Sanat ve politikada hareketli dönem

Bugün Merkür burç değiştiriyor ve Terazi burcuna giriyor. Böylece Terazi özelliklerin son derece güçlü bir biçimde açığa çıkacağı bir dönemde bulunduğumuzu işaret ediyor.

Güneş’ten başka hem Jüpiter, hem de Mars Terazi özelliklerini vurgularken aklı sembolize eden Merkür’ün Terazi’de dolaşmaya başlamasıyla birlikte Terazi özellikleri daha da belirgin hale gelecek. Yasaların uygulanması, uyum ve ahengin sağlanması, sanat ve politika alanında hareketli bir dönemin başlayacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu, yoğun ilişkiler döneminin başladığını gösteriyor.

Bodrum’un Çökertme’sindeyim

Hani ‘Çökertme’den çıktım da Halil’im’ türküsü var ya, işte orası değilmiş bu ‘Çökertme’ meğer Bodrum’da iki tane Çökertme varmış. Türkünün geçtiği yer, Yalıkavak yanındaki Çökertme imiş. Burası Milas’a bağlı etrafı sakız ağaçlarıyla çevrili çok güzel bir koy. Buranın adı da Çökertme. Karşıda Datça burnu görünüyor. Herkes birbirini tanıyor. (Benim dışımda)

Az ötede konuşuyorlar. Beyaz saçlı, yaşını göstermeyen bir adam anlatıyor. Herkes ona dede diyor. Sürekli kışkırtıyorlar konuşturmak için. O da biliyor ve hiç yüksünmüyor, anlatıyor... Etrafında gençler... Anlattığı hikayeleri Nasreddin Hoca fıkralarıyla süslüyor. Doğrusu anlattıklarını dinletiyor.

Sonra biri dikkatimi çekiyor;

O zaman gençtim. Yumurta sarısı Murat 124’üm vardı. Az ötede eşşeğin teki yolu geçmeye çalışıyor. Arabaların arasından geçti. Ayıptır söylemesi eşşek dişiymiş.

Yanında da sıpası varmış. Yolun öte yanında kalmış. Annesinin peşinden önüme atlamaz mı? Frene bastım ama sert de basmadım. Yanımda babam ve onun bir yakını var. Sıpaya çarptım. O dakka içim gitti. Ama yapacak bi şey yok. Babam büyük adam. Aga. Çıktı arabadan üzülme dedi bana. Bize bi şey olmadı ya! Ne yapalım parasını öderiz.

Hem sevindim, hem üzüldüm. O anı unutamam. Babamın koruması, rahmetli büyük adam. Sıpa önümde can çekişiyor. O gün bugün yavaş sürerim arabayı. O sırada genç bir adam bahçeye giriyor. Oooo nerelerdesin? Duyduk ki, dükkan açmışın, hayırlı olsun.

‘Selamünayleyküm’ diyerek geçiyor adam. ‘Eyvallah dede’. O sırada bir tekne yanaşıyor. Pek görkemli duruyor ve sohbet tekne üstüne dönüyor. Ne olduğunu anlayamıyorum. Hemen içinde kaç kişi olduğu konuşuluyor.

Dede, sayıyor. 1,2, 15, 25 kişi var, diyor. Nereden gördün, nasıl saydın be adam’ diyorum içimden. O sırada dede diyor ki, ‘bunların hepsi yemeğe inse var ya, bu haftayı kurtardın.’

Astrolojik ilişkiler

Doğum zamanını saatine kadar belirtmiş fakat ne yazık, doğduğu yeri söylememiş. Üstelik cinsiyetini de belirtmemiş. Ama olsun, ben de sizi genel olarak bilgilendireceğimb çünkü çok samimi bir mektup. İçten bir talepte bulunuyor. Burcunuz Başak. Doğum yerinizi bilemiyorum ama verdiğiniz saate göre yükselen burcunuz muhtemelen Balık olmalı ve kendisini çalışmak zorunda hisseden biri olmalısınız. Biraz da mükemmeliyetçi. Yani olması gereken her şey zamanında ve mükemmel olmalı. Hem de durum ne olursa olsun. Zaten seçtiğiniz rumuz da kimliğinizi ele veriyor. Fakat aynı zamanda astrolojik açıdan sizinle örtüşüyor.

RUMUZ: ÇALIŞAN GENÇ
Yazarın Tüm Yazıları