Yasemin Boran

Akıl duyguların önünde

30 Eylül 2004
Bugün Merkür, Mars ve Jüpiter Terazi burcunda kavuşum konumunda bulunuyorlar. Tanrıların habercisi Merkür, Mars ve Jüpiter’in etkisiyle sembolize ettiği özellikleri güçlü biçimde açığa çıkaracak. Hızlı kararların alınacağını, geleceğe yönelik planların yapılacağı toplantılarda duyguların önüne aklın geçeceğini işaret ediyor. Yapılan anlaşmaların, alınan kararların uygulanması için zorlayıcı olaylar meydana gelebilir. Gökyüzünün bu konumu yargı organlarının harekete geçeceği bu devre içinde var olan adalet sisteminin uygulanacağını işaret ediyor.

İngiliz filosunu saklayan köy

Değirmen Bükü’nün muhteşem koylarından biri olan İngiliz Koyu’ndan merhabalar. İngiliz Limanı olarak bilinen bu koy karaya doğru öyle bir girinti oluşturuyor ki, kıyıdan baktığınız zaman kendinizi dağlarla çevrili olağanüstü bir göl kıyısında sanıyorsunuz.

Karadan Marmaris’e 45 dakika süren yol ormanların arasından kıvrılarak ilerliyor ve yol bitmesin istiyorsunuz. Ama yolun bitiminde sizi karşılayan deniz, yolun büyüsünü bir anda siliyor ve daha kuvvetli bir çekim gücüyle sizi kendisine bağlıyor. Sadun Boro’da bu koya bağlananlardan belli ki! Duygularını aktardığı sözleri kocaman harflerle panolara yazmışlar, sağa sola asmışlar.

Deniz yoluyla bu koya girmek ise bambaşka bir duygu uyandırıyor. Küçüklü büyüklü yemyeşil girintilerin arasından ilerliyor ve mavinin yeşile döndüğü berrak suların derinliğine kapılıp kendinizden geçiyorsunuz. İkinci Dünya Savaşı sırasında bir İngiliz filosunu saklayan bu koyun savaşçıları bile nasıl etkilediğini, nasıl gözlerini bağladığını anlıyor, o zamanların hayaline dalıyorsunuz.

Şimdi kızıl kahveye dönmüş, yangınların izlerini silmeye çalışan ama henüz başaramamış, çalı çimenlerle hafiften yeşermiş dağların denize kavuştuğu bölgelerdeki ağaçlar hayal gücünüzü zorluyor. Kendinizi balıkların oynaştığı serin sulara bırakıyorsunuz. Burada balıklar kendilerini teşhir etmek için yarışıyor sanki. Gün ışığının dokunduğu pulları, suların üzerine saçılmış ayna parçaları gibi ışıldıyor. Canlılığın böylesine yoğun olduğu suların canlandırıcı etkisi size de bulaşıyor ve ışıldadığınız duygusuna kapılıyorsunuz. Yaşam enerjisini bütün bedeninizde, hücrelerinizde hissediyorsunuz.

Astrolojik ilişkiler

Burçlarınız arasında astrolojik açıdan uyumluluk var. Her ikinizde Toprak elementinin burçları olan Başak ve Boğa olduğunuz için gayet iyi anlaşırsınız. Her ikinizin de güven ihtiyacı var ve her ikiniz de gerçekçi bir tabiata sahipsiniz. Tabii doğum haritanızda başka etkiler olabilir ve bu etki zayıflayabilir. Ancak şahsiyetinizi belirleyen içine doğduğunuz burçların belirgin özellikleri ihtiyaçlarınız doğrultusunda açığa çıkarırsınız ve böylece anlaşırsınız. Fakat yükselen burçlarınızı tespit edemiyorum. Çünkü doğum saatinizi belirttiğiniz halde doğum yerlerinizi yazmamışsınız.

