Yasemin Boran

Yabancı kültürler öne çıkıyor

1 Haziran 2005
<B>B</B>ugün Ay koç burcunda dolaşmaya başlıyor. Böylece karamsar duygulardan uzaklaşıp daha iyimser ve yapıcı bir tavır içine girilecek. Çünkü İkizler burcunda dolaşan Merkür’ü harekete geçirecek. İletişim ve her türlü haberleşmeler için uygun bir gün. Yeni organizasyonlar yapılabilir, seminer, toplantılar ve anlaşmalar yapmak için harekete geçilebilir. Akşama doğru yabancılar ve yabancı kültürlere yönelik çalışmalar yeni boyutlar kazanacak.

İkizler burcunda dolaşan Merkür

Merkür’ün madeni civadır. Akışkan ve bulunduğu kabın şeklini alan bir yapıya sahip olması, Merkür’ün de karakterini belirler. Yani belirgin bir biçimi ve etkisi yoktur. Buna karşılık etkileşim içinde bulunduğu gezegenlerin verdiği enerji ile biçim alır.

Merkür, bazen uzun süre bir burçta dolaşır ve işte o zamanlar somut biçimde farkedilir özellikler sergiler. Ancak, bu kez İkizler burcundaki geçişi çok kısa sürecek ve yaklaşık 15 günde İkizler burcundaki yolculuğunu tamamlayacak. Tabii bunun sonucunda Merkür’ün etkisini belki de farketmeden geçip gideceksiniz. Ancak, yine de haberleşmelerin artacağı, iletişim trafiğinin hayli yoğun olacağı söylenebilir.

Sosyal faaliyetler, yapılacak organizasyonlar ve hızla başlayıp biten ekip çalışmalarının verimli olabileceğini söylemek gerekir. Tabii bu arada Balık’taki Uranüs, Mars ve Yay burcunda dolaşmakta olan Pluton’un sert etkilerini belirtmekte yarar var.

Öncelikle Merkür’ün bugün Uranüs ile oluşturduğu sert bakış açısı zihinsel faaliyetin hızlanması ve sürpriz durumların açığa çıkmasına neden olacak. Uranüs için Merkür’ün büyümüş hali diyebiliriz. Devrimci bir etkiyi sembolize eden Uranüs olaylara bambaşka açılardan bakacağınız bir dönemin geldiğini işaret ediyor. Aynı zamanda yaratıcılık dünyasının sınırlarında dolaşabilirsiniz. Bu durum yaratıcılığın en yüksek noktasına ulaşılabileceğini işaret ediyor fakat son derece tedbirli olmak gereken bir dönem. Sonra Merkür, Pluton’a 180 derecelik bir zıt açı oluşturacak. Üstelik aynı anda Balık’taki Mars’ın da tetiklediğini hatırlamak gerekiyor. Bu durum kararların aniden değişmesine neden olabileceği gibi, beklenmedik kişilik patlamalarına ve sivri, alaycı tavırlara neden olacağı için ilişkilere zorluk getirebilir. Bu devre içinde dostlarınızı ve arkadaşlarınızı kötülemekten kaçınmalı, içinizden yükselen tartışma arzularını kontrol altına almalısınız.

Savaş potansiyelini işaret eden Mars-Pluto sert etkileşimi aslında çok önemli değişikliklerin habercisi. Özellikle felsefe, sistem ve bilginin daha ötesine ulaşmak için zorlayıcı durumların açığa çıkacağını işaret ediyor.

Şimdi gökyüzünün bu konumundan kimler etkilenecek? Elbette ki, İkizler. Yani en fazla onlar bu etkileri hissedecekler. Ayrıca Terazi ve Kovalar’da olumlu güçlü bir biçimde etkilenecekler. Kritik konumda bulunan Yay’lar bu devre içinde konuşmalarına dikkat etmelidirler. neyse ki, çok hızlı geçiyor. Yoksa, ciddi çamlar devirebilir, sonradan pişmanlık duyabileceğiniz davranışlarda bulunabilirsiniz.

