Hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz

Terazi burcundaki Mars’ın Kova burcundaki Neptün’e yaptığı uyumlu etki, hayalleri gerçekleştirmeyi sağlıyor.

Aynı zamanda suyun hassasiyeti ve derin algılamasına sahip olan Akrep’te bulunan Merkür ile Balık’ta bulunan Uranüs arasındaki uyumlu etkileşim görünenin ve bilinenin ötesindeki bilgiyi ortaya çıkararak yaratıcılığı uyandırıyor. Bu sırada köklü değişimleri sembolize eden Pluton ise Venüs tarafından tetiklendiği için duygu ve isteklerin sonucunda radikal değişikliklerin meydana geleceğini işaret ediyor. Bugün ise, maddeyi sembolize eden Satürn, Oğlak burcundaki Ay tarafından tetikleniyor ve bilinçaltının derinlerinden yükselen isteklerin maddeye dönüşeceğini gösteriyor.

Bilmek ve istemek

Bilmediğiniz bir şeyi isteyemezseniz.

İşte, pratik hayatımızı kolaylaştıracak veya zorlaştıracak olan şifre kelime ‘bilmek’.

Genel olarak içimizde uyanan duyguyu biliyoruz, ya da hissediyoruz. Rahat olmak, huzurlu olmak, mutlu olmak gibi tamamen duygularımızın harekete geçirdiği isteklerimiz var. Fakat mutlu olmak için neye ihtiyacımız olduğunu bilmiyoruz. Sadece karşılaştığımız olaylar sonucunda bizi nelerin rahatsız ettiğini keşfediyoruz ve bunları istemiyoruz.

Aslında rahatsızlık duygusu uyandıran her bir durumun birer bilgi olduğunu öğrenmeliyiz. Bizi nelerin rahatsız ettiğini düşünerek bulamayız. Yaşamak gerek.

Huzurlu, mutlu, keyifli yaşarken bilmiyoruz. Taa ki, huzurumuzu kaçıracak bir durumla karşılaşıncaya kadar. Sonra anlıyoruz ki, meğer mutluymuşuz. İstemediğimiz durumlarla karşılaşmadan bilemiyoruz.

İstemediğimiz, bizi rahatsız eden, bizi zorlayan ve mutsuz eden durumların gerçekten kendimizi keşfetmemizi, öğrenmemizi sağlayan çok değerli tecrübeler olduğunu şimdi daha iyi anlayabiliriz. ‘Tanrı sevdiği kuluna dert verir’ şeklindeki vecize bu açıklamayla şimdi daha anlamlı oluyor.

Devamlı zekasını bilemesi, öğrenmesi ve düşünmesi gerekiyor. Sorunlarla başa çıkacak gücü içinde uyandırmak zorunda kalıyor ve bu durum kişiyi zaman içinde giderek daha da güçlü olmasını ve bilmesini sağlıyor.

Ne istediğini bilen ve isteklerini gerçekleştirecek güce sahip olan biri haline getiriyor.
Yazarın Tüm Yazıları