Yasemin Boran

Duygusal denge var

2 Kasım 2004
Venüs ve Jüpiter Terazi burcunda kavuşum konumunda bulunuyorlar. Bu durum güzellik anlayışını büyütürken iyimser duyguları, sevgi ve sanatsal faaliyetleri de canlandırıyor. Yengeç burcundaki Ay, Venüs-Jüpiter kavuşumunu tetikleyecek ve bilinçaltından yükselen istekleri açığa çıkarmak için zorlayacak. Akrep burcundaki Güneş ile Ay arasındaki uyumlu etkileşim ise, bilinç ile bilinçaltı arasında uyumlu bir ilişki olacağını, böylece duyguları zorlayan durumlar olsa bile duygusal dengenin sağlanabileceğini işaret ediyor.

Şimdi anlama zamanı

Zorlayıcı etkilerle karşılaşmak genellikle insanın üzerinde baskı ve sıkıntı duygusu uyandırır. Fakat bir şeyi yapmak için de zorlanmaya ihtiyacımız var. Yoksa durup dururken ve hiçbir neden yokken niye uğraşalım? Neden kendimizi sıkıntıya sokalım? Kurduğumuz düzen içinde rahat ve huzurlu yaşarken daha fazla bir şeyler yapmaya ne gerek var?

İşte bu düşünce biçimi bizim kendiliğimizden harekete geçmemize izin vermiyor. Ortada bir neden yokken kendimizi zorlayacak bir işi üstlenmiyor veya içinde bulunduğumuz koşulları değiştirmiyoruz. Zaten içinde bulunduğumuz koşulları yaratmak için ne çok emek ve uğraş verip bir düzen kurmuşken bunu bozmak, değiştirmek kimsenin isteyeceği bir durum değildir. Ancak içinde bulunduğumuz koşullardan rahatsız olursak değiştirmeyi düşünebiliriz. Fakat rahatsızlığımızın boyutları dayanma gücümüzü aşarsa harekete geçeriz. Yoksa tüm rahatsızlığımıza rağmen yine de değiştirmeyiz. Bir de rahat olduğunuzu düşünün. Böyle bir durumda rahat ve huzur içinde yaşamayı sürdürürsünüz.

Zorlayıcı bir etki yoksa sonsuza kadar aynı durumu sürdürürüz. Böyle bir hayatın nasıl olabileceğini bir düşünün...

İhtiyaç yoksa yaratacak bir şey de yok. Zorlanma yoksa kendini keşfetmek, aşama yapmak da yok.

İçinde bulunduğun durumdan memnunsun, kendinden memnunsun. Rahatını kaçıran, huzurunu bozan, seni zorlayan hiçbir şey yok. Ne hava koşulları, ne de zorlayıcı başka etki yok.

Böyle bir durumu hayal ettiğiniz zaman belki çok hoşunuza gidecek. Belki de böyle bir hayatı özlüyorsunuz. Fakat biraz daha düşünün. Bunun ‘ölüm’ olduğunu anlayacaksınız.

(Devam edecek)

MEKTUPLAR

Yüksek potansiyelli bir etki altında dünyaya gelmişsiniz. Bu durum hem zorlayıcı, hem de başarıyı beraberinde getiren bir durum. Fakat önemli olan bu etkiyi sizin nasıl kullandığınız. Mutlaka kendinizi eğitmek ve geliştirmek için çalışmanız gerekiyor. Yükselen burcunuz Yengeç. Aslında kendisiyle barışık birisiniz. Fakat istekleriniz çok kuvvetli ve kendisini değiştirme gücü olan birisiniz. Bu enerji sizi zorluyor ve başkalarını zorlamanıza neden oluyor. Aynı zamanda güvenli ortam ihtiyacınız yüzünden sahip olduğunuz potansiyeli açığa çıkarmanız da zor oluyor. Kasım ayında enerjiniz tetiklenecek. İsteklerinizi gerçekleştirmek için büyük arzular duyacaksınız. Harekete geçebilirsiniz fakat tedbirli olmalısınız.

