Yasemin Boran

Tedbirli olun

21 Ekim 2004
Bugün Kova burcundaki Ay, Akrep burcundaki Merkür’ü tetikleyecek. Gizli fikirler ve düşüncelerin derinlerinde bulunan emeller ortaya çıkabilir. Meydana gelen olaylar duyguları harekete geçirirken düşüncelerin de açığa çıkmasını sağlayabilir. Ancak gerilimli bir şekilde açığa çıkabileceği için tedbirli davranmak gerekiyor. Ayrıca gizli kalmış veya özellikle gizlenmiş bilgilerin bulunması ve araştırılması için çeşitli çalışmalar yapılabileceğini işaret ediyor.

Yaşam kalitenizi yükseltin

İnsan yaşadığı dünya ile etkileşim içinde bulunuyor. Bu etkileşim gözle görülmeyen dalgalar, yansımalar şeklinde olmakla birlikte içsel potansiyelimizin ilk tetikleyicisi duyu organlarımızla hissedilen ve görünen boyuttaki dünyanın kendisi oluyor.

Seçtiğiniz kıyafetten saç stilinize, kullandığınız renklerden aksesuvarlara, duruşunuzdan ev veya ofisinize ve beslenme tarzınıza kadar her şey kişiyi etkiliyor.

Bazen kendinizi giydiğiniz kıyafetin içinde çok rahat hissederken, bazen son derece rahatsız hissediyorsunuz.

Son derece şık döşenmiş bir mekanda nedenini çözemediğiniz bir huzursuzluk duyabileceğiniz gibi başka bir mekanda nedensiz bir sevinç ve coşku hissedebiliyorsunuz.

Sevdiğiniz bir kıyafetin içinde kendinize olan güveninizin yükseldiğini hissedebiliyorsunuz.

Enerjiniz artıyor ve bu hal davranışlarınıza yansıyor. Çevrenizdeki insanlar sizi o gün çok güzel buluyor ve gününüz başarılı geçiyor.

(Devam edecek)

Astrolojik ilişkiler

Düşündüklerinizin hemen olduğunu yazmışsınız ve bu durumun zaman içinde çok fazlalaştığını ve sizi korkuttuğunu belirtmişsiniz. Anlatılmasını istemediğiniz örnek gerçekten çok ilginç ve sizin farkındalığınızın boyutları hakkında bilgi veriyor. Aslında bu durumdan korkmak yerine anlamaya çalışmalısınız. Bu özelliğinizi yok etmeye çalışmayın. Çünkü bu zaten sizin doğuştan sahip olduğunuz bir yetenek ve üstünü örtmeye çalışırsanız bu kez biçim değiştirip bambaşka bir şekilde ortaya çıkar. Doğum haritanızda Merkür’ün konumu sizin çok zeki olduğunuzu gösteriyor. Zaten mektupta belirttiğiniz özellikler zekanın ürünü. Sadece bilgiye ve anlamaya ihtiyacınız var. Aslında herkes düşündüklerini yaşıyor sadece siz bunun daha fazla farkında olarak yaşıyorsunuz. Kendinizi geliştirmek için çalışın.

RUMUZ: KORKUYORUM
Yazının Devamını Oku

Hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz

20 Ekim 2004
Terazi burcundaki Mars’ın Kova burcundaki Neptün’e yaptığı uyumlu etki, hayalleri gerçekleştirmeyi sağlıyor. Aynı zamanda suyun hassasiyeti ve derin algılamasına sahip olan Akrep’te bulunan Merkür ile Balık’ta bulunan Uranüs arasındaki uyumlu etkileşim görünenin ve bilinenin ötesindeki bilgiyi ortaya çıkararak yaratıcılığı uyandırıyor. Bu sırada köklü değişimleri sembolize eden Pluton ise Venüs tarafından tetiklendiği için duygu ve isteklerin sonucunda radikal değişikliklerin meydana geleceğini işaret ediyor. Bugün ise, maddeyi sembolize eden Satürn, Oğlak burcundaki Ay tarafından tetikleniyor ve bilinçaltının derinlerinden yükselen isteklerin maddeye dönüşeceğini gösteriyor.

Bilmek ve istemek

Bilmediğiniz bir şeyi isteyemezseniz.

İşte, pratik hayatımızı kolaylaştıracak veya zorlaştıracak olan şifre kelime ‘bilmek’.

