Bugün neler olacak

Bugün Ay Koç burcunda dolaşıyor. Öğleden sonra Merkür’ü tetikleyecek ve son derece yoğun iletişim trafiği açığa çıkacak.

Gökyüzünün bu konumu özellikle Ateş ve Hava burçlarının sosyal ve kültürel faaliyetlerinin hızlı olacağını işaret ediyor. Hızlı organizasyonlar yapabilir, sinema, tiyatro, kitap, fuar ve kültürel etkinliklere dahil olunabilir, iletişim araçları ve her türlü evraklarla ilgili düzenlemeler yapılabilir. Akşamın ilerleyen saatlerinde Venüs ile Neptün uyumlu etkileşim içine giriyorlar ve Ay tarafından tetikleniyor. Bu durum aşk ve sanat açısından son derece yaratıcı, ilham ve sezgilerin açığa çıkmasına neden olacak.

Karar verme çalışması

İnsanın hayatını en fazla etkileyen, yoran ve yıpratan durumlardan biri olan kararsızlıktan kurtulmak için kendinizle iletişim kurmayı öğrenmelisiniz. Bir gün önünüzdeki yol ikiye ayrılır ve siz yol ayrımında nereye doğru ilerleyeceğinizi bilemezsiniz. Hangi yolu seçeceğinize karar veremezsiniz ve orada öylece kalırsınız. İşte böyle bir aşamaya geldiğiniz zaman size yardım edebilecek kimse yoktur. Hangi yoldan gideceğinizi kendinize sormayı bilmelisiniz. Bunun için önereceğim küçük yöntem, kendinizle iletişim kurmanızı sağlayacak. Fakat bu yöntemi aynen uygulamanızı tavsiye ediyorum.

Karar vermeniz gereken durumla karşılaştığınız zaman çevrenizdeki kişilerin fikirlerini sormayın. Dikkatinizi kendinize yöneltin ve bir süre içinde bulunduğunuz durumu düşünün. Bugüne kadar yaptıklarınızı ve buraya nasıl geldiğinizi düşünün. Sonra bu düşüncelerden uzaklaşın ve ne yapmak istediğinizi, nasıl biri olmak istediğinizi düşünmeye başlayın. Hedefinizi belirleyin. Hedef belirleme çalışmasını yazılı olarak yapabilirsiniz.

Hedefinizi tam olarak belirledikten sonra kararsız kaldığınız durumun her iki yönünü dikkatle düşünmeye başlayın. Bunu da yazılı yapmanızı tavsiye ediyorum.

Bu çalışma için bir defter edinin. Karar veremediğiniz durumla ilgili önce bu durumun bir yönünü ele alın ve yoğunlaşın. Sonra aklınıza gelenleri defterinize yazın. Ertesi gün kararsız kaldığınız konunun diğer yönü üzerine dikkatinizi odaklayın. Aklınızdakileri yine deftere yazın. Ardından yazdıklarınızı okuyun. Okurken kendi içinizden yükselen farklı yönleri ve farkında olmadığınız isteklerinizi keşfedeceksiniz. Bu çalışmayı bir hafta boyunca her gün tekrarlayın. Bu çalışma hem kendi içinizle iletişim kurmanıza ve ihtiyaçlarınızı anlamanıza yardımcı olacak, hem de hangi yolu seçeceğinizi bilmenizi sağlayacak.

KİTAP: ZİHİNSEL ARINMA

Zihninizi disipline etmek ve bazı alışkanlıklarınızı değiştirmek istiyorsanız, kendi kendinize veya bir arkadaşınızla birlikte uygulayabileceğiniz kolay ve pratik yöntemler içeren ‘Zihinsel Arınma’ adlı kitap size yardımcı olabilir. 30 günlük bir program sunuyor ve her gün kendiniz için neler yapabileceğinizi öneriyor. Beyaz Balina Yayınları’ndan çıkmış olan kitabın yazarı: Jane Scrivner. Her gün için önerilen yöntemlerin ilki ‘Gülümsemek’ ile başlıyor. Yani programı uygulamaya baladığınız ilk gün daha evden çıkarken gülümseyerek çıkmanız gerekiyor ve karşılaştığınız kişilere ‘günaydın, iyi günler’ gibi şu sıralarda unutulmuş olan selam ve gülümsemeyi öneriyor. Bu programın özelliği önerileri aynen yapmanızı ve hiç hoşunuza gitmeyenleri de uygulamanızı istemesi. Hatta ‘hoşlanmadıklarınız sizin için çok daha etkili bir değişiklik meydana getirecek’ şeklinde açıklamalar var ve bu fikirle ben de aynı görüşteyim. Ozan Aker’in çevirisini yaptığı Zihinsel Arınma kolay okunan bir kitap.
Yazarın Tüm Yazıları