RUMUZ: GÖKÇE, FATİH
Yazının Devamını Oku

Radikal değişiklikler

29 Eylül 2004
Ay’ın büyümeye başladığı bu devre içinde yeni girişimlerde bulunabilirsiniz. Üstelik gün içinde Kova’daki Neptün’ü harekete geçirecek ve sonra Yay’daki Pluton uyanacak. Hayaller ve köklü değişim ihtiyacının görünür hale geleceği bugün en fazla Ateş ve Hava burçları etkilenecek. Yani Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kova burçlarının üçüncü on günlük devresinde doğanlar bugün yaratıcı çalışmalar ve radikal değişiklikler için uygun koşullarla karşılaşacaklır.

Doğal meditasyon

Yazın son demlerini Gökova Körfezi’nde yaşamak, kış hazırlığının en yüksek enerjisini depolamaya eşdeğer, bence. Şayet yüksek tempoda çalışan biriyseniz, zinde ve yaratıcı olmak için Gökova’nın bakir koylarına kendinizi bırakabilirsiniz.

Yemyeşil ağaçlarla kaplı girintiler ve koyların içinde ilerlerken suyun rengi lacivertten yeşile dönüyor ve içsel enerjiniz hiç zorlanmadan tetikleniyor. Kendinizi başka hissetmeye başlıyorsunuz.

Zihninizi yoran ve baskı yapan düşünceler, buz kütlesi gibi eriyip buharlaşıyor ve doğanın içinde kendiliğinden başlayan meditasyon halinin zirvesini yakalıyorsunuz. Yüksek bilinç konumunda öylece kalıyorsunuz.

Görüşünüz değişiyor, bedeniniz canlanıyor ve enerjiniz yükseliyor. Farklı şuur hali içine giriyorsunuz ve hal yaşamaya başlıyorsunuz. Hem de hiç zorlanmadan. Meditasyon yapmak, deneyenler bilecekler hiç kolay değildir. Çünkü meditasyon, ‘düşüncesizlik’ hali demektir. Hiçbir düşüncenin olmadığı haldir. Ve böyle bir hali yakalayabilmek için saatlerce çalışma yaparlar. Tabii bu arada imajinasyon ve konsantrasyon çalışmalarına da meditasyon denildiğini hatırlatmalıyım.

Ben burada gerçek meditasyondan söz ediyorum. Hiçbir düşüncenin olmadığı durumu anlatmaya çalışıyorum. Bunun ne derece zor olduğunu ancak denerseniz anlayabilirsiniz. Mesela şu an hemen deneyebilirsiniz.

Önce zihninizi boşaltmak için rahat bir biçimde oturun ve gevşeyin. Nasıl, çok zor değil mi? Tam düşünceleri uzaklaştırmaya çalışırken zihninizde yepyeni düşünceler oluşuyor. Meditasyon yapmak, konsantrasyon çalışmasından daha zordur. Düşüncelerinizi aynı noktada tutabilmek için çok çalışmak gerekir.

Şimdi anladınız mı, meditasyonun pek kolay bir iş olmadığını. Fakat doğanın içinde kendinizi muhteşem güzelliğe bıraktığınız zaman hiç zorlanmadan düşüncesizlik halini deneyimleyebilirsiniz, haberiniz olsun.

Astrolojik ilişkiler

Astrolojiyle ilgilenebilirsin. Üstelik çok başarılı olabilirsin. Çünkü doğum anında Güneş-Uranüs etkileşiminde doğmuşsun. Uranüs, farklı beğenileri olan, sıradışı olandan hoşlanan, elektrik ve elektronik cihazlara ilgi duyan, teknoloji, uzay ve farklı kültürlere meraklı biri olmanızı sağlıyor. Uranüs aynı zamanda astrolojiyi de sembolize ediyor ve size bu alanlarda yetenek veriyor. Doğum saatiniz üç saatlik bir zaman dilimine yayılmış olduğu için yükselen burcunuzu tam olarak belirlemem mümkün değil. Balık veya Koç olabilir. Yükselen Balık sizi duyarlı biri yaparken, yükselen Koç atak ve heyecanlı başlangıçlar yapmak isteyen biri olmanıza neden olur. Fakat Ay Koç’ta iken doğduğunuz için Koç özellikleri de gösterirsiniz.

