Kısmi tutulma

Bugün sabah saat 06:00’da meydana gelen Güneş Tutulması Terazi burcunda olacak.

Terazi’nin son on günlük devresinin başı olan 21 derecede meydana gelen Güneş Tutulmasını etkileyen Pluton, kitlesel değişimin habercisi. Ancak bu etkinin çok fazla zorlayıcı olmayacağını ilave etmeliyim. Üstelik bu kez ‘tam tutulma’ olmadığı için etkisi de kısmi olacak. Bilincin derinlerinden yükselen değişim arzusunu gerçekleştirmeyi sağlayacak olaylar meydana gelebilir ve şuur düzeyinde bir değişim yaşanabilir.

Kusurlar ve mükemmellik (3)

Yanlış-doğru, iyi-kötü tanımlamasını yaparken kendimizle bağlantı kuruyoruz. Bizi rahatsız ediyorsa kötü veya yanlış diyoruz. Mesela hava soğuk ve sert bir rüzgar esiyorsa, ‘hava kötü’ diyoruz. Fakat bu sadece bir yorum ve bizim beklentimizle bağlantılı. Halbuki hava mükemmel ve kendini gerçekleştiriyor. Sadece bizim için kötü.

Tıpkı deniz ve hava örneğinde olduğu gibi hayatımızın bütün aşamalarında karşılaştığımız her şeyi kendimize göre yorumluyoruz ve bizi rahatsız eden ne varsa bunları değiştirmeye çalışıyoruz. Halbuki kendimizde değişiklik yapmayı düşünebiliriz.

Fakat bunun için dış koşulların bizi zorlaması gerekiyor. Rahatsızlığımızın artması gerekiyor. Dayanacak durumun kalmamış olması gerekiyor. Yoksa biz mevcut duruma direnç gösterip değiştirmek için mücadele etmeye devam ederiz.

Hava örneğinde olduğu gibi değiştiremeyeceğimizi anlamış olsak tüm dikkatimizi kendimize yöneltebilir, kendimizde değişiklik yapabiliriz. Ama bizim zorlanmaya ihtiyacımız var. Ve aslında içsel olarak biz bunu biliyoruz ve kendimizi zorlayacak ne kadar koşul varsa bunları yaratıp kendi üstümüze çekiyoruz.

Tabii bunları farkında olmadan yapıyoruz. Bütün bunları gelişmek ve mükemmel olmak için yapıyoruz.

Aslında insan kendi bütünlüğü içinde mükemmel. Fakat bu mükemmelliğin farkında değil. Yani düşünceleri mükemmel değil. Düşünce sistemindeki kusur, dünyayı algılamayı ve anlamayı etkiliyor. Nasıl düşünüyorsanız, öyle yaşıyorsunuz.

Düşüncelerdeki kusur, hayatın bütün planlarına yansıyor ve kendi dışımızda gördüğümüz kusurları düzeltmeye çalışırken kendi düşüncelerimizi düzeltmeye çalışıyoruz. Dışımızdaki nesneleri mükemmel hale getirmeye çalışırken düşüncelerimizi mükemmelleştiriyoruz.

Astrolojik ilişkiler

Duygularınızın olgunlaşması için kendinize zaman tanımalısınız. Aslında şikayet ettiğiniz durum sizin gelişmenize yardımcı olacak. Korkularınızı geliştirici olarak kullanabilirsiniz. Ay sekizinci evdeyken doğmuşsunuz. Bu konum sizin korkularınızı yaratabilme potansiyeliniz olduğunu gösteriyor. Yani korktuklarınızla karşılaşır ve bunlarla başa çıkarak gelişiyorsunuz. Sevdiğinizin kişinin burcu ile sizin Ay’ınız arasında uyumlu etkileşim var. Bu konum sizin birbirinizi anladığınızı işaret ediyor. Fakat sabırlı olmanız gereken bir süreç. Düşüncelerinizi şimdilik kendinize saklayın. 2005’in ortalarına doğru bu sabrınızın ödüllerini alacak ve mektupta sorduğunuz isteklerinizi gerçekleştireceksiniz.

RUMUZ: SEVDALI
Yazarın Tüm Yazıları