Yasemin Boran

Kadınların büyük rolü

25 Kasım 2004
Güney Ay Düğümü, Venüs ve Uranüs arasındaki etkileşim, kaderinizdeki kadınlarla karşılaşacağınıza işaret ediyor. Çevrenize dikkatli bakmayı ve yaşadığınız olayları anlamaya çalışmalısınız. O zaman kaderinizde sizi etkileyecek ve değiştirecek kadınlarla karşılaşıyor olduğunuzu anlayabilirsiniz. Üstelik bu kadınları sadece partner veya aşık olacağınız kişi olarak düşünmeyin. Cinsiyetiniz ne olursa olsun yaşantınızın içinde olay değiştirici etkisiyle kadınların rolünün büyük olduğu bir dönem.

Yay burcu kadınları

Kendisinin yaptıklarından daha fazla başkalarının yaptıklarını anlama merakı Yay kadınlarının seyahat arzusunu kamçılar.

Genellikle içine doğduğu kültüre sahip olan kişiler yerine farklı kültürden gelen kişilerle ilişki kurmaya meraklıdır. Burçlar kuşağında yabancılara aşık olanlara en fazla Yay kadınları arasında rastlanır.

Zodyak’ın maceracı kızları Yaylar, özgürlüklerine çok düşkündürler. Sevdikleri kişinin kendilerini yönetmesinden ve ne yapıp ne yapmayacağını belirlemesinden hiç hoşlanmazlar. En fazla da arkadaşlarıyla olan ilişkilerine karışılması Yay kızlarının huzursuz olması için yeterlidir.

Şayet bir Yay kızına aşıksanız ona çeşitli kültürlerden, efsanelerden ve felsefeden söz etmelisiniz. Hemen ilgisini çekersiniz. Ayrıca onun hem sevgilisi, hem de arkadaşı olmayı başarırsanız size olan ilgisi sürecek ve heyecan verici maceraları birlikte yaşayacaksınız.

Yay kızlarının evle ilgileri pek kuvvetli değildir. (Doğum anında başka bir etki almadıysa) Yani onun size bir Boğa kızı gibi çeşitli yemeklerle bezediği masalar kurmasını beklemeyin. Ama aşık olduğu zaman size öğrendiği farklı kültürlerin yemeklerini hazırlayacak, farklı lezzetleri öğrenmenizi sağlayacaktır.

Bir Yay kızıyla birlikte olmak, her an bir yerlere gitmeye hazır olmak demektir. Elbette sizin yapacağınız organizasyonlara katılmaktan ve seyahatlere çıkmaktan keyif alacaktır ama daha çok kendi belirlediği yerlere gitmenizi isteyecektir. Üstelik bu seyahatlerin beş yıldızlı otellere olmayacağını da bilmelisiniz.

Dağlar, kamplar, pek kimsenin bilmediği köyler ve moda olmayan ülkelere seyahat etmekten zevk alan Yay kızlarına uyum sağlamak için sizin de zevk almanız gerekiyor.

Astrolojik ilişkiler

Aranızdaki ilişkinin zorlayıcı olduğunu söylemeliyim. Mektubunuzda belirttiğiniz gerilimli duygular şahsiyetlerinizin birbirini zorlamasından keynaklanıyor. Fakat aynı zamanda aranızda kuvvetli bir elektrik var. Çünkü sizin yükselen burcunuz İkizler ve onun yükselen burcu Yay ve dereceleri tam üst üste geliyor. Bu da aranızda kuvvetli bir aşk olduğunu, birbirinizin beklediği gibi davranan bir çift olduğunuzu gösteriyor. Ancak her ikiniz de büyük bir değişim süreci içinde bulunuyorsunuz ve bu durum büyük bir gerilim duygusu uyandırıyor. Şu sıralar beklentileriniz artıyor ve birbirinizi anlamanız zorlaşıyor. Aslında her ikiniz de evlilik arzusu duyuyorsunuz ve gerilimi yaratan etkilerden biri de bu. Aralık ayının ikinci yarısı ve 2005’in Ocak-Şubat dönemi evlenebilirsiniz.

