseyerek sevgiyle ve kuvvetle bir arzuyla yapın. İsteğiniz ve sevginiz sayesinde dikkatinizi uzun süre aynı noktada tutabilirsiniz.

KİTAPLAR

ŞAMANİZM

Şamanlar ve Şamanizm hakkında pek çok sorularla dolu mektup yazan Ayhan Bey neredeyse bir kitabı anlatmamı istemiş. Tabii ki, bu köşede Şamanizm gibi son derece derin bir konuyu anlatabilmem çok zor. Üstelik Şamanizm hakkında yayınlanmış çok fazla kitap yok. Fakat Dharma Yayınları’ndan çıkan ‘Şaman’ın Yolu’ adlı kitaptan faydalanabilirsiniz. Çok ayrıntılı ve sizin sorularınızın tümünün cevabını bu kitabın içinde bulamasanız da ‘Şaman’ın Yolu’ adlı kitabın yazarı Michael Harner oldukça ilginç bir anlatımla ve şimdiye kadar yazılmış olanların öncülüğünü yapar nitelikte keyifle okuyabileceğiniz bir kaynak kitap. Kitabın çevirisini yapan Asena Atalay kitabın kolay okunmasını sağlıyor.
Yazarın Tüm Yazıları