Yasemin Boran

Duygusal baskılar belirgin şekilde artıyor

7 Temmuz 2005
<B>Y</B>engeç burcunda uzun zamandır yolculuğunu sürdüren Satürn, öğle saatlerinde Yengeç’te dolaşan Ay’ı tetikleyecek ve duygusal baskıların açığa çıkmasına neden olacak. Başta Yengeç ve Oğlaklar olmak üzere Koç ve Terazi burcunun son on günlük devresinde doğanlar bugün alışkanlıklarını değiştirmeye zorlayan baskıları kuvvetli biçimde hissedecekler. Özellikle büyükler, patron ve üzerinizde baskı oluşturan olayların etkisini kuvvetli hissedeceksiniz. Bu etki derinleşmeye ve gerçek isteklerin ortaya çıkmasına neden olabilir.

Hastalıkların gerçek nedeni

Duygularınız ya da kafanız karıştığı zaman sağlık sorunları çıkar. Çünkü beden, zihin ve duygu bütünlüğünden oluşan insan, dengenin bozulmasıyla birlikte sağlık problemleri yaşamaya başlar.

Duyguların sağlıklı ve güçlü olmasını sağlayan temel unsur, akıl sağlığıdır. Ve akıl sağlığını bozan durumların başında ise kararsızlık gelir.

Karar vermeniz gereken durumlarla karşı karşıya geldiğiniz ve bir türlü karar veremediğiniz zaman, duygusal zayıflıklar ortaya çıkar. Özellikle karar verilecek konu hayatiyse ve yaşantınızın dönüm noktasında bulunduğunuz duygusu içindeyseniz, üzerinizde hissettiğiniz baskı daha da kuvvetli olacak, karar vermek daha da zorlaşacaktır.

Genellikle öğrendiğimiz bilgiler ışığında kendi düşünce sistemimizi geliştiririz. Bu sistemi oluştururken korkuların büyük bir payı vardır. Çünkü bilincimizin derinlerinde iz bırakan korkular aracılığı ile ne yapmamamız gerektiğini öğrenirken, yapacaklarımızı da buna göre belirleriz.

‘Ben bunu istiyorum’ derken, neden öyle istediğimizin derinlerinde, istemediğimiz, karşılaşmaktan korktuğumuz durumlar vardır. Fakat düşüncelerimizde ortaya çıkan şey ise ‘İsteklerimiz’ şeklinde belirir.

Karar verme aşamasında bizi kararsızlığa sürükleyen durum ise, korktuğumuz durumla karşı karşıya kalmamıza neden olacak bir karar verme endişesidir.

Yanlış bir karar almaktan korkarız. Çünkü ‘yanlış karar’ aslında istemediğimiz yani korktuğumuz durumla bizi karşılaştırabilir ve bunun sonucunda bir türlü karar veremeyiz. Üstelik ‘yanlış’ olarak düşündüğümüz kararı almayı da o sırada çok isteriz. Ve isteklerimizi tutarız. Kendimizi baskı altına alırız ve gerçekte istediğimizi yapmak yerine istemediğimiz durumu sürdürmeye devam ederiz.

Böyle bir durumda ortaya koyduğumuz tepki ‘Ne yapacağımı bilmiyorum’ şeklindedir. Aslında bilincimizin derinlerine bakmayı öğrenebilsek, gerçek isteğimizin ne olduğunu göreceğiz.

Halbuki o sırada içten içe ne istediğimizi biliyoruz fakat yüksek sesle bu isteği ortaya koymuyoruz. Kendimize bile söylemiyoruz. Belki de söylüyoruz ama sonuçlarından korkup kaçıyoruz ve yine kararsızlıklar içinde bocalıyoruz. Tabii bunun sonucunda hastalanıyoruz. Yani kendimizi hasta ediyoruz.

Zihinsel ve duygusal gerilim sonucunda bedenimiz isyan ediyor ve bizi bu kısırdöngüden kurtarmak için hastalanıyor. Yoksa biz dipsiz bir kuyunun içinde yuvarlanmaya devam edeceğiz. Düşünce ve duygularımızın birbirini beslemesi sonucunda giderek büyüyen karmaşanın içinden kurtulamayacağız. İşte böyle bir anda bedenimiz bize işaret veriyor. Bu düşünceden vazgeçirecek derecede hastalanıyor ve biz dikkatimizi karar vermemiz gereken konudan uzaklaştırıp sağlığımızla ilgilenmeye başlıyoruz.
Yazının Devamını Oku

Özgür duygular ve yaratıcı çalışmalar ortaya konacak

6 Temmuz 2005
Yengeç burcunda dolaşan Ay, günün ilk yarısı Uranüs’ü harekete geçiriyor ve son derece ilginç durumların açığa çıkmasını sağlıyor. Özellikle keşifler konusunda son derece hareketli bir dönem. Bugün bilinçaltının keşfedilmesini sağlayacak olaylar açığa çıkabilir. Ayrıca özgür duygular ve yaratıcı çalışmaların ortaya konulacağı bugün hem sanat, hem de evle ilgili değişikliklerin yapılacağını işaret ediyor.