RUMUZ: RAŞİDE-RİZE
Yazının Devamını Oku

Sanat ve politikada hareketli dönem

28 Eylül 2004
Bugün Merkür burç değiştiriyor ve Terazi burcuna giriyor. Böylece Terazi özelliklerin son derece güçlü bir biçimde açığa çıkacağı bir dönemde bulunduğumuzu işaret ediyor. Güneş’ten başka hem Jüpiter, hem de Mars Terazi özelliklerini vurgularken aklı sembolize eden Merkür’ün Terazi’de dolaşmaya başlamasıyla birlikte Terazi özellikleri daha da belirgin hale gelecek. Yasaların uygulanması, uyum ve ahengin sağlanması, sanat ve politika alanında hareketli bir dönemin başlayacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu, yoğun ilişkiler döneminin başladığını gösteriyor.

Bodrum’un Çökertme’sindeyim

Hani ‘Çökertme’den çıktım da Halil’im’ türküsü var ya, işte orası değilmiş bu ‘Çökertme’ meğer Bodrum’da iki tane Çökertme varmış. Türkünün geçtiği yer, Yalıkavak yanındaki Çökertme imiş. Burası Milas’a bağlı etrafı sakız ağaçlarıyla çevrili çok güzel bir koy. Buranın adı da Çökertme. Karşıda Datça burnu görünüyor. Herkes birbirini tanıyor. (Benim dışımda)

Az ötede konuşuyorlar. Beyaz saçlı, yaşını göstermeyen bir adam anlatıyor. Herkes ona dede diyor. Sürekli kışkırtıyorlar konuşturmak için. O da biliyor ve hiç yüksünmüyor, anlatıyor... Etrafında gençler... Anlattığı hikayeleri Nasreddin Hoca fıkralarıyla süslüyor. Doğrusu anlattıklarını dinletiyor.

Sonra biri dikkatimi çekiyor;

O zaman gençtim. Yumurta sarısı Murat 124’üm vardı. Az ötede eşşeğin teki yolu geçmeye çalışıyor. Arabaların arasından geçti. Ayıptır söylemesi eşşek dişiymiş.

Yanında da sıpası varmış. Yolun öte yanında kalmış. Annesinin peşinden önüme atlamaz mı? Frene bastım ama sert de basmadım. Yanımda babam ve onun bir yakını var. Sıpaya çarptım. O dakka içim gitti. Ama yapacak bi şey yok. Babam büyük adam. Aga. Çıktı arabadan üzülme dedi bana. Bize bi şey olmadı ya! Ne yapalım parasını öderiz.

Hem sevindim, hem üzüldüm. O anı unutamam. Babamın koruması, rahmetli büyük adam. Sıpa önümde can çekişiyor. O gün bugün yavaş sürerim arabayı. O sırada genç bir adam bahçeye giriyor. Oooo nerelerdesin? Duyduk ki, dükkan açmışın, hayırlı olsun.

‘Selamünayleyküm’ diyerek geçiyor adam. ‘Eyvallah dede’. O sırada bir tekne yanaşıyor. Pek görkemli duruyor ve sohbet tekne üstüne dönüyor. Ne olduğunu anlayamıyorum. Hemen içinde kaç kişi olduğu konuşuluyor.

Dede, sayıyor. 1,2, 15, 25 kişi var, diyor. Nereden gördün, nasıl saydın be adam’ diyorum içimden. O sırada dede diyor ki, ‘bunların hepsi yemeğe inse var ya, bu haftayı kurtardın.’

Astrolojik ilişkiler

Doğum zamanını saatine kadar belirtmiş fakat ne yazık, doğduğu yeri söylememiş. Üstelik cinsiyetini de belirtmemiş. Ama olsun, ben de sizi genel olarak bilgilendireceğimb çünkü çok samimi bir mektup. İçten bir talepte bulunuyor. Burcunuz Başak. Doğum yerinizi bilemiyorum ama verdiğiniz saate göre yükselen burcunuz muhtemelen Balık olmalı ve kendisini çalışmak zorunda hisseden biri olmalısınız. Biraz da mükemmeliyetçi. Yani olması gereken her şey zamanında ve mükemmel olmalı. Hem de durum ne olursa olsun. Zaten seçtiğiniz rumuz da kimliğinizi ele veriyor. Fakat aynı zamanda astrolojik açıdan sizinle örtüşüyor.

