Yasemin Boran

Dostluklar canlanacak

8 Eylül 2004
Bugün Ay yönettiği Yengeç burcunda dolaşıyor. Bilinçaltını ve atalarınızla, köklerinizle aranızdaki bağlantıyı sembolize ediyor. Sabah saatlerinde Kuzey Ay Düğümünü harekete geçirecek olan Ay, geçmişle olan bağlantınızı kurmanıza yardım edecek ve sahip olduğunuz derinlerdeki bilgileri içinde bulunduğunuz koşullar içinde kullanabilmenizi sağlayacak. Özellikle geçmişten gelen dostlukların canlanıp ilişkilerinizin yenileneceğini işaret ediyor. Bugün karşılaştığınız kişilere özenli, dikkatli ve anlamaya çalışarak yaklaşın.

Bilincin derinliklerinden yükselen öfke (2)

Bilinçaltımıza depoladığımız çok çeşitli bilgiler, pratik hayatımızı yaşarken farkında olmadan ortaya koyduğumuz pek çok davranışın gerçek kaynağı. Bazen başarılı çalışmalar yapabilmemizi, ilişkilerimizi ve yaşantımızı kolaylaştırırken, bazen hayatımızı zorlaştırıyor.

Kolay veya zor yaşadığımız her şey bir taraftan bilinçaltımızı etkilemeye devam ederken öte yandan yeni birikimleri de oluşturuyor.

Bilinçaltımıza depoladığımız bilgileri içinde bulunduğumuz koşullar ve ortamın aracılığı ile tekrar ve tekrar yeniden tasarlıyoruz. Tabii bu tasarımı şuurlu yapmıyoruz. İçinde bulunduğumuz koşullar belirliyor. İçimizden kuvvetle yükselen duygularla bilincimizin derinlerinden açığa çıkıyor ve biz bu durumu ‘istek’ olarak tanımlıyoruz. ‘Canım böyle yapmak istedi’ şeklinde nedensiz açıklamalarımız olduğu gibi nedenlerini tarif edeceğimiz açıklamalar da bulabiliyoruz. Şimdi konumuz tarif ettiğimiz durumlar olmayıp nedenini anlamadan ortaya koyduğumuz davranışlarımız. Ve bunların arasında en görünür olanı öfke şeklinde ortaya koyduğumuz tavır.

Tıpkı içimizden yükselen nedensiz istek gibi, öfke de içimizden yükseliyor. Özellikle ‘sabretmek’ şeklinde açıkladığımız ve kendimizi uzun süre tuttuğumuzu düşündüğümüz zaman öfke patlamaları haklı nedenlere dayalı gibi görünüyor. Fakat yaptığımız açıklamalar ve sıraladığımız nedenler aslında öfkenin gerçek nedenini anlatmıyor. bizim kendimizi rahatlatmak için bulduğumuz açıklamalardan öteye gitmiyor. Fakat öfkenin yakıcı etkisi karşınızdaki kişiyi etkilerken aynı zamanda öfkeyi açığa çıkaran kişinin kendisini de etkiliyor. Hatta çoğu zaman öfkelenen kişi çok daha fazla etkilenebiliyor. Bu durumu eskiler ‘Öfkeyle kalkan zararla oturur’ diyerek kısaca özetliyorlar.

MEKTUPLAR

İnsanın hayatında dönemler vardır. Bu dönemleri gezegen döngüleriyle tespit etmek mümkün. İşten ayrıldığınız yıl Uranüs döngüsü başlamış ve ardından Neptün döngüsü yaşamışsınız. Şu sıralarda kendi içinize yönelip hayatı sorguladığınız bir dönem. Aynı zamanda isteksizlik duyuyorsunuz çünkü Satürn döngüsü yaşıyorsunuz. Ancak Satürn’ün bu konumu sizi bulunduğunuz durumdan çakıcağınızı işaret ediyor. Aynı zamanda Yükselen burcunuz Yay, sürpriz değişimler içinde bulunduğunuzu işaret ediyor. Yaşantınızda zorlayıcı ve değiştirici dönem bu sene bitiyor ve şimdi harekete geçme zamanı. Oturup teklif beklemeyin ve dışarı çıkın. İyi beklentiler içine girerek şansı davet edin. Üstelik siz şanslı birisiniz. Fakat harekete geçmeniz gerekiyor.