RUMUZ: KARTAL
Yazının Devamını Oku

Etkileyici ilerlemeler

1 Kasım 2004
Merkür ile Satürn arasındaki uyumlu etkileşim, bugün düşüncelerin derin olacağını işaret ediyor. Yapılacak anlaşmalar ve sözleşmelerde son derece tedbirli davranılacağını, kolay karar verilmeyeceğini fakat alınan kararların büyük bir dikkatle uygulanacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu iletişim alanında yavaş gelişen fakat etkileyici bir ilerleme olacağını gösteriyor. Mars’ın Satürn’e yaptığı zorlayıcı etki ise beklentilerin büyük ve zorlayıcı olacağını da işaret ediyor.

Akrep burcu çocukları

Son derece zeki, dikkatli ve duyarlı olan Akrep çocuklarına karşı özenli, anlayışlı ve sevgiyle davranmalısınız. Onun kendisini geliştirmesine izin vermeli ve zekasını ortaya çıkarmasını sağlayacak türden oyuncaklar almalısınız. Özellikle çözülmesi kolay olmayan ve fazla fizik güç gerektirmeyen türden olmalı. Logolar ve strateji oyunları Akrep çocuklarının hem konsantrasyon gücünü arttırır, hem de yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olur.

Zodyak’taki burçlar arasında diğer çocuklarla oynama ihtiyacı en az olan çocuklar Akrep burcundan çıkar. Kendisiyle kalmaktan ve tek başına oynamaktan sıkılmaz. Çevresinde olan her şeyle ilgilenir fakat bu ilgisini göstermez. Bu nedenle onun yanında konuşmalarınıza dikkat etmelisiniz. Çünkü hafızası da kuvvetlidir.

Akrep çocuklarına ceza yöntemi uygulamaktan kaçınmalısınız. Davranışlarınız ve sözleriniz Akrep çocuklarında derin izler bırakabilir. Üstelik ne derece etkilendiğini anlamanız çok zor olur. Sanki aldığı cezalardan etkilenmiyormuş gibi davranabilir fakat büyüdüğü zaman davranışlarına yansıyacaktır. Onu cezalarla değil sevgiyle eğitmelisiniz.

Çocuğunuz Akrep burcuysa zaman zaman onun yalnız kalmasına izin verin fakat diğer çocuklarla ilişki kurması için de ortam yaratın. Aynı zamanda yaşıtlarıyla birlikte oynayacağı oyunlar sırasında kendi özelliklerini keşfedecek, doğuştan sahip olduğu yöneticilik potansiyelini açığa çıkaracak ve nasıl kullanacağını diğer çocukların yardımıyla anlayacaktır.

Uzun süre evden uzakta kalmaktan hoşlanmayan Akrep çocukları için evinde olmak çok önemlidir. Dışarda bulunduğu saatlerin ardından evin huzurlu ve güvenli ortamına ihtiyacı vardır. Bu nedenle onun yanında endişe ve huzursuzluk uyandıracak davranışlarda bulunmaktan kaçınmalı, anlayışla davranmalısınız.

Astrolojik ilişkiler

Yükselen burcunuz Yay. Verdiğiniz doğum zamanı doğru ise bir süredir Pluton’un değiştirici etkisi altında bulunuyorsunuz. Dış görünümünüz ve davranışlarınızı değiştirmek için güçlü arzular uyandıran bu etki aynı zamanda duygularınızı ve bilinçaltınızı da zorluyor. Sezgileri çok kuvvetli olan birisiniz ancak hayallerinizde değişiklik yapmanız gereken bir süreç içindesiniz. Özellikle kendinizi ifade etme biçiminizle ilgili en ideal olanı arayan ve isteyen bir tarafınız var. Tabii bu durum hayatınızı zorlaştırıyor. Aynı zamanda ilişkilerinizi de etkiliyor. Sevdiğiniz kişiyle ilgili duygularınızı ve düşüncelerinizi kendisine söyleyin ve kuruntularınızdan uzaklaşın. Hayal gücü gerektiren işler yaparsanız başarılı olacaksınız.

RUMUZ: KOZMİK ŞAKA
Yazının Devamını Oku

Güzellik dönemi

29 Ekim 2004
Bugün Venüs parlamaya başlıyor. Başak burcundan çıkıp yöneticisi olduğu Terazi burcunda dolaşmaya başlayan Venüs, güzellik, aşk ve estetik duyguları uyandırırken güzel ilişkiler ve finans konularında başarılı çalışmalar yapılabileceğine işaret ediyor. Sanatsal faaliyetler, kozmatik ve güzellik ürünlerinin sergilenmesi ve tanıtım organizasyonlarının hareketli geçeceği bir dönem.