RUMUZ: ÇALIŞAN GENÇ
Yazının Devamını Oku

Yabancılarla iş toplantıları gerilimli geçecek

27 Eylül 2004
Balık burcundaki Ay bugün Pluton’u tetikleyecek. Radikal değişimleri sembolize eden Pluton, bilinçaltının derinlerinden yükselen değişim arzularını tetikleyebilir. Adalet duygusunu uyandıran Terazi burcundaki Güneş’i, Terazi burcunda dolaşan Mars ve Jüpiter aynı anda tetikliyor. Gökyüzünün bu konumu, yabancılarla yapılacak önemli toplantıların gerilimli bir ortamda geçeceğini gösteriyor. Ayrıca bu dönem, şahsiyet iddialarını ortaya çıkarabilir ve bu amaçla size karşı sinsi ve sessiz oyunlar oynanabilir.

Terazi burcu çocukları

Hava’nın sevimli çocukları Teraziler için ev ortamının huzurlu olması çok önemlidir. Gergin ve karmaşık bir düzen içinde bulunan Terazi çocukları son derece huysuz ve kolay hastalanan çocuklara dönüşürler.

Çocuğunuz bir Terazi ise, özellikle odasının aydınlık ve havadar olmasına temiz kokmasına özen gösterin. Mümkünse hafif bir müzikle odasının canlanmasını sağlayın. Özellikle huysuzlaştığı zamanlar onu gürültülü olmayan hafif bir müzikle dingin hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

Terazi çocuklarına daima güleryüzle hitap etmelisiniz. Hatta isteklerinizi emir kipiyle değil, rica ile söylerseniz sizi kırmayacaktır.

Terazi Çocukları haşarı ve iddiacı çocuklar değildir. Fakat gerilimli, tartışma ortamları ve düzensizlik bütün dengesini bozar. Sağlıksız, asık suratlı, mutsuz çocuklara dönüştürür. Tabii bu sırada ince duyguları ve yetenekleri derinlere gömülür.

Doğal yeteneklerini ortaya çıkarmak için Terazi Çocuklarını sosyal aktivitelerin bulunduğu alanlara götürün. Özellikle arkadaş ihtiyacı yüksek olan bu çocukların başka çocuklarla kolay ilişki kurabilecekleri ortamlarda bulunmalarını sağlayın. Özellikle yeteneklerin geliştirildiği oyun alanları, estetik duygularını canlandıracak sanatsal faaliyetler ve çeşitli enstürmanlar ilgisini çekecektir.

Kıyafetlerini kendisinin seçmesine izin verin. Aslında size çok fazla itiraz etmeyecektir fakat içten içe karşı koyacak ve sessiz bir direnç içinde olacaktır. Kendi seçimlerini yapmasına izin verirseniz ve yaptığı seçimlere doğrudan müdahale etmek yerine güzel durup durmadığından söz ederseniz, daha kolay sonuç alırsınız. Hem de size karşı içsel bir direnç gösterme alışkanlığı edinmesine böylece engel olursunuz. Özgürlüğüne düşkün olan Terazi çocuklarının ilgileneceği bir alan veya oyun bulduğunuz andan itibaren sizi meşgul etmeyecek ve sürekli ilginizi isteyerek rahatsız etmeyecektir.

Astrolojik ilişkiler

Tam geçiş anında dünyaya gelmişsiniz. Güneş, gökyüzü tepe noktasında duruyor ve size size hakim olma, yönetme arzusu veriyor. Tabii aynı zamanda kendinizi gösterebileceğiniz alanlarda bulunmak istiyorsunuz. Şayet bugüne kadar yaptığınız seçimlerde kendinizi gösterme fırsatı bulamadıysanız, içsel olarak enerjiniz tetiklenip sizin farkında olmadan yaptığınız bazı istenmeyen davranışlara neden olmuştur. Ve sözünü etmiş olduğunuz dikiş tutturamamak şeklinde yorumladığınız başarısızlıkları beraberinde getirmiştir. 2005 yılı sizin için çok verimli bir yıl olacak. Moralinizi yükseltin ve kendinize güvenin. En önemlisi kendinizi gösterebileceğiniz, ilişkilerin zengin olduğu bir alan seçin. Başarılı olacaksınız.