MEKTUPLAR

Şu sıralar karar vermek için pek uygun bir dönemde değilsiniz. Aslında çok yüksek potansiyelli enerjilerin itici gücünü hissettiğiniz bir dönem ve büyük bir sabırsızlık içinde bulunuyor olabilirsiniz. İlginç fırsatlarla karşılaşıyorsunuz. Bunları değerlendirecek potansiyeliniz var. Fakat, yine de şu sıralar harekete geçmek için pek uygun değil. Biraz sabırlı olun.

Aslında sözünü ettiğiniz konuyla ilgili şu sıralar harekete geçebilirsiniz fakat Temmuz’un 22’sinden sonra Merkür geri gitmeye başlayacak ve sizi de zorlayacak. Bu nedenle işlerinizi bu zamana kadar tamamlamaya çalışın. Çünkü, sizin doğum anınızdaki Merkür ve Güneş’inizi sert etkiliyor.

Yükselen burcunuz Koç. Doğumunuz sırasında Ay, İkizler burcunda duruyor. Bu durum sizin kendinizle barışık biri olduğunuzu gösteriyor. Ayrıca son derece hızlı düşünen, pratik zekaya sahip birisiniz. Ve duygular, düşüncelerinizi etkilediği gibi, düşünceleriniz de duygularınızı etkiliyor. Ancak, bu durum yanılgılara neden olmaz. Tersine, aklınız ve duygularınız sayesinde isabetli kararlar alabilirsiniz. Bu yıl sizin için verimli geçecek. Özellikle öğrenmek istediğiniz konularla ilgili meydana gelen olaylar sizi yükseltecek. Eylülden itibaren tedbirli davranmanız gerekiyor. Mars’ın kuvvetli etkisi Aralık ortalarına kadar hayatınızda önemli değişikliklere neden olabilir.

RUMUZ: AYRIT



Gördüğünüz rüyalar çok ilginç. Geçiş yapan Neptün sizi harekete geçirmiş. Üstelik doğum anında da Neptün etkisinde doğmuş birisiniz ve hayal gücünüz çok kuvvetli. Şimdi hayal gücü gerektiren alanlarda başarılı çalışmalar yapabilirsiniz. Son gördüğünüz rüya ise kutsal metinlerde geçen ünlü rüyaya benziyor. ‘Yedi yıl bolluk döneminden sonra gelecek yedi yıl kıtlık dönemine işaret ettiği’ şeklinde yorumlanan bu rüyanın farklı bir yorumunu yapıyorsunuz ve ‘Yedi yıllık felaket döneminden sonra gelecek huzurlu ve güzel günler dönemi, bu nedenle tedbirli olmak gerek’ diyorsunuz.

RUMUZ: MENEKŞE



Sorduğunuz kişiyle aranızda astrolojik açıdan uyumlu etkiler var. Fakat geçiş yapan gezegenler ilişkinizin yeni bir döneme girmesi gerektiğini işaret ediyor. Zaten oldukça uzun süren ilişkinizin yeni bir boyut kazanması ve değişmesi sizin de değişiminizle bağlantılı. Ancak isteklerinizi belirlemeniz ve bunları yüksek sesle söylemeniz gerekiyor.

Şimdi söylemek istediklerinizi ortaya koymak için uygun dönem. Bu arada sevdiğinize karşı biraz daha sabırlı ve anlayışlı olmanız gerek. Üstelik onun da beklentileri var ve onun bunları anlatması için izin vermelisiniz. Duygularının değiştiğini söylüyorsunuz ancak siz de değişiyorsunuz. Onunla ilişkinizin devam etmesini istiyorsanız, siz de kendi değişiminizi gerçekleştirmelisiniz. Tabii bu sırada ilişkinizin bitme ihtimali var. Satürn, alışkanlıklarınızı değiştirmek için sizi zorluyor.RUMUZ: AYRILIK
Yazının Devamını Oku

Yeni başlangıçlar için uygun bir gün değil

5 Temmuz 2005
<B>İ</B>kizler burcunda dolaşan Ay, öğle saatlerinde Yengeç burcuna geçecek. Bugün yeni girişimlerde bulunmak için pek uygun değil. Çünkü Ay’ın görünmediği bir dönem ve bu tip dönemlerde başlayan işler istediğiniz ölçüde verimli olmaz. Mümkünse yeni başlangıçlarınızı yarından sonra yapın. Hatta yarın öğleden sonra da başlayabilirsiniz. Çünkü Yeni Ay dönemi başlayacak ve istediğiniz verimi elde edebileceğiniz çalışmalar ortaya koyabileceksiniz.