RUMUZ: ASLAN
Yazının Devamını Oku

Sevginizi sergileyebilirsiniz

7 Eylül 2004
Bugün Venüs burç değiştiriyor. İçsel ve derin duygular veren Yengeç burcundan çıkıp, duyguların gösterişli biçimde açığa çıkacağı Aslan burcuna giriyor. Böylece gösteri dünyası, sanatsal faaliyetler ve duyguların ifade bulduğu alanlarda başarılı çalışmalar yapılacak. Şimdiye kadar içinize attığınız ve ortaya koymaktan çekindiğiniz duygularınızı bu dönem içinde açığa çıkarabilirsiniz. Sevginizi sergileyebilir, kendinizi gösterişli bir biçimde ifade edebilirsiniz.

Derinlerden yükselen öfke

Her geçen gün daha sabırsız ve tahammülsüz olmaya başlayan çağımız insanı ani öfke patlamalarıyla yaşıyor. Zaman zaman bilincin derinlerine gömülmüş olayları tetikleyen tek bir kelime öfkenin açığa çıkması için yeterli olurken, bazen ortada görünür bir neden olmadığı halde taşan duyguları boşaltacak yer arıyoruz.

Peki öfkeyle ortaya koyduğumuz söz ve davranışlar bilinçaltımızdan mı, geliyor. Şayet bilinçaltımızdan yükseliyorsa, neden öfke olarak açığa çıkıyor da farklı biçimlerde çıkmıyor?

Aslında ortaya koyduğumuz bütün davranışlarımız bilinçaltımızın marifeti. Daha minik bir bebekken bilinçaltımızı doldurmaya başlıyoruz.

Dışardan gelen tüm uyarıcılar bilinçaltımızı doldururken dış etkilere karşı bizi koruyan annemiz de bilinçaltımızı biçimliyor. Bu arada yaşadığımız bütün tecrübeler ve karşılaştığımız kişilerin hepsi bilinçaltımızı harekete geçiriyor ve sürekli değişen ve yenilenen biçimler kazanmamıza yardımcı oluyor.

Bilinçaltımızı bir çeşit kayıt deposu veya bizim hayatımızın bilgi dosyalarından oluşmuş arşivi gibi bakabilirsiniz. Karşılaştığımız olaylar, arşivdeki dosyalanmış bilgileri uyandırıp açığa çıkarıyor.

Ancak bu bilgiler her seferinde başka anlamlar ve görünümler kazanarak açığa çıktığı için davranışlarımız ve sözlerimizden yola çıkarak bilinçaltımızın derinlerinden yükselen esas dosyanın ne olduğunu anlamak ilk bakışta mümkün değil.

Hatta üzerinde düşündüğünüz ve kendi kendinize bulmaya çalıştığınız zaman bile çok zor. Ancak çok özel bir çalışma yaparak davranışlarımızı yöneten bilincimizin derinlerindeki bilgiyi bulup çıkarabiliriz.

(Devam edecek)

Astrolojik ilişkiler

Sizin de mektubunuzda belirttiğiniz gibi yaşantınızın çok önemli bir geçiş döneminde bulunuyorsunuz. Tabii böyle bir durum içinde duygularınızı dengeleyebilmeniz zor. Fakat dikkatinizi odaklayabileceğiniz bir sürece giriyorsunuz şimdi. Daha sakin düşünebilirsiniz. Doğum haritanızdaki Mars’ın aldığı etkiler sizi zorluyor ve hırslı, öfkeli bir hal içine girmenize neden oluyor. Bu durumdan memnun olmamanız doğal. Fakat, yaklaşmakta olan Satürn sizi zorlayan enerjinizi kontrol etmenize yardım edecek ve doğum haritanızdaki Venüs, Ekim ayından itibaren uyumlu etkiler almaya başlayacak. Böylece duygularınız daha iyimser ve olumlu olacak. Üstelik şimdiye kadar mücadele ettiğiniz ve koşullara katlanmanızın ödülleriyle karşılaşmaya başlayacaksınız. Biraz daha sabırlı olun.