RUMUZ: ZEYNO
Yazının Devamını Oku

Kendinizi ifade edin

24 Eylül 2004
Bugün Ay kova burcunda. Terazi burcundaki Güneş ile uyumlu etkileşim içine giriyor ve bilinçaltı ile şuurunuz arasında mükemmel bir uyumluluk meydana getiriyor. Yani bugün kendinizden memnun olacaksınız. Hem çevreniz, hem de ailenizle aranızdaki ilişkileri dengeleyebilir, kendinizi en iyi şekilde ifade edebilirsiniz. Merkür’ün tetiklediği Pluton, düşüncelerin ve iletişim yöntemlerinin radikal değişikliklere zorlayacağı olayları işaret ediyor. Fakat Ay-Güneş arasında meydana gelen bu etki, zorlayıcı olayları rahat biçimde kabul göstermeyi sağlayabilir.

Terazi kadınları

Sonbahar mevsiminin başlangıç dönemi içine doğmuş olan Terazi Kadınları, mevsimin tüm özelliklerini sergilerler. Şimdi aşk zamanıdır. Sosyal hayatın içine karışma zamanıdır. Ne yazın bunaltıcı sıcakları vardır, ne de kışın sert esen soğuk rüzgarları. Doğanın bu görünümü insanları buluşmaya ve kaynaşmaya davet eder.

Terazi Kadınları da doğanın bu davetkar görünümü içindedir. Ilımlı, uyumlu, neşeli ve güzeldir.

Güzel olmayı bilir. Tipine en uygun olanı yakıştırmayı bilir.

Terazi Kadınları için en önemli olan duygulardır. Duygularını davranışlarıyla ifade eder ve anlaşılmayı bekler. Çünkü her haliyle kendisini ve duygularını anlatma yeteneğine sahiptir.

Sevdiği zaman güzelleşir.

Ve kendisiyle birlikte bulunduğu yeri de güzelleştirir. İlişkileri bir Terazi Kadınından daha iyi bilen başka bir burç yoktur.

Şayet bir Terazi Kadınına aşıksanız ona abartısız davranın. Duygularınızı yalın bir şekilde ortaya koyun.

Kırmızı güller yerine kır çiçekleri ve papatyalarla hazırlanmış zarif bir demetle karşılayın.

Onun huzurunu kaçıracak ve dengesini bozacak şekilde davranacak olursanız, o neşeli, güler yüzlü zarif kadının yerinde bambaşka birinin durduğunu görürsünüz

KİTAP

Kaybolmuş tarihin içinden çıkıp gelen, zamanın edebiyat şaheseri olarak diğer dillere mesela Akadca ve Hititçe’ye tercüme edilen bu eser, günümüz dil bilimcilerinin, çok uzun süren araştırmaları sonucunda biraraya toplanmış ve değerli araştırmacı, çivi yazıları uzmanı Muazzez İlmiye Çığ’ın kaleminden Türkçe’ye kazandırılmış, ‘Sümerli Ludingirra’ roman tadında bir eser. ‘Kaynak Yayınları’ndan çıkan bu kitap tarih ve efsanelere meraklı olanlara kaynak oluşturuyor.

SÜMERLİ LUDİNGİRRA
Yazının Devamını Oku

Emin adımlarla ilerleyin

23 Eylül 2004
Bugün Oğlak burcundaki Ay, önce Merkür sonra Mars ve Jüpiter’i uyumlu etkileyecek ve harekete geçirecek. Organizasyonlar, yeni atılımlar, yatırım ve benzeri faaliyetler açısından son derece verimli bir gün. Fakat aynı zamanda Satürn’ü tetiklediği için harekete geçilecek konularla ilgili büyük bir tedbir duygusu uyandıracak. Hızla gelişecek olayların tedbirlilik yüzünden yavaş gelişmesi söz konusu olabilir. Fakat bu durum aynı zamanda başarının kesin olacağını, isteklerin gerçekleştirileceğini ve yavaş ama emin adımlarla ilerleneceğini işaret ediyor.

