Duygusal denge var

Venüs ve Jüpiter Terazi burcunda kavuşum konumunda bulunuyorlar. Bu durum güzellik anlayışını büyütürken iyimser duyguları, sevgi ve sanatsal faaliyetleri de canlandırıyor.

Yengeç burcundaki Ay, Venüs-Jüpiter kavuşumunu tetikleyecek ve bilinçaltından yükselen istekleri açığa çıkarmak için zorlayacak. Akrep burcundaki Güneş ile Ay arasındaki uyumlu etkileşim ise, bilinç ile bilinçaltı arasında uyumlu bir ilişki olacağını, böylece duyguları zorlayan durumlar olsa bile duygusal dengenin sağlanabileceğini işaret ediyor.

Şimdi anlama zamanı

Zorlayıcı etkilerle karşılaşmak genellikle insanın üzerinde baskı ve sıkıntı duygusu uyandırır. Fakat bir şeyi yapmak için de zorlanmaya ihtiyacımız var. Yoksa durup dururken ve hiçbir neden yokken niye uğraşalım? Neden kendimizi sıkıntıya sokalım? Kurduğumuz düzen içinde rahat ve huzurlu yaşarken daha fazla bir şeyler yapmaya ne gerek var?

İşte bu düşünce biçimi bizim kendiliğimizden harekete geçmemize izin vermiyor. Ortada bir neden yokken kendimizi zorlayacak bir işi üstlenmiyor veya içinde bulunduğumuz koşulları değiştirmiyoruz. Zaten içinde bulunduğumuz koşulları yaratmak için ne çok emek ve uğraş verip bir düzen kurmuşken bunu bozmak, değiştirmek kimsenin isteyeceği bir durum değildir. Ancak içinde bulunduğumuz koşullardan rahatsız olursak değiştirmeyi düşünebiliriz. Fakat rahatsızlığımızın boyutları dayanma gücümüzü aşarsa harekete geçeriz. Yoksa tüm rahatsızlığımıza rağmen yine de değiştirmeyiz. Bir de rahat olduğunuzu düşünün. Böyle bir durumda rahat ve huzur içinde yaşamayı sürdürürsünüz.

Zorlayıcı bir etki yoksa sonsuza kadar aynı durumu sürdürürüz. Böyle bir hayatın nasıl olabileceğini bir düşünün...

İhtiyaç yoksa yaratacak bir şey de yok. Zorlanma yoksa kendini keşfetmek, aşama yapmak da yok.

İçinde bulunduğun durumdan memnunsun, kendinden memnunsun. Rahatını kaçıran, huzurunu bozan, seni zorlayan hiçbir şey yok. Ne hava koşulları, ne de zorlayıcı başka etki yok.

Böyle bir durumu hayal ettiğiniz zaman belki çok hoşunuza gidecek. Belki de böyle bir hayatı özlüyorsunuz. Fakat biraz daha düşünün. Bunun ‘ölüm’ olduğunu anlayacaksınız.

(Devam edecek)

MEKTUPLAR

Yüksek potansiyelli bir etki altında dünyaya gelmişsiniz. Bu durum hem zorlayıcı, hem de başarıyı beraberinde getiren bir durum. Fakat önemli olan bu etkiyi sizin nasıl kullandığınız. Mutlaka kendinizi eğitmek ve geliştirmek için çalışmanız gerekiyor. Yükselen burcunuz Yengeç. Aslında kendisiyle barışık birisiniz. Fakat istekleriniz çok kuvvetli ve kendisini değiştirme gücü olan birisiniz. Bu enerji sizi zorluyor ve başkalarını zorlamanıza neden oluyor. Aynı zamanda güvenli ortam ihtiyacınız yüzünden sahip olduğunuz potansiyeli açığa çıkarmanız da zor oluyor. Kasım ayında enerjiniz tetiklenecek. İsteklerinizi gerçekleştirmek için büyük arzular duyacaksınız. Harekete geçebilirsiniz fakat tedbirli olmalısınız.

RUMUZ: KARTAL
Yazarın Tüm Yazıları