RUMUZ: DALGALI DENİZ
Yazının Devamını Oku

Hayaller zenginleşecek

6 Eylül 2004
Bugün İkizler burcundaki Ay, Kova burcunda dolaşan Neptün’ü harekete geçiriyor. Zodyak’ın en hareketli burcu olan İkizler’de bulunan Ay, bilinçaltının çok hareketli olacağını ve bilincin derinlerinden çok çeşitlilik gösteren ve değişen duyguların açığa çıkacağını işaret ediyor.

Hayalleri sembolize eden Neptün’e uyumlu etki yapan Ay’ın etkisiyle hayaller zenginleşecek. Sanatsal faaliyetlerde bulunanlar için verimli bir gün.

Ayrıca sinema, reklam ve hayal gücü gerektiren alanlarda çalışmalar yapanlar bugün son derece yaratıcı olabilirler.

Dikkatinizi odaklamanıza yardımcı olacak objeler

Pek çok kişi dikkatinin çok kolay dağıldığından şikayet ediyor ve konsantre olmak için ne yapacağını soruyor.

Çeşitli zamanlarda dikkati yükseltmek için pratik uygulamalar anlattım ancak dikkati belirle bir noktaya odaklamak ve o noktada uzun süre kalabilmek pek kolay bir iş değildir. Özel çalışma yapmak gerekir.

Aslında bu konu bir disiplin işidir. Fakat şimdi sizin sorunuza cevap olabilecek, pratik hayatınızı yaşarken yaptığınız işe konsantre olabilmenize yardımcı olacak küçük yöntemlerden söz edeceğim.

Bu anlatacağım yöntemler, daha önce sözünü ettiğim ve bir disiplin olarak uygulanan çalışmalar olmayıp bu çalışmaların başlangıcını oluşturabilir. Fakat günlük hayatın içinde kısa soluklu ve yapılması gereken işlere dikkatinizi kolay odaklamanıza yardımcı olacak.

Yapmanız gereken bir işe dikkatinizi odaklamanız zor olduğu zamanlarda, bulunduğunuz çevreye dikkatle göz atın.

Çevrenizde sizi rahatsız eden dağınıklık varsa, önce burayı düzenleyerek başlayın. Gözünüze batan, dikkatinizi çeken objeleri ortadan kaldırın. Ve tekrar dikkatinizi odaklamayı deneyin.

Genellikle çok çeşitli düşünceler araya girer ve dikkatinizi belirli bir noktaya toplamanız zor olur. Çevrenizi düzenlediğiniz halde düşüncelerinizi düzenleyemiyor ve dikkatinizi odaklayamıyorsanız o zaman kokusu hoşunuza giden bir tütsü yakın.

Sözsüz ve derinlerden gelen hafif bir müzik, hatta bir köşede yakacağınız mum düşüncelerinizin akışını yavaşlatır ve daha dingin bir hal içine girmenize yardımcı olur.

Artık dikkatinizi odaklamak istediğiniz çalışma her ne ise (Kitap okumak, yazmak, proje geliştirmek v.b.) başlayabilirsiniz.

Astrolojik ilişkiler

Artık duygularınızı anlatabileceğiniz döneme girmiş bulunuyorsunuz. Daha önce kafanızı karıştıran olaylar ve en önemlisi sizin hem duygularınız, hem de düşünceleriniz derinleşmiş olduğu için bir türlü kendinizi ifade edememiştiniz. Fakat şimdi ne istediğinizi tam olarak anlatabilecek durumdasınız. Üstelik Ekim ayından itibaren kendinize olan güveniniz yükselecek ve sevdiğinize duygularınızı anlatabileceğiniz gibi geleceğe yönelik projelerinizi uygulamaya da başlayacaksınız. Sizin için yükseliş dönemi başlıyor. Yükselen burcunuz Balık.

