Şimdi başlama zamanı

Bugün öğleden sonra Güneş burç değiştiriyor ve İkizler burcundan çıkıp Yengeç burcuna giriyor. Böylece Yengeç burcunun sembolize etmiş olduğu özellikler açığa çıkacak.

Zaten Merkür’de Yengeç burcunda bulunuyor. Aslan burcunda ilerleyen Ay gökyüzünde büyümeye başlıyor. Gökyüzünün bu konumu verimli çalışmaların başlaması için uygun bir zaman olduğunu işaret ediyor. Yeni bir girişimde bulunmayı düşünüyorsanız, şimdi başlama zamanı. Tabii Venüs- Jüpiter arasındaki sert etkileşim harcamalarınıza özen göstermeniz gerektiğini işaret ediyorsa da Satürn’ün uyumlu etkisi tedbirli davranılacağını, acele etmeden kararlı girişimlerde bulunabileceğini gösteriyor.

Dikkati bozan duygular

Kuvvetli bir istek veya üzüntü duygusu, kişinin dikkatini uzun süreli bir tek konuya odaklamasına neden olur ve bazen dikkatimizin yönünü değiştirme ihtiyacı duyarız. Hatta bütün düşüncelerimiz tek bir noktada kilitlenir ve bu durumdan son derece rahatsız oluruz. Elbette ki, bu durum istenmeyen bir boyuta ulaşabilir, böyle bir durumda yardıma ihtiyacımız vardır. İşte böyle dönemlerde dikkatinizi yapmanız gereken işlere odaklayabilmeniz daha da zor olur. Genellikle duygusal zayıflık duyduğumuz zamanlarda konsantre olmak neredeyse mümkün değildir. Dikkat kolay dağılır ve hatta yapılması gereken işler bir türlü bitmez. Böyle bir durumda zorlayıcı etkilere ihtiyaç vardır. Bizi zorlayan kişi veya olaylara çoğu zaman öfke duyarız ve üzerimizde baskı yarattığını düşünürüz. Şayet bizi zorlayan herhangi bir şey olmasa her şeyin daha kolay olacağını ve istediğimiz şeyleri çok daha kolay ve rahat yapacağımızı düşünürüz. Fakat bizi bıraktıkları anda, yani üzerimizde hiçbir baskı hissetmediğimiz zaman yapmayı düşündüğümüz işleri ertelemeye başlarız. Bir türlü dikkatimizi odaklayıp yapamayız. Konsantre olamayız ve bu kez bu durumdan şikayet ederiz. ‘Dikkatim kolay dağılıyor’ tarzındaki şikayetler giderek artar. Aslında insanın dikkatini belirli bir noktaya odaklayabilmesi için duygusal baskıya ihtiyacı var. İster sizin dışınızdaki etkenler tarafından olsun, ister doğrudan doğruya içinizden yükselen kuvvetli arzular sonucu zorlayıcı duygularınız olsun, insanın baskı ihtiyacı size garip gelse de doğru bir ihtiyaçtır. Kendinizin dışındaki baskılardan rahatsız oluyorsanız, kendi üzerinizde disiplin oluşturmayı öğrenmeli ve duygularınızda değişiklik yapabilecek oto kontrolü sağlamalısınız. (Yarın duyguları değiştirme yöntemini anlatacağım)

Astrolojik ilişkiler

RUMUZ: TUHAF KORKULAR

Gördüğünüz rüyalar bilinçaltınızdan kaynaklanıyor. Kendi üzerinizde kurduğunuz baskı yüzünden uykularınız düzensiz ve rahatsız. Bu nedenle anlattığınız türden rüyalar görüyorsunuz. Astrolojik açıdan iki yıldır devam eden bir değişim sürecinde bulunduğunuz anlaşılıyor. Ayrıca eşiniz de şu sıralarda Satürn etkisi altında zorlanıyor. Siz de farkında olmadan onu zorluyorsunuz. Biraz rahat olun ve sevdiğiniz konulara yönelin. Hatta bir uzmandan yardım isteyebilirsiniz. Böylece hem kendinizi, hem de eşinizi rahatlatmış olursunuz. Aslında eşinizle aranızdaki ilişki astrolojik açıdan uyumlu. Özellikle birbirinizi anlıyorsunuz. Fakat artık onun değiştiğini söylüyorsunuz ancak siz de değişiyorsunuz. Kendinizi değişime bırakın ve hem onu, hem de kendinizi zorlamaktan vazgeçin.
Yazarın Tüm Yazıları