Verimli bir gün

Koç burcundaki Ay, Kova burcundaki Neptün’e uyumlu etkiler gönderecek ve hayal gücünü harekete geçirecek.

Özellikle sanatsal faaliyetlerle ilgili yeni başlangıçlar yapmak için güçlü arzular duyulabilir. Hayal gücü gerektiren alanlarda yapılacak çalışmalar için verimli bir gün. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise gerilimli duygular açığa çıkmaya başlayabilir. Ay, Mars’ı tetikleyecek. Sabırsız duygularla birlikte farklı istekler uyanabilir ve bu duygu zorlayıcı olabilir.

Akrep burcunun özellikleri

Sonbahar mevsiminin tüm özelliklerinin belirgin olduğu bu dönemi Akrep burcu yönetiyor. Doğanın kış uykusuna çekildiği, canlılığın derinlere doğru indiği mevsimsel özellikler ile Akrep burcunun özellikleri bütünleşir.

Tıpkı doğanın kendisini yenilemek ve yeniden yaratmak için kış uykusuna çekilmesi gibi Akrep burcu da yenilenmeyi, değişmeyi ve değiştirmeyi sembolize eder.

Son derece belirgin ve kararlı bir tavır içinde bulunan Akrep insanları da dışardan bakıldığı zaman içsel enerjilerini dışarı yansıtmazlar. Halbuki içlerinde muazzam bir yaşam enerjisi saklıdır. Fakat bu enerjiyi kendilerini yenilemek için kullanmak üzere kendi içlerine yönelir ve derinlere depo ederler.

Mars ve Pluton’un yönettiği Akrep burcunun elementi Su’dur. Su’yun yansıtıcı ve etkileyici hassasiyeti ile birleşen Mars enerjisi Akrep burcunda manyetik enerjiye dönüşür. Köklü değişiklikleri sembolize eden Pluton ise, ölüm ve doğumu yani yenilenmeyi ifade eder. Bu nedenle Akrep burcu ölümü sembolize eder.

Ölüm ve ötesi, yeraltının derinlikleri ve gizli olan bilgiye ulaşmak Akrep burcunun en belirgin özellikleridir.

Ölüm ile yaşam birarada bulunur ve yaşam enerjisi cinsel enerji ile bütünleşir. Cinsellik ise üreme organlarının sorumluluğundadır ve Akrep burcu vücutta üreme organlarını yönetir.

Akrep insanları da gizemli, etkileyici, yenileyici ve değiştirici tiplerdir. Bakışları manyetik olduğu için size bakarken sanki beyninizin içine işliyormuş duygusu uyandırır. Görünenden daha fazlasını görebilme ve anlama yeteneğine sahiptir ve cinsel potansiyelleri son derece yüksektir.

Astrolojik ilişkiler

Doğum zamanınızı tam olarak yazmışsınız fakat doğum yerinizi yazmayı unutmuşsunuz. Bu nedenle yükselen burcunuzu hesaplamak mümkün değil. Fakat Güneş’in konumuna göre bir süredir zorlayıcı etkiler altında bulunmuş olduğunuz görülüyor. Özellikle Satürn’ün baskısı çok görünür olmuş ve sizi değişime zorlamış. Şimdi kendinizi daha iyi hissetmeye başlıyorsunuz. Çünkü yaklaşmakta olan Jüpiter size olumlu duygular verecek. Biraz daha sabırlı olursanız 2005 yılında ödülünüz büyük olacak. Özellikle ailenizle aranızdaki ilişkileri dengelemeye çalışın ve onlara karşı biraz anlayışlı davranın. Beklediğiniz fırsat 2005’in ikinci yarısı karşınıza çıkacak.

l RUMUZ: BELGİN-İZMİR
Yazarın Tüm Yazıları