Sert bir biçimde etkilenen Başak ve Balıklar ise, tartışmacı tavırlardan kaçınmalı ve bu devre içinde fazla konuşmamaya özen göstermelidir. Tabii karar almak açısından da pek uygun bir zaman olduğu söylenemez.
Yazının Devamını Oku

Radikal değişiklikler yapma zamanı geldi

31 Mayıs 2005
Değiştirici ve yoğun duyguların açığa çıkacağı gerilimli bir gün. Venüs-Mars arasındaki sert etkileşim Pluto’nu tetikliyor ve bugün Balık Burcu’ndaki Ay bu gerilimli etkileşimin açığa çıkmasına neden oluyor. Değişimin zorlayıcı etkisinin kuvvetli hissedileceği bugün özellikle öğle saatlerinde tedbirli olmak gerekiyor. Radikal değişiklikler yapmanız gerekiyorsa bu duruma çok fazla itiraz göstermeyin. Olayları ve kendinizi biraz akışına bırakın. Bugün öfkenizi ve şiddetli duygularınızı denetleyin.

Kadınlar erkeklerden daha psişik

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen 1. İstanbul Parapsikoloji Konferans’ına dünyanın önde gelen uzmanlarının katılması son derece etkileyiciydi. Kitaplarını, resimlerini, makalelerini gördüğümüz kişiler karşımızda duruyor ve araştırmalarını bizimle paylaşıyor, sorularımıza cevap veriyorlar...

Şimdi bana, ‘Fazla büyütmüyor musun, onlar da senin gibi biri’ diyebilirsiniz ama kesinlikle bu konuyu büyüteceğim. Bunu kendimi ya da Türkiye’yi küçük gördüğümden değil, sırf bütün dünyanın ilgiyle izlediği, inanç ve inançsızlığın ötesinde bir merakla anlamaya çalıştığı bu konuların Türkiye’ye taşınmış olduğu ve Türkiye’nin de aynı merak ve ilgiyi paylaştığını ortaya koymak için büyüteceğim.

Yoksa ne yaşadığım ülkeyi, ne de kendimi küçümsemiyorum. Hatta üzerinde yaşadığımız toprakların geçmişini düşündüğüm zaman fazlamız olduğunu bile söyleyebilirim. Ve hatta açık ve seçik bir biçimde Anadolu topraklarına doğmuş olan bizler ulus olarak neredeyse hepimizin psişik olduğunu iddia edebilirim.

Dr. Gary E. Schwartz, çeşitli bölgelerde ilginç deneyler yaparken aynı zamanda insanların yeteneklerini tespit etmeye yönelik sorular hazırlamış ve sonuç yüzde ellinin üzerinde insanların psişik yetenekleri olduğunu saptamış. Tabii bu yetenekler belli bir disiplin içinde geliştirilmiş olmayıp doğal bir biçimde yaşayan insanların yetenekleri. Ve kadınların erkeklere oranla daha psişik oldukları ortaya çıkmış. Böyle bir araştırma Türkiye’de yapılsa bu oranın çok daha yüksek çıkacağına ben kendi adıma emin olduğumu söyleyebilirim.

Küçücük çocuklardan ihtiyarlarımıza kadar hemen hepimizin hem içine doğduğumuz coğrafyanın etkisi, hem de atalarımızın genleri ve içine doğduğumuz kültürün katkısıyla çok ciddi pisişik yeteneklerle donanmış bir milletiz. Bu noktada en ufak bir şüphem yok. Fakat ne yazık ki, bilgimiz yok ve her nedense bilgiye, özellikle de dışarıdan gelecek bilgiye kapalıyız. Bunu yüksek sesle söylemesek bile ve hatta kendi kendimize itiraf etmesek bile sezgilerimiz son derece yüksek.

Algımızın derecesi hemen bütün ülkelerle yarışacak düzeyde. Sadece sahip olduğumuz yeteneklerin ne olduğunu bilmiyoruz ve geliştirmenin mümkün olabileceği hakkında da pek fikrimiz yok.

İşte bu nedenle Türkiye’de gerçekleştirilen bu Parapsikoloji konferansını önemsiyorum. Çünkü bilgiye ihtiyacımız var ve ilgimizi çekebilmesi için de bilginin ayağımıza gelmesini istiyoruz. Bu konferans belki de yeteneklerimizi laboratuvar koşullarında test etmek için arzu uyandırabilir ya da yeteneklerimizi geliştirmek için bizi harekete geçirebilir.