RUMUZ: ASLAN-KOVA
Yazının Devamını Oku

Sanatta başarılı çalışmalar var

24 Kasım 2004
Bugün Ay Boğa Burcuna geçiyor. Sabah saatlerinde Akrep burcundaki Venüs ile Ay arasında zıt açı meydana gelecek. Duyguların derinleşeceğini ve ilişkilerin farklı yönlerinin ortaya çıkacağı bir gün olacak. Balık burcundaki Uranüs ise hem Ay, hem de Venüs’e uyumlu açı yapıyor ve sürpriz ilişkiler, sürpriz gelişmeler ve son derece farklı duygular açığa çıkacak. Sanat ve yaratıcılık alanında başarılı çalışmalar yapılabilir ve ilginç organizasyonlar dikkat çekici olabilir.

BİYORİTM (5)

Siz de kendi biyoritminizi şematik olarak hazırlayabilirsiniz. Cuma günü anlatmış olduğum hesaplama yöntemini kullanarak fizik, duygu ve zihin dalgalarının pozitif veya negatif derecelerini belirledikten sonra çizelge üzerine yerleştireceksiniz.

Hayatritminizi tespit ettikten sonra fizik, duygu ve zihin dalgalarınızın hangi günlerde bulunduklarına bakınız. Böylece pozitif, negatif ya da kritik günlerinizi bulabilirsiniz.

Pozitif günler o dalganın temsil ettiği özelliklerinizin en yüksek olduğu günlerdir. Negatif günlerde ise, bu özelliklerinizin zayıf olduğu günler demek anlamına geliyor. Kritik günler ise, özel ilgi istiyor.

Çünkü, kendinizi o dalganın temsil ettiği özellikler açısından son derece yüksek hissedersiniz, fakat aslında durum hiç de öyle değildir ve direncinizin zayıf olduğuna işaret eder. Biyoritim dalgalarınızın alçaldığı ve yükseldiği günlere denk gelen noktalar kritik günleri gösterir.

FİZİK DALGASI: İsminden de anlaşıldığı gibi fiziksel gücü gösterir. 23 günlük periyoda sahiptir. 23 günlük periyodun ilk yarısı pozitif, ikinci yarısı ise, negatiftir. Birinci ve onikinci günler kritik gün olarak kabul edilir.

DUYGU DALGASI: 28 günlük periyoda sahip olan duygu dalgası ‘moral dalgası’ olarak da biliniyor. 14 gün pozitif, 14 gün ise, negatiftir. Birinci günü yani sıfır noktası ile onbeşinci gün kritik günlerdir.

ZİHİN DALGASI: 33 günlük bir periyoda sahip olan zihin dalgası, algılama ve zihinsel kapasitenin nasıl olacağını gösterir. Birinci gün ile 17. gün kritik günlerdir.

Biyoritminizi takip ederek fizik, duygu (moral) ve zihin potansiyeliniz hakkında fikir sahibi olabilir ve pratik hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz.
Yazının Devamını Oku

Alışkanlıklar değişebilir

23 Kasım 2004
Yaratıcı duyguların canlanacağı bir gün. Bilgisayar, teknoloji ve yaratıcılık gerektiren alanlarda çalışmaların hızlanacağı bir dönem. İlginç tasarımların sergilenmesi, derinlerde bulunan duyguların açığa çıkması ve ilişkilerin farklı boyutlara taşınması mümkün. Koç burcunda dolaşan Ay, önce Merkür’ü harekete geçirecek ve organizasyonların heyecanla yapılmasını sağlayan duygular uyandıracak. Daha sonra Satürn’ü tetikleyecek ve bazı alışkanlıkların değişmesi için zorlayacak.

Yay burcunun özellikleri

Sonbaharın son dönemini yöneten Yay burcu, mevsimin sergilediği özelliklerle bütünleşir. Kış için yapılan tüm hazırlıkların bittiği ve kış mevsiminin kendini göstermeye başladığı bu dönem son kontrol dönemidir. Noksan kalanların araştırılması ve ihtiyaçların tamamlanması için bütün dikkatin ayrıntılara yöneltildiği bir devredir.

Yay Burcunun en belirgin özelliği de ayrıntılardır. Zodyak’ın içinde ayrıntılarla en fazla ilgilenenlere Yay burcu insanları arasında rastlanır. Bazen ayrıntıların içine öylesine dalar ki bu sırada bütünü tamamen unutabilir.