Genel olarak içimizde uyanan duyguyu biliyoruz, ya da hissediyoruz. Rahat olmak, huzurlu olmak, mutlu olmak gibi tamamen duygularımızın harekete geçirdiği isteklerimiz var. Fakat mutlu olmak için neye ihtiyacımız olduğunu bilmiyoruz. Sadece karşılaştığımız olaylar sonucunda bizi nelerin rahatsız ettiğini keşfediyoruz ve bunları istemiyoruz.

Aslında rahatsızlık duygusu uyandıran her bir durumun birer bilgi olduğunu öğrenmeliyiz. Bizi nelerin rahatsız ettiğini düşünerek bulamayız. Yaşamak gerek.

Huzurlu, mutlu, keyifli yaşarken bilmiyoruz. Taa ki, huzurumuzu kaçıracak bir durumla karşılaşıncaya kadar. Sonra anlıyoruz ki, meğer mutluymuşuz. İstemediğimiz durumlarla karşılaşmadan bilemiyoruz.

İstemediğimiz, bizi rahatsız eden, bizi zorlayan ve mutsuz eden durumların gerçekten kendimizi keşfetmemizi, öğrenmemizi sağlayan çok değerli tecrübeler olduğunu şimdi daha iyi anlayabiliriz. ‘Tanrı sevdiği kuluna dert verir’ şeklindeki vecize bu açıklamayla şimdi daha anlamlı oluyor.

Devamlı zekasını bilemesi, öğrenmesi ve düşünmesi gerekiyor. Sorunlarla başa çıkacak gücü içinde uyandırmak zorunda kalıyor ve bu durum kişiyi zaman içinde giderek daha da güçlü olmasını ve bilmesini sağlıyor.

Ne istediğini bilen ve isteklerini gerçekleştirecek güce sahip olan biri haline getiriyor.
Yazının Devamını Oku

Potansiyel yetenekler görünecek

19 Ekim 2004
Bugün Oğlak burcundaki Ay, Merkür-Uranüs etkileşimini uyarıyor. Yaratıcılık gerektiren işler açısından son derece uygun bir gün. Ayrıca elektrik ve elektronik araçlar ve ilginç buluşların açığa çıkacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu ilginç kişilerin farklı görüşlerini kolay aktaracaklarını gösteriyor. Ayrıca bilinçaltının derinlerinde gizli kalmış potansiyel yetenekler de görünür hale gelebilir.

Oruç ile perhiz arasındaki fark

Geçen gün sohbet sırasında bir arkadaşım gece geç yattığını bu yüzden sahura kalkamadığını söyledi. Ben de bunun üzerine ‘Bugün oruçlu değilsin, öyle mi?’ deyince şaşırmış bir ifadeyle yüzüme bakıp ‘Yooo, oruçluyum. Uyandığımdan beri bir şey yemedim, iftarı bekliyorum. ’Ben de ona bu yaptığının aç gezmek olduğunu, oruç olmadığını söyledim. ‘Şayet niyet yoksa, bunun adı oruç olmaz’ dedim.

O da gülerek akşamdan niyetlendiğini söyledi. Ben de ‘O zaman başka, akşamdan kalkamayacağını biliyorsan ama gece uyanamadıysan, sahur yapamadıysan böyle bir durumda sabah uyandığında niyetlenirsin ve yine oruçlu olursun’ dedim.

O da bana niyete takmış olduğumu, aslında oruç sayesinde perhiz yapıyor olduğunu söyledi. ‘Hazır herkes oruçluyken ben de bir şey yemiyorum, böylece bir türlü yapamadığım perhizi yapıyorum’ dedi. Bu konuşma sırasında hatırladım, pek çok kişinin perhiz niyetine oruç tuttuğunu anlattıkları aklıma geldi, güldüm. Bu durumda ne oruç tutuyorsun, ne perhiz yapıyorsun, aç dolaşıyorsun ve işini gücünü aksatıyorsun, kafan çalışmıyor. Üstelik gerçekten oruç tutuyor olsan ne kuvvetten düşersin, ne de zihin faaliyetin zayıflar. Oruç tutmak mükemmel bir disiplindir. İnsanın bedeni üzerinde hakimiyet kurmasını sağlar. Fakat tradisyona tam olarak uymak gerekir.