Kimbilir belki de gizli potansiyellerimizi uyandırabiliriz. Ve daha da öteye geçip tarif edemediğimiz ama içsel olarak bildiğimiz açıklanamayan hallerimizin adını koyabiliriz.
Yazının Devamını Oku

Özgürlük ihtiyacı var

30 Mayıs 2005
Astrolojik açıdan gerilimli bir gün. Balık burcunda dolaşmaya başlayan Ay, önce Merkür’ü öğle saatlerinde ise Uranüs’ü tetikleyecek. Bilinçaltını harekete geçiren ve soyut olarak bilinen kavramların somut hale geleceğini işaret eden gökyüzünün bu konumu aynı zamanda elektrik ve elektronik cihazların kullanım alanına yenilerinin ilave olacağını gösteriyor. Yenilikler şaşırtıcı olabilir. Aynı zamanda özgürlük ihtiyacı ve yaratıcılığın açığa çıkacağı bir gün.

İnsanın ruhsal boyutu

‘ABD parapsikoloji çalışmaları için çok büyük fonlar ayırıyor ve bu çalışmaları çok ciddiye alıyor’ diyen İsmet Yalçın (Ankara Ruhsal Araştırmalar Derneği Başkanı) çok ilginç iddialarda bulunuyor ve ‘geleceğin savaşı parapsikoloji’ diyor ve dünyada yapılan parapsikoloji çalışmalarını işaret ediyor.

-ABD’de Nautilius (Denizaltı) 1952 yılında haberleşme telepati ile gerçekleştiriliyor.

-MKULTURA (Zihin kontrol projesi) 1952-1963 yılları arasında gerçekleştiren bu proje için 10 milyon dolar harcandı

-Star Gate projesi (CIA) Stanford Üniversitesi (1972-1990)

_CIA 1975-1995 20 milyon dolar harcama yapıldı Hall Puthof Russel Targ projede İnvo Swann ve Pat Price (medyomlar) çalıştı.

SOVYETLER parapsikoloji deneylerine çok önem veriyorlar. Araştırma alanlarının başında telepati, biyofizik, psikokinezi, psişik şifa ve durugörü geliyor.

Ülkelerin dışında özel şirketlerin de parapsikoloji için ciddi fonlar ayırdığını söyleyen İsmet Yalçın, SONY parapsikoloji laboratuvarı (ESPER) Dr. Yoichiro Sako ile 1990-1997 yılları arasında çalışıyor ve ‘deneysel olarak psi varlığını ortaya koyduk’ diyorlar.

-Bilim insanları zihin kontrolü ile çalışan tekerlekli sandalye geliştiriyorlar. (23 temmuz 2003 Reuters)

Bütün bu çalışmalar ruhun bilimsel açıklamasını yapmayı tasarlarken aynı zamanda pratik hayatın içinde parapsikolojinin kullanılabileceğini işaret ediyor. Tabii bu kullanımın hangi yönde olacağını belirlemek zor.

Bilgi büyük bir güçtür. Ancak bu gücü hangi yönde kullanacağınızı belirleyen, kişinin ruhsal gelişimi. Yok edici yönde veya var edici, yaratıcı yönde bilgiyi kullanmak mümkün.

Ancak unutulmaması gereken çok önemli bir nokta var. Yok edici olduğunuz zaman yok ettiğiniz her şeyle birlikte kendinizi de yok ediyorsunuz. Var etmek, yaratmak için bilginizi kullandığınızda ise, var ettiğiniz her şeyle birlikte kendinizi de var ediyorsunuz. Kendinizi tekrar ve tekrar geliştirerek var etmek, ya da yok etmek... İşte bu noktada seçimi belirleyen kişinin ruhsal varlığı...

Parapsikoloji çalışmalarının sonuçları kesin olmasa bile insanın sadece bedenle sınırlı olmadığını aynı zamanda ruhsal olduğunu tespit etmiş bulunuyor. En azından beyin dediğimiz ve bedenimizi yönettiğini kabul ettiğimiz organın, bilinç tarafından yönetildiğini anlamış bulunuyoruz.

İşte bu noktada bilincinizin zenginliği ve gelişimi, olayları algılamanız ve değerlendirmeniz ile ölçülebilir.

