İsteklerin itici gücü

Güneş ile Satürn arasındaki sert etkileşim baskı yaratan duyguları açığa çıkarıyor.

Otoriteyi sembolize eden Satürn yönetimle ilgili zorlayıcı olayları ve ihtiyaçların belirgin hale geleceğini işaret ediyor. Sabahın erken saatlerinde Ay’ın tetiklediği Neptün ise hayal gücünü uyandırıyor. Günün ilerleyen saatlerinde Ay, Mars’ı harekete geçirecek ve bilinçaltının derinlerinden yükselen isteklerin itici gücü açığa çıkacak.

Yaşam kalitenizi yükseltin (2)

Bütün uğraşların temelinde ‘kendini ifade edebilmek’ yatıyor. Kıyafetinizden yaşadığınız mekana, yaptığınız işten ilişkilere kadar hemen her alanda görünen tek bir gerçek var, kişinin kendisi. Ürettiğiniz, sunduğunuz her şeyin içinde siz varsınız. Seçimlerinizin tümü aslında kendinizi ifade ediş biçiminizin birer yansıması.

Kendinizi ifade ettiğiniz duygusu uyandığı zaman kendinizden memnun oluyorsunuz. Kendinizi beğeniyorsunuz ve iyi hissediyorsunuz. Bu duygu içsel potansiyelinizin açığa çıkmasını sağlıyor ve parlamaya başlıyorsunuz.

O sırada sizi gören kişiler güzel buluyor, ciddiye alıyor veya sizden etkileniyorlar. Önerilerinizi ve sunduklarınızı kabul ediyorlar. Başarılı oluyorsunuz.

Kendinden memnun olmak ile kendini ifade etmek, birbirini besleyen ve etkileyen duygular. Kendinizi ifade edemediğiniz duygusuna sahipseniz o zaman dış görünümünüze önem vermelisiniz. Yaşadığınız mekana özen göstermelisiniz.

Kendinizi en iyi hissedeceğiniz kıyafeti giyip aynadaki yansımanızdan memnun olduğunuz anda haliniz değişir ve içsel enerjiniz harekete geçer. Ayrıca bulunduğunuz mekana özen gösterirseniz ve sevdiğiniz objelerle süsleyip sizinle bütünleşen bir ortam yaratırsanız içsel enerjiniz yine tetiklenir ve kendinizi iyi hissetmeye başlarsınız.

KİTAP

‘Savaşıyorlar / Henüz hastalığın geçmişken (II.Dünya Savaşı) / Bunca ölenler bizlere nasıl yaşanacağını öğretebiliyorlarsa / Boşuna ölmemişler demektir. / Oysa bir savaş olmalı / Ama içimiz sıra / İçimizde savaşı yaratını bulmak için’

Savaş aleyhtarı şair Marianne Moore’un ‘Erdemin güvensizliği içinde’ adlı şiirinden bu bölüm ‘Haşhaş ve Emperyalizm’ adlı kitabın içinde yer alıyor.

‘Aytunç Altındal’ın yazdığı ‘HAVASS Yayınları’ndan çıkmış olan bu kitabı tavsiye ederim.

HAŞHAŞ VE EMPERYALİZM
Yazarın Tüm Yazıları