RUMUZ: SEVDALI
Yazının Devamını Oku

Organizasyonlar artıyor

3 Eylül 2004
Merkür bugünden itibaren Aslan burcunda ilerlemeye başlıyor. Merkür’ün düzelmesiyle birlikte Merkür’ün sembolize ettiği konularda meydana gelen aksaklıklar da düzelmeye başlıyor. Özellikle iletişim, yazışmalar, evraklar ve bunlara bağlı sorunlar çözülmeye başlıyor. Gösteri dünyasına yönelik organizasyonların hareketlendiği bir dönem. Sergiler ve sanatsal faaliyetlere yönelik projeler başarıyla uygulanabilir.

Merkür gösterisi

Geri giden Merkür’ün düzelmesiyle birlikte geçen yıl meydana gelen ve bu sene tekrarlayan ilginç işaretin çözülme zamanı.

2003 Ağustos-Eylül döneminde Başak burcunda geri gitmeye başlayan Merkür’ün Balık burcundaki Uranüs ile zıt açı meydana getirdiği gökyüzü konumu, bu sene yine aynı dönemlerde, hemen hemen aynı şekilde oluştu.

Geçen yıl başlayan ve bir türlü sonuçlanmayan, yarım kalmış işlerin bu sene tekrar gündeme gelip zorlayıcı olaylar meydana getirerek tamamlanmasını sağlıyor. Özellikle son iki aydır zor günler geçirenler, yani gökyüzünün bu konumundan etkilenenler için bugünden itibaren yeni bir zaman başlıyor.

Aslında geçen yıl başlamış olan işlerle ilgili karmaşa, yaşantınızda değiştirmek zorunda kaldığınız veya istemediğiniz halde değiştirdiğiniz, ya da isteyerek değiştirdiğiniz ne varsa bütün bunların çözümleneceği bir döneme giriyoruz.

Bugünden itibaren yaklaşık bir yıldır oluşan ve olgunlaşan olaylar şimdi belirginlik kazanacak ve son şeklini alacak. Gökyüzünün bu konumundan en fazla etkilenenler, öncelikle Balık, Başak, İkizler ve Yay burçlarının ilk derecelerinde doğmuş olanlar. Ayrıca doğum anında Yükselen, Ay veya kişisel gezegenler (Merkür, Venüs, Mars) olanlar.

KİTAP

MAYA TAKVİMİ

Maya Takvimini inceleyen Carl Johan Calleman ‘Dünya Sağlık Örgütü’nde kanser uzmanı’ olarak hizmet etmiş, fiziksel biyolojide Ph.D. derecesine yükselmiş biri. 1979’da Maya Takvimini incelemeye başlamış. Yazdığı ‘Maya Takvimi ve Bilincin Dönüşümü’ adlı kitabı spiritüel bir yaklaşım içinde ilginç açıklamalar içeriyor. ‘AKAŞA’ yayınlarından çıkan bu kitap çağımız düşüncesine yeni bir boyut getiriyor. Kitabı okurken tarih ve matematik bilgileriniz tazelenirken kelime hazineniz genişleyecek.
Yazının Devamını Oku

Sakin ve sabırlı davranın

2 Eylül 2004
Merkür’ün geri gitme hareketi bugün duruyor. Dikkatin yoğun olacağı fakat tek bir noktaya takılıp kalınacağını işaret ediyor. İletişim konusunda bazı aksaklıklar çıkabilir, gelişmeler ağır aksak olabilir. Yeni bir girişimde bulunmayı düşünüyorsanız bugün pek uygun değil. Üstelik Koç burcundaki Ay harekete geçmek için kuvvetli bir duygu uyandıracak. Fakat yanlış anlamalar, evraklarla ilgili sorunlar ve yavaşlatıcı durumlar çıkabilir. Bugün sakin ve sabırlı davranın. Yarından itibaren bu etki çözülüyor.

