Özgürlük ihtiyacı var

Astrolojik açıdan gerilimli bir gün. Balık burcunda dolaşmaya başlayan Ay, önce Merkür’ü öğle saatlerinde ise Uranüs’ü tetikleyecek.

Bilinçaltını harekete geçiren ve soyut olarak bilinen kavramların somut hale geleceğini işaret eden gökyüzünün bu konumu aynı zamanda elektrik ve elektronik cihazların kullanım alanına yenilerinin ilave olacağını gösteriyor. Yenilikler şaşırtıcı olabilir. Aynı zamanda özgürlük ihtiyacı ve yaratıcılığın açığa çıkacağı bir gün.

İnsanın ruhsal boyutu

‘ABD parapsikoloji çalışmaları için çok büyük fonlar ayırıyor ve bu çalışmaları çok ciddiye alıyor’ diyen İsmet Yalçın (Ankara Ruhsal Araştırmalar Derneği Başkanı) çok ilginç iddialarda bulunuyor ve ‘geleceğin savaşı parapsikoloji’ diyor ve dünyada yapılan parapsikoloji çalışmalarını işaret ediyor.

-ABD’de Nautilius (Denizaltı) 1952 yılında haberleşme telepati ile gerçekleştiriliyor.

-MKULTURA (Zihin kontrol projesi) 1952-1963 yılları arasında gerçekleştiren bu proje için 10 milyon dolar harcandı

-Star Gate projesi (CIA) Stanford Üniversitesi (1972-1990)

_CIA 1975-1995 20 milyon dolar harcama yapıldı Hall Puthof Russel Targ projede İnvo Swann ve Pat Price (medyomlar) çalıştı.

SOVYETLER parapsikoloji deneylerine çok önem veriyorlar. Araştırma alanlarının başında telepati, biyofizik, psikokinezi, psişik şifa ve durugörü geliyor.

Ülkelerin dışında özel şirketlerin de parapsikoloji için ciddi fonlar ayırdığını söyleyen İsmet Yalçın, SONY parapsikoloji laboratuvarı (ESPER) Dr. Yoichiro Sako ile 1990-1997 yılları arasında çalışıyor ve ‘deneysel olarak psi varlığını ortaya koyduk’ diyorlar.

-Bilim insanları zihin kontrolü ile çalışan tekerlekli sandalye geliştiriyorlar. (23 temmuz 2003 Reuters)

Bütün bu çalışmalar ruhun bilimsel açıklamasını yapmayı tasarlarken aynı zamanda pratik hayatın içinde parapsikolojinin kullanılabileceğini işaret ediyor. Tabii bu kullanımın hangi yönde olacağını belirlemek zor.

Bilgi büyük bir güçtür. Ancak bu gücü hangi yönde kullanacağınızı belirleyen, kişinin ruhsal gelişimi. Yok edici yönde veya var edici, yaratıcı yönde bilgiyi kullanmak mümkün.

Ancak unutulmaması gereken çok önemli bir nokta var. Yok edici olduğunuz zaman yok ettiğiniz her şeyle birlikte kendinizi de yok ediyorsunuz. Var etmek, yaratmak için bilginizi kullandığınızda ise, var ettiğiniz her şeyle birlikte kendinizi de var ediyorsunuz. Kendinizi tekrar ve tekrar geliştirerek var etmek, ya da yok etmek... İşte bu noktada seçimi belirleyen kişinin ruhsal varlığı...

Parapsikoloji çalışmalarının sonuçları kesin olmasa bile insanın sadece bedenle sınırlı olmadığını aynı zamanda ruhsal olduğunu tespit etmiş bulunuyor. En azından beyin dediğimiz ve bedenimizi yönettiğini kabul ettiğimiz organın, bilinç tarafından yönetildiğini anlamış bulunuyoruz.

İşte bu noktada bilincinizin zenginliği ve gelişimi, olayları algılamanız ve değerlendirmeniz ile ölçülebilir.

Sanırım insanı tanımlarken aynı zamanda ruhsal boyutunu da ele almak gereken bir çağ başlamış bulunuyor. Ancak bu tanımı yapabilecek duruma ne zaman gelebiliriz? İşte bu bilinmiyor. Bunu yapılacak araştırmaların sonuçları gösterecek.
Yazarın Tüm Yazıları