Dikkati yoğunlaştırma çalışması

Dikkati bir nokta üzerinde uzun süre odaklayabilmek oldukça zor. Çünkü, zihin hızlı hareket eder ve biz farkına varmadan dikkatimizi yönelttiğimiz konudan tamamen uzaklaşabiliriz. Bu durumu anlamak için hemen bir çalışma yapabilirsiniz.

Şimdi bir konu üzerinde düşünmeye başlayın. Aradan 10-15 dakika geçtikten sonra ne düşündüğünüze dikkat edin. En başta düşündüğünüz konudan ne kadar farklı düşünceler içinde bulunduğunuzu göreceksiniz. Hatta bunu bir çalar saatin yardımıyla daha kolay yapabilirsiniz. Saati 15 dakika sonra çalacak şekilde ayarlayın ve bir konu üzerinde düşünmeye başlayın. Saat çaldığı andaki düşüncenizi yakalayın. Başladığınız noktadan ne kadar uzaklaşmış olduğunuzu daha iyi anlayabilirsiniz. İnsanın zihni hülyalara dalıp gitmeye hazırdır.

Bu durumu tıpkı bacak adalenizi ya da herhangi bir kasınızı güçlendirmek için düzenli yaptığınız egzersizlere benzetebilirsiniz. Şimdi dikkatinizi üzerinde tutacağınız bir obje ile alıştırmalara başlayabilirsiniz. Genellikle başlangıç olarak etrafınızda bulunan tanıdığınız cisimlerle çalışmanızı tavsiye ederim. Örneğin, üzerinde oturduğunuz koltukla başlayabilirsiniz.

Dikkatinizi yönelttiğiniz koltuğun biçimi, üzerine kaplanan kumaş, nasıl yapıldığı üzerine zihinsel olarak yoğunlaşın ve inceleyin. Odaklandığınız koltukla ilgili yapılışından sizin oluncaya kadar geçirdiği tüm aşamaları sırasıyla düşünmeye çalışın. Zihniniz bu sırada başka konulara kayabilir, dikkatinizi toplayıp yeniden konsantre olmaya çalışın. Bu çalışmayı yaparken zaman belirlemek de oldukça önemli. Bu nedenle bir arkadaşınızla, eşinizle ya da sevgilinizle birlikte dikkati yoğunlaştırma çalışmasını yapabilirsiniz.

Alıştırmaya başladığınız saati not edin. Ve zihninizin başka konularla ilgilendiği anda saate bakarak dağıldığınız zamanı da kaydedin. Tabii bu çalışmayı yaptığınız tarihi de yazmayı unutmayın. Böylece yaptığınız alıştırmaların arasındaki farkı ve gelişmenizi tespit edebilirsiniz.

Her yaptığınız çalışmada dikkatinizi bir önceki çalışmadan daha uzun süre odaklayabildiğinizi göreceksiniz. Çevrenizde bulunan, alıştığınız hemen bütün objelerle bu çalışmayı yapabilirsiniz. Her alıştırmada kendinize farklı bir obje seçin. Ve yoruluncaya kadar çalışmayı sürdürün. (Zihniniz dağıldıktan sonra biraz ara verin ve tekrar aynı çalışmaya başlayın.) Bu çalışmayı her zaman yapabilirsiniz. Tatilde dinlenirken, deniz kıyısında güneşlenirken, otobüste giderken... Bir noktaya dilediğimiz sürece konsantre olabilmek, irademizle zihinsel güçlerimizi kontrol altına alabildiğimizin göstergesidir.