Yay Burcunun yöneticisi olan Jüpiter’in büyüteç özelliği ile birlikte değerlendirdiğimiz zaman Ateş’in çocukları Yaylar’ın ayrıntıları büyütüp içinde kaybolmalarına şaşmamak gerekir. Üstelik büyüteci sadece dış dünyayı incelemek için değil aynı zamanda iç dünyalarını incelemek için de kullanırlar. Bu durum Yaylar’ın dünyayı ve kendilerini sorgulayan biri olmalarına yol açar. Tabii sorularının cevaplarını bulmak için de yollara düşerler.

Seyahat etmek, Yay tipleri için tatilden daha öte bir ihtiyaçtır. Uzak diyarları, uzaklarda yaşayan insanları ve nasıl yaşadıklarını anlamak ister. Bu durum onların filozof olmasını da beraberinde getirir. Çünkü tüm ayrıntıları inceler ve sonunda öğrendiklerini birleştirerek kendi felsefesini oluşturur.

Öğrenme arzusu öylesine kuvvetlidir ki, bu duygu çok kolay maceraya atılmalarını sağlar. Zaten Jüpiter’in iyimser duygusuna da sahip oldukları için yollara çıkmak, bilinmeyen diyarlarda dolaşmak Yaylar’ı korkutmaz. Onun için zorluklar yoktur. Çünkü zor olarak algılamaz. Nasıl olsa ihtiyaç duyduğu yardımı her yerden alacaktır ve işleri yolunda gidecektir. Böylesine iyimser bir yaklaşımla hayatı algıladıkları için işleri yolunda da gider. Yani çok şanslıdır.

Astrolojik ilişkiler

Doğum saatinizi bildirmediğiniz için ayrıntılı bir inceleme yapmam mümkün değil. Genel doğum gününüze göre kabaca incelediğim zaman şu sıralarda kafanızın çok karışık olduğu görülüyor. Ayrıca Pluto sizi değiştirmek için etkiliyor. Radikal değişiklikler yapacağınız bir dönemdesiniz. Bu zorlayıcı etki, şu sıralarda özellikle iletişim araçları, evraklar ve sözleşmelerle ilgili konularda sizi çok zorlayabilir. Sorduğunuz mahkeme konusu için kesin bir şey söylemem mümkün değil. Çünkü doğum saatiniz yok. Fakat sizin değişim sürecinizle bağlantılı olarak hem parasal açıdan, hem de yakın çevrenizle ilgili sorunlar yaşıyor olabilirsiniz. Ancak Aralık ayından itibaren daha rahat olacaksınız. 2005 sizin için yenilenme yılı olacak.

RUMUZ: SEVİNÇ-İSTANBUL
Yazının Devamını Oku

Saklanmış bir şey kalmayacak

19 Kasım 2004
Öğlen saatlerinde sürpriz olaylar meydana gelebilir. Çünkü sürprizleri sembolize eden Uranüs Ay tarafından tetikleniyor ve bilincin derinlerinde saklı olan ve gün ışığına çıkmayı bekleyen gizli yönler ortaya çıkıyor. Tabii bu arada şimdiye kadar saklanmış olan ne varsa bunların da görünür hali gelmesi ve şaşırtıcı bir biçimde etki yaratması mümkün.

BİYORİTM (4)

BİYORİTMİNİZİ NASIL HESAPLAYACAKSINIZ?

Biyoritim dalgalarını hesaplayabilmek için önce yaşadığınız gün sayısını bulmak gerekir. Doğduğunuz günden biyoritminizi bulacağınız güne kadar geçen zamanı toplayacaksınız. Yaşadığınız gün sayısını şu şekilde bulabilirsiniz.

ÖRNEK:

Doğum Tarihi 23 Kasım 1950

Hesaplamaya başlamadan önce dört yılda bir günün artmasından doğan artık yılların hesaplanması gerekir. Artık zaman dört yılda bir Şubat’ın 29 çekmesine neden olur. Aşağıda artık yıllar tablosunu veriyorum. Verilen tablodan ileri yada geri dörder yıl atlayarak istediğiniz yıllara gidebilirsiniz.