Sanırım insanı tanımlarken aynı zamanda ruhsal boyutunu da ele almak gereken bir çağ başlamış bulunuyor. Ancak bu tanımı yapabilecek duruma ne zaman gelebiliriz? İşte bu bilinmiyor. Bunu yapılacak araştırmaların sonuçları gösterecek.
Yazının Devamını Oku

Adalet kavramı sorgulanıyor

26 Mayıs 2005
Oğlak burcunda dolaşan Ay tedbirli duyguların açığa çıkmasını sağlayacak. Böylece parasal sorunlar ve karamsarlıktan uzaklaşıp gerçekçi bir tavır içine girilecek. Fakat hayatı ve içinde bulunduğunuz koşulları sorgulamaya sevk eden durumlar ortaya çıkabilir. Özellikle adalet kavramının sorgulanması ve yasalara yönelik düşüncelerin derinleşmesine neden olabilecek olaylar karşısında tedbirli duygular uyanabilir.

İkizler burcu çocukları

İlkbaharın son devresinin içine doğan İkizler çocukları hemen her şeyle son derece ilgili, kolay öğrenen ve hareketli çocuklardır.

İkizler çocuklarını eğitmek çok kolaydır fakat ilgilerini sürekli olarak tek bir noktada odaklayabilmeniz zordur. Bu nedenle öğretmek istediklerinizi eğlenceli hale getirmeniz gerekiyor. Oyunlar aracılığı ile çok kolay öğrenen İkizler Çocuklarının açık havaya ve bol oksijene ihtiyaçları vardır. Özellikle oyun alanları ve diğer çocuklarla birlikte olabilecekleri mekanlar zekasını geliştirir.

Şayet çocuğunuz bir İkizler ise ve tek çocuksa o zaman işiniz biraz zor. Çünkü konuşmaya ve iletişim kurmaya ihtiyacı vardır ve sizi sürekli meşgul edecektir. Üstelik sizin ilginiz ona yeterli gelmeyecek ve dışarıda başka çocuklarla olmak isteyecektir.

Onu oyun alanlarına, parklara götürecek zamanınız yoksa vitrin dolaşmak ve oyuncak dükkanlarıan bakmaktan da büyük keyif alır. Çünkü İkizler çocukları gerçekten pek çok çeşitli şeyler görmek ve ne olduğunu öğrenmekten zevk alır. Üstelik bu kısa geziler onun zekasını geliştirir, öğrenme arzusunu tetikler.

İkizler çocuklarının hemen her konuda yetenekli olduğunu gördüğünüz zaman şaşırmayın. Fakat belirli bir konuya yönlendirmek için şimdiden gayret göstermelisiniz yoksa hemen her şeye ilgili duydukları için belirli bir konuda uzmanlaşmak için karar veremeyebilirler. Sizin daha minik bir çocukken onu yönlendirmeniz gerekir.

El becerisi yüksek olan İkizler çocukları legolarla oynamaktan kısa sürede sıkılabilir. Bu nedenle kendisinin yaratacağı oyuncaklar yapmasına izin verin. Çeşitli kutular, renkli kağıtlar ve özellikle parlak renkleri olan objeler ilgisini çeker ve uzun süre bunlarla oynayabilir.

Ancak yine de iletişime ihtiyacı vardır. Yaptıklarını gösterecek ve hatta sizin de yapmanızı isteyecektir. Tabii bütün bunlar doğum anında başka etkiler almayan İkizler Çocukları için geçerlidir.

Müzik aletleri ve oyuncak telefon çok hoşuna gider ve bunlarla saatlerce oynayabilir. Hayali kişilerle görüşür ve özellikle müzik aletlerinden çeşitli sesler çıkarmaktan çok hoşlanır.

İkizler çocuklarını üşütmemeye özen göstermelisiniz. Çünkü son derece hareketli oldukları için bu sırada terleyip üşütebilir. Bu nedenle özellikle ciğerlerini korumaya dikkat edin. Ayrıca elleri de hassastır. Sert ve zedeleyici oyuncaklardan kaçınmalısınız.

İkizler çocukları huysuz değildir. Son derece şirindir. Hatta yaramazlık yaptıktan sonra bile sevimli hallerine bakıp ona kızamazsınız. İlgi çekmek için yaramazlık yapmaz. Zaten yaramazlık olsun diye yaramazlık yapan çocuklardan değildir.