Akrep burcu erkekleri

Son derece etkileyici ve anlaşılmaz duygular uyandıran Akrep Erkekleri içine doğdukları mevsimin bütün özelliklerini yansıtırlar. Son derece zeki ve ne istediğini bilen Akrep Erkeklerini verdikleri karardan döndürmek pek kolay değildir.

Dikkatli, planlı ve ihtiraslı olmalarına rağmen dışardan bakıldığı zaman anlaşılmaları çok zordur. Üstelik kendisinin farkındadır ve çevrelerinde bulunan kişilerin kendilerini anlamadığını bilirler. Zaten kendilerini anlatmak gibi bir kaygıları olmadığı gibi bu durum hoşlarına gider ve daha da anlaşılmaz olabilirler.

Ne istediğini bilen Akrep Erkekleri istediklerini elde etme konusunda çok yeteneklidir. İsteğini ortaya koymaz fakat elde etmek için mükemmel stratejiler yapabilir. Karşısındaki kişinin güçlü ve zayıf yönlerini hemen anlar, kontrol etmek için bu yönlerine uygun davranır. Çünkü çevresindekileri kontrol etmek ve yönetmek için doğuştan bir yeteneğe sahiptir. İçinde bulunduğu ortamda yönetmesine izin verilmediği takdirde strateji geliştirmeye başlayabilir ve ortalığı karıştırabilir. Hem de hiç dikkat çekmeden.

Akrep Erkekleri sevdiği kadını da yönetmek ister. Derinden etkileme yeteneği ile bunu çok kolay yapar. Fakat aynı zamanda hassasiyeti yüksek ve zeki olmasını ister.

Cinsel potansiyeli son derece yüksek olan Akrep Erkeklerinin pek romantik oldukları söylenemez. Gerçekleri bilir ve hatta sizin gerçek olarak iddia ettiklerinizden daha fazlasını anlar. Onu zorlarsanız bu bilgisini ortaya koyar. Şayet kırılmak istemiyorsanız, onu zorlamayın.

MEKTUPLAR

Yükselen burcunuz Kova. Güneş Boğa burcuna geçmiş olduğu için Burcunuz Boğa. Bu durum sizin içsel çatışmalar yaşamanıza neden oluyor. İçinizden yükselenler ile ortaya koyduklarınız farklı olabilir ve bu durumdan sıkıntı duyabilirsiniz. Yani içinde fırtınalar kopan birisiniz. Fakat Jüpiter’in etkisi size iyi duygular veriyor. İçinizdeki sevgiyi ortaya koyduğunuz zaman ve sevildiğinizi anladığınız zaman kendinizi iyi hissetmenizin nedeni bu. Fakat karşınızdaki kişileri zorlamayın. Kasım ve aralık ayları istekleriniz artacak. Ocaktan itibaren rahat bir döneme gireceksiniz.

RUMUZ: KIR ÇİÇEĞİ
Yazının Devamını Oku

Ay tutulmasından Türkiye etkileniyor

28 Ekim 2004
Bugün Ay Tutulması meydana geliyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan tutulmanın tam oluştuğu zaman 05:20-06:00. Türkiye üzerinde meydana gelen bu tutulma aynı zamanda Türkiye’nin yıldız haritasını da etkiliyor ve Güneş’in tam karşıt konumunda meydana geliyor. Türkiye’nin burcu Akrep. Ay tutulması ise beş derece Boğa burcunda yani Akrep’in karşıt burcunda oluşuyor. Bu durum Türkiye için önemli değişimlerin meydana geleceğini işaret ediyor.

Ay tutulmasının etkileri

Ay ve Güneş Tutulmalarının önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle bulunduğunuz yerden görünür olursa, yani tam üzerinizde tutulma meydana geliyorsa bu gök olayının önemli bir işaret olduğunu düşünmek gerekiyor.

Ay bilinçaltını sembolize ediyor. Ay Tutulması sırasında Dünya’nın gölgesi Ay üzerine düşüyor ve bu sırada görülmez oluyor.

Bu durum Dünya’nın bilgisinin Ay’ı örttüğü ve bilinçaltını biçimleyen olayların görünür hale geleceğini sembolize ediyor. Şimdi böyle bir durumun açığa çıkacağı bir dönemin başlangıcını işaret eden Ay tutulması Boğa burcunun beş derecesinde meydana geliyor. Bu durumdan Dünya etki alacağı gibi en fazla etkilenen ülkelerden biri de Türkiye olacak.

