Akıl duyguların önünde

Bugün Merkür, Mars ve Jüpiter Terazi burcunda kavuşum konumunda bulunuyorlar.

Tanrıların habercisi Merkür, Mars ve Jüpiter’in etkisiyle sembolize ettiği özellikleri güçlü biçimde açığa çıkaracak. Hızlı kararların alınacağını, geleceğe yönelik planların yapılacağı toplantılarda duyguların önüne aklın geçeceğini işaret ediyor. Yapılan anlaşmaların, alınan kararların uygulanması için zorlayıcı olaylar meydana gelebilir. Gökyüzünün bu konumu yargı organlarının harekete geçeceği bu devre içinde var olan adalet sisteminin uygulanacağını işaret ediyor.

İngiliz filosunu saklayan köy

Değirmen Bükü’nün muhteşem koylarından biri olan İngiliz Koyu’ndan merhabalar. İngiliz Limanı olarak bilinen bu koy karaya doğru öyle bir girinti oluşturuyor ki, kıyıdan baktığınız zaman kendinizi dağlarla çevrili olağanüstü bir göl kıyısında sanıyorsunuz.

Karadan Marmaris’e 45 dakika süren yol ormanların arasından kıvrılarak ilerliyor ve yol bitmesin istiyorsunuz. Ama yolun bitiminde sizi karşılayan deniz, yolun büyüsünü bir anda siliyor ve daha kuvvetli bir çekim gücüyle sizi kendisine bağlıyor. Sadun Boro’da bu koya bağlananlardan belli ki! Duygularını aktardığı sözleri kocaman harflerle panolara yazmışlar, sağa sola asmışlar.

Deniz yoluyla bu koya girmek ise bambaşka bir duygu uyandırıyor. Küçüklü büyüklü yemyeşil girintilerin arasından ilerliyor ve mavinin yeşile döndüğü berrak suların derinliğine kapılıp kendinizden geçiyorsunuz. İkinci Dünya Savaşı sırasında bir İngiliz filosunu saklayan bu koyun savaşçıları bile nasıl etkilediğini, nasıl gözlerini bağladığını anlıyor, o zamanların hayaline dalıyorsunuz.

Şimdi kızıl kahveye dönmüş, yangınların izlerini silmeye çalışan ama henüz başaramamış, çalı çimenlerle hafiften yeşermiş dağların denize kavuştuğu bölgelerdeki ağaçlar hayal gücünüzü zorluyor. Kendinizi balıkların oynaştığı serin sulara bırakıyorsunuz. Burada balıklar kendilerini teşhir etmek için yarışıyor sanki. Gün ışığının dokunduğu pulları, suların üzerine saçılmış ayna parçaları gibi ışıldıyor. Canlılığın böylesine yoğun olduğu suların canlandırıcı etkisi size de bulaşıyor ve ışıldadığınız duygusuna kapılıyorsunuz. Yaşam enerjisini bütün bedeninizde, hücrelerinizde hissediyorsunuz.

Astrolojik ilişkiler

Burçlarınız arasında astrolojik açıdan uyumluluk var. Her ikinizde Toprak elementinin burçları olan Başak ve Boğa olduğunuz için gayet iyi anlaşırsınız. Her ikinizin de güven ihtiyacı var ve her ikiniz de gerçekçi bir tabiata sahipsiniz. Tabii doğum haritanızda başka etkiler olabilir ve bu etki zayıflayabilir. Ancak şahsiyetinizi belirleyen içine doğduğunuz burçların belirgin özellikleri ihtiyaçlarınız doğrultusunda açığa çıkarırsınız ve böylece anlaşırsınız. Fakat yükselen burçlarınızı tespit edemiyorum. Çünkü doğum saatinizi belirttiğiniz halde doğum yerlerinizi yazmamışsınız.

RUMUZ: GÖKÇE, FATİH
Yazarın Tüm Yazıları