Niyet, çok önemlidir. Önce ne yapacağınızı belirliyorsunuz, sonra da şartlar ne olursa olsun uyguluyorsunuz. Bu sırada niyetinizi bozacak, fikrinizi çelecek pek çok şey karşınıza çıkar. Fakat her şeye rağmen niyetinizi sürdürürsünüz.

Hiçbir zaman olmadığı kadar fazla şeyler istemeye başlar canınız, fakat niyetinizi sürdürmek için kendinizi tutarsınız. Aslında kişinin kendi kendisine karşı direnç göstermesini, kendisini eğitmesini sağlayan oruç aynı zamanda metabolizmanızı düzenlemenize yardımcı olur. Ama perhiz yapıyorum diye oruç tutarsanız, hiçbir şey olmaz.
Astrolojik ilişkiler

Astrolojik açıdan son derece aktif bir döneme giriyorsunuz. Fakat biraz daha sabırlı olun ve gelişmeleri bekleyin. Kasım ayında Mars’ınız tetiklenecek ve istekleriniz artacak. Böylece iç enerjiniz uyanacak ve sözünü ettiğiniz depresif durumdan sıyrılacaksınız. 2005 dönemi sizin için şansınızın yükseleceği bir dönem olacak. Dikkatinizi yapmak istediğiniz işlere odaklayacak olursanız, önümüzdeki dönem sizin için çok başarılı geçecek. Sevdiğinizle aranızdaki ilişki için uğraşmayın. Aslında ilişkiniz bitmiş, fakat siz sürdürmeye uğraşıyorsunuz. İlişkiyi kendi haline bırakın ve ısrar etmeyin. Sizin için çok daha iyi olacak.

RUMUZ: ÖĞRENCİ
Yazının Devamını Oku

Astral seyahat

18 Ekim 2004
Gelen mektupların arasında ‘Astral seyahat’i merak edenler ve hatta uygulamaya çalışanların sorularını görünce bu konuyu biraz daha ayrıntılı anlatmak gerektiğini düşündüm. Öncelikle konuyu bilmeyenler için küçük bir açıklama; Fizik maddenin gölgesi olarak tarif edebileceğim ‘eter’ diye bilinen eterik maddeden daha yüksek frekansla titreşen maddeye ‘astral’ deniliyor.

Astral seyahat yapabilmek için öncelikle ‘Astral Beden’i oluşturmuş olmak gerekiyor. Bunun için uzun ve ciddi çalışmalar gerekiyor. İnsanlar astral maddeye sahip olmakla birlikte bu maddeyi biçimlemek için tıpkı heykeltraş gibi çalışmaları gerek. Ancak astral bedeni oluşturduktan sonra astral alemde seyahat edebilecek duruma gelebilirsiniz.

Astral seyahat yaptığını iddia eden pek çok kişinin yaptığı ‘Şuur projeksiyonu’dur. Genellikle şuur projeksiyonu ile astral seyahat birbirine karıştırılır. Çünkü bunların hepsi farklı şuur hali içindeyken meydana gelir.

Ayrıca ‘eterik beden’ ile yapılan seyahatler de astral seyahat zannedilir. Çünkü şuur, eterik bedene projekte (Yansıma) olur ve kişi fiziksel bedeni yatakta yatarken eterik bedeniyle dolaşır. Bu durum kendiliğinden meydana gelebileceği gibi ‘şuur projeksiyonu’ çalışması yaparak da oluşturulabilir. Bu çalışmalar sırasında kişi yatakta yatan bedeni ile karşılaşacak olursa (Genellikle ilk karşılaşmalarda) küçük bir şok durumu meydana gelir ve şuuru hızla fizik bedene çekilir. Bir çeşit çarpma duygusuyla yatakta sıçrar.

Şuur projeksiyonu daha çok mekanda dolaşmak, yani evin içinde veya yaşanılan kentin çeşitli sokaklarında olabileceği gibi dünyanın herhangi bir noktasında hatta hiç gidilmemiş ve bilinmeyen kentler, ülkelerde dolaşmak şeklinde de olabilir. Ender olarak şuurunuzu astral aleme de projekte edebilirsiniz. Fakat bunların hiçbiri astral seyahat değildir.