Ege üzerinde UFO görüldü

Bir arkadaşım heyecanla telefon açtı ve ‘bir uzay aracı gördüm’ dedi. Nasıl bir uzay aracı? Emin misin, dediğim zaman ‘kesinlikle bir uzay aracı olduğunu düşünüyorum’ dedi ve olayı şöyle tarif etti;

‘O gün bir arkadaşımı karşılamak için Ayvalık’a gitmem gerekti. Sabah saat 03:30-04:00 sıralarında gökyüzünde çok parlak bir cisim gördüm. Önce Jüpiter olduğunu düşündüm. Sonra arkadaşımı aldım ve Asos’a geri döndük. Parlak cisim sanki daha da parlaklaşmış ve yaklaşmış gibi geldi. Kamerayı aldım ve cisme zoom yapıp çekmeye başladım. O sırada çıplak gözle fark edilmeyen bir hareket yapıyor olduğunu gördüm. Sanki salyangoz gibiydi. Beyaz olarak gördüğüm ışıkların arasında renkli ışıklar da görülüyordu ve cismin alt kısmı düzdü. Arkadaşıma gösterdiğimde ciddiye almamıştı. Fakat kameradan izlediği zaman o da gördü ve bana hak verdi. Ertesi gün aynı saatlerde dışarı çıkıp gökyüzüne baktığımızda yoktu. Ve sonraki gecelerin hiçbirinde yoktu. 11 Ağustos gününden beri bugüne kadar her gün aynı saatte uyanıp gökyüzüne baktım. Bir daha görünmedi. Bir uzay aracı mıydı, yoksa başka bir şey miydi, bilemiyorum. Bu cismin ne olduğunu tam olarak anlayamadım. İstanbul’a gelince kayıtları bir uzmana göstereceğim.’

Ben de bu fikrin çok iyi olduğunu, hatta hemen gelip göstermesini söyledim.

Bu arada Kazdağları’nda dolaşırken karşılaştığım köylüler gökyüzünde hareket eden yıldızlardan söz etmişlerdi. Hatta bir tanesi gökyüzünde parlayan bir yıldızın sonra büyük bir hızla kaydığını ve ilerde bir yerlerde havada asılı öylece durduğunu anlatmıştı ve onların anlattıklarını doğrusu pek ciddiye almamıştım. Bunların üzerine arkadaşımdan aldığım telefon beni düşünmeye itti. Acaba dağlarda UFO avına çıksam, diye düşünüyorum. En iyisi bunu UFO araştıranlara bırakalım, gidip gözlem yapsınlar.

Astrolojik ilişkiler

Sorularınızın cevaplarını fakslamamı istemişsiniz. Sizin dışınızda da pek çok özel mail ve faks isteyenler var. Ne yazık ki, özel telefon, faks, mail göndermek şeklinde bir hizmet veremiyorum. Sadece bu köşeden bilgileri aktarıyorum.

RUMUZ: GÜLSE

Yükselen burcunuz Akrep. Ay ise doğum anında İkizler burcunda duruyor. Son derece hareketli olduğunuz halde kendinizi pek göstermek istemiyorsunuz. Fakat Güneş Aslan burcunda durduğu için kendinizi gösterme ihtiyacınız çok yüksek. Bu durum içinizde gerilim yaratıyor ve anlaşılmaz olmanıza neden oluyor. Kendinizi iyi hissedebilmek için yönetici konumunda bulunmanız gerek. Eğitiminizi bu doğrultuda yapmalısınız.

RUMUZ: CİCİ BİCİ
Yazının Devamını Oku

Harekete geçmek için uygun zaman

1 Eylül 2004
Ay küçülmeye başladı. Fakat henüz son dördün konumuna gelmediği için yeni girişimlerde bulunabilirsiniz. Üstelik bugün Ay, başlangıçları sembolize Koç burcunda dolaşmaya başladı. Akşama doğru hayalleri yöneten Neptün ile uyumlu etkileşim içine girecek ve hayal gücünüzü uyandıracak. Sanat, estetik ve kadınla bağlantılı, kozmetik, aksesuvar, galeri ve benzeri işler yapmayı düşünüyorsanız, harekete geçmek için uygun bir zaman. Ayrıca hayal gücüne ihtiyaç duyulan alanlarda çalışmalar yapanlar, bugün yüksek bir performans sergileyebilirler.

