Hayal gücü tetiklenecek

Terazi burcundaki Ay öğle saatlerinde Mars’ı tetikleyecek. Sessiz oyunlar oynanabileceği gibi yargı organlarıyla ve var olan kanunlarla ilgili bazı değişiklikler için çalışmalar da yapılabilir.

Düşmanca duyguların açığa çıkmasına neden olabilecek durumlar ve olaylar meydana gelebilir. Ayrıca Neptün’ün uyumlu etkisi ile hayal gücünün tetikleneceğini, sanat ve yaratıcılık alanında çeşitli çalışmalar yapılabileceğini gösteriyor. Estetik duyguların açığa çıkacağı bugün aynı zamanda bizans oyunlarına karşı tedbirli olmak gerekiyor.

Kusurlar ve mükemmellik (2)

Kusur bulan zihnimiz aslında mükemmelliği aramıyor. Sadece düşünen aklımız öğrendiği bilgiler ışığında olması gerekenleri belirliyor. İsteklerini bile olması gerekenler sınıfında değerlendirip beklentileri ile karşılaşmayınca bunu kusur olarak yorumluyor.

Herkes hatalı, her şey kusurlu diyen düşünce mükemmelliğini ilan etmiş oluyor. Fakat gerçekten mükemmel mi? Aradığımız kusur bizim düşüncelerimizin içinde gizli olabilir mi?

Var olan her şey kendi içinde mükemmel. Muazzam bir tasarımın parçalarına bakıyoruz ve gördüğümüz her bir parçayı eleştiriyoruz. Zaten ancak parça parça, bölümler halinde görebiliyoruz.

Aslında bulduğumuz kusurların tamamına sahibiz. Kendimize göre değiştirmeye çalışırken yaptığımız tüm çabalar, deniz kıyısında oynayan çocuğun attığı taşla denizin üzerinde beliren küçük dalgalardan öte bir durum değil.

Çocuğun attığı taş denizin özelliklerini nasıl değiştirmiyorsa, bizim uğraşlarımız da en fazla küçük dalgalanmalar yaratıyor o kadar. Fakat bu bizim için çok büyük bir değişiklik olarak algılanıyor. Fırtına çıkardığımızı, her şeyi değiştirdiğimizi düşünüyoruz ama kocaman bir deniz için ufak bir taşın yarattığı dalga ne ise bizim evren içindeki durumumuz aynı. Ve deniz kendi bütünlüğü içinde kusursuz.

Denizin sıcak, soğuk, dalgalı veya kuvvetli akıntıların ve girdapların olması denizin mükemmel olmadığını göstermez. Bunlar bizim beklentilerimizle bağlantılı olarak yaptığımız yorum sadece.

Sakin ve davetkar bir deniz iyi, fırtınalı ve tehlikeli dalgaların olduğu deniz kötü diyebilirsiniz elbette fakat bu yorumlar genel olarak denizi tanımlamak için yetmez. İyi ve kötü yorumu sizin beklentilerinizle belirlediğiniz bir tanım ama denizin tanımı değil.

(Devam edecek)

MEKTUPLAR

Bu sene üniversiteyi kazanmadığınız için fazla üzülmeyin yoksa çalışamazsınız. Astrolojik açıdan sanat potansiyelinizin yüksek olduğu görülüyor. Aslında siz de kendinizin farkındasınız. Sorduğunuz çalışmayı yapın ve bir resim kursuna gidin. Yeteneğinizi geliştirin ve içinde sanat bulunan konularda eğitim yapmayı düşünün. Özellikle Venüs, Neptün ve Ay arasındaki etkileşim hayal gücü ve yaratıcılık gerektiren alanlarda son derece başarılı olacağınız görülüyor. Yükselen burcunuz Yengeç ve doğum anında Ay, tam yükselen burcunuzun üzerinde bulunuyor. Bu nedenle hassasiyetiniz çok yüksek. Tabii insanları anlama yeteneğiniz de fazla. Çeşitli aktiviteler içinde yer alarak enerji fazlanızı boşaltırsanız başarı şansınız daha da yüksek olacak.

RUMUZ: GELECEK-İZMİR
Yazarın Tüm Yazıları