Astrolojik ilişkiler

Bazı gazetelerde oğlunuzun burcu Oğlak olarak gözükürken bazılarında Kova Burcu olduğunu ve burcunu merak ettiğinizi yazmışsınız. 20 Ocak 2004 günü öğlende doğan oğlunuzun burcu Oğlak. Yani Güneş hala Oğlak burcunda duruyor fakat birkaç saat sonra Güneş Kova burcuna geçiyor. Yani oğlunuz tam geçiş anında doğmuş. Gazete ve dergilerde görülen burç geçişleriyle ilgili günlerde bir günlük sapma çok doğal. Biliyorsunuz dört yılda bir Şubat 29 çekiyor. Yani bir günlük sapma güneşin burç değiştirmesine de yansıyor. Mesela 2005 yılında güneş Ocak ayının 19’u 20’ye bağlayan gece yarısı burç değiştirecek. Bu durumda 20 Ocak günü doğanlar saat kaçta doğmuş olursa olsun burcu Kova olacak.

RUMUZ: BELKIS

Yenilikler dönemi

Bugün Ay Pluton’u tetiklerken Merkür de Uranüs’ü harekete geçirecek. Gökyüzünün bu konumu büyük değişimlerin habercisi. Pratik hayatınızın içinde yapmak istediğiniz değişiklikler varsa, bugün dikkatinizi odaklayabilir ve hem tarzınızı, hem de isteklerinizi değiştirerek hayatınızdaki belirlediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz. Son derece yaratıcı ve ilginç konuların gündeme geleceğe bu devre içinde hem teknoloji, hem din, hem de iletişim araçlarıyla ilgili yenilikler açığa çıkabilir.
Yazının Devamını Oku

Sabah rüyalarına dikkat

15 Ekim 2004
Bugün Ay sabahın erken saatlerinde Ay düğümlerini ve Uranüs’ü tetikleyecek. Kaderinizde bulunan veya değişmesine yardımcı olabilecek kişiler ve olayların karşınıza çıkabileceğini işaret ediyor. Bu sabah gördüğünüz rüyalara da dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. Özellikle farklı olduğunu düşündüğünüz rüyanızı yazın. Akşam üzeri Neptün’ü tetikleyecek olan Ay, bilinçaltının derinlerinden yükselen endişelerin yoğunlaşmasına neden olabilir. Fakat birkaç saat sürecek olan bu etki önemli bir değişiklik meydana getirmeyecek. Tabii sizin haritanızdaki herhangi bir tetik noktasından geçmiyorsa.

Güneş tutulmasından kimler etkilenecek

Güneş ve Ay Tutulmaları bireylerden çok kitleler üzerinde etkilidir. Halk yığınlarının, büyük toplulukların, kitlelerin şuur düzeyinde yaşayacakları değişiklikleri işaret eder. Ancak kitleleri bireylerin meydana getirdiğini unutmamak gerekir. Bu durumda tutulmalardan genel olarak herkes etkilenir. Bazıları doğrudan, bazıları ise dolaylı olarak etkilenirler.

Doğum haritanızda Güneş, Ay ve Yükselen burcunuzun üzerinde Tutulma meydana geliyorsa siz doğrudan etkilenenlerdensiniz demektir. Ayrıca kişisel gezegenlerinizin (Merkür, Venüs, mars) üzerinde tutulma oluyorsa bu gezegenlerin sambolize ettiği kişisel özelliklerinizi değiştirecek olaylar olabileceğini işaret eder. Bunun dışında diğer gezegenler üzerinde meydana gelen bir tutulma, o güne kadar o gezegen sizin için neyi ifade ediyorsa artık değişim zamanı geldiğini ve daha farklı yönlerini keşfedeceğinizi gösterir.

Bir de doğum haritasında yaşantınızın her bir alanını (iş, ev, evlilik, sağlık vb.) sembolize eden ve astrolojide evler olarak geçen noktalar vardır. Bu noktalar üzerinde meydana gelen bir tutulma o evin yönettiği konularla ilgili önemli değişiklikler yaşanacağını işaret eder.

Tutulmalar genel olarak bakıldığı zaman endişe uyandırır. Ancak tutulmaların açığa çıkardığı olaylar ne kadar zorlayıcı olursa olsun sonrasında kişinin yapmak isteyip de yapamadığı değişiklikleri bir anda gerçekleştirmesini sağlar.