Terazi burcu özellikleri

Sonbahar mevsiminin başlangıç dönemini yöneten Terazi burcu, Zodyak’ın yedinci burcudur. Tabiatın çok çeşitli renklere büründüğü, uyum ve ahengin yarattığı güzelliği bütün ihtişamıyla sergilediği bu dönemin insanları son derece naif, güzellik anlayışı yüksek tiplerdir.

Bulundukları ortamın güzel olmasına, çevrelerinde güzelliklerin bulunmasına ihtiyaçları vardır. En fazla da uyum ve ahenge ihtiyaç duyarlar. Terazi, dengeyi sembolize eder. Uyum ve ahengin yarattığı denge, Terazi insanlarının ihtiyaç duydukları dinginliği, huzuru sağlar.

Bu nedenle Terazi tiplerinin huzursuz ve karmaşık ortamlara tahammülleri yoktur. Gerilimli ortamlar, tartışmalar ve karmaşa içinde yaşayamaz. Derhal müdahale eder.

Bu nedenle Terazi tiplerinin bulundukları ortamlarda bir huzursuzluk çıkma ihtimali varsa, Terazi tipleri dengeyi sağlamak için uzlaştırıcı bir rol üstlenirler. Genellikle arkadaşlarının arasındaki gerilimi yatıştırır ve ortak bir noktaya getirmeyi başarır.

Hava’nın çocukları Teraziler’in ilişki ihtiyacı çok yüksektir. Çok çeşitli kişileri, farklı kültürler ve farklı sosyal çevrelerden gelen birbirinden farklı kişileri biraraya getirebilir veya her biri ile farklı ortamlarda sanki onlardanmış gibi görüşebilir.

Bir Terazi’nin böylesine çeşitliliği içinde barındıran duygu zenginliği, karar vermesini zorlaştırır. Çünkü içsel olarak her şeyin olabileceğini bilir. Bir karar vereceği zaman bütün yönleriyle düşünmeye başlar. İşte o andan itibaren sıkıntı da başlar.

Çünkü her şeyin olabilmesi durumu, belirgin bir seçimin yapılabilmesini zorlaştırır ve kararsızlıklar içine girer. Kararsızlık ise, Terazi’nin dengesini bozar. Ortaya gerilimli, huzursuz biri çıkar. Geçinilmesi son derece zor olan bu kişinin dengesini bulabilmesi için zamana yani karara ihtiyacı vardır.

Astrolojik ilişkiler

Yükselen burcunuz Yengeç. Bu nedenle tipik bir İkizler özelliği göstermiyorsunuz. Üstelik Venüs Boğa burcundayken doğmuşsunuz. Güzellik anlayışınız yüksek olmakla birlikte aynı zamanda güven ihtiyacınız da çok fazla. Bu nedenle İkizler’in özgürlük anlayışı ile güven ihtiyacı çatışıyor. Fakat içsel olarak özgür düşüncelere sahip olmakla birlikte aynı zamanda güvenli ilişkiler ve güven veren ortamlarda bulunmak istiyorsunuz. Sorduğunuz kişiyle aranızdaki ilişki aslında bitmiş. Fakat siz yükselen Yengeç’in verdiği duygu ile sürdürme telaşı içindesiniz. Artık sizin için bir değişim süreci başlamış. Kendinizi ve içinde bulunduğunuz durumu kabul gösterin ve bitmiş bir ilişkiyi canlandırmaya çalışmayın. 2005 yılı sizin için son derece şanslı ve verimli bir dönem olacak.

