Adalet dönemi başlıyor

Bugün akşam saatlerinde Güneş burç değiştiriyor. Başak burcundan çıkıp Terazi burcuna giriyor.

Böylece Teraziler’in dönemi başlamış oluyor. Güneş’in Terazi burcunda parlamaya başlamasıyla birlikte Terazi burcunun sembolize ettiği konular gündeme gelecek. Terazi burcu, var olan adaletin uygulanmasını sembolize eder. Uyum ve ahengi sembolize eden Terazi burcu, uyumlu ortamı oluşturabilmek için var olan kanunların uygulanması için zorlayıcı bir etki meydana getirir.

Suçlamak yaşam biçimimizi oluşturuyor

Yaşantımızı sürdürmemiz, bir suçlu bulmamız sayesinde oluyor sanki. Bunun için örnek vermeye bile gerek yok. Her birimiz zaten bu konunun örneğini oluşturuyoruz. Kendi hayatınızı incelediğiniz zaman hatırladığınız ve hatırlamadığınız ne kadar çok suçlu bulacaksınız. Hatta belki de şu anda bir suçlu aramakla meşgulsünüz.

Konunun önemi yok. Küçük ya da büyük bir suç olabilir. Hatta belki de suç ve suçlu yoktur. Fakat bizim gelişim süreci içinde oluşturduğumuz savunma mekanizmamiz bir olayın başlangıç nedeni olarak ortaya bir suçlu çıkarıyor. Şayet olaylar menfaatlerimiz doğrultusunda gelişirse kahraman, değilse adı suçlu, oluyor.

Çoğu zaman bizim dışımızdaki herkes potansiyel suçlu olabildiği gibi zaman zaman çuvaldızı kendimize batırdığımız ve ‘suçlu benim’ dediğimiz anlarımız da var. Kendimizi suçladığımız zamanlar, en dayanılmaz olanı.

Olayları anlamak için kullandığımız bir yöntem olarak baktığımız zaman suç ve suçluluk konusu insanı araştırmaya, öğrenmeye ve anlamaya teşvik ediyor. Fakat aynı zamanda içinden çıkılmaz bir girdaba dönüşüp görüşümüzü bulandırıyor, ilerlememizi durduruyor, hatta ölümcül yaralar açabiliyor. Doğumu bile bir suç olarak algılamaya kadar kişiyi götürebiliyor.

Bir yaşam biçimine dönüşen suçlu arama ihtiyacı, kişinin içinde bulunduğu gerçekleri anlamasından uzaklaştırıyor.

Halbuki suçlu aramak yerine olayların gelişim sürecini dikkatle incelemek ve hataları ve bu hataları yapan kişileri kendi zamanı içinde anlamaya çalışmak, bizi içine çeken bu girdabın dışında tutacağı gibi, içinde bulunduğumuz olayları daha iyi kavrayıp gerçek çözümler üretebilmemizi sağlayacak. Temel davranış biçimine dönüşen ‘suçlamak’ yanılgısından uzaklaşıp insanın temel ihtiyacı olan ‘yaşamak’ gerçeğine ulaşabileceğiz.

Astrolojik ilişkiler

İlişkiniz aşama yapma noktasına gelmiş. Her ikiniz de bunun sıkıntısını yaşıyorsunuz. Fakat bunun farkında değilsiniz ve ‘bize ne oldu’ şeklinde bir şaşkınlık yaşıyorsunuz. Astrolojik açıdan birbirine uyumlu bir çiftsiniz. Sadece doğum haritanızda Satürn döngüsü başlamış. Satürn döngüsü kişinin kendi içine yönelip gerçek isteklerinin neler olduğunu bulmasına yardım eder. Bu arada daha önce dikkatinizi çekmeyen şeyler artık sizi rahatsız etmeye başlar. Sonrasında ise mektupta belirttiğiniz huzursuzluklar başlar. Bütün bunlar geçiş döneminin işaretleridir. Artık daha farklı ve kendi istediği gibi yaşamak arzusu uyanmıştır. Aslında bunu birlikte olduğunuz kişiyle beraber yapabilirsiniz. Sadece biraz sabırlı ve sakin davranmalı, isteklerinizi eşinize anlatmalısınız.

RUMUZ: İPEK
Yazarın Tüm Yazıları