Potansiyel yetenekler görünecek

Bugün Oğlak burcundaki Ay, Merkür-Uranüs etkileşimini uyarıyor. Yaratıcılık gerektiren işler açısından son derece uygun bir gün.

Ayrıca elektrik ve elektronik araçlar ve ilginç buluşların açığa çıkacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu ilginç kişilerin farklı görüşlerini kolay aktaracaklarını gösteriyor. Ayrıca bilinçaltının derinlerinde gizli kalmış potansiyel yetenekler de görünür hale gelebilir.

Oruç ile perhiz arasındaki fark

Geçen gün sohbet sırasında bir arkadaşım gece geç yattığını bu yüzden sahura kalkamadığını söyledi. Ben de bunun üzerine ‘Bugün oruçlu değilsin, öyle mi?’ deyince şaşırmış bir ifadeyle yüzüme bakıp ‘Yooo, oruçluyum. Uyandığımdan beri bir şey yemedim, iftarı bekliyorum. ’Ben de ona bu yaptığının aç gezmek olduğunu, oruç olmadığını söyledim. ‘Şayet niyet yoksa, bunun adı oruç olmaz’ dedim.

O da gülerek akşamdan niyetlendiğini söyledi. Ben de ‘O zaman başka, akşamdan kalkamayacağını biliyorsan ama gece uyanamadıysan, sahur yapamadıysan böyle bir durumda sabah uyandığında niyetlenirsin ve yine oruçlu olursun’ dedim.

O da bana niyete takmış olduğumu, aslında oruç sayesinde perhiz yapıyor olduğunu söyledi. ‘Hazır herkes oruçluyken ben de bir şey yemiyorum, böylece bir türlü yapamadığım perhizi yapıyorum’ dedi. Bu konuşma sırasında hatırladım, pek çok kişinin perhiz niyetine oruç tuttuğunu anlattıkları aklıma geldi, güldüm. Bu durumda ne oruç tutuyorsun, ne perhiz yapıyorsun, aç dolaşıyorsun ve işini gücünü aksatıyorsun, kafan çalışmıyor. Üstelik gerçekten oruç tutuyor olsan ne kuvvetten düşersin, ne de zihin faaliyetin zayıflar. Oruç tutmak mükemmel bir disiplindir. İnsanın bedeni üzerinde hakimiyet kurmasını sağlar. Fakat tradisyona tam olarak uymak gerekir.

Niyet, çok önemlidir. Önce ne yapacağınızı belirliyorsunuz, sonra da şartlar ne olursa olsun uyguluyorsunuz. Bu sırada niyetinizi bozacak, fikrinizi çelecek pek çok şey karşınıza çıkar. Fakat her şeye rağmen niyetinizi sürdürürsünüz.

Hiçbir zaman olmadığı kadar fazla şeyler istemeye başlar canınız, fakat niyetinizi sürdürmek için kendinizi tutarsınız. Aslında kişinin kendi kendisine karşı direnç göstermesini, kendisini eğitmesini sağlayan oruç aynı zamanda metabolizmanızı düzenlemenize yardımcı olur. Ama perhiz yapıyorum diye oruç tutarsanız, hiçbir şey olmaz.
Astrolojik ilişkiler

Astrolojik açıdan son derece aktif bir döneme giriyorsunuz. Fakat biraz daha sabırlı olun ve gelişmeleri bekleyin. Kasım ayında Mars’ınız tetiklenecek ve istekleriniz artacak. Böylece iç enerjiniz uyanacak ve sözünü ettiğiniz depresif durumdan sıyrılacaksınız. 2005 dönemi sizin için şansınızın yükseleceği bir dönem olacak. Dikkatinizi yapmak istediğiniz işlere odaklayacak olursanız, önümüzdeki dönem sizin için çok başarılı geçecek. Sevdiğinizle aranızdaki ilişki için uğraşmayın. Aslında ilişkiniz bitmiş, fakat siz sürdürmeye uğraşıyorsunuz. İlişkiyi kendi haline bırakın ve ısrar etmeyin. Sizin için çok daha iyi olacak.

RUMUZ: ÖĞRENCİ
Yazarın Tüm Yazıları