Boğa burcu maddeyi sembolize ediyor. Şimdiye kadar gelişen olaylar madde üzerinde değişiklik meydana getirmek için yapılmış hazırlıklar Ay Tutulması anında tetikleniyor ve görünür hale geliyor.

Türkiye’nin doğum haritasında Ay Tutulmasının etkilerini incelediğimiz zaman özellikle sahip olunan hazine ve finans ihtiyacına yönelik zorlayıcı bir etkinin yeni kaynak arayışlarına yönlendireceğini görüyoruz. Bu sırada meydana gelen Ay Tutulması Türkiye’nin Güneş’ini tetiklediği için üst düzey yöneticiler ve ülkenin başkanı, dış kaynaklarla ilgili zorlayıcı bir durumla karşı karşıya gelecek ve şimdiye kadar uygulanan yöntemin dışına çıkılacak ve bazı değişiklikler için zorlanacak demektir.

Büyük bir değişim ve oluşum sürecinin başlangıcını işaret eden bu Ay Tutulması Türkiye’nin gelişimi için önemli kararların arifesinde bulunduğunu gösteriyor ve bu noktada ülkenin başkanının çok tedbirli olması gerekiyor.

Astrolojik ilişkiler

İsteklerinizin olmadığından olacak işlerin bile ters gittiğinden şikayet ediyorsunuz. Fakat kendinizi ifade etme şekliniz ne derece karamsar olduğunuzu gösteriyor. Duygu ve düşünce biçiminizi değiştirmeniz gereken bir dönemdesiniz. Astrolojik açıdan üzerinizdeki etkiler sizi zorluyor. Özellikle doğum haritanızdaki Venüs bir süredir sert etkiler altında bulunuyor ve sizi değiştirmek için zorluyor. Biraz rahat olun ve içinizdeki sevgiyi uyandırın. Kasım ayının sonundan itibaren daha rahat olacağınız bir döneme giriyorsunuz. Biraz sabırlı olursanız işleriniz açılacak.

RUMUZ: DİKKATSİZ
Yazının Devamını Oku

Adalet kavramı

27 Ekim 2004
Mars ile Pluto arasındaki uyumlu etkileşim müthiş bir enerjinin açığa çıkacağını işaret ediyor. Özellikle değişmesi istenen durumlar ve sahip olduğunuz enerjinin kullanım biçimiyle ilgili değişiklikler yapılabilir. Adalet kavramı, mevcut adalet sistemiyle ilgili yapılacak değişikliklerin fazla zorlanmadan gerçekleşebileceğini işaret eden gökyüzünün bu konumu aynı zamanda fizik güç gerektiren çalışmaların da daha farklı bir şekilde açığa çıkacağını işaret ediyor.

Akrep burcu kadınları ve aşkları

Gizemli, etkileyici ve son derece çekici olan Akrep kadınları çok zekidir. Dikkati ve hafızası kuvvetlidir. Etrafında olup biten her şeyle ilgilenir ve bilmek ister. Görünen ve bilinenden daha fazlasını öğrenmek ister. Bir Akrep Kadınından gizli saklı bir şey yapılması, mümkün değildir. Müthiş bir iz sürücüdür ve şayet öğrenmek isterse mutlaka öğrenir.

Zodyak’ın en tutkulu kadınlarına daha çok Akrep burcu tipleri arasında rastlanır. Ne istediğini bilen Akrep burcu Kadınları son derece ihtiraslı ve kararlı tiplerdir. Fakat duygularını yansıtmazlar. Onlara baktığınız zaman ne düşündüğünü, ne hissettiğini anlayamazsınız. Fakat o bilir. Partnerini görür görmez anlayan Akrep Kadınları müthiş bir aşıktır. Fakat onlara uygun davranmanız gerekir. Öncelikle zeki olmanız ve onun zekasını küçümsemekten kaçınmanız gerekir. Sonra kendinizi yenileyebilme yeteneğiniz olması gerekir. Çünkü Akrep Kadınları değiştiricidir. Daima aynı olandan haşlanmaz ve değiştirmek için uğraşır. Aslında partnerini değiştirmeye çalışırken kendisini değiştirmeyi hedefler.

