Sert tartışmalar ve ufak kazalar

Astrolojik açıdan gerilimli bir gün. İkizler burcunda dolaşan Ay, Merkür ile Pluto arasındaki zıt etkileşimi tetikliyor.

Zihinsel ve fiziksel iletişimi sembolize eden Merkür’ün köklü değişimleri sembolize eden Pluto ile sert etkileşim içinde bulunması iletişimlerle ilgili büyük değişimlere neden olabilir. Gökyüzünün bu konumu fikirlerin sert bir biçimde söylenmesi, sert tartışmalar, evraklar ve iletişim cihazlarıyla ilgili karışıklık, elektronik cihazlarla donanmış araçların ve hava araçlarında kazalar ve kısa yolculuklar sırasında meydana gelebilecek kazaları işaret ediyor.

Dikkati odaklama yöntemleri

Bulunduğunuz yerde olabilmek için dikkatinizi odaklamayı öğrenmelisiniz. Aslında insanın dikkatini belli bir noktada uzun süre tutabilmesi çok zordur. Çünkü düşünceler uçuşur ve dikkatinizi odakladığınız noktadan bambaşka yönlere kayar. Dikkatinizi belirli bir noktada tutmak için ne kadar fazla gayret gösterirseniz, o kadar fazla dağılır ve konsantre olduğunuz konudan uzaklaşırsınız. Düşüncelerin kontrol altına alınabilmesi ancak düzenli ve sıkı bir çalışma yapılarak başarılabilir. Başlı başına bir disiplin içine girmek ve düzenli uygulamalar sonucu, kişi, düşüncelerini kontrol edebilecek düzeye gelebilir.

Şimdi böyle bir disiplin ve uygulamadan haberi olmayan bir kişinin dikkatini odaklayabilmesi için duyguya ihtiyacı var. Duygularınız ne derece yoğun olursa, dikkatinizi belirli bir noktada odaklamanız o derece kolay olacaktır. Bu konuyu biraz daha açmak için şimdi kendinizi hatırlamanızı öneriyorum. Mesela sizin üzerinizde etki yaratan, üzüldüğünüz veya çok sevindiğiniz bir olayı yaşadığınız zamanı hatırlayın. Öfkelendiğiniz kişi veya olaya o sırada nasıl konsantre olduğunuzu ve dakikalarca aynı konunun üzerinde düşünmüş olduğunuzu, hatta düşünmemek için ne yapacağınızı bilemediğiniz halinizi hatırlayın.

Dikkati odaklamanın en pratik yolu, dikkatinizi odakladığınız şeyi sevmektir. Sadece akıl yürütüp dikkatinizi orada tutmak için ne kendinizi ne kadar zorlarsanız, zorlayın birkaç saniye sonra kendinizi bambaşka şeyler düşünürken bulacaksınız. Halbuki o şeye sevgiyle odaklandığınız zaman sevginizin yoğunluğuna bağlı olarak dikkatinizi aynı noktada o derece tutabilirsiniz. (Yarın, duyguları kullanarak dikkati odaklama yöntemini anlatacağım)

MEKTUPLAR

RUMUZ: SEDA YAMAN

Dergilerde ve internet sitelerinde bulunan yükselen burç tablosunda her defasında yükselen burcum başka çıkıyor, diyorsunuz. Fakat doğum yerinizi yazmayı unuttuğunuz için yükselen burcunuzu tespit etmem mümkün değil. Ayrıca dergi ve sitelerde yayınlanan yükselen burç tablosu çok tutarlı olmaz. Çünkü doğduğunuz yere göre ufuk çizgisinde yükselmekte olan burç değişir. Saat 05.00’te Van ve İstanbul’da doğmuş iki kişi olsun. Her ikisinin de yükselen burçları farklı olacaktır. Çünkü Van’da 05:00’te güneş doğarken henüz İstanbul’da güneş doğmamış oluyor. Yani güneş ufuk çizgisinde yükselmemiş oluyor. Bununla birlikte güneşin bulunduğu burç da yükselmemiş oluyor. Halbuki yükselen burç tablolarında belirli bir yere göre çıkartılan yükselen burçlar, sadece orada doğan kişiler için tutarlı olacaktır. Bu nedenle yükselen burcun kişiye özel hesaplanması gerekir.
Yazarın Tüm Yazıları