Radikal değişiklikler

Ay’ın büyümeye başladığı bu devre içinde yeni girişimlerde bulunabilirsiniz.

Üstelik gün içinde Kova’daki Neptün’ü harekete geçirecek ve sonra Yay’daki Pluton uyanacak. Hayaller ve köklü değişim ihtiyacının görünür hale geleceği bugün en fazla Ateş ve Hava burçları etkilenecek. Yani Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kova burçlarının üçüncü on günlük devresinde doğanlar bugün yaratıcı çalışmalar ve radikal değişiklikler için uygun koşullarla karşılaşacaklır.

Doğal meditasyon

Yazın son demlerini Gökova Körfezi’nde yaşamak, kış hazırlığının en yüksek enerjisini depolamaya eşdeğer, bence. Şayet yüksek tempoda çalışan biriyseniz, zinde ve yaratıcı olmak için Gökova’nın bakir koylarına kendinizi bırakabilirsiniz.

Yemyeşil ağaçlarla kaplı girintiler ve koyların içinde ilerlerken suyun rengi lacivertten yeşile dönüyor ve içsel enerjiniz hiç zorlanmadan tetikleniyor. Kendinizi başka hissetmeye başlıyorsunuz.

Zihninizi yoran ve baskı yapan düşünceler, buz kütlesi gibi eriyip buharlaşıyor ve doğanın içinde kendiliğinden başlayan meditasyon halinin zirvesini yakalıyorsunuz. Yüksek bilinç konumunda öylece kalıyorsunuz.

Görüşünüz değişiyor, bedeniniz canlanıyor ve enerjiniz yükseliyor. Farklı şuur hali içine giriyorsunuz ve hal yaşamaya başlıyorsunuz. Hem de hiç zorlanmadan. Meditasyon yapmak, deneyenler bilecekler hiç kolay değildir. Çünkü meditasyon, ‘düşüncesizlik’ hali demektir. Hiçbir düşüncenin olmadığı haldir. Ve böyle bir hali yakalayabilmek için saatlerce çalışma yaparlar. Tabii bu arada imajinasyon ve konsantrasyon çalışmalarına da meditasyon denildiğini hatırlatmalıyım.

Ben burada gerçek meditasyondan söz ediyorum. Hiçbir düşüncenin olmadığı durumu anlatmaya çalışıyorum. Bunun ne derece zor olduğunu ancak denerseniz anlayabilirsiniz. Mesela şu an hemen deneyebilirsiniz.

Önce zihninizi boşaltmak için rahat bir biçimde oturun ve gevşeyin. Nasıl, çok zor değil mi? Tam düşünceleri uzaklaştırmaya çalışırken zihninizde yepyeni düşünceler oluşuyor. Meditasyon yapmak, konsantrasyon çalışmasından daha zordur. Düşüncelerinizi aynı noktada tutabilmek için çok çalışmak gerekir.

Şimdi anladınız mı, meditasyonun pek kolay bir iş olmadığını. Fakat doğanın içinde kendinizi muhteşem güzelliğe bıraktığınız zaman hiç zorlanmadan düşüncesizlik halini deneyimleyebilirsiniz, haberiniz olsun.

Astrolojik ilişkiler

Astrolojiyle ilgilenebilirsin. Üstelik çok başarılı olabilirsin. Çünkü doğum anında Güneş-Uranüs etkileşiminde doğmuşsun. Uranüs, farklı beğenileri olan, sıradışı olandan hoşlanan, elektrik ve elektronik cihazlara ilgi duyan, teknoloji, uzay ve farklı kültürlere meraklı biri olmanızı sağlıyor. Uranüs aynı zamanda astrolojiyi de sembolize ediyor ve size bu alanlarda yetenek veriyor. Doğum saatiniz üç saatlik bir zaman dilimine yayılmış olduğu için yükselen burcunuzu tam olarak belirlemem mümkün değil. Balık veya Koç olabilir. Yükselen Balık sizi duyarlı biri yaparken, yükselen Koç atak ve heyecanlı başlangıçlar yapmak isteyen biri olmanıza neden olur. Fakat Ay Koç’ta iken doğduğunuz için Koç özellikleri de gösterirsiniz.

RUMUZ: RAŞİDE-RİZE
Yazarın Tüm Yazıları