Dikkatinizi bir noktada tutmayı başardığınız zaman iradeniz de güçlenmeye başlar. İradenin güçlü olması, isteklerinizi gerçekleştirmenizi sağlar. Başarının sırrı, güçlü bir istek, güçlü bir dikkat ve güçlü bir iradeye sahip olmaktır.
Yazının Devamını Oku

Ateş ve hava burçları, bekledikleri fırsatları yakalayacak

4 Temmuz 2005
Merkür-Venüs arasındaki kavuşum devam ediyor ve bütün hafta Aslan burcundaki bu kavuşum konumu korunacak. Bu nedenle, projelerinizi ve yapmak istediklerinizi ortaya koymak için harekete geçebilirsiniz. Özellikle anlaşmalar, sergiler ve benzeri çalışmalar için uygun bir dönem. Beklenilen fırsatlar çıkabilir ve şansınızı çok iyi kullanabilirsiniz. Özellikle Ateş ve Hava burcundan olanlar, yani Koç, Aslan, Yay ve İkizler, Terazi ve Kovalar... Kovaların kafası karışık olsa bile fırsatları iyi değerlendirebilirler. Koç ve Terazilerin sabırlı olmaları gerekiyor. Öfkeli ve hırslı davranmayın.

Gece bir UFO gördüm

Cumartesi gecesi çok tuhaf bir gökyüzü olayına şahit oldum. Büyük Ayı takım yıldızının kuyruğunun az ötesinde çok parlak bir gök cismi giderek büyümeye ve daha çok parlamaya başladı.

Sevgilim bana ‘bu ne yıldızı’ diye sordu. Ben o sırada dikkatle bakıyor ve anlamaya çalışıyordum. Sevgilim ‘Aaa hareket ediyor bu’ dedi. Hakikaten o sırada benim durduğum yere göre sağa doğru yani Büyük Ayı’nın kuyruğuna doğru hızla hareket ediyordu. Sonra yukarı doğru yükseldi ve kayboldu.

Şaşkınlıkla birbirimize baktık sonra tekrar gökyüzüne. Yıldız sandığımız parlak ışıklı cismi görebilmek için karanlığın derinliklerini gözlerimizle taramaya başladık. Keşke o sırada bir teleskopumuz olsaydı...

Minik sabit yıldızlar oldukları yerde göz kırpıyor ve uzaklarda şimşekler çakıyordu. Hava rüzgarlıydı. Bir yerlere yağmur yağıyordu, çok belli. Bizim olduğumuz yerde yıldızlar parlak ve hava açıktı. Acaba bu parlak ışıklı cisim bir uçaktı da bir bulutun arkasında gözden kayboldu diye düşünüyordum fakat bu mümkün değildi. Çünkü parlak cismi gördüğüm tam o noktanın yanında bulunan yıldızlar aynı şekilde parlamaya devam ediyorlardı. Buluk gelmiş olsa hepsi teker teker bulutların ardında kaybolacaklardı.

Çok heyecanlandım. Sevgilem bakıp UfO gördüğümüzü söyledim. Güldü. Tanımlanamayan gök cismi demek anlamına geldiğine göre ‘UFO’ demek hiç de yanlış olmaz dedim. Sonra aklıma ABD’nin patlatmayı düşündüğü kuyruklu yıldız geldi. Bilim insanları hesaplarında yanlış yapmış olamazlar mıydı? 4 Temmuz yani bugün çarpması beklenen uzay aracı Cumartesi gecesi saat 23:00 sularında çarpmış ve biz de bu çarpışmanın ışığını görmüş olabilirdik. Fakat hemen bu çarpışmanın Türkiye’den görülemeyeceğini hatırladım.

Peki, gördüğümüz bu kocaman parlaklık neydi? Üstelik bir patlama gibi de değildi. En azından benim bildiğim patlamalardan değildi.

‘İlk kez böyle bir olaya şahit oluyorum’ dedim. Sevgilim gülerek ‘ben de ilk kez görüyorum’ dedi. ‘Bu bir işaret olmalı’ dediğim zaman O da ‘Bence de bir işaret olmalı ama neyin işareti acaba’ dedi.

Çok merak etmiştim. Buradan gitmeyi düşünüyordum fakat o dakika karar verdim. Burada kalacak ve geceyi bahçede geçirerek yıldızları seyredeceğim. Demek ki, bu bölgede doğa olaylarını rahatlıkla izleyebilirim. Üstelik Silivri’de Klasis Golf’ün içinde bulunan bu ev, benim her türlü yaratıcı çalışmalar yapabilmem için çok uygun. Özellikle de düşünmek ve düşüncelerimin derinliğinde dolaşmak için. Bir de düşüncelerinizi besleyen doğanın içinde kendinizle baş başa kalmanıza izin veriliyorsa... Ve doğa olayları sizi takip ediyorsa...