O dakika içinden öyle gelmiştir ve yapmıştır. Onu cezalandırarak eğitmeyin. Onunla konuşun. Konuştuklarınızı hemen anlar fakat biraz sonra sanki hiç anlamamış gibi davranabilir.
Yazının Devamını Oku

Finans konusunda değişiklikler

25 Mayıs 2005
Yay burcunda dolaşan Ay sabahın erken saatlerinde Pluto’nu tetikliyor. Duygusal patlamalar ve değiştirici durumlar ortaya çıkabilir. Özellikle Yay, İkizler, Başak ve Balık burçlarının son on günlük devresinde doğanlar bugün duygularını kontrol etmek için gayret göstermeliler. Finans konusunda beklemeyen durumlar ortaya çıkabilir ve derinden etkileyip değiştirebilir. Bilinçaltının derinlerinden yükselecek büyük enerjiyi yapmak istediklerinizi gerçekleştirmek için kullanırsanız, büyük kazanç ve başarılar elde edebilirsiniz.

İkizler burcu erkekleri ve aşkları

Bütün ortamların insanı... Evet, her türlü fikrin ve şartların içine bu derece kolay intibak eden Zodyakta İkizler Burcundan başka bir burca rastlayamazsınız.

Tabii İkizler Erkekleri de siz etkilemek istiyorsa hemen fikirlerinizin yanında olacak ve öylesine heyecanla savunacak ki, ona aşık olacaksınız. Fakat bu konuda acele etmeseniz iyi olur. Karşınızdaki bir İkizler Erkeği olduğunu unutmayın ve onun gerçek fikrini öğrenmek için bir süre izleyin.

Aslında İkizler Erkekleri o sırada her ne söylüyorlarsa veya neyi savunuyorsa o sırada gerçekten fikirleri ve hissettikleri öyledir. Başka bir yerde ve başka bir ortamda bambaşka fikir ve görüşleri savunabilir.

Bu durum size iki yüzlülük gibi gelebilir fakat İkizler insanları iki yüzlü değildir. Sadece iki veya daha fazla kişiliği içinde barındırabilir, o kadar. Onu anlamaya çalışın. Özellikle bir İkizler Erkeğine aşıksanız, onun değişen hallerini anlamanız gerekir.

Bir İkizler Erkeği kasıtlı olarak sizi üzmek için herhangi bir şey yapmaz. O sırada her ne yapıyorsa, öyle hissediyordur, o kadar.

Son derece eğlenceli olan İkizler Erkekleri, kararlılığını sürdüren, güven ihtiyacı ve sorumluluk duygusu gelişmiş kadınlara göre değildir. Hele maceradan hoşlanmıyorsanız, İkizler Erkeklerinden uzak durmanızda yarar var. Yoksa üzülebilirsiniz.

Bir İkizler Erkeğini kendinize aşık etmek istiyorsanız, onun kadar hızlı olmanız gerekiyor. Rahat bir şekilde otururken size hemen hazırlanmanızı söyleyebilir. Hem de önemli bir davete gideceğinizi söylerken aynı zamanda çabuk olmanızı da isteyebilir.

Saatlerinizi ayna karşısında uzun makyajlar yaparak geçiren ve ne giyeceğine hemen karar veremeyen biriyseniz, hazırlanıp çıktığınızda onu evde bulamayabilirsiniz. Genellikle kapının önünde arabada sizi bekleyeceğini söyleyebilir. Ama elinizi çabuk tutmalısınız çünkü o sırada gelen bir telefon üzerine sizi unutup gidebilir.

Onu suçlamayın çünkü gerçekten unutmuştur. Sonra aklına gelip eve döndüğünde en şirin halini takınır ve elinde bir demet çiçekle öyle şeyler anlatır ki, buzlar hemen erir, dayanamazsınız. Kızamazsınız. Bütün kızgınlığınızı unutturur.

Son derece özgür, aklından geçenleri o dakika yapan ve bulunduğu yerde olmayı başaran İkizler Erkeklerinin iyi bir aşık olduğu söylenemez ama müthiş bir arkadaş olacağını söylemeliyim. Ona ayak uydurmayı başarabilirseniz, son derece eğlenceli vakit geçirir, pek çok şey öğrenir ve son derece hareketli bir hayatınız olur.

Evde oturmaktan pek hoşlanmayan İkizler Erkeklerini evde tutmaya çalışmak yerine çeşitli organizasyonlar yapın. Özellikle açık hava organizasyonlarından büyük keyif alacaktır.