Güçlü erkekler ilgisini çeker. Kendisinden daha etkili ve güçlü olduğunu bilmek için zorlamaya başlar. Ona direnç gösterecek gücünüz varsa, ilişkiniz müthiş olacaktır.

Akrep Kadınları yönetilmekten hoşlanmazlar fakat buna karşılık güçlü bir erkeğin yönetici gücünü hissetmek ister ve ona güvenmek ister.

Güven ihtiyacı çok yüksek olan Akrep kadınları için evleri ve çocukları çok önemlidir. İyi eğitilmiş, yüksek değerleri olan çocuklara sahip olmak için büyük bir gayret gösterir ve geleceğe yönelik güvenli ortamı sağlamak için bütün zekasını ve enerjisini kullanır. Buna karşılık partnerinin de aynı duyguyu paylaşmasını bekler.

Astrolojik ilişkiler

Çcuklarınızla ilgili kaygılarınızı doğrudan doğruya çocuklara yansıtmaktan kaçınmalısınız. Astrolojik açıdan aslında uyumlusunuz fakat kızınızın şu sıralarda buluğ çağında olduğunu unutmayın ve ona yardımcı olmaya çalışın. Sizin burcunuz kızınızın yükselen burcu ve sizden çok fazla etkileniyor. Sizin fikirleriniz ve davranışlarınızı şu anda reddediyor olabilir fakat aynı zamanda sizden çok etkilendiğini bilin ve ona karşı anlayışlı davranın. Çocuklar kendilerini ortaya koymak için uğraşırlar. Onların bu duygusunu anlamaya çalışın ve sizi kopyalamasını beklemeyin. Kendisi olması için ona yardımcı olursanız ve fikirlerine saygı gösterirseniz ilişkiniz çok iyi olacak.

RUMUZ: ÇOCUK VE BEN
Yazının Devamını Oku

Verimli bir gün

26 Ekim 2004
Koç burcundaki Ay, Kova burcundaki Neptün’e uyumlu etkiler gönderecek ve hayal gücünü harekete geçirecek. Özellikle sanatsal faaliyetlerle ilgili yeni başlangıçlar yapmak için güçlü arzular duyulabilir. Hayal gücü gerektiren alanlarda yapılacak çalışmalar için verimli bir gün. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise gerilimli duygular açığa çıkmaya başlayabilir. Ay, Mars’ı tetikleyecek. Sabırsız duygularla birlikte farklı istekler uyanabilir ve bu duygu zorlayıcı olabilir.

Akrep burcunun özellikleri

Sonbahar mevsiminin tüm özelliklerinin belirgin olduğu bu dönemi Akrep burcu yönetiyor. Doğanın kış uykusuna çekildiği, canlılığın derinlere doğru indiği mevsimsel özellikler ile Akrep burcunun özellikleri bütünleşir.

Tıpkı doğanın kendisini yenilemek ve yeniden yaratmak için kış uykusuna çekilmesi gibi Akrep burcu da yenilenmeyi, değişmeyi ve değiştirmeyi sembolize eder.

Son derece belirgin ve kararlı bir tavır içinde bulunan Akrep insanları da dışardan bakıldığı zaman içsel enerjilerini dışarı yansıtmazlar. Halbuki içlerinde muazzam bir yaşam enerjisi saklıdır. Fakat bu enerjiyi kendilerini yenilemek için kullanmak üzere kendi içlerine yönelir ve derinlere depo ederler.

Mars ve Pluton’un yönettiği Akrep burcunun elementi Su’dur. Su’yun yansıtıcı ve etkileyici hassasiyeti ile birleşen Mars enerjisi Akrep burcunda manyetik enerjiye dönüşür. Köklü değişiklikleri sembolize eden Pluton ise, ölüm ve doğumu yani yenilenmeyi ifade eder. Bu nedenle Akrep burcu ölümü sembolize eder.

Ölüm ve ötesi, yeraltının derinlikleri ve gizli olan bilgiye ulaşmak Akrep burcunun en belirgin özellikleridir.

Ölüm ile yaşam birarada bulunur ve yaşam enerjisi cinsel enerji ile bütünleşir. Cinsellik ise üreme organlarının sorumluluğundadır ve Akrep burcu vücutta üreme organlarını yönetir.

Akrep insanları da gizemli, etkileyici, yenileyici ve değiştirici tiplerdir. Bakışları manyetik olduğu için size bakarken sanki beyninizin içine işliyormuş duygusu uyandırır. Görünenden daha fazlasını görebilme ve anlama yeteneğine sahiptir ve cinsel potansiyelleri son derece yüksektir.