Tutulmaların şuur seviyisinde meydana getirdiği değişiklikler aslında daha yüksek bir şuur düzeyine geçişi sembolize eder. Tabii bu geçişin nasıl olacağını halkın iradesi ve ihtiyacı belirler. Ne yazık ki, halkların şuur düzeyleri bunu anlayacak seviyede olmadığı için zorlayıcı olaylara ihtiyaç vardır. İşte bu zorlayıcı olayların neler olabileceğini aslında kendiniz de tespit edebilirsiniz.
Yazının Devamını Oku

Kısmi tutulma

14 Ekim 2004
Bugün sabah saat 06:00’da meydana gelen Güneş Tutulması Terazi burcunda olacak. Terazi’nin son on günlük devresinin başı olan 21 derecede meydana gelen Güneş Tutulmasını etkileyen Pluton, kitlesel değişimin habercisi. Ancak bu etkinin çok fazla zorlayıcı olmayacağını ilave etmeliyim. Üstelik bu kez ‘tam tutulma’ olmadığı için etkisi de kısmi olacak. Bilincin derinlerinden yükselen değişim arzusunu gerçekleştirmeyi sağlayacak olaylar meydana gelebilir ve şuur düzeyinde bir değişim yaşanabilir.

Kusurlar ve mükemmellik (3)

Yanlış-doğru, iyi-kötü tanımlamasını yaparken kendimizle bağlantı kuruyoruz. Bizi rahatsız ediyorsa kötü veya yanlış diyoruz. Mesela hava soğuk ve sert bir rüzgar esiyorsa, ‘hava kötü’ diyoruz. Fakat bu sadece bir yorum ve bizim beklentimizle bağlantılı. Halbuki hava mükemmel ve kendini gerçekleştiriyor. Sadece bizim için kötü.

Tıpkı deniz ve hava örneğinde olduğu gibi hayatımızın bütün aşamalarında karşılaştığımız her şeyi kendimize göre yorumluyoruz ve bizi rahatsız eden ne varsa bunları değiştirmeye çalışıyoruz. Halbuki kendimizde değişiklik yapmayı düşünebiliriz.

Fakat bunun için dış koşulların bizi zorlaması gerekiyor. Rahatsızlığımızın artması gerekiyor. Dayanacak durumun kalmamış olması gerekiyor. Yoksa biz mevcut duruma direnç gösterip değiştirmek için mücadele etmeye devam ederiz.

Hava örneğinde olduğu gibi değiştiremeyeceğimizi anlamış olsak tüm dikkatimizi kendimize yöneltebilir, kendimizde değişiklik yapabiliriz. Ama bizim zorlanmaya ihtiyacımız var. Ve aslında içsel olarak biz bunu biliyoruz ve kendimizi zorlayacak ne kadar koşul varsa bunları yaratıp kendi üstümüze çekiyoruz.

Tabii bunları farkında olmadan yapıyoruz. Bütün bunları gelişmek ve mükemmel olmak için yapıyoruz.

Aslında insan kendi bütünlüğü içinde mükemmel. Fakat bu mükemmelliğin farkında değil. Yani düşünceleri mükemmel değil. Düşünce sistemindeki kusur, dünyayı algılamayı ve anlamayı etkiliyor. Nasıl düşünüyorsanız, öyle yaşıyorsunuz.

Düşüncelerdeki kusur, hayatın bütün planlarına yansıyor ve kendi dışımızda gördüğümüz kusurları düzeltmeye çalışırken kendi düşüncelerimizi düzeltmeye çalışıyoruz. Dışımızdaki nesneleri mükemmel hale getirmeye çalışırken düşüncelerimizi mükemmelleştiriyoruz.

Astrolojik ilişkiler

Duygularınızın olgunlaşması için kendinize zaman tanımalısınız. Aslında şikayet ettiğiniz durum sizin gelişmenize yardımcı olacak. Korkularınızı geliştirici olarak kullanabilirsiniz. Ay sekizinci evdeyken doğmuşsunuz. Bu konum sizin korkularınızı yaratabilme potansiyeliniz olduğunu gösteriyor. Yani korktuklarınızla karşılaşır ve bunlarla başa çıkarak gelişiyorsunuz. Sevdiğinizin kişinin burcu ile sizin Ay’ınız arasında uyumlu etkileşim var. Bu konum sizin birbirinizi anladığınızı işaret ediyor. Fakat sabırlı olmanız gereken bir süreç. Düşüncelerinizi şimdilik kendinize saklayın. 2005’in ortalarına doğru bu sabrınızın ödüllerini alacak ve mektupta sorduğunuz isteklerinizi gerçekleştireceksiniz.