RUMUZ: KÖRDÜĞÜM
Yazının Devamını Oku

Adalet dönemi başlıyor

22 Eylül 2004
Bugün akşam saatlerinde Güneş burç değiştiriyor. Başak burcundan çıkıp Terazi burcuna giriyor. Böylece Teraziler’in dönemi başlamış oluyor. Güneş’in Terazi burcunda parlamaya başlamasıyla birlikte Terazi burcunun sembolize ettiği konular gündeme gelecek. Terazi burcu, var olan adaletin uygulanmasını sembolize eder. Uyum ve ahengi sembolize eden Terazi burcu, uyumlu ortamı oluşturabilmek için var olan kanunların uygulanması için zorlayıcı bir etki meydana getirir.

Suçlamak yaşam biçimimizi oluşturuyor

Yaşantımızı sürdürmemiz, bir suçlu bulmamız sayesinde oluyor sanki. Bunun için örnek vermeye bile gerek yok. Her birimiz zaten bu konunun örneğini oluşturuyoruz. Kendi hayatınızı incelediğiniz zaman hatırladığınız ve hatırlamadığınız ne kadar çok suçlu bulacaksınız. Hatta belki de şu anda bir suçlu aramakla meşgulsünüz.

Konunun önemi yok. Küçük ya da büyük bir suç olabilir. Hatta belki de suç ve suçlu yoktur. Fakat bizim gelişim süreci içinde oluşturduğumuz savunma mekanizmamiz bir olayın başlangıç nedeni olarak ortaya bir suçlu çıkarıyor. Şayet olaylar menfaatlerimiz doğrultusunda gelişirse kahraman, değilse adı suçlu, oluyor.

Çoğu zaman bizim dışımızdaki herkes potansiyel suçlu olabildiği gibi zaman zaman çuvaldızı kendimize batırdığımız ve ‘suçlu benim’ dediğimiz anlarımız da var. Kendimizi suçladığımız zamanlar, en dayanılmaz olanı.

Olayları anlamak için kullandığımız bir yöntem olarak baktığımız zaman suç ve suçluluk konusu insanı araştırmaya, öğrenmeye ve anlamaya teşvik ediyor. Fakat aynı zamanda içinden çıkılmaz bir girdaba dönüşüp görüşümüzü bulandırıyor, ilerlememizi durduruyor, hatta ölümcül yaralar açabiliyor. Doğumu bile bir suç olarak algılamaya kadar kişiyi götürebiliyor.

Bir yaşam biçimine dönüşen suçlu arama ihtiyacı, kişinin içinde bulunduğu gerçekleri anlamasından uzaklaştırıyor.

Halbuki suçlu aramak yerine olayların gelişim sürecini dikkatle incelemek ve hataları ve bu hataları yapan kişileri kendi zamanı içinde anlamaya çalışmak, bizi içine çeken bu girdabın dışında tutacağı gibi, içinde bulunduğumuz olayları daha iyi kavrayıp gerçek çözümler üretebilmemizi sağlayacak. Temel davranış biçimine dönüşen ‘suçlamak’ yanılgısından uzaklaşıp insanın temel ihtiyacı olan ‘yaşamak’ gerçeğine ulaşabileceğiz.

Astrolojik ilişkiler

İlişkiniz aşama yapma noktasına gelmiş. Her ikiniz de bunun sıkıntısını yaşıyorsunuz. Fakat bunun farkında değilsiniz ve ‘bize ne oldu’ şeklinde bir şaşkınlık yaşıyorsunuz. Astrolojik açıdan birbirine uyumlu bir çiftsiniz. Sadece doğum haritanızda Satürn döngüsü başlamış. Satürn döngüsü kişinin kendi içine yönelip gerçek isteklerinin neler olduğunu bulmasına yardım eder. Bu arada daha önce dikkatinizi çekmeyen şeyler artık sizi rahatsız etmeye başlar. Sonrasında ise mektupta belirttiğiniz huzursuzluklar başlar. Bütün bunlar geçiş döneminin işaretleridir. Artık daha farklı ve kendi istediği gibi yaşamak arzusu uyanmıştır. Aslında bunu birlikte olduğunuz kişiyle beraber yapabilirsiniz. Sadece biraz sabırlı ve sakin davranmalı, isteklerinizi eşinize anlatmalısınız.