Adımı kullananlara dikkat edin

Eski bir dostum aradı ve enerji verdiğini iddia eden bir falcının adını vererek, tanıyıp tanımadığımı sordu. Ben de ilk kez ismini duyduğum kişiyi tanımadığımı söyledim ve neden sorduğunu merak ettim. Bunun üzerine ‘Yasemin bunu mutlaka öğrenmelisin, hatta yazmalısın’ dedi. Çok şaşırdım ve ne olduğunu sordum.

Hikaye çok ilginç, şöyle anlattı; ‘Geçen gün bir yakınımla birlikte bir falcıya gittik. Enerji verdiğini söyleyen bu kişi kuzenime Tarot açmış ve çok garip şeyler anlatmış. Bunun üzerine test etmek için benim de tarot açtırmamı istedi. Ben de peki dedim.

Kadın bana baktığında senin enerjin çok yüksek fakat sen de kötü enerji var. Fakat kötülük tamamen seni ele geçirmemiş diyerek, beni iyi tarafa çekeceğini ve yukardan gelecek iyi enerjinin damla damla içime gireceğini anlattı. Ama tüm bunlar için 100 dolar istedi. Sonra da ben Yasemin Boran’ı çok iyi tanıyorum, o negatif biri benden hiç hoşlanmaz, dedi....’

Arkadaşım olanlara çok şaşırmış ve ‘O benim çocukluk arkadaşım ve son derece pozitif biridir’ diye itiraz etmiş.

Önce ben bu hikayenin üzerinde pek durmadım. Çünkü daha önce de benzeri durumlar çıkmış ve hiç bilmediğim kişilerin beni çok iyi tanıdıklarını söyleyip adımı kullandıklarını biliyordum. Kimileri benim için müthiş yeteneklerim olduğunu ve kendilerine bilgi aktardığımı söylerken, kimileri de negatif ve tehlikeli olduğumu ama kendisinin daha güçlü olduğu için benim ondan hoşlanmadığımı anlatıyorlarmış.

Benim önemsemediğimi anlayan arkadaşım şöyle dedi; ‘Yasemin bunu yazmalısın. Yalan yanlış bilgiyle senin adını kullanarak para kazanıyor bunlar.’ Eh, ben de haklısın peki yazayım dedim. Anlayacağınız adımı kullananlara dikkat edin.

MEKTUPLAR

Astrolojiye olan ilginizi kutluyorum. Fakat yazdıklarınızdan henüz yorum yapacak durumda olmadığınızı anlıyorum. Gezegenleri tanımak ve açıları, evleri biliyor olmak yorum yapmak için yeterli değil. Yarım bilgiyle yapılan yorum ise kişinin hayatını zorlaştırır. Şu anda kendinizi kötü hissetmenize neden olan, yarım bilgiyle yaptığınız yanlış yorum. Satürn geçişleri değiştiricidir. Maddi olarak görünür bir etki meydana geldiği için insanlar korkarlar. Fakat korkarak gelişemezsiniz, anlamanız gerekir. Satürn’ü sizi geliştirecek irade ve gücü veren bir disiplin olarak algılamayı başardığınız zaman yapacağınız yorum daha tutarlı olacak. Daha fazla araştırın ve okuyun. Doğum haritanızda iyi bir astrolog olabileceğinizin işaretleri var. Astroloji derslerine katılabilirsiniz.

RUMUZ: SATÜRN KORKUSU
Yazının Devamını Oku

Büyük irade ve güç ortaya çıkacak

31 Ağustos 2004
Sabahın erken saatlerinde çok ilginç bir gökyüzü konumu meydana geliyor. Balık burcundaki Ay, köklü değişimleri sembolize eden Pluton’u tetikliyor. Aynı anda Venüs, Jüpiter ve Satürn ile uyumlu etkileşim içinde bulunuyor. Yüksek potansiyelli bir enerjinin açığa çıkacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu radikal değişiklikler yapmak isteyenler için çok uygun bir zaman olduğunu, büyük bir irade ve güç ortaya koyarak isteklerin gerçekleştirilebileceğini gösteriyor.