RUMUZ: SEVDALI
Yazının Devamını Oku

Hayal gücü tetiklenecek

13 Ekim 2004
Terazi burcundaki Ay öğle saatlerinde Mars’ı tetikleyecek. Sessiz oyunlar oynanabileceği gibi yargı organlarıyla ve var olan kanunlarla ilgili bazı değişiklikler için çalışmalar da yapılabilir. Düşmanca duyguların açığa çıkmasına neden olabilecek durumlar ve olaylar meydana gelebilir. Ayrıca Neptün’ün uyumlu etkisi ile hayal gücünün tetikleneceğini, sanat ve yaratıcılık alanında çeşitli çalışmalar yapılabileceğini gösteriyor. Estetik duyguların açığa çıkacağı bugün aynı zamanda bizans oyunlarına karşı tedbirli olmak gerekiyor.

Kusurlar ve mükemmellik (2)

Kusur bulan zihnimiz aslında mükemmelliği aramıyor. Sadece düşünen aklımız öğrendiği bilgiler ışığında olması gerekenleri belirliyor. İsteklerini bile olması gerekenler sınıfında değerlendirip beklentileri ile karşılaşmayınca bunu kusur olarak yorumluyor.

Herkes hatalı, her şey kusurlu diyen düşünce mükemmelliğini ilan etmiş oluyor. Fakat gerçekten mükemmel mi? Aradığımız kusur bizim düşüncelerimizin içinde gizli olabilir mi?

Var olan her şey kendi içinde mükemmel. Muazzam bir tasarımın parçalarına bakıyoruz ve gördüğümüz her bir parçayı eleştiriyoruz. Zaten ancak parça parça, bölümler halinde görebiliyoruz.

Aslında bulduğumuz kusurların tamamına sahibiz. Kendimize göre değiştirmeye çalışırken yaptığımız tüm çabalar, deniz kıyısında oynayan çocuğun attığı taşla denizin üzerinde beliren küçük dalgalardan öte bir durum değil.

Çocuğun attığı taş denizin özelliklerini nasıl değiştirmiyorsa, bizim uğraşlarımız da en fazla küçük dalgalanmalar yaratıyor o kadar. Fakat bu bizim için çok büyük bir değişiklik olarak algılanıyor. Fırtına çıkardığımızı, her şeyi değiştirdiğimizi düşünüyoruz ama kocaman bir deniz için ufak bir taşın yarattığı dalga ne ise bizim evren içindeki durumumuz aynı. Ve deniz kendi bütünlüğü içinde kusursuz.

Denizin sıcak, soğuk, dalgalı veya kuvvetli akıntıların ve girdapların olması denizin mükemmel olmadığını göstermez. Bunlar bizim beklentilerimizle bağlantılı olarak yaptığımız yorum sadece.

Sakin ve davetkar bir deniz iyi, fırtınalı ve tehlikeli dalgaların olduğu deniz kötü diyebilirsiniz elbette fakat bu yorumlar genel olarak denizi tanımlamak için yetmez. İyi ve kötü yorumu sizin beklentilerinizle belirlediğiniz bir tanım ama denizin tanımı değil.

(Devam edecek)

MEKTUPLAR

Bu sene üniversiteyi kazanmadığınız için fazla üzülmeyin yoksa çalışamazsınız. Astrolojik açıdan sanat potansiyelinizin yüksek olduğu görülüyor. Aslında siz de kendinizin farkındasınız. Sorduğunuz çalışmayı yapın ve bir resim kursuna gidin. Yeteneğinizi geliştirin ve içinde sanat bulunan konularda eğitim yapmayı düşünün. Özellikle Venüs, Neptün ve Ay arasındaki etkileşim hayal gücü ve yaratıcılık gerektiren alanlarda son derece başarılı olacağınız görülüyor. Yükselen burcunuz Yengeç ve doğum anında Ay, tam yükselen burcunuzun üzerinde bulunuyor. Bu nedenle hassasiyetiniz çok yüksek. Tabii insanları anlama yeteneğiniz de fazla. Çeşitli aktiviteler içinde yer alarak enerji fazlanızı boşaltırsanız başarı şansınız daha da yüksek olacak.