Bir zamanlar olaylar mı, beni takip ediyor yoksa ben mi, olayların peşinden gidiyorum diye çok düşünmüştüm. Ama artık biliyorum ve yazacağım.
Yazının Devamını Oku

Her an ilginç keşiflerde bulunabilirsiniz

1 Temmuz 2005
Maddi değerlerin farklı yönlerini keşfetmek mümkün. Şimdiye kadar öğrenilmiş olanların değişmesi ve yepyeni değerlerin ortaya çıkacağı bir gün. Sanatçılar, eğlence yerleri, turizm ve gösteri dünyasına yönelik hareketli bir dönem. Boğa burcundaki Ay, tedbirliliği artırırken Balık burcunda dolaşan Uranüs’ün yaratıcı ve devrimci özellikleri açığa çıkacak. Farklı sistem arayışları başlayabilir. Buna bağlı olarak ilginç keşifler de açığa çıkabilir.

Doğal ayak terapisi

Her ayakta 7 binin üzerinde sinir ucu, 26 kemik, 107 bağ ve 19 kas bulunduğunu biliyor muydunuz? Bütün bedeni taşıyan ayaklarınıza iyi bakın. En azından haftada bir ayaklarınızı dinlendirmek ve rahatlamasını sağlamak için tuzlu suyun içinde 20 dakika bekletebilirsiniz.

Özellikle deniz suyu ayaklarınıza çok iyi gelir. İmkanınız varsa bol bol yüzün, denizin içinde yürüyün. Hem deniz suyu, hem de kum ve küçük çakıl taşları üzerinde yürümek doğal bir masaj etkisi yaratacak ve ayaklarınızın aracılığı ile tüm bedeniniz gevşeyip sağlığına kavuşacak.

Tıpkı avuç içi gibi ayaklarda da bütün organların denk geldiği noktalar var. Ayak baş parmağı başa denk geliyor. Parmakların ayak ile birleştiği nokta omuz bölgesi. Aşağı indikçe tüm organlarla örtüşen noktalar bulunuyor.

Çin tıbbının meridyenler ve noktalarla açıkladığı insan vücudunun hemen her bir noktası bedenin diğer organlarıyla bağlantılı. Bunların arasında eller ve ayaklar en fazla önemsenen organlardan. Aynı zamanda ayağınızdaki doğru noktaya dokunarak bedeninizdeki sağlık sorunu olan organınızı uyarabiliyor ve şifaya kavuşturabiliyorsunuz. ‘Refleksoloji’ adı verilen yöntem tamamen ayaklara uygulanan bir çeşit masaj aracılığı ile şifaya kavuşmayı amaçlıyor.

Refleksoloji uygulayan uzmanların sayısı fazla değil. Fakat imkanınız varsa böyle bir uzmana gidebilirsiniz. Ancak deniz kıyısında minik çakıl taşlarının üzerinde yürümek, aynı etkiyi meydana getiriyor. Bu arada kendinizi güneşten korumayı unutmayın. Üstelik su, çakıllar ve çevrenize dikkatle bakmak, hem bir çeşit meditasyon etkisi yaratacak, hem de ayaklarınıza doğal terapi uygulamış olacaksınız.

Özellikle iri kumlar, minik çakıl taşlarının bulunduğu sahillerde bulunduğunuz sürece her gün yürümeye özen gösterin. Birden bire canlandığınızı ve kendinizi daha iyi hissetmeye başladığınızı göreceksiniz.

Deniz kıyısında bulunmayanlar ise çimenler üzerinde çıplak ayak yürümeyi deneyebilirler. Özellikle kırlara gittiğiniz zaman ayakkabılarınızı çıkarın ve acele etmeden ayak tabanınızı hissederek yürüyün. Bu arada yürüdüğünüz yere dikkatli bakın. Doğal ortamlarda ayaklarınıza zarar verecek dikenlerin dışında pek fazla bir şey bulunmaz, ama insanların fazla bulunduğu yerlerdeki cam kırıkları ve benzeri atılmış objeler yüzünden ayaklarınıza bakım yapayım derken zarar vermeyin. Elbette bu uyarı deniz kıyısında yürüyenler için de geçerli. Üstelik yürüdüğünüz yere dikkatli bakmak, bütün düşüncelerden uzaklaşmanıza yardımcı olacak ve bir çeşit meditasyon yapmış olacaksınız.