Önce 23 Kasım’dan 1 Aralık’a kadar geçen zaman bulunur. Kasım 30 gün olduğu için, 30’dan 23 çıkartılır. Kalan 7’ye 1 Ocak’a kadar geçen zaman ilave edilir. Aralık 31 gün olduğu için 31+7=38 olur. Yani 1 Ocak 1951 yılına kadar yaşanılmış gün sayısı 38’dir. Sonra toplam yıl sayısı bulunur. 2004-1951=53 yıl. Yani 2004 Ocak ayına kadar 53 yıl 38 gün yaşanmış demektir. 53 yılda kaç gün olduğunu bulmak için, 53x365=19345 gün. Buna 38 günü ilave ederiz, 19345+38=19383. Sonra 53 yıl için de 14 artık yılı ilave edeceğiz. 19383+14=19397. Şimdi 19 Kasım 2004’e kadar yaşadığı 323 günü ilave ederiz. 19397+323=19720 bugüne kadar yaşadığı gün sayısıdır. Bunu tesbit ettikten sonra biyoritim dalgalarını kolayca hesaplayabiliriz.

Fizik dalga:Bu dalganın periyodu 23 gün olduğu için bulduğumuz rakamı 23’e böleriz.

19720:23=857.3913 Çıkan rakamın tam sayısını 23’le çarparız. 857x23=19711 bu sayıyı toplam gün sayısından çıkartırız. 19720-19711=9 Çıkan 9 sayısı bugünün fizik dalga gününü gösteriyor. Buna göre fizik dalga pozitifte.

ARTIK YILLAR TABLOSU

1928 - 1932 - 1936 - 1940 - 1944 - 1948 - 1952 - 1956 - 1960 - 1964 - 1968 - 1972 - 1976 - 1980 - 1984 - 1988 - 1992 - 1996 - 2000 -2004

Duygu dalgasını hesaplamak için yukarıdaki işlem bu kez duygu periyodunun 28 gün olması nedeniyle 28’e bölünerek yapılır. Zihin dalgasını hesaplamak için ise, 33’e bölünerek yapılmalıdır. Bu hesaplamalarda önemli olan, toplam yaşanılan gün sayısının doğru hesaplanmasıdır. Artık yılda yani Şubat’ın 29 çektiği sene doğmuşsanız Şubat’tan önce doğanlar doğum zamanına bir gün ilave edecekler, Şubat’tan sonra doğanlar ise, normal hesaplama yapacaklardır.

Biyoritminizi bir kez hesapladıktan sonra tekrar tekrar hergün için hesaplamanıza gerek yok. Hesapladıktan sonraki günler için her dalgaya ayrı ayrı 1 gün ilave etmeniz yeterli olacaktır.

PAZARTESİ: BİYORİTM ŞEMASI
Yazının Devamını Oku

Sanatsal faaliyetlerde başarı var

18 Kasım 2004
Kova burcundaki Ay, bilinçaltının derinlerinden yükselen özgür duyguların serbest kalacağını işaret ediyor. Ay, öğle üzeri Terazi burcundaki Neptün ile uyumlu etkileşim içine girecek ve hayal gücünü uyandıracak. Sezgiler ve rüyaların zenginleşeceğini işaret eden gökyüzünün bu konumu özellikle sanatsal faaliyetler ve yaratıcılık gerektiren alanlarda başarılı çalışmalar yapılabileceğini gösteriyor.

BİYORİTM (3)

DUYGU DALGASI

28 günlük periyoda sahip olan duygu dalgası 14 gün pozitif, 14 gün ise negatiftir. ‘Moral dalgası’ olarak da bilinir. Birinci gün yani sıfır noktası ile onbeşinci gün, kritik günlerdir. Duygu dalgası pozitifken moral seviye yükselir. Kendine olan güven ve rahatlık duygusu artar. Duygu dalgası eksiye geçtiği zaman bu durumun tam tersi olur. Aslında başarıyla tamamlanabilecek bir iş yapıldığı halde kişi kendisini başarısız olacakmış gibi hisseder. Karamsar ve çekingen bir tutum içerisine girer. Kritik günlerde ise kırıcı, alıngan, aptalca cesaret veya gereksiz korkaklık halinin ortaya çıktığı gözlemlenmiştir.