Dağların enerjisi başka

Dağlarda meditasyon yapmaya gittim. Aslında ilk kez gitmiyorum fakat her gidişimde sanki ilk kez dağlarda bulunuyormuş duygusu içine giriyorum. Bu kez de öyle oldu.

Spritüel bir grupla meditasyon yapmak için dağlara gittik. Farklı ormanların enerjisini deneyimledik. Her bir bölgenin titreşimlerinin ne kadar farklı olduğunu anladıkça dikkatimiz yükseldi ve müthiş heyecanlandık.

Çok ilginç bir seyahatti fakat en ilginç olan tarafı konsantrasyon yeteneğimizin yükselmiş olmasıydı. Gruptan bir arkadaş şöyle dedi; ‘Ben dikkati çok kolay dağılan biriyim. Fakat burada öylesine rahat konsantre olabiliyorum ki, çok şaşırdım. Acaba bunun nedeni ne olabilir?’

Ben de kendisine ‘dağların enerjisi’ olduğunu söyledim.

Gerçekten dağların ve ormanların öylesine kuvvetli bir titreşimleri var ki, bazıları sizi rahatsız ediyor. Bazıları ise kendinizi öylesine rahat hissettiriyor ki, ayrılmak istemiyorsunuz. En önemli nokta ise duyarlılığınız artıyor.

Kaz Dağı’nda yaptığımız meditasyon öylesine yoğun ve müthiş oldu ki, farklı şuur hali içine girdik. Sonra bu halimiz devam ederken ormanda yürüyüş yaptık.

Ağaçların ışıldadığını, yaprakların farklı parıldadığını gördük. Ayağımızın altındaki toprak ısındı ya da biz enerjiyi sıcaklık duygusu biçiminde algıladık.

Bütün bedenimizin titreştiğini hissettik. Önce ormanla, sonra dağın kendisiyle bütünleştik ve bu bütünlük duygusu içinde yürüyüş yaptık. Böylece bir kez daha dağların enerjisinin başka olduğunu anladık.

Bitkilerin dünyası

Bitkilerin sessizliği karşısında, ancak hareketleri yorumlayabilen insanın bitkileri anlayabilmesi çok zor. Ancak doğanın içinde yaşayan, doğayla uyum ve ahengi yakalamış olan insan bitkiler dünyası ile iletişim kurabiliyor.

Fakat çağımız insanının bitkileri anlayabilmesi ancak cihazlar aracılığı ile olabiliyor. Baxter’in ‘Bitkilerin gizli dünyası’ adlı kitapta anlattığı ‘Yalan makinesi’ aracılığı ile yaptığı deney çok ilginç. Kalın yapraklı bir sarmaşığa bağladığı cihazın göstergeleri insanların duygularına ve düşüncelerine bile tepki gösterdiğini ortaya koyuyor.

Mesela Baxter bitkiyi kibritle yakmayı düşündüğü anda bitkiye bağlı cihazın göstergesi çıldırmış gibi hareket etmeye başlıyor. İkinci deneyde laboratuvarda bulunan bitkilerden birini yere atıp ezerek öldüren kişiyi tespit edip edemeyeceğini anlamak için 10 kişilik bir deney grubu oluşturuyor.

Kapalı zarf usulü yaptığı bu deney sonucunda yalan makinesine bağlı bitki, katilin kim olduğunu hemen anlıyor. 10 kişiden sadece bir kişiye katil odaya girdiği anda tepki gösteriyor.
Yazının Devamını Oku

Gergin olmaktan kaçının

30 Ağustos 2004
Balık burcunda dolaşmaya başlayan Ay ilk önce Uranüs ile kavuşum yapacak ve sabahın erken saatlerinde havadaki elektrik artacak. Öğleden sonra Başak burcunda dolaşan Mars’ı tetikleyecek ve Mars’ın sembolize ettiği özelliklerin açığa çıkmasını sağlayacak. Gökyüzünün bu konumu yüksek potansiyelli bir enerjinin açığa çıkacağını işaret ediyor. Bu konumdan en fazla etkilenenler Başak ve Balık burcu başta olmak üzere İkizler ve Yay burcunun ikinci on günlük devresinde doğanlar etkilenecek. Gergin ve öfkeli davranmaktan kaçının.