Astrolojik ilişkiler

Doğum zamanınızı tam olarak yazmışsınız fakat doğum yerinizi yazmayı unutmuşsunuz. Bu nedenle yükselen burcunuzu hesaplamak mümkün değil. Fakat Güneş’in konumuna göre bir süredir zorlayıcı etkiler altında bulunmuş olduğunuz görülüyor. Özellikle Satürn’ün baskısı çok görünür olmuş ve sizi değişime zorlamış. Şimdi kendinizi daha iyi hissetmeye başlıyorsunuz. Çünkü yaklaşmakta olan Jüpiter size olumlu duygular verecek. Biraz daha sabırlı olursanız 2005 yılında ödülünüz büyük olacak. Özellikle ailenizle aranızdaki ilişkileri dengelemeye çalışın ve onlara karşı biraz anlayışlı davranın. Beklediğiniz fırsat 2005’in ikinci yarısı karşınıza çıkacak.

l RUMUZ: BELGİN-İZMİR
Yazının Devamını Oku

Suçlamak yaşam biçimimizi oluşturuyor

25 Ekim 2004
<B>Y</B>aşantımızı sürdürmemiz, bir suçlu bulmamız sayesinde oluyor sanki. Bunun için örnek vermeye bile gerek yok. Her birimiz zaten bu konunun örneğini oluşturuyoruz. Kendi hayatınızı incelediğiniz zaman hatırladığınız ve hatırlamadığınız ne kadar çok suçlu bulacaksınız. Hatta belki de şu anda bir suçlu aramakla meşgulsünüz.

Konunun önemi yok. Küçük ya da büyük bir suç olabilir. Hatta belki de suç ve suçlu yoktur. Fakat bizim gelişim süreci içinde oluşturduğumuz savunma mekanizmamiz bir olayın başlangıç nedeni olarak ortaya bir suçlu çıkarıyor. Şayet olaylar menfaatlerimiz doğrultusunda gelişirse kahraman, değilse adı suçlu, oluyor.

Çoğu zaman bizim dışımızdaki herkes potansiyel suçlu olabildiği gibi zaman zaman çuvaldızı kendimize batırdığımız ve ‘suçlu benim’ dediğimiz anlarımız da var. Kendimizi suçladığımız zamanlar, en dayanılmaz olanı.

Olayları anlamak için kullandığımız bir yöntem olarak baktığımız zaman suç ve suçluluk konusu insanı araştırmaya, öğrenmeye ve anlamaya teşvik ediyor. Fakat aynı zamanda içinden çıkılmaz bir girdaba dönüşüp görüşümüzü bulandırıyor, ilerlememizi durduruyor, hatta ölümcül yaralar açabiliyor. Doğumu bile bir suç olarak algılamaya kadar kişiyi götürebiliyor.

Bir yaşam biçimine dönüşen suçlu arama ihtiyacı, kişinin içinde bulunduğu gerçekleri anlamasından uzaklaştırıyor.

Halbuki suçlu aramak yerine olayların gelişim sürecini dikkatle incelemek ve hataları ve bu hataları yapan kişileri kendi zamanı içinde anlamaya çalışmak, bizi içine çeken bu girdabın dışında tutacağı gibi, içinde bulunduğumuz olayları daha iyi kavrayıp gerçek çözümler üretebilmemizi sağlayacak. Temel davranış biçimine dönüşen ‘suçlamak’ yanılgısından uzaklaşıp insanın temel ihtiyacı olan ‘yaşamak’ gerçeğine ulaşabileceğiz.

Farklı kültürler

Ay düğümleri ile Uranüs arasındaki etkileşim, kaderinizdeki kişilerle karşılaşacağınızı işaret ediyor. Jüpiter’in etkisiyle bu tip karşılaşmalar yabancı ortamlarda meydana gelebilir ve daha da önemlisi kaderi buluşmalar ve toplantılar yapılabilir. Gökyüzünün bu konumu farklı kültürlerin ve şimdiye kadar kabul görmüş felsefe ve yaşam biçimlerinin, adalet sisteminin ve kararların bu ilginç karşılaşmalarla veya yapılacak toplantılarla aniden değişebileceğini işaret ediyor.