ZİHİN DALGASI

33 günlük bir periyoda sahip olan zihin dalgası, algılama ve zihinsel kapasitenin nasıl olacağını gösterir. Birinci gün ile 17. gün kritik günlerdir. Zihin dalgası artıdayken (Pozitif) anlamak, öğrenmek, yeni girişimlerde bulunmak daha isabetli olur. Zihinsel faaliyetlerin yüksek olması nedeniyle yapılacak planlar ve alınacak kararlar daha tutarlı olur. Eksi duruma geçtiği zaman (Negatif) zihinsel kapasite düşer. Hatalar fazlalaşır, dalgınlık ve dikkatsizlik, başarı şansını azaltır. Planlama yeteneği zayıflar, yapılan organizasyonlarda güçlükler ortaya çıkar. Kritik günlerde ise çok dikkatli olunmalıdır. Çünkü, kişi kendisini son derece zeki, dikkatli, düşünceli ve başarılı hisseder. Fakat, son derece tedbirsiz ve dikkatsiz davranabilir. Tabii bunun sonucu da başarısızlıktır. Özellikle dalgınlık ve zihinsel dalgınlık olduğu için bu günlerde karşılaşacağınız teklifleri hemen değerlendirmek yerine bugünün ğeçmesini beklemekte yarar var.

(Sürecek)

MEKTUPLAR

Rüyanızı anlattığınız mektupta keşke doğum zamanınızı da bildirmiş olsaydınız. Yaşantınızda meydana gelen büyük değişiklikler ve içinde bulunduğunuz süreçle ilgili daha ayrınıtlı bilgi verebilirdim. Gördüğünüz rüyalar aslında mesaj niteliği taşıyor. Fakat siz henüz bu mesajı çözememişsiniz. Ayrıca yaşadığınız sert tecrübelerle de örtüşüyor. Su özellikle de gördüğünüz fırtınalı deniz, bilgiyi sembolize ediyor. Her şeyi silip süpürdüğünü fakat kendinizi kurtardığınızı gördüğünüz rüyanın ardından meydana gelenler de farklı değil. Fakat kendinizi kurtardığınız için şükredin ve daha önce nasıl yaptıysanız, daha iyisini yapabileceğinizi düşünün. Yaşadığınız olayların içindeki bilgiyi anlamaya çalışın. Şimdi tekrar rüyaların başladığını yazmışsınız. Anladığınız zaman aşama yapacaksınız ve rüyalarınız değişecek.

RUMUZ: ZEYNEP CİN
Yazının Devamını Oku

Duygularınızı kontrol edin

17 Kasım 2004
SSabahın erken saatlerinde Satürn’ü tetikleyen Ay, öğleden sonra Mars’ı harekete geçirecek. Böylece hem yoğunlaşan duygular, hem de farklı arzular açığa çıkabilir. Ancak zorlayıcı bir etki olduğu için ilişkilerinizde tedbirli davranmalı ve duygularınızı kontrol etmelisiniz. Duygusal baskı yaratan durumlar olabilir. Ancak bu etki bazı alışkanlıklarınızdan kurtulmanıza yardımcı olabilir.

BİYORİTM (2)

Biyoritm teorisi, her şeyde olduğu gibi insan hayatında da belli bir ritm olduğunu ve hayatın çeşitli alanlarında iyi ve kötü günleri belirlediğini savunur.

Bu fikri ilk kez ortaya atan kişi Dr. Wilhelm Filess. Ancak, eski kültürler incelendiğinde ortaya çıkarılan takvimlerin üzerinde iyi ve kötü günlerin titizlikle işaretlenmiş olduğu anlaşılıyor.

Tabii ki, bu takvimlerle Biyoritim aynı şey değil. Fakat aynı duyguyla hazırlandığı söylenebilir.

Biyoritme göre insanın hayatında doğum anıyla başlayan ve ölene kadar kesintisiz devam eden birbirinden farklı üç çeşit dalga vardır.

Fizik, duygu ve zihin dalgaları olarak isimlendiren bu dalgalar kendi içlerinde iki kola ayrılır.

Pozitif ve negatif şeklinde değerlendirilen bu günlerin kesiştikleri nokta ise, kritik gündür. Doğum anı sıfır noktası olarak kabul edilir. Bu noktadan üç ayrı dalga ilk beş-altı gün birlikte pozitif yönünde yükselirler. Sonraki günler ilk olarak fizik dalgası alçalmaya başlar. Daha sonra sırasıyla diğer dalgalar alçalmaya başlar. Böylece farklı periyodlar çizmeye başlarlar.

