Yabancı kültürler öne çıkıyor

Bugün Ay koç burcunda dolaşmaya başlıyor. Böylece karamsar duygulardan uzaklaşıp daha iyimser ve yapıcı bir tavır içine girilecek.

Çünkü İkizler burcunda dolaşan Merkür’ü harekete geçirecek. İletişim ve her türlü haberleşmeler için uygun bir gün. Yeni organizasyonlar yapılabilir, seminer, toplantılar ve anlaşmalar yapmak için harekete geçilebilir. Akşama doğru yabancılar ve yabancı kültürlere yönelik çalışmalar yeni boyutlar kazanacak.

İkizler burcunda dolaşan Merkür

Merkür’ün madeni civadır. Akışkan ve bulunduğu kabın şeklini alan bir yapıya sahip olması, Merkür’ün de karakterini belirler. Yani belirgin bir biçimi ve etkisi yoktur. Buna karşılık etkileşim içinde bulunduğu gezegenlerin verdiği enerji ile biçim alır.

Merkür, bazen uzun süre bir burçta dolaşır ve işte o zamanlar somut biçimde farkedilir özellikler sergiler. Ancak, bu kez İkizler burcundaki geçişi çok kısa sürecek ve yaklaşık 15 günde İkizler burcundaki yolculuğunu tamamlayacak. Tabii bunun sonucunda Merkür’ün etkisini belki de farketmeden geçip gideceksiniz. Ancak, yine de haberleşmelerin artacağı, iletişim trafiğinin hayli yoğun olacağı söylenebilir.

Sosyal faaliyetler, yapılacak organizasyonlar ve hızla başlayıp biten ekip çalışmalarının verimli olabileceğini söylemek gerekir. Tabii bu arada Balık’taki Uranüs, Mars ve Yay burcunda dolaşmakta olan Pluton’un sert etkilerini belirtmekte yarar var.

Öncelikle Merkür’ün bugün Uranüs ile oluşturduğu sert bakış açısı zihinsel faaliyetin hızlanması ve sürpriz durumların açığa çıkmasına neden olacak. Uranüs için Merkür’ün büyümüş hali diyebiliriz. Devrimci bir etkiyi sembolize eden Uranüs olaylara bambaşka açılardan bakacağınız bir dönemin geldiğini işaret ediyor. Aynı zamanda yaratıcılık dünyasının sınırlarında dolaşabilirsiniz. Bu durum yaratıcılığın en yüksek noktasına ulaşılabileceğini işaret ediyor fakat son derece tedbirli olmak gereken bir dönem. Sonra Merkür, Pluton’a 180 derecelik bir zıt açı oluşturacak. Üstelik aynı anda Balık’taki Mars’ın da tetiklediğini hatırlamak gerekiyor. Bu durum kararların aniden değişmesine neden olabileceği gibi, beklenmedik kişilik patlamalarına ve sivri, alaycı tavırlara neden olacağı için ilişkilere zorluk getirebilir. Bu devre içinde dostlarınızı ve arkadaşlarınızı kötülemekten kaçınmalı, içinizden yükselen tartışma arzularını kontrol altına almalısınız.

Savaş potansiyelini işaret eden Mars-Pluto sert etkileşimi aslında çok önemli değişikliklerin habercisi. Özellikle felsefe, sistem ve bilginin daha ötesine ulaşmak için zorlayıcı durumların açığa çıkacağını işaret ediyor.

Şimdi gökyüzünün bu konumundan kimler etkilenecek? Elbette ki, İkizler. Yani en fazla onlar bu etkileri hissedecekler. Ayrıca Terazi ve Kovalar’da olumlu güçlü bir biçimde etkilenecekler. Kritik konumda bulunan Yay’lar bu devre içinde konuşmalarına dikkat etmelidirler. neyse ki, çok hızlı geçiyor. Yoksa, ciddi çamlar devirebilir, sonradan pişmanlık duyabileceğiniz davranışlarda bulunabilirsiniz.

Sert bir biçimde etkilenen Başak ve Balıklar ise, tartışmacı tavırlardan kaçınmalı ve bu devre içinde fazla konuşmamaya özen göstermelidir. Tabii karar almak açısından da pek uygun bir zaman olduğu söylenemez.
Yazarın Tüm Yazıları