Ve tabii sadece sizinle ilgilenmesini beklemeyin. Onunla ilişkiye girmenin yolu iletişimden geçiyor, unutmayın.
Yazının Devamını Oku

İçinizdeki sevgiyi uyandırın

24 Mayıs 2005
Bugün Ay yay burcunda dolaşıyor ve günün ilerleyen saatlerinde Venüs-Mars arasındaki sert etkileşimi tetikleyecek. Bugün ilişkilerinizde tedbirli olun ve karamsar duygularınızı çevrenize yansıtmaktan kaçının. Hem aşk, hem de parasal konulara yönelik ortaya çıkan durumlar duygusal tepkilerin açığa çıkmasına neden olabilir. Bugün duygusal patlamalarınızı denetlemeye çalışın. Harcamalarınıza özen gösterin ve içinizdeki sevgiyi uyandırmaya çalışın.

İkizler burcu kadınları ve aşkları

Son derece renkli, eğlenceli ve farklı kıyafetlere bürünen İkizler kadınları için aşk, ikinci planda gelir. Duygulardan önce akıl faaliyeti ile ilgilenir ve arkadaş olmak ister. İyi bir arkadaş olmayı başarabilirseniz, İkizler Kızlarının gönlünü çelebilir, aşık olmasını sağlayabilirsiniz.

Son derece dikkatli ve hızlı algılama yeteneğine sahip olan İkizler Kadınlarını kandırmaya çalışmayın çünkü akıl oyunlarınız geri teper ve neye uğradığınızı şaşırırsınız. Tabii bur İkizler Kadını sizin oyunlarınızı önemseyecek olursa... Çünkü pek fazla ilgilenmeyebilir. Olayları derinlemesine araştırmak ve derinden etkilemek gibi bir gayretleri yoktur. Üstelik kolay sıkılabilir ve hemen çevresiyle ilgilenmeye başlayabilir.

Günün haberleri, yeni açılmış eğlence yerleri ve nerede ne var, türündeki merak ettiğiniz hemen her şeyi sorup öğrenebilirsiniz. En son yenilikleri ondan öğrenebileceğiniz gibi aynı zamanda yakınlarınızın durumu hakkında bilgiler de alabilirsiniz.

Yakın çevresiyle son derece ilgili olan İkizler Kadınları sadece kendi yakın akraba ve arkadaşlarını değil eşinin veya sevgilisinin yakınlarıyla da ilgilenir.

Pratik ve çözümleyici olan İkizler Kadınları mutfakta uzun saatler geçirmekten hoşlanmazlar. El oyalayan zahmetli işlere girişmek yerine kolay hazırlanan pratik yemekleri tercih eder. Fakat yemek yapmak için harcamadığı zamanı masa hazırlarken harcayabilir. Yemeklerin sunumu lezzetinden daha önemlidir onun için ve masa süsleme konusunda son derece maharetlidir. Zaten evini süslemekten çok hoşlanır. Hemen her tarafta irili ufaklı biblolar, çeşitli süslemelerle bezer. Canlı çiçek yerine yapma çiçeklerle evi süslemeyi tercih eder. Çocuklar konusunda ise Yengeç kadınları gibi anaç olmasını beklemeyin.

Çocuk için ihtiyacı olan ne varsa bütün bunları en ince ayrıntısına kadar düşünür ve okuldan sportif faaliyetler ve sanata kadar çeşitli yönlere yönlendirir fakat üstüne çok fazla düşmez ve özgür olmasını ister. Tabii kendi özgürlüğü için, çocukların da özgür bireyler olması gerekir.

İkizler Kadınlarının çok romantik olduğu söylenemez. Fakat onları romantik ortamlarda son derece etkilenmiş olarak görebilirsiniz. Çünkü o sırada öyle hissediyordur fakat bu hislerinin daima süreceğini düşünmeyin. Başka bir gün son derece sportif ve rahat bir tavır içinde bulabilirsiniz ve böyle bir durumda şaşırmayın.