Astrolojik ilişkiler

İlişkiniz aşama yapma noktasına gelmiş. Her ikiniz de bunun sıkıntısını yaşıyorsunuz. Fakat bunun farkında değilsiniz ve ‘bize ne oldu’ şeklinde bir şaşkınlık yaşıyorsunuz. Astrolojik açıdan birbirine uyumlu bir çiftsiniz. Sadece doğum haritanızda Satürn döngüsü başlamış. Satürn döngüsü kişinin kendi içine yönelip gerçek isteklerinin neler olduğunu bulmasına yardım eder. Bu arada daha önce dikkatinizi çekmeyen şeyler artık sizi rahatsız etmeye başlar. Sonrasında ise mektupta belirttiğiniz huzursuzluklar başlar. Bütün bunlar geçiş döneminin işaretleridir. Artık daha farklı ve kendi istediği gibi yaşamak arzusu uyanmıştır. Aslında bunu birlikte olduğunuz kişiyle beraber yapabilirsiniz. Sadece biraz sabırlı ve sakin davranmalı, isteklerinizi eşinize anlatmalısınız.

RUMUZ: İPEK
Yazının Devamını Oku

İsteklerin itici gücü

22 Ekim 2004
Güneş ile Satürn arasındaki sert etkileşim baskı yaratan duyguları açığa çıkarıyor. Otoriteyi sembolize eden Satürn yönetimle ilgili zorlayıcı olayları ve ihtiyaçların belirgin hale geleceğini işaret ediyor. Sabahın erken saatlerinde Ay’ın tetiklediği Neptün ise hayal gücünü uyandırıyor. Günün ilerleyen saatlerinde Ay, Mars’ı harekete geçirecek ve bilinçaltının derinlerinden yükselen isteklerin itici gücü açığa çıkacak.

Yaşam kalitenizi yükseltin (2)

Bütün uğraşların temelinde ‘kendini ifade edebilmek’ yatıyor. Kıyafetinizden yaşadığınız mekana, yaptığınız işten ilişkilere kadar hemen her alanda görünen tek bir gerçek var, kişinin kendisi. Ürettiğiniz, sunduğunuz her şeyin içinde siz varsınız. Seçimlerinizin tümü aslında kendinizi ifade ediş biçiminizin birer yansıması.

Kendinizi ifade ettiğiniz duygusu uyandığı zaman kendinizden memnun oluyorsunuz. Kendinizi beğeniyorsunuz ve iyi hissediyorsunuz. Bu duygu içsel potansiyelinizin açığa çıkmasını sağlıyor ve parlamaya başlıyorsunuz.

O sırada sizi gören kişiler güzel buluyor, ciddiye alıyor veya sizden etkileniyorlar. Önerilerinizi ve sunduklarınızı kabul ediyorlar. Başarılı oluyorsunuz.

Kendinden memnun olmak ile kendini ifade etmek, birbirini besleyen ve etkileyen duygular. Kendinizi ifade edemediğiniz duygusuna sahipseniz o zaman dış görünümünüze önem vermelisiniz. Yaşadığınız mekana özen göstermelisiniz.

Kendinizi en iyi hissedeceğiniz kıyafeti giyip aynadaki yansımanızdan memnun olduğunuz anda haliniz değişir ve içsel enerjiniz harekete geçer. Ayrıca bulunduğunuz mekana özen gösterirseniz ve sevdiğiniz objelerle süsleyip sizinle bütünleşen bir ortam yaratırsanız içsel enerjiniz yine tetiklenir ve kendinizi iyi hissetmeye başlarsınız.

KİTAP

‘Savaşıyorlar / Henüz hastalığın geçmişken (II.Dünya Savaşı) / Bunca ölenler bizlere nasıl yaşanacağını öğretebiliyorlarsa / Boşuna ölmemişler demektir. / Oysa bir savaş olmalı / Ama içimiz sıra / İçimizde savaşı yaratını bulmak için’

Savaş aleyhtarı şair Marianne Moore’un ‘Erdemin güvensizliği içinde’ adlı şiirinden bu bölüm ‘Haşhaş ve Emperyalizm’ adlı kitabın içinde yer alıyor.

‘Aytunç Altındal’ın yazdığı ‘HAVASS Yayınları’ndan çıkmış olan bu kitabı tavsiye ederim.

HAŞHAŞ VE EMPERYALİZM
Yazının Devamını Oku