Açık havaya çıkın

Bugün kendi üzerinizde baskı oluşturabilir ve duygularınızı denetlemek için çok büyük bir gayret gösterebilirsiniz.

Özellikle yaşlı kişiler, üzerinizde otorite oluşturan kişiler ve büyüklerinizin istek ve ihtiyaçları baskı duygusu uyandırabilir. Bugün en iyisi açık havaya çıkmak... Kırlarda veya ormanlık alanlarda dolaşmak ve dostlarınızla ilişkilerinizi pekiştirmek karamsar duygulardan uzaklaşmanıza yardımcı olacak.

Endişenin oluşturduğu baskı

Kararsızlıklar içinde en fazla bocaladığımız zamanlar, en fazla endişe duyduğumuz dönemlerdir. Kararsızlık endişenin kardeşidir. Endişeyi yaratan ise, düşüncelerimiz ve isteklerimizdir.

İsteklerimizin olmayacağı korkusu veya bu sırada ortaya çıkabilecek durumların düşüncesi endişe uyandırır. Çünkü, isteğimize ulaşmak için düşünceler üzerimizde baskı yaratmaya başlar.

Elbette ki, isteğimize ulaşamadığımız zaman yeni bir konu üzerinde çalışmak, atılımda bulunmak mümkün değildir. Ancak, içimizdeki istek sürekli olarak zihnimizi meşgul etmeye başladığı zaman üzerimizde kuvvetli bir baskı ve buna bağlı bir gerilim yaratır. İşte bu aşamada kuvvetli isteğimiz, hareket yeteneğimizi de kısıtlamaya başlar.

Başarılı olmak için ne kadar fazla uğraşırsak, alacağımız sonuçlar o kadar zayıf olacaktır. Çünkü, isteğimizin yaratacağı gerilim yüzünden enerjimiz serbest kalmayacaktır.

Enerjimiz serbest kalmadığı zaman ise, istediğimiz başarıyı yakalayamayız. Sahip olduğumuz gücümüzü tam olarak ortaya koyamayız. İsteğimizden kaynaklanan düşünce ve endişeler, enerjimizi hedefe yöneltmemizi engeller. Farkında olmadan enerjimizi bloke etmiş oluruz.

Peki, istek duyacağız fakat, duyduğumuz bu isteğin yarattığı endişeyi nasıl ortadan kaldıracağız, diye soracaksınız.Bunun tek bir cevabı var. Zihninizi ve bedeninizi serbest bırakarak...

Endişelenmemeyi düşündüğünüz zaman endişe duygusu ortadan kalkmaz. Hatta bu durum bile gerilim yaratabilir.

Önce istek duyarsınız, sonra da o doğrultuda harekete geçersiniz. İşte harekete geçeceğiniz aşama çok önemli.

Bir işe başlarken düşünerek endişelenmek yerine, o işi yapmak gerekir. Ya da düşünceyle uygulama aynı anda olmalıdır. Yoksa, düşünmeye başladığınız andan itibaren endişeler de ortaya çıkacak ve hemen ardından beliren kararsızlıklar sonucu bir türlü harekete geçemeyeceksiniz.

Düşünmeden olur mu?.. Diyenler çıkabilir aranızda. Elbette ki, olmaz. İstek ve düşünceleriniz harekete geçtikten bir süre sonra dikkatinizi bu noktadan uzaklaştırmalı, böylece zihninizi ve bedeninizi serbest bırakmalısınız.

Harekete geçeceğiniz sırada artık ne istek ne de düşüncelerin baskısı üzerinizde bulunmamalı. Böylece enerjinizi serbest bırakabilir, önceden istediğiniz ve düşündüğünüz her ne varsa başarabilirsiniz.

Eyleme geçtiğiniz an, kendinizi zorlamadan sakin ve rahat olmalısınız. Olup olmayacağını düşünmeden sadece ve sadece yapmanız gerekeni yaparsanız başarı şansınız çok yüksek olacaktır. Çünkü, yeteneklerinizi tam olarak kullanabileceksiniz. Potansiyelinizin tamamını ortaya koyabileceksiniz. Bu aşamada karşınıza hiçbir engel çıkmayacaktır.

Bütün engellerin üstesinden gelebilecek derecede rahat olabilmek için isteklerinizin yaratacağı baskıdan kurtulmalısınız.
Yazarın Tüm Yazıları