Buz parçaları yağdı

Kazdağları’na gitmek için yola çıktığım gecenin ilerleyen saatlerinde alışılmadık bir havayla karşılaştık. Tekirdağ ile Çanakkale arasında elektrik yüklü bulutlar çarpışırken heyecan verici gürlemelerin ardından patlayan şimşekler gökyüzünü öyle bir aydınlattı ki, sürücümüz ‘Bakın bakın bu yıldırımlar ahtopotun kollarına benziyor, hiç böylelerini görmemiştim’ dedi.

Yılların sürücüsü böyle bir tarif yaparken, ben de böyle bir tarifi hiç duymadığımı düşündüm. Rahmetli babam çakan şimşekleri gösterip ‘Gökyüzü dünyanın fotoğrafını çekiyor’ derdi.

Yağmur ve fırtınanın pırıl pırıl parlayan güneş bizi kucakladı ve ardından Altınoluk, oksijen zenginliği ile ciğerlerimizi doldururken güneş peşimizi hiç bırakmadı. Fakat yolda karşılaştığımız insanlar şaşkınlık içinde bugüne kadar yaşamadıkları türden dolu yağdığını anlattılar.

Sabah saat 09:00 sularında Kazdağı ve eteklerine şimdiye kadar hiç görmedikleri tuhaf bir dolu yağmış.

Şöyle diyorlar; ‘Sanki gökyüzünde birileri buzları parçalıyor ve küçüklü büyüklü buz parçaları üstümüze yağıyor.’ Merak edip soruyorum ve tarif etmelerini istiyorum. Yaptıkları tarif çok şaşırtıcı. Diyorlar ki, ‘Dolu yuvarlak olur. Bunlar kibrit kutusuna benziyordu.’

Yazın son günleri müthiş güzel yaşanır Türkiye’de. Fakat bu sene alıştığımız mevsim özelliklerinin dışında seyreden hava koşulları hem şaşırtıcı, hem de düşündürücü. 21 Ağustos tarihli yazımda gökyüzünün konumunu anlatırken ‘Gaz patlamaları, ani değişen hava koşulları ve özellikle elektrik yüklü bulutların gerilimi ...’ diye anlatmıştım.

Gökyüzünde beliren potansiyel bir hafta sonra açığa çıkıyor. Bu potansiyeli tetikleyen bir etki meydana gelince açığa çıkıyor. Yılın başında 2004 yılının yorumunu yaptığım zaman doğa olaylarının zorlayıcı etkisini de yazmıştım.

Kazdağının şifalı otları

Tahtakuşlar Köyündeki müze son derece ilginç. Kültürlerini tanıtırken bulundukları yerin coğrafik özelliklerini ve bitki örtüsünü de anlatıyorlar. ‘Kullanılan bitkisel ürünler’ başlıklı çalışma Kazdağındaki köylülerin toplayıp kullandığı bitkiler.

Bunların arasında en fazla kullanılan isem mentollü adaçayı. ‘Filiskin’ olarak da bilinen bu bitki ayrıca ‘Çayır nanesi’ olarak da isimlendiriliyor. Nezle ve soğukalgınlığında kullanıldığı gibi adet mide yanması, hazımsızlık, nefes açıcı ve adet söktürücü olarak kullanılıyor.

Altın otu da tıpkı mentollü adaçayı gibi çay olarak içiliyor fakat altın otunu fazla içmemek gerekiyor. Günde iki bardak yeterli. Rahim iltihabı, böbrek ve mesane kumu ve idrar söktürücü olarak kullanılıyor.
Yazının Devamını Oku