Doğal ayak terapisi uygulamadan önce bol su için. Ve sonrasında da bol bol su içmeyi ihmal etmeyin. Özellikle yürüdükten sonra. Çünkü ayaklarınızın altına doğal olarak uygulanmış olan masaj aynı zamanda bedeninizde birikmiş olan zehirli maddelerin ter ve idrar yoluyla kolayca atılmasını sağlayacak ve siz de sağlığınıza kavuşmuş olacaksınız.
Yazının Devamını Oku

Bilinçaltı zorlayacak, istekler ortaya konulacak

30 Haziran 2005
Sabah saatlerinde Koç burcunda dolaşan Ay, öğleden sonra Boğa burcuna giriyor. Akşama doğru Aslan burcundaki Merkür-Venüs kavuşumunu tetikleyecek ve söylemek istediklerinizi ortaya koymak için zorlayacak. Aslında konuşmalar son derece gösterişli bir biçimde yapılabilir ve bilinçaltının zorlayıcı etkisiyle istekler ortaya konulabilir. Aslında Merkür-Venüs kavuşumu hem aşk, hem de çocuklar açısından eğlenceli ortamları ve keyifli planlar yapılabileceğini işaret ediyor.

Kuyruklu yıldızı patlatmak

Gelişen teknolojiyle birlikte korkularımız da büyüyor. Öğrendiğimiz her yeni bilgi, yeni ihtimalleri de beraberinde getiriyor.

Mesela NASA uzmanları yeryüzünün oluşması konusunda önemli bilgilere ulaşmak amacıyla şarap fıçısı büyüklüğündeki uzay aracını 4 Temmuz günü kuyruklu yıldıza çarparak patlatmayı planlıyorlar. Daha doğrusu ‘Deep Impact’ (Derin darbe) adını verdikleri uzay aracının 4 Temmuz’da kuyruklu yıldıza çarpacağını hesaplıyorlar. Zaten bu projenin amacı kuyruklu yıldızı patlatmak ve sonrasında neler olabileceğini izlemek. Yani bu bir çeşit deney.

Şimdi bu deneyi astrolojik açıdan yorumladığımız zaman neler olabileceği üzerine biraz düşünelim. Çünkü 1867’de keşfedilmiş olan ‘Tempel-1’ adlı kuyruklu yıldız, Mars ve Jüpiter arasından geçen ekliptik üzerinde dolaşıyor ve bu yörüngede altı yılda bir dünyadan görülebilecek duruma geliyor. Yani bu kuyruklu yıldız bizim sistemimizin bir parçası.

Şimdi NASA uzmanları bu çarpışmanın kuyruklu yıldızın yörüngesini değiştirmeyeceğini garanti ediyorlar.

Buz, kaya ve tozdan oluştuğunu ileri sürülen kuyruklu yıldız ile uzay aracının çarpışmasını ‘Bir merminin diğer mermiye çarpması’ olarak değerlendiren bilim insanları, bu çarpışma sonucunda kuyruklu yıldızın yüzeyinde futbol sahası büyüklüğünde ve 14 katlı bir bina derinliğinde krater açılacağını ön görüyorlar.

Bu deney bana yıllar önce Ay’ı patlatmayı düşünen bilim insanlarını hatırlattı. Ay’ın çekim ve itim etkisini ortadan kaldırmak ve daha bilemediğim birçok neden ileri sürerek Ay’ı ortadan kaldırmaya yönelik büyük bir projeden söz ediliyordu. Sonra bu projeden vazgeçildi. Fakat şimdi bir kuyruklu yıldızı patlatmak için harekete geçilmiş bulunuluyor ve 4 Temmuz gününe bir şey kalmadı. Hep birlikte neler olacağını göreceğiz ve bilim insanlarının öngörüleri ve hesaplarının sonuçlarını da...

Aslında bu deney bilinmeyenin kapısını açabileceği gibi, aynı zamanda bizim dünyamızın da içinde bulunduğu sistemi ne şekilde etkileyeceğini ön görmek çok zor. Şimdiye kadar yapılan çalışmaların ve hesapların pratik uygulama sırasında ne derece isabetli olacağı, ancak uyguladıktan sonra ortaya çıkacak bir durum.

Ancak Uranüs’ün Balık burcuna girmesiyle birlikte uzayın sırrını çözmeye ve anlamaya yönelik çalışmaların yapılabileceğini zaten ön görmüştüm. Daha da ötesi bilinçaltının keşfi şeklinde yorumlanabilecek Balık burcundaki Uranüs dönemi dünyanın farklı bir çağa giriyor olduğunu işaret ediyor.

Fakat ben yine de kuyruklu yıldızı patlatmaya yönelik yapılan bu çalışmanın sonuçlarıyla ilgili endişeler taşıyorum ve iyi ki Türkiye’den görülmeyecek diye düşünüyorum.