İkizler Kadınları günden güne değil gün içinde değişen saatlerle birlikte değişebilir. Mesela sabah evden çıkarken sizi uğurlayan kadın ile akşam eve döndüğünüzde sizi karşılayan kadın bambaşka biri olabilir. Böylece çok çeşitli ve başka kadınlarla birlikteymişsiniz, duygusunu uyandırır.
Yazının Devamını Oku

Aceleci davranmayın

23 Mayıs 2005
Disiplinli ve kararlı çalışmaların yapılacağı bir gün. Ancak değişen duygular nedeniyle istekleriniz değişebilir veya finans konularında hesapta olmayan durumlar ortaya çıkabilir ve karamsar duygular içine girebilirsiniz. Bugün harcamalarınıza özen gösterin ve gereksiz harcamalarda bulunmayın. Yatırıma yönelik çalışmalar yaparken aceleci davranmayın. Sevdiğinize karşı anlayış ve ilgi göstermeniz ve içinizdeki sevgiyi uyandırmanız gerekiyor.

İkizler burcunun özellikleri

21 Mayıs-21 Haziran arasındaki ilkbaharın son dönemini İkizler Burcu yönetir. Mevsimlerin arasında en fazla hareketliliğin olduğu bu dönemin içine doğan İkizler tipleri de son derece hareketli ve hemen her şeyle ilgilenen meraklı kişilerdir.

İkizler burcunun yönetici gezegeni Merkür, civayı sembolize eder ve İkizler burcu civa ile bütünleşir. Tıpkı bulunduğu kabın biçimini alan civa gibi İkizler tipleri de bulundukları ortama mükemmel bir uyum sağlar. Son derece hızlı hareket eder ve hemen her konuda bilgi sahibi olmak isterler.

Merkür, akılı sembolize eder. Zihinsel ve fiziksel iletişim, Merkür’ün yönettiği konulardır ve tabii iletişim cihazları. Her türlü haberleşme ve haberleşme araçlarıyla bağlantılı olan Merkür insanları nerede neler olup bittiğini takip etmek ve bilmek ister.

İkizler tipleri son derece zeki ve hızlı algılama yeteneğine sahiptirler. Çok kolay öğrenir ve öğrendikten sonra ilgisi dağılır. Bu nedenle bulundukları ortamda uzun vakit geçirmekten hoşlanmazlar. Ve uzun uzadıya bilgilenmek için yeterli sabrı göstermezler. (Doğum haritasında başka bir etki yoksa) Kısaca İkizler tipleri uzun soluklu ve yavaş ilerleyen işler yapamazlar. Çabuk biten, hızlı değişen alanlar da başarılı olurlar. Yani bir İkizler oturup uzun uzun roman yazamaz ama son derece başarılı hikayeler yazabilirler.

Zihinlerinin hızlı değişimi davranışlarına ve beğenilerine de yansır. Belirli bir tarzı olmadığını söyleyebiliriz. Hemen bütün tarzlar İkizler’e göredir. Sabah başka, akşam bambaşka bir kılıkta ve ruh halinde görebilirsiniz onları. Zaten değişen halleriyle birlikte beğenileri de değişir.

Son derece renkli tiplerdir. Hemen her şeyi merak ettikleri için girmedikleri ortam yok gibidir. Tabii bu merak bazen zor durumda kalmalarına neden olabilir.

Son derece özgür, esprili ve hemen her şeyi görüp anlamaya çalışan meraklı bakışlarıyla bir İkizler insanını kolaylıkla diğerlerinden ayırt edebilirsiniz. Konuşurken hemen bütün bedenleriyle özellikle elleriyle konuşurlar. Elleri hemen her işe yatkın olduğu için son derece beceriklidirler. El becerisi gerektiren alanlarda başarılı olabilirler.

Yalnız kalmaya tahammülü olmayan İkizler tipleri şayet yalnız kalacak olurlarsa bu kez de ellerinden telefon eksik olmaz. Evde kapalı kalsa bile telefonlarının olması yeterlidir. Tabii bu durumda telefon faturalarıyla başa çıkmak pek kolay değildir.

