Radikal değişiklikler yapma zamanı geldi

Değiştirici ve yoğun duyguların açığa çıkacağı gerilimli bir gün.

Venüs-Mars arasındaki sert etkileşim Pluto’nu tetikliyor ve bugün Balık Burcu’ndaki Ay bu gerilimli etkileşimin açığa çıkmasına neden oluyor. Değişimin zorlayıcı etkisinin kuvvetli hissedileceği bugün özellikle öğle saatlerinde tedbirli olmak gerekiyor. Radikal değişiklikler yapmanız gerekiyorsa bu duruma çok fazla itiraz göstermeyin. Olayları ve kendinizi biraz akışına bırakın. Bugün öfkenizi ve şiddetli duygularınızı denetleyin.

Kadınlar erkeklerden daha psişik

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen 1. İstanbul Parapsikoloji Konferans’ına dünyanın önde gelen uzmanlarının katılması son derece etkileyiciydi. Kitaplarını, resimlerini, makalelerini gördüğümüz kişiler karşımızda duruyor ve araştırmalarını bizimle paylaşıyor, sorularımıza cevap veriyorlar...

Şimdi bana, ‘Fazla büyütmüyor musun, onlar da senin gibi biri’ diyebilirsiniz ama kesinlikle bu konuyu büyüteceğim. Bunu kendimi ya da Türkiye’yi küçük gördüğümden değil, sırf bütün dünyanın ilgiyle izlediği, inanç ve inançsızlığın ötesinde bir merakla anlamaya çalıştığı bu konuların Türkiye’ye taşınmış olduğu ve Türkiye’nin de aynı merak ve ilgiyi paylaştığını ortaya koymak için büyüteceğim.

Yoksa ne yaşadığım ülkeyi, ne de kendimi küçümsemiyorum. Hatta üzerinde yaşadığımız toprakların geçmişini düşündüğüm zaman fazlamız olduğunu bile söyleyebilirim. Ve hatta açık ve seçik bir biçimde Anadolu topraklarına doğmuş olan bizler ulus olarak neredeyse hepimizin psişik olduğunu iddia edebilirim.

Dr. Gary E. Schwartz, çeşitli bölgelerde ilginç deneyler yaparken aynı zamanda insanların yeteneklerini tespit etmeye yönelik sorular hazırlamış ve sonuç yüzde ellinin üzerinde insanların psişik yetenekleri olduğunu saptamış. Tabii bu yetenekler belli bir disiplin içinde geliştirilmiş olmayıp doğal bir biçimde yaşayan insanların yetenekleri. Ve kadınların erkeklere oranla daha psişik oldukları ortaya çıkmış. Böyle bir araştırma Türkiye’de yapılsa bu oranın çok daha yüksek çıkacağına ben kendi adıma emin olduğumu söyleyebilirim.

Küçücük çocuklardan ihtiyarlarımıza kadar hemen hepimizin hem içine doğduğumuz coğrafyanın etkisi, hem de atalarımızın genleri ve içine doğduğumuz kültürün katkısıyla çok ciddi pisişik yeteneklerle donanmış bir milletiz. Bu noktada en ufak bir şüphem yok. Fakat ne yazık ki, bilgimiz yok ve her nedense bilgiye, özellikle de dışarıdan gelecek bilgiye kapalıyız. Bunu yüksek sesle söylemesek bile ve hatta kendi kendimize itiraf etmesek bile sezgilerimiz son derece yüksek.

Algımızın derecesi hemen bütün ülkelerle yarışacak düzeyde. Sadece sahip olduğumuz yeteneklerin ne olduğunu bilmiyoruz ve geliştirmenin mümkün olabileceği hakkında da pek fikrimiz yok.

İşte bu nedenle Türkiye’de gerçekleştirilen bu Parapsikoloji konferansını önemsiyorum. Çünkü bilgiye ihtiyacımız var ve ilgimizi çekebilmesi için de bilginin ayağımıza gelmesini istiyoruz. Bu konferans belki de yeteneklerimizi laboratuvar koşullarında test etmek için arzu uyandırabilir ya da yeteneklerimizi geliştirmek için bizi harekete geçirebilir.

Kimbilir belki de gizli potansiyellerimizi uyandırabiliriz. Ve daha da öteye geçip tarif edemediğimiz ama içsel olarak bildiğimiz açıklanamayan hallerimizin adını koyabiliriz.
Yazarın Tüm Yazıları