FİZİK DALGASI

İsminden de anlaşıldığı gibi fiziksel gücü gösterir. 23 günlük periyoda sahip olan bu dalganın ilk yarısı pozitif, ikinci yarısı ise, negatiftir. Birinci ve onikinci günler kritik gün olarak kabul edilir.

Fizik dalga pozitifteyken kişi fiziksel açıdan güçlü ve dayanıklı olur. Amerika’da hastanelerde yapılan bir araştırmaya göre hastanın fizik dalgası pozitifteyken hastalığa karşı direncin daha yüksek olduğu ve ameliyatlarda kanamaların minumum olduğu saptanmış.

Sporcuların ise, yüksek bir direnç ve performans gösterdikleri görülmüş. Fizik dalga eksideyken kişinin kolay yorulduğu gözlenmiş. Fizik dalganın kritik olduğu günler ise, en önemli günler. Kişi kendini fiziksel açıdan güçlü hissetse bile her türlü sakatlık ve hastalığa karşı direnci zayıf.

Bu nedenle fiziksel güç gerektiren işler, sportif faaliyetler yapılacaksa veya ameliyat olunacaksa kritik günün geçmesini beklemek yerinde olur.

(Sürecek)
Yazının Devamını Oku

Aşk baskı altında

16 Kasım 2004
Bugün Oğlak burcundaki Ay, Terazi burcundaki Venüs’ü tetikleyecek ve duyguların serbest bırakılmasına izin vermeyecek. Fakat Venüs aynı zamanda Pluton’dan uyumlu etkiler alıyor ve güçlü duyguların açığa çıkması için zorluyor. Gökyüzündeki bu etkileşim aşk arzularının son derece kuvvetli olacağını fakat bu duyguları baskı altında tutacağını işaret ediyor.

BİYORİTM

Konumuz ‘biyoritm’ yani hayatınızın ritmini hesaplayabileceğiniz bir çeşit oyun. Önce kendi hayat ritminizi bulduktan sonra yakınlarınızın, sevdiklerinizin hayat ritmlerini hemen o dakika hesaplayıp söyleyebilir, böylece bayramınızı daha bir eğlenceli kutlayabilirsiniz. Çünkü bu hesapları yapmak hiç de zor değil. Sadece dört işlemi bilmeniz yeterli. Ve şimdi öğrendiğiniz bilgileri hesapları yaptıktan sonra uygulayacaksınız.

Kendi biyoritminizi kendiniz hesaplayıp bulabilir böylece fiziksel, duygusal ve zihinsel açıdan hangi günler daha başarılı olabileceğinizi tespit ederek yaşantınızı kolaylaştırabilirsiniz.

n Biyoritminiz yükseldiği zaman, daha güçlü, daha zeki ya da daha anlayışlı olmazsınız. Fakat, zekanızı, gücünüzü ve anlayışınızı tam kapasiteyle kullanabilirsiniz.

n Amerika’ya seyahate gidenler veya Amerika’dan buraya gelenlerin biyoritminde (Zaman farkından dolayı) meydana gelen değişiklik nedeniyle algılamalarının zayıfladığı bilinmektedir. Bu nedenle özellikle üst düzey yöneticileri bir günlük dinlenmeden sonra işlerinin başına gelir, kararlarını ve raporlarını ertesi gün hazırlarlar. Yani biyoritmlerinin düzelmesini beklerler.

n Hava daima yağışlı veya güneşli değildir. Bitkiler daima çiçek açmaz. Ağaçlar durmadan meyve vermez. Yürümek, oturmak, uyumak, çoğalmak... Görünen ve görünmeyen her ne varsa sürekli hareket halindedir ve kendine özel bir tempoda devinir.

n Mikro kozmostan makro kozmosa kadar bütün hayat kendi ritminde danseder. Bunun farkına varan Phisagor, evreni notalarla açıklamaya çalışmıştır. Pesten tize, inceden kalına alçalıp yükselen notaların ritmi insanın hiçbir biçimde farkında olmadığı ritm duygusunu açığa çıkartır ve harekete geçirir.