Çünkü düşünülen çarpışma hesaplanan zamanda gerçekleşirse, Batı yarıkürenin bazı bölgelerinde çıplak gözle bile görülebilecek.
Yazının Devamını Oku

Yeni girişimler için kuvvetli arzular uyanacak

29 Haziran 2005
Sabahın erken saatlerinde yapılan yolculuklar, uzak ülkeler ve kültürlerle ilgili ortaya çıkan durumlar gerilim yaratabilir. Günün ilerleyen saatlerinde Koç burcunda dolaşan Ay, yeni girişimlerde bulunmak için kuvvetli arzular uyandıracak. Başlamak istediğiniz konular ve görüşmek istediğiniz kişiler karşınıza çıkabilir. Özellikle Ateş ve Hava burcundan olanlar, bugün son derece heyecanlı ve girişimci bir tavır içinde bulunacak ve yeni atılımlar yapacaklar. Gösteri dünyası, eğlence yerleri, moda ve tasarımlara yönelik faaliyetlerin hareketli olacağı bir dönem.

SATÜRN DÖNGÜSÜ

Satürn Döngüsü olarak tarif ettiğim durumun ne olduğunu çok merak edenler olduğu için kısaca açıklamak gerektiğini düşündüm. Üstelik Satürn döngüleri insan hayatının önemli zamanlarını belirleyen çok önemli bir işarettir.

Doğduğunuz andan itibaren yaklaşık yedi yılda bir doğum anındaki Satürn, geçiş yapan Satürn tarafından tetiklenir ve kişinin gelişim süreci içinde yeni bir zamanın başladığını gösterir. Dikkatli okuyucular kendi hayatlarına bakacak olurlarsa, yedi yıllık döngülerin kendi yaşantılarında önemli geçiş dönemleri olduğunun farkına varacaklar.

Doğum haritanızı bilmeseniz bile yaklaşmakta olan dönemlerinizi siz de tespit edebilirsiniz. Doğduğunuz andan itibaren yedi yıl sayın. Bu yedi yaş demektir. Kişinin evden dışarı çıktığı ve dış dünyayı keşfettiği dönemdir ve bu aynı zamanda kriz demektir. Çünkü dışarı çıkmak pek kolay değildir. Sonra dış dünyayı öğrenen kişi 14 yaşlarında içine kapanır ve dışarıdan aldığı bilgiler ışığında kendini keşfetmeye çalışır. Çocukluktan ergenliğe geçiş dönemi de pek kolay değildir. Bu geçişi yaptıktan sonra 21’li yaşlar tekrar dış dünyaya açılma dönemidir ve kendini keşfeden genç bu kez dış dünyanın kendini kabul etmesini ister ve tabii bunun da pek kolay olduğu söylenemez.

Fakat 28’li yaşlar daha da zorlayıcıdır. Çünkü diğerlerinin kendini kabul göstermesi için dış dünyanın kurallarını uygulamış olan kişi şimdi kendi içine yönelmiş ve kendi kurallarını belirlemek ve uygulamak istemektedir.

Bu hesaba göre kendinizi ve yaklaşmakta olan döneminizi belirleyebilirsiniz. Yedi yıl boyunca yaşadığınız deneyimlerin sonuçlarıyla karşılaştığınız geçiş dönemleri içsel ve dışsal olarak birbirini takip eder.

Astrolojik ilişkiler

Doğum anında Güneş’in güçlü etkiler alması size enerji vermekle birlikte aynı zamanda hayatınızda önemli değişiklikler yapabilme potansiyeli kazandırıyor. Belki sert tecrübeler yaşamış olabilirsiniz fakat, aynı zamanda önemli ve hayati bilgiler de kazanmış olmalısınız. Şimdi bunları kullanma zamanı. Doğum anında gökyüzünün konumu, zeki ve istediklerini gerçekleştirme gücüne sahip olduğunuzu gösteriyor.

Şu sıralarda içinizden yükselen büyük bir enerji sizi bambaşka yönlere itebilir. Temmuzun ortalarına kadar harekete geçin. Temmuz 23’ten sonra bir duraklama devresi yaşayabilirsiniz.

Yükselen burcunuz Oğlak. Bu durum şahsiyetinizle ortaya koyduğunuz kişilik arasında çatışmaya neden olabilir. Zamanla kendinizi ifade etmeyi öğreneceksiniz.