Aşktan daha çok arkadaşlık ihtiyacı duyan İkizler tiplerinin son derece değişik, birbirinden çok farklı anlayış ve kültüre sahip farklı arkadaş grupları vardır. İki grup hiçbir şekilde anlaşamazken İkizler tipleri hemen herkesle çok kolay ve rahat anlaşırlar.
Yazının Devamını Oku

Açık havaya çıkın

20 Mayıs 2005
<B>B</B>ugün kendi üzerinizde baskı oluşturabilir ve duygularınızı denetlemek için çok büyük bir gayret gösterebilirsiniz. Özellikle yaşlı kişiler, üzerinizde otorite oluşturan kişiler ve büyüklerinizin istek ve ihtiyaçları baskı duygusu uyandırabilir. Bugün en iyisi açık havaya çıkmak... Kırlarda veya ormanlık alanlarda dolaşmak ve dostlarınızla ilişkilerinizi pekiştirmek karamsar duygulardan uzaklaşmanıza yardımcı olacak.

Endişenin oluşturduğu baskı

Kararsızlıklar içinde en fazla bocaladığımız zamanlar, en fazla endişe duyduğumuz dönemlerdir. Kararsızlık endişenin kardeşidir. Endişeyi yaratan ise, düşüncelerimiz ve isteklerimizdir.

İsteklerimizin olmayacağı korkusu veya bu sırada ortaya çıkabilecek durumların düşüncesi endişe uyandırır. Çünkü, isteğimize ulaşmak için düşünceler üzerimizde baskı yaratmaya başlar.

Elbette ki, isteğimize ulaşamadığımız zaman yeni bir konu üzerinde çalışmak, atılımda bulunmak mümkün değildir. Ancak, içimizdeki istek sürekli olarak zihnimizi meşgul etmeye başladığı zaman üzerimizde kuvvetli bir baskı ve buna bağlı bir gerilim yaratır. İşte bu aşamada kuvvetli isteğimiz, hareket yeteneğimizi de kısıtlamaya başlar.

Başarılı olmak için ne kadar fazla uğraşırsak, alacağımız sonuçlar o kadar zayıf olacaktır. Çünkü, isteğimizin yaratacağı gerilim yüzünden enerjimiz serbest kalmayacaktır.

Enerjimiz serbest kalmadığı zaman ise, istediğimiz başarıyı yakalayamayız. Sahip olduğumuz gücümüzü tam olarak ortaya koyamayız. İsteğimizden kaynaklanan düşünce ve endişeler, enerjimizi hedefe yöneltmemizi engeller. Farkında olmadan enerjimizi bloke etmiş oluruz.

Peki, istek duyacağız fakat, duyduğumuz bu isteğin yarattığı endişeyi nasıl ortadan kaldıracağız, diye soracaksınız.Bunun tek bir cevabı var. Zihninizi ve bedeninizi serbest bırakarak...

Endişelenmemeyi düşündüğünüz zaman endişe duygusu ortadan kalkmaz. Hatta bu durum bile gerilim yaratabilir.

Önce istek duyarsınız, sonra da o doğrultuda harekete geçersiniz. İşte harekete geçeceğiniz aşama çok önemli.

Bir işe başlarken düşünerek endişelenmek yerine, o işi yapmak gerekir. Ya da düşünceyle uygulama aynı anda olmalıdır. Yoksa, düşünmeye başladığınız andan itibaren endişeler de ortaya çıkacak ve hemen ardından beliren kararsızlıklar sonucu bir türlü harekete geçemeyeceksiniz.

Düşünmeden olur mu?.. Diyenler çıkabilir aranızda. Elbette ki, olmaz. İstek ve düşünceleriniz harekete geçtikten bir süre sonra dikkatinizi bu noktadan uzaklaştırmalı, böylece zihninizi ve bedeninizi serbest bırakmalısınız.

Harekete geçeceğiniz sırada artık ne istek ne de düşüncelerin baskısı üzerinizde bulunmamalı. Böylece enerjinizi serbest bırakabilir, önceden istediğiniz ve düşündüğünüz her ne varsa başarabilirsiniz.

Eyleme geçtiğiniz an, kendinizi zorlamadan sakin ve rahat olmalısınız. Olup olmayacağını düşünmeden sadece ve sadece yapmanız gerekeni yaparsanız başarı şansınız çok yüksek olacaktır. Çünkü, yeteneklerinizi tam olarak kullanabileceksiniz. Potansiyelinizin tamamını ortaya koyabileceksiniz. Bu aşamada karşınıza hiçbir engel çıkmayacaktır.

Bütün engellerin üstesinden gelebilecek derecede rahat olabilmek için isteklerinizin yaratacağı baskıdan kurtulmalısınız.
Yazının Devamını Oku