(Devam edecek)

Astrolojik ilişkiler

Birbirini anlayan bir çiftsiniz. Çok heyecanlı bir ilişki içinde bulunuyorsunuz. Fakat bu ay birbirinizi kırmamaya özen gösterin. Çünkü Mars hem sizi, hem de sevdiğiniz kişiyi tetikleyecek. Büyük beklentiler uyandırabilir ve birbirinizi zorlayabilirsiniz. Zaten astrolojik açıdan birbirini zorlayan ve bundan heyecan duyan bir çift olduğunuz anlaşılıyor. Birbirinizi derinden etkileyip değiştiriyorsunuz. Aralık ayının ikinci yarısı, ilişkinizi evlilikle noktalamak için uygun dönem.

RUMUZ: AKREP VE AKREP
Yazının Devamını Oku

Estetik duygular

15 Kasım 2004
Mars ile Uranüs arasındaki uyumlu etkileşim aşk potansiyelini uyandırırken farklı yeteneklerin keşfedilmesine yardımcı olacak. Üstelik bugün Oğlak burcundaki Ay öğle saatlerinde Mars-Uranüs etkileşimini harekete geçirecek ve heyecan verici duyguların açığa çıkmasını sağlayacak. Estetik duygular, ilham ve yaratıcılığı harekete geçiren gökyüzünün bu konumu duyguların ve isteklerin değişmesine ve yenilenmesine yardımcı olabilir.

Dostlarınızı ertelemeyin

Kendimizi kaptırdığımız günlük hayatın içinde sonradan üzüleceğimiz ve en fazla pişmanlık duyacağımız tek bir şey var, o da sevdiklerimizi ve dostlarımızı ihmal etmiş olduğumuz duygusu.

Arayacağım deyip de arayamadıklarımız ve hemen her gün aramayı düşündüğümüz dostlarımız. Hergün yarına ertelediğimiz, gitmeyi düşünüp de bir türlü fırsat bulamadığımızdan yakındığımız dostlarımızın bir gün ölüverdiğini duymak çok etkileyici bir duygu.

Üzüntüyle karışık bir kızgınlık duygusu taa içimizin derinlerinden bizi etkiliyor. O sırada tek kızdığımız kişi kendimiz oluyoruz. Kendi ihmalkarlığımıza kızıyoruz. Ama ne üzüntü, ne de kızgınlık onları bir kez daha görmemize izin vermiyor. Keşkeler içinde kıvranıyoruz.

Geçen gün ‘Cahit Uçuk’un öldüğünü duyduğum zaman benzeri bir duyguyla sarsıldım. Kendisine söz vermiştim, geleceğim diye ve gidememiştim. Bir türlü kendime ve ona zaman ayıramamış fakat hemen her gün gitmeyi düşünmüştüm.

Şimdi kendime kızıyorum ve ertelemiş olduğum her güne yanıyorum ama içimin taa derinlerinde yaşadığım bu duygu sayesinde öğreniyorum.

Bundan sonra dostlarımı ertelemeyeceğim.

Özellikle büyük kentlerde hayatın meşguliyetlerine dalıp giden insan, dostlarıyla birlikte kendi isteklerini de erteliyor ve sonra bir gün duygularını derinden etkileyen bir durumla karşılaştında düşünmeye başlıyor.

Sonra düşünmek yerine şimdi aklınızdan geçen dostlarınızı arayın. İşlere ara verdiğiniz bu bayram gününde ilişkileri pekiştirmek, görmek istediğiniz sevdiklerinizle görüşmek ve duygularınızı yenileyip tazelemek için bundan daha iyi bir fırsat olamaz.

Hatta uzaklardaki dostlarınızı ziyarete gidebilir, sevdiklerinizle birlikte olmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Astrolojik ilişkiler

RUMUZ: YENGEÇ VE YAY

Nişanlınız doğum anında özellikle ilişkileri sembolize eden gezegenlerin sert etkileri altındayken doğmuş. bu nedenle ilişki anlayışı biraz sert ve siz de bu nedenle içsel olarak endişe duyuyorsunuz. Fakat doğum anındaki Ay’ın uyumlu etkisi içsel olarak ona anlama yeteneği veriyor. Genel olarak ilişkiler açısından zorlayıcı biri olmakla birlikte aranızda uyumluluk var. Üstelik astrolojik açıdan karşı cinse nasıl davranacağını bilen biri olduğunuz görülüyor. Fakat evlenmek için acele etmeyin ve iç sesinizi dinleyin. Siz onun hayallerini tetikliyorsunuz.
Yazının Devamını Oku