RUMUZ: GELECEK-İZMİR
Yazının Devamını Oku

Zorlayıcı durumlar var

12 Ekim 2004
Satürn’ün güçlü etkisi bugün hem iletişim, hem de kararlar konusunda belirgin biçimde görünür olayları açığa çıkarabilir. Düşüncelerin derinleşmesine neden olabilecek olaylar karşısında iradenin test edilmesi mümkün. Bugün yeni bir karar almak için uygun bir gün değil. Ayrıca ekip çalışmaları sırasında zorlayıcı ve baskı yaratıcı gelişmeler meydana gelebilir. Kararların kabul ettirilmesi için zorlayıcı durumlar karşısında sabırlı davranmak ve değişiklik yapmak için acele etmemek gerekiyor.

Kusurlar ve mükemmellik

Yaşadığımız yerden, karşılaştığımız olaylardan, birlikte olduğumuz insanlardan, yakınlarımız, dostlarımız, arkadaşlarımız ve etrafımızda ne varsa hemen her şeyden şikayet ediyor, kusur buluyor ve bunları değiştirmeye çalışıyoruz. Amacımız kusursuz hale getirmek.

Olması gerekenleri düşünüyoruz. Nasıl olması gerektiğini hayal ediyoruz ve tabii bunu da düşünerek yapıyoruz. Sürekli hataları görüyoruz ve hata olduğunu olduğunu düşünüyoruz.

İçinde bulunduğumuz sistemden, düzenden, çevremizdeki insanların davranışlarına kadar hemen her şeyden şikayet ederken aslında mükemmelliği arıyoruz ve mutsuz oluyoruz.

Bizim mükemmellik kavramımızla etrafımızdaki hemen her şey çatışıyor ve elimizden geldiğince değiştirmeye çalışıyoruz.

Dostlarımızı, çocuklarımızı, yakınlarımızı değiştirmeye çalışıyoruz. Meydana gelen olayları değiştirmeye çalışıyoruz. Bu sırada kendimizle hiç ilgilenmiyoruz, sadece düşünüyoruz. Fakat düşüncelerimizin yanlış olabileceğini hiç aklımıza getirmiyoruz.

Aslında yanlış ve kusurlu olan hiçbir şey yok. Her şey olması gerektiği gibi, tam ve mükemmel. Ve gerçekte mükemmel hale getirmeye çalıştığımız tek şey kendi düşüncelerimiz.

Çevremizdeki insanları ve olayları zorlarken ve değiştirmeye çalışırken, aslında kendimizi zorluyoruz. Çünkü dışımızdaki şeylere uyguladığımız baskı geri dönüp bize yansıyacak. Bizi değiştirmek için zorlayacak.

Bütün bunları şuurlu olarak yapmıyoruz. Sadece mutlu olmak için yapıyoruz. Kusur arayan zihnimiz o sırada mükemmelliği aramıyor. Sadece kendisine göre olması gerekenleri belirliyor ve bunu sağlamak, oluşturmak için çalışıyor.

Astrolojik ilişkiler

Sevdiğiniz kişiyle aranızdaki ilişkinin tamamen bitip bitmemesi size bağlı. Sizin de belirttiğiniz gibi aslında ilişkinizi bitirmek istemişsiniz. Nasıl yapacağınızı bilemediğiniz bir sırada ise sevdiğiniz kişi gitmiş.

O gittikten sonra da bu duygunuzu unutmuş ve onu daha da fazla istemeye başlamışsınız. Aslında içinizde meydana gelen bu karmaşık duygular kendinizi keşfetme döneminde bulunduğunuz için meydana geliyor ve onun gitmesini sağlayan kişinin aslında siz olduğunu gösteriyor.

Şu sıralarda Uranüs etkisi altında bulunuyorsunuz. Uranüs birden bire başlayan ve biten ilişkileri işaret eder. Aynı zamanda kendinizi keşfetme döneminde bulunduğunuzu gösterir. Onu ne kadar çok istediğinizi düşünmek yerine gerçekte siz ne istiyorsunuz bunu düşünün, Kendi gücünüzü keşfedin. Olayların akışını nasıl etkilediğinizi farkedin.

RUMUZ: KEMAL
Yazının Devamını Oku