RUMUZ: İPEK
Yazının Devamını Oku

Sabırlı ve tedbirli olun

21 Eylül 2004
Bugün gökyüzünün konumu astrolojik açıdan gerilimli. Başak burcundaki Mars, Güneş ve Jüpiter kavuşumunu Yay burcundaki Ay tetikliyor ve bilinçaltının derinlerinden yükselen güçlü isteklerin sert bir biçimde açığa çıkmasına neden oluyor. Özellikle sistem ve çalışma prensiplerini zorlayan ve şiddetli duyguları açığa çıkaran bu etkiyi Satürn’ün uyumlu etkisi sabırlı ve tedbirli olmak için baskı oluşturuyor. Fakat aynı baskı güvenli ortamın yaratılması için de zorlayıcı olayların açığa çıkmasına neden olacak.

Kova erkeklerine nasıl davranmalı

Gelen mektuplardan ‘Kova Erkeklerine nasıl davranmak gerek’ sorusu öylesine çok ve nasıl davranacaklarını bilemediklerinden yakınıyorlardı ki, genel bir cevap yazmak durumunda kaldım. Diğer burçları gücendirmemek için bu köşede zaman zaman burçların erkek ve kadınlarına nasıl davranmalı başlıklı yazılara devam edeceğim.

Bir Kova Erkeğine aşıksanız, onun ilgisini canlı tutmak için çok çalışmanız gerekiyor. Çünkü Kova Erkekleri hem son derece zeki, hem de çok meraklıdır.

Birlikte olduğu kadını merak eder. Anlamak ve öğrenmek ister. Biraz anlaşılmaz olmalı, kolay çözülen biri olmamalısınız.

Tabii çok fazla gizemli olmaya da gerek yok. Sadece çabuk anlamasına izin vermeyin, yeter.

Burcunuz ne olursa olsun, sizin de bir Kova kadar olmasa bile meraklı ve öğrenme arzusu olan biri olmanız gerekiyor.

Çünkü bir Kova Erkeğinin ilgisini sürekli tutabilmek için kendisini yenilemeyi başaran bir kadın olmanız şart. Yoksa ilişkiniz bir süre sonra iki yabancının ilişkisine dönüşebilir.

Çünkü Kova erkeği kendisini yenileyecek, öğrendiği bilgiler onu başka zevkler ve ilgi alanları içine çekecektir.

Halbuki zaman içinde siz de kendinizi yenilemek için gelişmeleri takip eden biri olursanız, zevkleriniz zaman içinde değişse bile ortak konularınız ve paylaşacağınız zevkler devam edecektir.

Bir Kova Erkeği fikirlerini sürekli kabul eden, kendisiyle tartışacak birikimi olmayan bir kadına karşı ilgisini sürdürmeye devam etmez.

Zaten çok kolay öğrenen biri olduğu için sizin tarzınızı, dünyaya bakış açınızı hemen anlamış ve olaylara karşı göstereceğiniz tepkileri bildiği için ilgisi sönecektir. Dikkatini kendisine ve ilgilendiği yeni alanlara yöneltmiş olacak ve sizin onu anlamanız neredeyse imkansız hale gelecektir.

Astrolojik ilişkiler

Sizin yükselen burcunuz Yay, onun ise İkizler. Her ikiniz de özgürlüğünüze meraklısınız. Bu noktada anlaşıyorsunuz. Fakat şu sıralarda kendinizi ve tarzınızı değiştirmek için güçlü arzular duyuyorsunuz ve bu durum zaman zaman gerilim yaratıyor. İlişkinizde aşama yapmanız gereken bir sürece girmiş bulunuyorsunuz. Dikkatinizi sadece kendinize yöneltmiş olduğunuz için sevdiğiniz kişiyi anlamıyorsunuz. Anlatmış olduğunuz olaylar tek yanlı ve sadece sizin bakış açınızı gösteriyor. Verdiğiniz doğum tarihleri doğruysa astrolojik açıdan benzer bir süreç içinde bulunduğunuz görülüyor. Aslında biraz dikkatinizi ona yöneltecek olursanız ilişkiniz eskisi kadar sıcak olacak ve ilişkinizi birlikte yenilemeyi başaracaksınız.

RUMUZ: PAPATYA
Yazının Devamını Oku