Seçtiğiniz alanda kariyer yapabilir, uzak ülkelerde yaşamayı seçebilirsiniz. Üstelik sorduğunuz kişinin yabancı uyruklu olması haritayı destekliyor. İlişkiniz yoğunlaşacak, yurt dışında yaşayacaksınız. Tabii bu tamamen isteğinize bağlı.

RUMUZ: TIME
Yazının Devamını Oku

Duygularınızı daha güzel ifade edeceksiniz

28 Haziran 2005
Bugün Merkür-Venüs kavuşumunu harekete geçiren Ay, duygu ve düşüncelerin güzel ifade edileceğini, sanatsal faaliyetlerin son derece verimli olacağını ve iyimser duyguların açığa çıkacağını işaret ediyor. Öğle saatlerinde Ay, Koç burcuna giriyor. Günün ilerleyen saatlerinde önce Merkür, sonra da Venüs burç değiştiriyor ve Aslan burcuna giriyorlar. Duyguların ve isteklerin değişeceğini, Aslan gibi ortaya konulacağını gösteren bu etki, güzel ifade ve iyimser duyguların daha da belirginleşeceğini işaret ediyor.

Merkür ve Venüs Aslan burcunda

Bugün Aslan burcuna giren Merkür ve Venüs, Aslan burcunun sembolize ettiği özelliklerin iletişim ve ilişkiler alanında ortaya çıkacağını gösteriyor.

Lüks, gösteriş ve eğlence dünyasının hareketleneceğini işaret eden gökyüzünün bu konumu aynı zamanda sanatsal faaliyetlerin artacağını ve gösteri dünyasının hareketleneceğini işaret ediyor. Bu devre içinde duygular gösterişli bir biçimde ifade edilecek. Özellikle hatipler için uygun bir dönem.

Sergiler, söyleşiler ve gösterişli organizasyonlar yapılabilir, yaratıcı faaliyetler sergilenebilir. İsteklerin estetik bir biçimde ortaya konulması ve olumlu anlaşmaların yapılabilmesi mümkün. Açıklamak ve göstermek istediğiniz ne varsa bunlar için harekete geçmenin tam zamanı. En gösterişli ve parlak bir biçimde düşüncelerinizi ve yaptıklarınızı sunabilirsiniz.

Özellikle sanatçılar arasında görülecek olan dayanışma ve aynı duyguların paylaşılmasından doğan sıcak ilişkiler sanat dünyasına yeni boyutlar getirebilir.

Kültürel faaliyetlerin artacağını ve başarılı iletişimlerin ortaya çıkacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu; çok hoş organizasyonlar yapılacağını, sanat ve sanatçılarla ilgili alınacak kararları ve gösteri dünyasına yönelik kurallar ve kanunların ortaya çıkacağını gösteriyor.

Merkür yavaşladığı için 16 Temmuz’a kadar Merkür-Venüs kavuşumu devam edecek. Bu kavuşum aşk, gösteri dünyası, moda, eğlence merkezleri, turizm, çocuklar ve mutluluk vaat eden sektörlerin son derece aktif ve hareketli bir döneme girdiklerini işaret ediyor.

Bugünden itibaren Aslan burcunda dolaşmaya başlayan Merkür’ün bu yolculuğu uzun sürecek. Çünkü Aslan burcunun 20 derecelerine geldiği zaman geri gitmeye başlayacak ve bunun sonucunda iki aydan fazla Aslan burcunda kalmış olacak.

Merkür’ün yavaşladığı dönemler iletişim, haberleşmeler ve organizasyonlar konusunda bazı zorluklar çıkabiliyor. Bu nedenle yapılması gereken işlerinizi şimdi tamamlamaya çalışın. Özellikle Temmuz’un 22’sine kadar yapılması gereken işlerinizi yapın. Özellikle sözleşmeler, anlaşmalar ve yazılı evraklar konusunda yapmanız gereken ne varsa Temmuz 22’sine kadar tamamlamanızda fayda var. 22’sinden sonraya bıraktığınız işler istediğinizden daha farklı yönde gelişebilir. Ertelenmeler ve ağır aksak tempodaki işler yüzünden çalışmalar ağırlaşabilir.

Merkür, 16 Ağustos’ta düzeliyor. Bu nedenle 22 Temmuz ile 16 Ağustos arasındaki dönem yeni kararlar almak, eski kararları değiştirmek ve yeni girişimde bulunmak için pek uygun bir zaman değil. Bu dönemde sahne düzeni, kostümler, defileler, moda, modaevleri, çocuk yuvaları ve benzeri alanlarda ortaya çıkan olaylar durum değiştirici olabilir.
Yazının Devamını Oku